分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2022版英语人教版必修1练习:UNIT 4 EARTHQUAKES USING LANGUAGE WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:422031
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版英语人教版必修1练习:UNIT EARTHQUAKES USING LANGUAGE WORD版含解析 2022 英语 人教版 必修 练习 UNIT WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十二Unit 4Using Language. 单句语法填空1. Nearly every building was damaged(damage)in the earthquake. 2. Miriam was too frightened(frighten)to tell her family what had happened. 3. We met a group of cyclists(cycle)on the tour in the Lake District.

    2、 4. I said congratulations(congratulate) and walked up to him and shook his hand. 5. Judging(judge) from his accent, he must be from Hunan Province. 6. We sincerely(sincere) hope that you will soon be restored to health. 7. The expression(express) in her eyes told me something was wrong. 8. The sun

    3、is hot, as everyone knows. 9. A thirteen-year-old boy was sitting on the sofa watching TV when the telephone rang. 10. There are many Internet pop songs on my phone, two of which are my favorite. . 完成句子1. As is known to all/As we all know, all that glitters is not gold. 众所周知, 发光的并非都是金子。2. The child

    4、was frightened at/by the fierce dog. 那个小孩被恶狗吓坏了。3. Judging by the direction of the wind, it wont rain today. 根据风向判断, 今天不会下雨。4. I was watching the football match when he came in. 我正在看足球赛, 这时他进来了。5. I cant express how grateful I am. 我无法表达我有多么感激。6. Many friends congratulated me on passing the contest.

    5、许多朋友祝贺我通过了这次竞赛。7. The crops were badly damaged by the storm. 庄稼受到了风暴的严重损害。. 阅读理解A(2021南昌高一检测)As most people know, in the last few years, sandstorms have swept across many cities and areas of North China, polluting the air and disturbing daily lives of human beings. People look dirty and suffer many

    6、kinds of illnesses, such as breath difficulty. The sandstorm is such a serious problem that it has not only weakened the industrial and agricultural development of our country but also caused a lot of trouble to the living conditions of the Chinese people. Therefore, effective measures should be tak

    7、en as soon as possible to stop its happening. So how should we deal with the frightening sandstorms? Some experts offer practical advice as follows: For one thing, more money ought to be put into tree planting and forest protection in order to keep more water on the Earth. For another, government of

    8、 all countries should make laws on environment protection. For example, banning the use of throw-away chopsticks and punishing illegal tree cutting. Scientists should also study and find ways to lower the grade of its destruction and to improve the environment. As for some schools, education about s

    9、andstorms should be spread properly and timely to make more and more people attach great importance to this problem. How people look forward to sunny days with soft wind touching their faces now and forever! The golden days can come back so long as we try our best to protect the natural environment

    10、from today on. And the fact is that what I expect is not just a dream. There are some sweet fruits from the early efforts. 【文章大意】本文阐述了沙尘暴对工农业及人们日常生活的影响, 并提出了一些防治沙尘暴的措施。1. Whats the first paragraph mainly about? A. Bad influences sandstorms bring. B. Ways to protect the environment. C. The biggest ca

    11、use of sandstorms. D. The fast development of China. 【解析】选A。主旨大意题。通读本文第一段可知, 沙尘暴在许多地区, 污染了空气, 导致人们患呼吸困难等多种疾病, 扰乱了人们的生活。因此, 本文第一段主要大意是A项“Bad influences sandstorms bring. (沙尘暴带来的不良影响)”。2. How many ways to deal with sandstorms are mentioned by some experts? A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. 【解析】选C。细节

    12、理解题。根据第三段可知, 专家对处理沙尘暴提出了四项建议, 分别是: 把更多的钱投入到植树和森林保护上; 各国政府都应该制定环境保护法; 科学家们也应该找到降低环境破坏程度的方法; 学校及时开展沙尘暴教育。故选C。3. What will the author probably write about in the following part? A. Why people should always carry on with dreams. B. A bright world with no sandstorms anymore. C. How to realize our dream t

    13、o live a happy life. D. Successful examples of stopping sandstorms. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段最后一句可知, 作者对于处理沙尘暴充满了信心, 他认为阳光明媚, 微风拂面不是一个梦, 尤其是提到了“早期的努力中有一些甜美的果实”, 可推知, 接下来作者可能会讲到一些处理沙尘暴成功的例子。因此, 作者在接下来的部分中, 很可能谈到D项“Successful examples of stopping sandstorms (阻止沙尘暴的成功例子)”符合题意。故选D。BAn earthquake happens when

    14、two plates rub (摩擦) together. The earth plates travel in different directions and at different speeds. If one plate is slowly forced under the other, pressure builds up until the plates break apart. This process causes the ground to move. It is an earthquake. In other words, earthquakes are the shak

    15、ing of the earths surface caused by the earths rocky outer layer (岩层) as a result of the energy stored within the earth. The strain within the rocks is suddenly released (释放). The damage an earthquake causes depends on where it is and when it is happening. If an unpopulated region is struck, there w

    16、ill be low loss of life or property. If it hits a large city, there may be many injuries and much destruction. Many of the areas at risk are largely populated now. Major earthquakes hitting those areas today could produce terrible damage. Actually, there are several million small earthquakes every y

    17、ear. Large earthquakes such as the 1964 Alaskan quake that measured 9. 2 on the Richter scale, caused millions of dollars in damage. In the last 500 years, millions of people have been killed by earthquakes around the world including 240, 000 in the 1976 Tangshan earthquake in China. A 60-second or

    18、less earthquake can cause devastation (破坏) that continues for years after the first tremor (震动). In 1972, a series of severe earthquakes struck Managua, Nicaragua. Fifteen years later, the city still looked the way it had a week after the earthquake hit, because the country did not have the money ne

    19、cessary to rebuild it. The shaking of the earth is sometimes not the greatest disaster. It is in the ensuing fires and floods that often the greatest damage occurs. In the 1906 earthquake, it was the fires caused after it that did the majority of the damage. An earthquake can also destroy dams high

    20、above a city or valleys, causing floods to sweep down and sweep away everything in their path. 【文章大意】本文主要讲了地震的成因及危害。4. Which of the following is the main idea of Paragraph 1? A. An earthquake comes from inside the earth. B. The earth has great energy in storage. C. How the earth plates move. D. How

    21、an earthquake happens. 【解析】选D。主旨大意题。第一段主要讲述了地震的成因。5. How many examples are used in the passage to show the damage and destruction earthquakes cause? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 【解析】选B。细节理解题。文中提到1964年阿拉斯加大地震, 1976年唐山地震, 1972年尼加拉瓜的马那瓜地震, 以及1906年地震, 共四个例子。6. Which of the following is mentioned

    22、to show that an earthquake can kill too many people? A. The 1964 Alaskan quake. B. The 1976 Tangshan earthquake. C. The 1972 Managua earthquake. D. The 1906 earthquake. 【解析】选B。推理判断题。由第三段最后一句可知1976年唐山大地震中大约240 000人遇难。7. The underlined word “ensuing” in the last paragraph probably means “_”. A. causin

    23、g too much heat and great damageB. causing many injuries and much destructionC. happening after or as a result of another eventD. happening suddenly and unexpectedly【解析】选C。词义猜测题。下文提到在1906年地震中, 绝大部分的损失是地震引起的火灾造成的。由此推出ensuing是指“接着发生的, 因而产生的”。. 阅读填句Floods are one of the most common disasters in the US.

    24、 Some floods develop slowly. But flash floods(暴洪)can develop quickly, sometimes in just a few minutes and without any signs of rain. 1 It carries rocks and mud and can sweep away most things in its path. If a flood is likely in your area, you should: Listen to the radio or television for information

    25、. If there is any possibility of a flash flood, move at once to higher ground. 2If you have time to prepare, you should: Make your home safe by bringing in outdoor furniture. 3 Do not touch any electrical equipment if you are wet or standing in water. If you have to leave your home right away, remem

    26、ber these tips: Do not walk through moving water. 4 If you have to walk in water, walk where the water is not moving. Use a stick to check the ground in front of you. 5 If floodwater rises around your car, give up the car and move to higher ground if you can do so safely. Otherwise you and the car c

    27、an be quickly swept away. A. Do not drive into flooded areas. B. Do not wait for instructions to move. C. Turn off all pieces of electrical equipment. D. 20 cm of moving water can make you fall. E. Floods can cause death and loss of treasures. F. Flash floods often have a dangerous wall of water. G.

    28、 Mud left from floodwater can contain chemicals. 【文章大意】本文是一篇说明文。洪水是美国最常见的灾害之一。有些洪水发展缓慢, 但是暴洪会迅速发展, 有时几分钟就会暴发, 而且没有任何降雨的迹象。文章介绍了洪水到来时应该采取的措施。1. 【解析】选F。从后面的句子: It carries rocks and mud and can sweep away most things in its path. “它携带着岩石和泥土, 可以扫除路上的大部分东西。” 可知暴洪有一堵危险的水墙。故选F。2. 【解析】选B。从前面的: move at once

    29、to higher ground. “立即移到高处。”可知不要等着指令。故选B。3. 【解析】选C。从后面的句子: Do not touch any electrical equipment if you are wet or standing in water. “如果你是湿的或站在水里, 不要触摸任何电器。”可知是关掉所有的电器。故选C。4. 【解析】选D。从前面的: Do not walk through moving water. “不要在流动的水中行走。”可知在水里走是很危险的。20厘米的流动的水会让你跌倒。故选D。5. 【解析】选A。从后面的句子: If floodwater rises around your car, give up the car and move to higher ground “如果洪水在你的车周围上涨, 放弃你的车, 移动到更高的地方”可知是不要开车去洪水区。故选A。关闭Word文档返回原板块10

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版英语人教版必修1练习:UNIT 4 EARTHQUAKES USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422031.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1