新疆昌吉第九中学2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆昌吉第九中学2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 新疆 昌吉 第九 中学 2020 2021 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、昌吉市第九中学2020-2021学年第一学期期末考试高二年级英语试卷注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AGood morning. The program today is ab
2、out music. The word “music” comes from the Greek word “muse”. The Muses are the goddesses of the arts. Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Todays program brings together music from different corners of the world. Who invented music? Who sang the first s
3、ong? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyones life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to sing the songs they have heard. When children go to school, the
4、ir world of music grows. In the middle grades students take music lessons. When they reach high school, they become more and more interested in listening to pop music.The records we have chosen for you today are from American country music Indian music, pop music and so on. Music has different meani
5、ngs for everyone. It can make people happy or it can make them sad. Music is now heard everywhere, in shops, on buses and at home. In this program we shall study the language of music. We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel
6、. It is worth making the effort. Only then can we say why one piece of music is good and another is bad.Now, here comes the music today. I shall explain why they are all good music.1. What is the first paragraph mainly about?A. Some knowledge about music.B. The origin of music.C. Something about the
7、 announcer.D. Some questions about music.2. Which of the following is not the purpose of this music program?A. To study the language of music.B. To learn more about music.C. To find out how music expresses peoples feelings.D. To tell us we should listen to music every day.3. What does the announcer
8、think about the function of music in our life?A. It is important to almost everyone.B. It is necessary for the young.C. It plays a great role when we are children.D. It decides our future.【答案】1. A 2. D 3. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些音乐知识,一个音乐节目特色和这个节目的目的。【1题详解】主旨大意题。根据第一段“Good morning. The program today i
9、s about music. The word “music” comes from the Greek word “muse”. The Muses are the goddesses of the arts. Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Todays program brings together music from different corners of the world. Who invented music? Who sang the fir
10、st song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyones life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to sing the songs they have heard. When children go to school,
11、 their world of music grows. In the middle grades students take music lessons. When they reach high school, they become more and more interested in listening to pop music.(早上好。今天的节目是关于音乐的。“音乐”这个词来自希腊单词“缪斯”。缪斯女神是艺术女神。音乐只是艺术之一。它像口语,但它使用声音。今天的节目汇集了来自世界各地的音乐。谁发明了音乐?谁唱的第一首歌?没有人知道这些问题的确切答案。但是我们知道音乐在几乎每个人的
12、生活中都扮演着重要的角色。婴儿和小孩子喜欢听人们对他们唱歌。当他们稍大一点的时候,他们喜欢唱他们听过的歌。当孩子们上学的时候,他们的音乐世界在成长。在中学,学生上音乐课。当他们上高中的时候,他们对听流行音乐越来越感兴趣)”可知,第一段主要讲了一些关于音乐的知识。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二段中“In this program we shall study the language of music. We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how musi
13、c says what people feel. (在这个节目中我们将学习音乐的语言。我们将努力了解更多关于音乐是如何运作的。我们应该设法找出音乐是如何表达人们的感受的)”可知,研究音乐的语言、学习更多关于音乐的知识和找出音乐如何表达人们的感情是节目的目的,除了D选项“告诉我们应该每天听音乐”不是这个音乐节目的目的。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第二段中“Music has different meanings for everyone. It can make people happy or it can make them sad. Music is now heard everyw
14、here, in shops, on buses and at home.(音乐对每个人都有不同的意义。它可以让人快乐,也可以让人悲伤。音乐现在无处不在,商店里,公共汽车上,家里都能听到)”可推知,播音员认为音乐在我们生活中的作用是对几乎每个人都很重要。故选A。BCan you imagine being able to remember every single experience of your life and every word in your favorite book? Thats what Beckys life is like.Three years ago, Becky
15、was reading a reading a newspaper article which mentioned that it was impossible for people to remember the details of their life in the first three years.“What nonsense!” she thought, because she could clearly remember her life all the way back to when she was just 12 days old. Her parents had carr
16、ied her to the drivers seat of their car and laid her down for a photo. But it wasnt nonsense. She was just one of only 80 known people suffering from a mysterious condition called HSAM(超忆症).Beckys unusual case was shown on a program called 60 Minutes, where reporter Allison tested her ability by as
17、king her about her favorite book series, Harry Potter, Allison would pick up a book and open a page and read her a line. Immediately Becky would name the book, chapter number, copter name and could recite every word until Allison told her to stop.Being able to remember every little detail is great,
18、but as every HSAM suffer will tell you, its also tough to deal with it. We always forget things to get over sad experiences in our lives, but its something that people like Becky cant do. Even walking on the street and lightly knocking into somebody can bring some me bad memories from Beckys childho
19、od. Also, like Becky, people with HSAM never do well in school, because they have problems picking up the important information from what theyve learnt.Beckys great brain could help scientists find a cure for terrible mental illnesses like Alzheimers(老年痴呆症).Her condition could hold the secret to tre
20、ating or even preventing Alzheimers.4. What did Becky do on 60 Minutes?A. She retold the story of Harry Potter.B. She recited the key part of Harry Potter.C. She answered any question about Harry Potter.D. She recited Harry Potter without opening her eyes.5. To Becky, forgetting painful experiences
21、of her life is .A. a heavy burdenB. a happy thingC. a great abilityD. a big chance6. Why does Becky do poorly in her school work?A. She is always absentminded in class.B. She feels sad every time she begins to study.C. She cant remember the important knowledge.D. She is overloaded with information a
22、nd cant tell which is important.7. What does the author want to say in the last paragraph?A. There is a cure for Beckys illness.B. Scientists have found a cure for Alzheimers.C. Becky will suffer from another mental illness.D. Beckys case is helpful for scientists to treat Alzheimers.【答案】4. C 5. A 6
23、. D 7. D【解析】本文是说明文。主要讲了贝基患有一种神奇的超忆症,她可以对任何事情做到过目不忘,这给她的生活和学习带来了一些困扰,但是贝基的案例有助于科学家找到治疗老年痴呆症的方法。【4题详解】细节理解题。根据第四段的“Beckys unusual case was shown on a program called 60 Minutes, where reporter Allison tested her ability by asking her questions about her favorite book series. Harry Potter, Allison would
24、 pick up a book and open a page and read her a line. Immediately Becky would name the book, chapter number, chapter name and could recite every word until Allison told her to stop. (贝基的不寻常案例显示在一个名为60分钟的节目中,记者艾莉森通过询问她最喜欢的系列从书:哈利波特的问题来测试她的能力,艾莉森拿起一本书,打开一页,给她读一行。 贝基马上就会说出这本书的名字,章节编号,章节名称,并能背诵每一个单词,直到艾莉
25、森告诉她停下来)”可知在这个节目里,记者Allison测试Becky的记忆力,询问贝基对哈利波特系列丛书的记忆。贝基对她提出的任何问题都对答如流。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第五段的“We always forget things to get over sad experiences in our lives, but its something that people like Becky cant do. Even walking on the street and lightly knocking into somebody can bring some me bad memo
26、ries from Beckys childhood. (我们总是忘记一些事情来克服我们生活中的悲伤经历,但这是像贝基这样的人做不到的事情。即使走在街上,轻轻地撞到某人,也会给贝基带来童年的一些不好的回忆。)”可知对贝基来说,想要忘记生命中痛苦的经历是一项沉重的负担。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第五段的“Also, like Becky, people with HSAM never do well in school, because they have problems picking up the important information from what theyve le
27、arnt.( 此外,像贝基一样,患有HSAM的人在学校里从来没有做得很好,因为他们很难从他们学到的东西中获取重要的信息。) ”可知不管任何事情,贝基都记得一清二楚。这也让她的学习不好,因为她脑中储存了太多的信息,以至于让她对所学的重要书本知识的理解和提取有些困难。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的“Beckys great brain could help scientists find a cure for terrible mental illnesses like Alzheimers(老年痴呆症).Her condition could hold the secret to
28、 treating or even preventing Alzheimers.( 贝基的伟大的大脑可以帮助科学家找到一种治疗可怕的精神疾病的方法,比如阿尔茨海默,她的病情可能是治疗甚至预防阿尔茨海默病的秘诀。) ”可知贝基的案例有助于科学家找到治疗老年痴呆症的方法。故选D。CIf you think American cooking means opening a package and throwing the contents into the microwave oven (微波炉), think again. On the one hand, its true that many A
29、mericans have cold cereal for breakfast, sandwiches for lunch and instant (方便) dinners. From busy homemakers to working people, many Americans enjoy the convenience of fast food that can be ready to serve in 10 minutes or less. On the other hand, many Americans realize the importance of cooking skil
30、ls. Parentsespecially motherssee the importance of training their childrenespecially daughters. Most Americans think that theres nothing better than a good home-cooked meal. But with cooking, as with any other skill, good results dont happen by accident.Probably every cook has his or her own way of
31、cooking. But there are some basic skills that most people follow. For example, baking is a main method of preparing food in America. For that reason, Americans would find it next to impossible to live without an oven. American cooks pay special attention to the balance of foods, too. In planning a b
32、ig meal, they try to include meat, a few vegetables, some bread and often a dessert. They also like to make sure the meal is colorful. Having several different colors of food on the plate usually makes for a healthy meal.For those who need guidance in their cooking, or for those who have just run ou
33、t of ideas, recipes are a great help. Recipes list all the ingredients for a dish (generally in the order used), the amount of each to use, and a description of how to put them together.8. This passage mainly tells us that _.A. Americans usually have fast food, but they pay special attention to cook
34、ing as wellB. without an oven, Americans find it impossible to live convenientlyC. Americans pay special attention to recipes and nutritious mealsD. Americans like to have several different colors of food on the plate9. Many Americans have cold cereal for breakfast, sandwiches for lunch and instant
35、dinner because _.A. they like instant food very muchB. they dont like cooking at allC. most American working people are busy and dont have time to cookD. fast food is delicious and it usually contains a 1ot of vitamins10. By saying “But with cooking, as with any other skill, good results dont happen
36、 by accident”, the author means _.A good cooking doesnt come easily: it needs a lot of practiceB. just like any other skill, cooking may bring good resultsC. cooking comes from ones gift, not through practiceD. cooking can lead to accidents11. From the passage, we know that _.A Americans dont care a
37、bout foodB. Americans are not good at cooking because they like to use recipesC. an oven plays an important role in cooking for AmericansD. while cooking, Americans usually run out of ideas【答案】8. A 9. C 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。文章讲述了美国人经常食用快餐食品,但同时也非常重视烹饪技能。【8题详解】主旨大意题。第一段是文章主体段,从第一段的句子“From busy home
38、makers to working people, many Americans enjoy the convenience of fast food that can be ready to serve in 10 minutes or less.( 无论是忙碌的家庭主妇还是专业人士,许多美国人喜欢享受事先包装好的便餐所带来的方便,这些速食品不到10分钟就可上桌。)”和“Most Americans think that theres nothing better than a good home-cooked meal.( 大多数美国人都承认自家做的饭菜是最好的美餐。) ”可知本文主要讲述
39、了美国人经常食用快餐食品,但同时也认为烹饪技巧很重要。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第一段的“From busy homemakers to working people, many Americans enjoy the convenience (方便) of fast food that can be ready to serve in 10 minutes or less. (无论是忙碌的家庭主妇还是专业人士,许多美国人喜欢享受事先包装好的便餐所带来的方便,这些速食品不到10分钟就可上桌。)”可知,大多数美国人工作忙碌没有时间做饭,所以喜欢方便的快餐,因为这些快餐可以在10分钟或更
40、少时间内准备好,故选C。【10题详解】词句猜测题。根据上文“Most Americans think that theres nothing better than a good home-cooked meal.( 大多数美国人都承认自家做的饭菜是最好的美餐。)”提到自己做的饭菜是大多数人喜欢的,由But可知,上下文是转折挂心,结合本句“But with cooking, as with any other skill, good results dont happen by accident.(但是烹饪,和其他任何技能一样,好的结果不会是偶然发生的。)”可推断,这句话是说“要烹饪好不容易,
41、需要大量的练习”。故选A。【11题详解】细节理解题。根据第二段“Americans would find it next to impossible to live without an oven.( 美国人发现,没有烤箱的生活几乎是不可能的) ”可知,烤箱在美国人烹饪中起着重要的作用,故选C。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every student is eager to achieve the goals they have set earlier. Here is what experts a
42、dvise on how to do it._12_ When it comes to choosing your goal, make sure that it states exactly what it is that you want to achieve. If your goal seems too big, divide it into simpler, easier tasks.Write down your goal. You can write it in a journal or write it on a sticky note. Writing keeps your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550669.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-第31课 普罗米修斯| 人教版(新课程标)(共26张PPT).ppt
