2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:选择性必修第二册 UNIT 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高三英语人教版一轮总复习培优练:选择性必修第二册 UNIT 4JOURNEY ACROSS VAST LAND WORD版含解析 2022 版高三 英语 人教版 一轮 复习 培优练 选择性
- 资源描述:
-
1、课后培优微积累战高考,训练提分点夸张修辞法夸张就是运用丰富的想象,过激的言辞,渲染和装饰客观事物,以达到强调的效果。一、好句欣赏1My blood froze.我的血液都凝固了。2Old Mr.Johnson has been teaching here since the Stone Age.老约翰逊先生很早就在这儿教书了。3. When she heard the bad news, a river of tears poured out.当她听到这个坏消息时,她泪流成河。4Basketball is the only thing that ever mattered to him.篮球是
2、唯一对他重要的事。5Chris wont drive her home because she lives on the other side of the universe.克里斯不会开车送她回家,因为她住的太远了。6When I told our father about this, his heart burst.当我将这件事告诉我们的父亲时,他的心几乎要迸出来。二、小试牛刀1I was so hungry that_I_could_eat_a_horse我很饿以至于可以吃掉一匹马。2I was walking along the road when suddenly this enor
3、mous dog stood in front of me.It was as_big_as_an_elephant我正沿着马路走着,这时一只大狗突然站在我前面。它有一头大象那么大。3I could smell the fragrance of flowers from_a_mile_away从一英里之外我就能闻到花香。4My_heart_almost_stopped_beating when I heard my daughters voice on the phone.在电话里一听到我女儿的声音,我的心几乎停止跳动。5Theres enough food in the cupboard t
4、o_feed_an_entire_army!厨柜里有足够养活一整支军队的食物。.阅读理解A语篇类型说明文主题语境人与自然环境保护亚马孙雨林大火(2021重庆市高三调研抽测)The proliferation(激增) of fires in the Amazon rainforest drew international attention in August 2019,especially when French President Emmanuel Macron called for urgent action.Since then,the eyes of the world have sh
5、ifted elsewhere as House Democrats launched an impeachment (弹劾) inquiry against President Donald Trump.Meanwhile,the Amazon continued to burn.The number of fires decreased by 35% in September 2019,but experts say this is merely a slowdown in a crisis with global repercussions(反响).There were still 19
6、,925 fire outbreaks in September 2019 on the Brazilian part of the rainforest,which accounts for nearly 65% of the Amazon basin.Moreover,through the first nine months of 2019,the number of fires soared by 41% compared to the same period in 2018,Brazils National Institute for Space Research(INPE)repo
7、rted.Higher rainfall totals than usual since the beginning of September 2019 and measures taken under mounting pressure by Brazilian President Jair Bolsonarowho deployed the military to the Amazon and imposed a twomonth ban on clearing land through firescontributed to the burning decline.“The factor
8、s that led to such widespread fires in the first placedecreased enforcement of forest law,illegal deforestation for agriculture and invasion of native territoriesremain in place,”said Nigel Sizer,Chief Program Officer for the advocacy organization Rainforest Alliance.“ It is good news that there are
9、 fewer fires in the Amazon right now,but this is a shortterm pause from the larger problem.”That problem centers on deforestation through systematically chopping down trees,which are either logged or burned,mostly to convert the land for raising cattle and growing crops.The practice has expanded fro
10、m a small scale to an industrial production,leading to about 20% of the Brazilian Amazon having been cleared since 1970.文章大意:这是一篇说明文。当法国总统马克龙呼吁采取紧急行动时,2019年8月份亚马孙雨林火灾的激增引发了国际的关注;9月份,火灾数量虽有所减少,但是亚马孙雨林大火仍在燃烧,巴西总统博索纳罗下令出动军队前往亚马孙雨林开展灭火工作;对森林法的执行降低、为了进行农业活动而非法毁林和对本土的入侵仍然是导致大火的因素,但造成大火的主要原因是滥伐森林。1Who rais
11、ed international attention to the proliferation of fires in the Amazon rainforest?AEmmanuel Macron.BDonald Trump.CNigel Sizer.DJair Bolsonaro.解析:A考查细节理解。根据第一段第一句可知,亚马孙雨林大火的激增引起了国际关注,特别是当法国总统马克龙呼吁采取紧急行动时,即马克龙把国际的注意力引向了大火,故选A项。2Whats the second paragraph mainly about?AThere are more fires in Amazon no
12、w than ever before.BThere were more fires in Amazon in August 2019 than in September 2019.CThe proliferation of fires covers most of the wide area in Amazon.DThe fires in the Amazon rainforest is still burning with international attention.解析:D考查段落大意。根据第二段的内容可知,2019年9月亚马孙雨林的火灾数量下降了35%,但专家称这仅仅是在全球的间接影
13、响下处于危机之中的一种减缓而已,亚马孙雨林仍在燃烧,故选D项。3Whats the main cause of the widespread fires in the Amazon rainforest?ADecreased enforcement of forest law.BInvasion of native territories.CSerious deforestation for agriculture.DThe shortterm pause of the proliferation of fires.解析:C考查细节理解。根据第四段首句可知,对森林法执行的降低、为了进行农业活动
14、而非法毁林以及对本土的入侵等导致了森林火灾;又结合第五段首句可知,该问题以系统地砍伐树木而造成的滥伐森林为中心,故C项正确。4From which is the text probably taken?AA biology textbook.BA gardening magazine.CA newspaper.DA travel brochure.解析:C考查文章出处。根据第一段和第三段的内容可知,法国总统马克龙呼吁采取紧急行动,美国总统特朗普遭弹劾,巴西总统博索纳罗部署军队,又根据文中列举的数据可推知,本文可能摘自报纸。故C项正确。B语篇类型说明文主题语境人与社会历史事件一本记录伦敦大瘟疫的
15、书In the winter of 166465 ,the bitter cold fell on London in the days before 25 December. Above the city,an unusually bright comet (彗星) shot across the sky,exciting much prediction of a snowstorm. Outside the city wall,a womans death was announced and she died of a disease that was spreading in that
16、area. Her house was locked up.Following that,the virus that had killed the woman would go on to kill nearly 100,000 people living in and around Londonalmost a third of those who did not flee.In The Creat Plague(瘟疫):The Story of Londons Most Deadly Year,historian ALloyd Moote and microbiologist Dorot
17、hy CMoote provide a deeply informed account of this plague year. Reading the book,readers are taken from the palaces of the citys wealthiest citizens to the poor areas where the vast majority of Londoners were living,and to the surrounding countryside. The Mootes point out that,even at the height of
18、 the plague,the city did not fall into chaos. Doctors and nurses remained in the city to care for the sick;city officials tried their best to fight the crisis with all the legal tools;and commerce continued even as businesses shut down.To describe life and death in and around London,the authors focu
19、s on the experiences of nine individuals. Through their letters and diaries,the Mootes offer fresh descriptions of key issues in the history of the Great Plague:how different communities understood and experienced the disease;how medical and government bodies reacted;how well the social order held t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551034.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
北师大版九年级全一册英语课件:Unit 1 Lesson 3.ppt
