2022版高中北师大版英语一轮阶段评估检测 必修1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中北师大版英语一轮阶段评估检测 必修1 WORD版含解析 2022 高中 北师大 英语 一轮 阶段 评估 检测 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。阶段评估检测(一) (必修1)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Id like two tickets for the 10 oclock train to Pittsburgh, please. W: O
2、ne way or round trip? M: One way, please. Oh, and one of them is for a child. W: Fine. That comes to $134. 1. How is the man going to Pittsburgh? A. By taxi. B. By train. C. By subway. 答案: BText 2W: Is there a problem, sir? M: Yes, the service was very slow and when the food arrived, it was cold. W:
3、 Did you send it back to the kitchen? M: No, we didnt. W: Then, Im afraid well still have to charge you, sir. 2. Whats the probable relationship between the speakers? A. Hostess and guest. B. Cook and waiter. C. Restaurant manager and customer. 答案: CText 3W: If I were you, I wouldnt stay at home on
4、such a sunny day. M: But I got hurt in a football match last week. 3. What is the man doing? A. Watching a football match. B. Enjoying the sunshine. C. Resting at home. 答案: CText 4M: Its so hot today. I simply cant work. I wish there were a fan in this room. W: So do I. Ill fall asleep if I stay her
5、e any longer. 4. What are the speakers complaining about? A. The hot weather. B. The fan. C. The work. 答案: AText 5W: Id like to buy a copy of Professor Franklins book on sales. M: Im sorry, that book has been out of print for some time now. 5. Where does the conversation take place? A. In the readin
6、g room. B. In the bookshop. C. In the library. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: I didnt go to the last two classes. What homework have I missed? W: Loads! There
7、was an essay due this Monday. M: Oh, that was three days ago. W: Dont worry. I dont think itll be a problem if you dont do it. There were some more activities on the website. I noticed they wont be available after tomorrow. Then there were a few pages from our course book to complete. That can wait,
8、 though. M: Okay, thanks, Ill get on with that online stuff straight away before its taken down. Ill leave the course book until Ive caught up there. 6. What day is it today probably? A. Tuesday. B. Wednesday. C. Thursday. 答案: C7. What will the man probably do first? A. Finish the textbook. B. Write
9、 the essay. C. Do the task online. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hi, Janet, where were you at lunchtime? I was saving a seat for you in the dining hall. W: Oh, sorry to miss you. My biology class ran overtime again. M: Thats been happening quite often recently. Did you realize that? W: Yes, maybe it
10、s because the final exams are near, and everyone has a lot of questions to ask. M: I guess so. After class, there is always a group of students hanging around the professor and asking questions. W: How about you? Are you ready for the exams? M: Ive been preparing these days, but the maths questions
11、are really my big headache. W: Dont worry, John. There is still one month before the exams. You have enough time to work them out. M: The good thing is that I dont need to spend much time on other subjects. I can pay more attention to my weak points. 8. Why did the woman fail to see the man at lunch
12、time? A. She was late for lunch. B. She didnt have lunch for the exams. C. She was busy preparing for the exams. 答案: A9. How soon will the final exams come? A. In two weeks. B. In one month. C. In two months. 答案: B听第8段材料, 回答第10至12题。Text 8W: Hello, Mr Harris. I called about your ad in the school pape
13、r. M: Oh, yes. Come in and Ill show you around. As you can see, its one large room divided into a living room and a bedroom. The furniture is not new but its good. W: I like that night table next to the bed. M: The cupboard on the other side of the bed is big so you have lots of storage space. W: Th
14、ats good. Ive got a lot of clothes. Could I move the sofa closer to the window? I have a coffee table that would look great with it. M: Yes, you can make any changes you like, as long as you dont damage anything. W: About cooking? Can I see the kitchen? M: Yes, of course. Its over there. You have a
15、stove and refrigerator and a few dishes. W: Fine. I really like the apartment. And the price in the ad is fine with me. M: OK. I need one months deposit and two references. So, if everything is OK, you can move in on . . . Today is Wednesday. How about next Monday? W: Perfect. See you then. 10. Why
16、does the woman meet the man? A. To look at the apartment. B. To deliver some furniture. C. To have a meal together. 答案: A11. What can we know from the conversation? A. The cupboard is small. B. The kitchen is empty. C. The night table is great. 答案: C12. When will the speakers meet next time probably
17、? A. In two days. B. In four days. C. In five days. 答案: C听第9段材料, 回答第13至16题。Text 9M: Mary, who is your favorite actor? W: Nicolas Cage. M: I used to like Nicolas Cage more than I do now. He used to play more interesting roles. W: What do you mean? What movies? M: Oh, my favorite Nicolas Cages movie w
18、as Wild at Heart. He was perfect for that role. W I saw Wild at Heart. It was boring. I almost couldnt watch it. M: It was a kind of movie that they called black humor. W: Yes, I know. Black humor is humor with a lot of violence or horrible things in it. I really dont like black humor. M What about
19、Raising Arizona? Did you see that? W: No. M You must see it. To me, that is the classic Nicolas Cages movie. He is perfect for it. W: I like his new movies. M: Well, I know he is more popular since he started doing action movies. But I always think he should be a comic actor. That is what he does be
20、st. 13. What does the woman think of the film Wild at Heart? A. Boring. B. Interesting. C. Classical. 答案: A14. Which movie does the man advise the woman to see? A. The Rock. B. Wild at Heart. C. Raising Arizona. 答案: C15. What films make Nicolas Cage more popular? A. Action movies. B. Comic movies. C
21、. Tragic movies. 答案: A16. What kind of actor does the man think Nicolas Cage should be? A. A comic actor. B. A classical actor. C. A tragic actor. 答案: A听第10段材料, 回答第17至20题。Text 10M: My secret for staying young is simple. Put all attention to the part of your brain and keep it young and growing. Keep
22、your mind awake and youll stay young all the time. These are exciting times. Take an interest in the world around you, and stick to learning at least one new thing every day. No matter how old you are, its not too late to make your life more interesting. I know a housewife with no knowledge before s
23、he made herself into a well-known engineer I know a retired electrical engineer who has become a highly-paid dress designer. Get over the idea that you are too old to go back to school. I know a man who entered medical college at 70. He got his degree with honors andbecame a famous doctor Another ma
24、n went to law school at 71 and now is an active lawyer. Staying young is easy for those, old or young, who live in the future. You can do it if you care enough to try. Keep your mind awake and active: thats the only way. 17. How can the speaker stay young all the time? A. By doing exercise. B. By ke
25、eping on a diet. C. By keeping mind awake. 答案: C18. Who has become a highly-paid dress designer? A. A housewife. B. A retired electrical engineer. C. A 70-year-old man. 答案: B19. How many examples are listed? A. Two. B. Three. C. Four. 答案: C20. What is the main idea of the text? A. The secret for sta
26、ying young. B. Introducing some old people. C. Ways to keep active. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。A(2021安康模拟)2020 at ButlinsEASTER HOLIDAYSFri 3Mon 20 April 2020The Easter holidays are the perfect opportunities to shake off the winter coats, brea
27、the in the fresh sea air and have your first paddle of the year in the sea. With lots of Easter-themed things to do, your kids can enjoy some of the more traditional Easter activities and shows. Come with your family, make the most of the extra days off work and spend your Easter holidays with the p
28、eople who matter most to you. MAY HALF TERMFri 22 MayMon 1 June 2020The kids are off school, spring has come and theres a bank holiday weekend in the mix; that means a trip to the seaside is a must! When the British weathers playing ball, enjoy our outdoor activities, head to the beach and treat the
29、 family to an ice cream. And if the weathers not on our side, embrace the seaside in true British form while making the most of our indoor activity venues(场地) and brilliant live shows. SUMMER HOLIDAYSFri 17 JulyFri 4 September 2020Pack up the car and take your kids on a summer holiday to create long
30、 lasting family memories. Make the most of the beautiful beaches sitting on our resorts doorsteps, enjoy the Traditional Fairground and its unique rides, see live shows, and dive into our family pool; perfect for those not-so-sunny summer days. CHRISTMAS HOLIDAYSFri 4 Dec 2020Sat 2 January 2021Join
31、us throughout December as we transform our resorts into festive (节日的) wonderlands, with particular live Christmas shows and activities for all ages. Whether its seeing a festive show, sitting down to eat together or wrapping up for a wander along the beach on Christmas Eve, were sure the whole famil
32、y will leave feeling sparkly on the outside and warm and fuzzy on the inside. 【文章大意】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了适合家人度假的几个好去处。21. What can you do at Butlins during the MAY HALF TERM? A. Visit a bank. B. Play ball. C. Enjoy the beach. D. Observe the weather. 【解析】选C。细节理解题。根据MAY HALF TERM部分The kids are off school,
33、 spring has come and theres a bank holiday weekend in the mix; that means a trip to the seaside is a must! 孩子们放学了, 春天来了, 还有一个假日周末, 这意味着去海边旅行是必须做的事, 可知在MAY HALF TERM期间可以去海边玩。22. Which holiday has the longest time? A. EASTER HOLIDAYSB. MAY HALF TERMC. SUMMER HOLIDAYSD. CHRISTMAS HOLIDAYS【解析】选C。数字计算题。根
34、据EASTER HOLIDAYSFri 3Mon 20 April 2020共17天; MAY HALF TERMFri 22 MayMon 1 June 2020共10天; SUMMER HOLIDAYSFri 17 JulyFri 4 September 2020共49天; CHRISTMAS HOLIDAYSFri 4 Dec 2020Sat 2 January 2021共29天, 由此可以判断SUMMER HOLIDAYS假期最长。【知识拓展】数据在英语阅读理解中常常出现, 特别是在调查研究类的说明文(包括社科文和科技文)和应用文中, 作者往往运用大量的数据使文章内容更加可信。命题者也
35、常常会针对这些数据设题。一般来说, 数据考查题都是细节题, 只要找到原文出处, 考生经过简单换算就可以得出正确答案。23. Who are these holidays mainly intended for? A. Families. B. Students. C. Kids. D. Adults. 【解析】选A。细节理解题。根据EASTER HOLIDAYS中Come with your family; SUMMER HOLIDAYS中. . . and dive into our family pool; CHRISTMAS HOLIDAYS中were sure the whole fa
36、mily will leave feeling sparkly on the outside and warm and fuzzy on the inside可知, 这些假期都与family有关。BWere often reminded of the importance of preserving the planet as we see it for future generationsand children at St Oswalds Primary School in Chester certainly agree. Nine-year-old Isobel Kelleher fro
37、m the schools Hummingbirds class thinks adults need to take notes. “Sometimes they can be busy and I dont think they think they can make a difference, but if everyone does a little bit, it all adds up, ” she tells HuffPost UK. “We started looking at plastic pollution in our oceans and the things lik
38、e plastic bags and broken down pieces of plastic that are polluting them, ” she says. “Fish can eat the plastic and they can die, or we might even eat the fish ourselves. ”Mr Timms, Isobels teacher, has been spearheading a new project at the school which lets children loose creatively to raise aware
39、ness of the need to be more environmentally friendly. The entire Hummingbirds class, which is made up of 9-and 10-year-old pupils, has been busy writing poems and creating online video adverts to warn adults about the serious situation of our oceans and wildlife. Mr Timms thinks children have an imp
40、ortant role to play in teaching us how to take care of the things around us. “We sometimes overlook how much we can really learn from children, ” he says. “It has been really hard to believe having parents come in saying that their children have been asking them to stop using plastic, and to recycle
41、 more, and even stopping them using plastic straws. ”Mr Timms is proud of his Hummingbirds class. “The message that they would like to send to the world is simple: Stopping this isnt someone elses job, and it wont be OK if we just leave it. ”【文章大意】本文是一篇说明文。主要是介绍了一所小学的老师带头开展了一个项目让孩子们发挥创造力来提醒人们增强环保意识。
42、24. What can we infer about adults according to Isobel Kelleher? A. They just pretend to be busy. B. They havent done their part well. C. They can do nothing to stop pollution. D. They have started to care about oceans. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的“. . . thinks adults need to take notes. . . but if everyone
43、 does a little bit, it all adds up”可知, Isobel Kelleher认为大人们在保护地球方面并没有做好他们自己的本职工作。 25. What is the purpose of the school project? A. To help adults to learn more about their kids. B. To remind adults to be friendly to environment. C. To persuade students to stop using plastic bags. D. To teach studen
44、ts how to write poems creatively. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中的“Mr Timms, Isobels teacher . . . more environmentally friendly. ”及第四段中的“Mr Timms thinks children have an important role to play in teaching us how to take care of the things around us. ”可知, 这个项目的目的是让孩子们发挥创造力来提醒人们增强环保意识。 26. Why does Mr Timms ment
45、ion “parents” in Paragraph 4? A. To prove kids are creative in teaching. B. To attract people to support his work. C. To have adults care about education. D. To show the effects of the project. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中的“Mr Timms thinks children have an important role to play in teaching us how to take ca
46、re of the things around us. ”可知, Timms认为孩子们在教我们如何爱护周围的事物方面起着重要作用, 紧接着提到家长说孩子们让他们停止使用塑料和吸管、让他们回收更多塑料就是为了证明这个项目的影响。 27. What is the text mainly about? A. An inspiring school project. B. An appeal to stop plastic bags. C. Serious situations of our planet. D. Adults ignorance of environment. 【解析】选A。主旨大意
47、题。通读全文, 根据第三段中的“Mr Timms, Isobels teacher, has been spearheading a new project at the school which lets children loose creatively to raise awareness of the need to be more environmentally friendly. ”可知, 本文主要介绍了一所小学的老师带头开展了一个项目让孩子们发挥创造力来提醒人们增强环保意识。 【知识拓展】We started looking at plastic pollution in our
48、 oceans and the things like plastic bags and broken down pieces of plastic that are polluting them. 分析: 这是一个主从复合句。that引导定语从句, 修饰前面的pieces of plastic。译文: 我们开始关注海洋中的塑料污染, 以及像塑料袋和正在污染海洋的被分解的塑料碎片这些东西。C(2021济南模拟)Mosquitos can infect you with Malaria, yellow fever, and dengue. All can kill you. So we spra
49、y large areas with pesticides (杀虫剂). But this negatively affects the whole ecosystem and your health. Now theres a new device, which claims to keep you and your loved ones mosquito free. The device was designed by two German engineers who were fed up with being bitten while camping. They found solut
50、ions containing DEET a damaging chemical which could be both harmful to us and the environmentworked best, but still only for 45 minutes maximum and that the traditional anti-pest devices didnt work well! So, they designed the brand new type of bug killerMoskinator. Instead of trying to keep the mos
51、quitos away, it actually attracts them, then catches and kills them! It lures (引诱) the flies and mosquitos near using a safe, completely harmless LED light. The flying pests (害虫) cant resist the UV-PT light! Next to the LED light is a powerful, yet efficient reverse fan that sucks (吸) the insects th
52、rough a one-way trapdoor. Once trapped in the drying basket they are dried to death by the fan a matter of 2 minutes. You can simply empty the dead bugs into the trash, without even touching them. Does Moskinator really work in real life? We had some of our customers try it out in their homes. The r
53、esults speak for themselves: “My wife would complain she had a headache in the mornings whenever we used chemical pesticides. Now we use our Moskinator, and we wake up bite and headache free! ” Shane Maguire“This Moskinator really works and you dont have to worry about breathing any harmful chemical
54、s. ” Jake Sheare【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一种新的杀虫设备, 并介绍了它安全无害的特点。28. What is the name of the new device? A. DEET. B. Moskinator. C. Malaria. D. UV-PT. 【解析】选B。细节理解题。由文章第二段最后一句 So, they designed the brand new type of bug killerMoskinator. 可知, 他们设计了一种全新的杀虫设备 Moskinator。29. What is the function of the LED lig
55、ht? A. It gives off natural light. B. It attracts flying pests. C. It sucks pests inside. D. It dries pests to death. 【解析】选B。细节理解题。由文章第三段第二句 It lures the flies and mosquitos near using a safe, completely harmless LED light. 可知, 它用一种安全、完全无害的LED灯光吸引附近的苍蝇和蚊子。30. Which of the following best describes th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级下册英语课件Lesson 9 Eat More Vegetables and Fruits冀教版(共 18张PPT).ppt
