分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时提升作业 十五 必修3 UNIT 5 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:551355
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高中英语人教版浙江专用一轮课时提升作业 十五 必修3 UNIT 5CANADA“THE TRUE NORTH” WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 课时 提升
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十五必修3 Unit 5Canada“The True North”(限时35分钟). 阅读理解AFor your next out-of-this-world vacation, you now have the option of literally going out of this worldbut itll cost you $40 million. Then again, can you really put a price tag on having the

    2、 time of your life? According to a new report from Popular Mechanics, Russia is looking to build a luxury hotel in outer space. There you will wake up to see a breathtaking blue planetthe earth! The hotel is expected to be stationed on the International Space Station (ISS). While space tourism itsel

    3、f isnt exactly a novel idea, the notion of building a hotel out there hasnt been raised before. Really, other companies are still focused on the transportation part of the puzzleafter all, a trip to space is enough for most folks. According to Popular Mechanics, the hotel will include a luxury orbit

    4、al suite with big windows, personal hygiene (卫生) facilities, exercise equipment, and yes, WiFi. Because if you cant share your experience on social media, did it really even happen? Of course, the reasons behind the hotel arent just for fun and games. Apparently, space tourism might be able to help

    5、the Russians pay for another module to add to the International Space Station. Russian space contractor RKK Energia is currently building the first such module, which will give scientists a laboratory and power supply station from which to conduct tests. If any of this is going to happen, however, R

    6、ussia is going to have to hurry. With the ISS expected to be out of use in 2028, theres little time to build the hotel and find wealthy tourists to actually pay for a trip into outer space. So if youve recently come into a fortune and are interested in investing in what could be the time of your lif

    7、e, ISS is calling your name. 【文章大意】本文为说明文, 主要介绍了未来的太空旅游。1. What do we know about the hotel from the first paragraph? A. It is quite affordable. B. It will be built in Russia. C. It will offer an amazing view. D. It costs $40 million to build. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“There you will. . . the earth”可知, 在这

    8、个旅馆你可以看到令人惊叹的蓝色星球地球, 这一令人惊叹的景色。2. What does the underlined phrase “the puzzle” in Paragraph 2 refer to? A. An orbital suite. B. Space tourism. C. Space exploration. D. A creative idea. 【解析】选B。词义猜测题。根据第二段中的“While space tourism itself isnt exactly a novel idea”及“after all, a trip to space is enough fo

    9、r most folks”可知, puzzle指“太空旅行”, 即文中的“space tourism”或“a trip to space”。3. What can be inferred from Paragraph 3? A. Hotel guests wont be able to see into space. B. Visitors are required to take exercise each day. C. Space travel is not possible without the Internet. D. Tourists tend to share travelin

    10、g experiences online. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“Because if you cant. . . really even happen”可知, 如果你不能在社交媒体上分享你的太空旅行经历, 你就像没来过一样, 因此可以推断游客会在网上分享旅行经历。4. The hotel will be built to provide Russian scientists with _. A. fun and gamesB. financial supportC. space contractorsD. more time in space【解析】选B。细节理解题。根据

    11、第四段中的“Apparently, space tourism. . . International Space Station”及“which will give. . . tests”可知, 建立旅馆让人们到太空旅行会给科学家提供经济支持。BLike Marty McFlys banana-powered DeLorean (德罗宁时光机), a future generation of flying cars could tip over the idea that all flying is bad for the climate. Firms such as the Rolls Ro

    12、yce, Lilium and Vertical Aerospace have argued that flying cars could be a green mode of transport despite the large amounts of energy they need to get off the ground. One study into the environmental impact of such vertical(垂直的) takeoff and landing (VTOL) vehicles suggests their backers could be ri

    13、ght at least in some circumstances. Gregory Keoleian at the University of Michigan and colleagues found that VTOLs, if they ever took to the skies, would produce 6 percent less emissions than an electric car over a 100-kilometre journey. “The VTOL is particularly energy intensive (集中的) during takeof

    14、f and landing. The flight phase, however, is much more efficient, and over long distances, makes fully loaded VTOLs competitive with ground based vehicles, ”says Keoleian. Flying cars would also have the advantage of being able to fly in a straight line, by passing meandering routes. However, dont a

    15、ct immediately. The difference was only very small and there are several big catches. Flying cars dont really exist yet they are only at the prototype(蓝本) stage. The prototypes rely on electric power and act as a taxi, but another issue is that the study is a bit of an apples-for-oranges comparison.

    16、 The researchers assume that each electric car carries an average of 1. 54 passengers while the passengers and drivers of the flying car are three and one. The reason for this assumption is that the flying car will provide a shared taxi service like UberPool, but in fact electric cars can do the sam

    17、e. In addition, due to the need for energy during takeoff, the emissions from the flight below 35km will be more than those of electric vehicles. Keoleian and his team conclude flying cars could have a minor role in sustainable transport. But even if they do prove to be green, they have a lot of oth

    18、er hurdles to cross first. 【文章大意】本文属于说明文, 介绍飞行汽车的优势以及自身的问题。5. Why do firms like the Rolls Royce argue for flying cars? A. They are banana-powered. B. They are environmentally-friendly. C. They run faster. D. They need less energy to take off. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段第二句可知, 像劳斯莱斯这样的公司都认为, 飞行汽车可能是一种绿色的交通工具,

    19、 对环境有好处。6. What does Keoleians study find about the VTOL vehicles? A. They are nearly perfect. B. They are able to fly in a straight line. C. They can win out over long distances. D. They can save 6% energy than electric cars. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第四句可知, Keoleian认为在飞行期间, VTOL更高效, 在长途运输的时候, 满载的VTOL更能够与传

    20、统的汽车相抗衡, 所以C项正确。7. What does the underlined word “catches” in Paragraph 3 refer to? A. Problems. B. Advantages. C. Differences. D. Efforts. 【解析】选A。词义猜测题。根据后文“Flying cars dont really exist yet they are only at the prototype stage. ”可知, 如今飞行汽车还停留在雏形阶段。由此猜测, catch意思为“缺陷, 问题”。8. What is the authors atti

    21、tude to flying cars? A. Doubtful. B. Supportive. C. Disapproving. D. Neutral. 【解析】选D。推理判断题。分析文章可知, 作者首先描述飞行汽车的优势, 同时也指出, 飞行汽车与电动汽车相比没有什么实质性的优点, 故可知, 作者对飞行汽车的态度是比较客观和中立的, 故选D项。. 阅读填句Cooking with carePeople are so busy these days that many have no time to cook. 1. Actually most families love home cook

    22、ing! The food tastes good and warm, and a family meal brings everyone together. Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love. A parent who bakes a bag of chocolate cookies isnt just satisfying a childs sweet tooth. 2. The message says, “I care about you enough t

    23、o spend several hours making cookies that you will eat up in 15 minutes if I let you! ”Theres also something about the smell of good cooking that appeals to all ages. 3, it makes us feel safe and loved. Next time you smell a cake baking, stop for a moment and pay attention to your mood. Chances are,

    24、 the good smell is making you feel happy. Real estate (房地产) agents know that good cooking smells are important. 4, they sometimes advise people whose homes are for sale to bake cookies or bread. The good smells make the place“feel like home”. These pleasant smells help convince potential buyers that

    25、 the house would make a good home for their family, too! Home-cooked meals can also benefit the environment. Home cooking gives us the opportunity to choose raw materials over processed meals, which cuts down on packaging. 5. Youll make an even bigger effect on the environment by reducing the amount

    26、 of transportation required to get food to your plate. A. This creates a problemB. If they are too busy to cookC. He or she is sending a messageD. Even if we are the ones doing the cookingE. If possible buyers are coming to see the houseF. Get ready to make meals for your family membersG. Buy those

    27、materials from local farmers or grow your own【文章大意】本文是议论文。文章介绍了人们应该回归家庭烹饪的原因。1. 【解析】选A。根据本空前的People are so busy these days that many have no time to cook及本空后的Actually most families love home cooking可知, 现今人们无暇在家里烹饪, 这造成了一个问题, 因为其实大多数的家庭都喜爱家庭烹饪。A项中的This指代“现今人们无暇在家里烹饪”这件事情。2. 【解析】选C。本空前的A parent及本空后的Th

    28、e message给出了提示。3. 【解析】选D。根据本空后的it makes us feel safe. . . making you feel happy可知, “即使是我们自己亲手烹饪, 饭菜的味道也会使我们感到安全和被爱包裹”符合语境。4. 【解析】选E。根据本空前的Real estate agents know that good cooking smells are important以及本空后的potential buyers等信息可知, “如果有潜在客户来看房时房地产经纪人会建议要卖房的业主烤饼干或面包”符合语境。5. 【解析】选G。根据本空前的choose raw mater

    29、ials over processed meals以及本空后的Youll make an even bigger effect. . . get food to your plate可知, “从当地农民那里购买这些原料或自己种植这些原料”符合语境。. 完形填空(2021金华模拟)The most important lesson I learned in high school had nothing to do with math or American history. It came at graduation, several minutes before I left Miramon

    30、te High School. I was rather shy back then, content to 1 around with my few friends and to concentrate on my2. I was doing so well that by the end of senior year I had perfect scores and enough 3 to go to college. But my good record soon became a 4to my wellbeing. In early June of senior year, the h

    31、eadmaster called me into his office. He asked me to give a leave-taking speech at graduation. I looked at him, my heart 5 fast. This was the 6 for my hard work? I said something, but not very clearly, and hurried away from the office. I was 7about the decision, finally agreeing to compromise. I wasn

    32、t the only speakerI would 8 the honor with five other students. Still, it was doubtful whether the task was 9me. How in the world would I give a speech to hundreds of people? The graduation soon arrived and, as 10, I was nervous. Id been practicing my speech for days, and I had it 11. But I had neve

    33、r been so12in my life. The first half hour of the ceremony passed, and then my13came. My name was announced. I managed to reach the platform without falling down. But within minutes, I was14, heading back to my seat. Now I still have the15of that speech. My voice trembled a little, but 16it was clea

    34、r and strong. Im proud of that tape. I achieved something Id never17I spoke in front of hundreds of people. 18I didnt realize it at the time, the successful completion of that speech gave me the19to participate in class at college, to give oral reports, and to eventually break free of my20. I would

    35、never have chosen to give a speech at graduation. But Im glad I did. I know it may well turn out to be one of my shining moments. 【文章大意】本文作者主要讲述了自己在高中毕业典礼上演讲的难忘经历。这次演讲使得作者克服了害羞紧张的心理, 最终成了一名拥有自信心的人。1. A. hangB. lookC. walkD. run【解析】选A。因为作者快要毕业了, 并且也取得了好成绩, 因此此处的意思应该是: 很满意地到处闲逛。hang around闲逛。故选A。2. A.

    36、 charactersB. interestsC. gamesD. subjects【解析】选D。characters特点; interests 兴趣; games 游戏; subjects 课程。根据上文可知, 作者是即将毕业的高中生, 且下文doing so well指的应是作者的功课。故选D。3. A. moneyB. creditsC. timeD. standards【解析】选B。根据本句“I had perfect scores(我获得了较高的分数)”可知, 此处的意思应是有足够的学分去上大学。money钱; credits 学分; time 时间; standards 标准。故选

    37、B。4. A. luckB. benefitC. fearD. solution【解析】选C。根据下文可知, 我对于在毕业典礼上演讲感到很恐惧, 因此此处的意思是: 我的好分数不久后变成了自己的恐惧。luck运气; benefit 收益; fear 恐惧; solution 解决方案。故选C。5. A. burningB. breakingC. achingD. beating【解析】选D。根据下文对我紧张情绪的描述可知, 此处表示“我看着校长时, 心跳在加速”。burn燃烧; break破坏; ach疼, 痛; beat搅拌, 拍打。故选D。6. A. punishmentB. reward

    38、C. arrangementD. sympathy【解析】选B。根据语境可知, 校长安排我发表毕业演讲, 应该是对我努力学习的奖励。punishment惩罚; reward 奖励; arrangement 安排; sympathy 同情。故选B。7. A. doubtfulB. optimisticC. generousD. hesitant【解析】选D。根据上文“紧张得话都说不清楚”以及下文“finally agreeing to compromise(最终决定妥协)”可知, 这里应是说作者一开始犹豫不决。doubtful怀疑的; optimistic 乐观的; generous 慷慨的;

    39、hesitant 犹豫不决的。故选D。8. A. shareB. bringC. spareD. give【解析】选A。根据前一句我不是唯一的演讲者可知, 此处的意思应是: 我将和其他五位同学分享这个荣誉。share分享; bring 带来; spare 留出; give 给予。故选A。9. A. aboutB. forC. uponD. beyond【解析】选D。根据下一句“我究竟将如何在数百人面前演讲”可知, 这里表示“我仍然在怀疑这项任务是否超出自己的能力”。about关于; for 为了; upon 在之上; beyond 超越。故选D。10. A. knownB. hopedC. e

    40、xpectedD. planned【解析】选C。 根据前后句可知, “毕业那一天到来了, 正如预料的那样, 我很紧张”。know知道; hope希望; expect预料, 期望; plan计划。故选C。11. A. thrownB. printedC. memorizedD. completed【解析】选C。根据前一句“这些天我一直在反复练习演讲”可知, 此处应表示“我已经将它记住了”。throw投掷; print印刷; memorize记忆; complete 完成。故选C。12. A. interestedB. terrifiedC. excitedD. disappointed【解析】选

    41、B。结合上下文可知, 作者对于演讲这件事一直感到紧张与恐惧, 所以这里是说自己从来没有如此害怕过。interested感兴趣的; terrified 害怕的; excited 兴奋的; disappointed 失望的。故选B。13. A. momentB. dayC. chanceD. decision【解析】选A。根据前后语境可知, 典礼的前半小时过去了, 然后叫到了我的名字; 因此中间一句应是: 我上场的时候到了, 此处指的是某一时刻。moment瞬间; day 天; chance 机会; decision 决定。故选A。14. A. defeatedB. stoppedC. doneD

    42、. stuck【解析】选C。结合上下文可知, 由于作者过于紧张, 几分钟之后就回到了自己的座位上, 可推测他仅仅是完成了自己的演讲内容, 并没有发挥。defeat失败; stop停止; do完成; stick 卡住。故选C。15. A. pictureB. tapeC. paperD. word【解析】选B。根据下文“Im proud of that tape(我为那盘录音带感到骄傲)”可知, 此处应指作者仍然有当时那次演讲的录音带。picture图片; tape 磁带; paper 纸张; word 字。故选B。16. A. partiallyB. immediatelyC. frankly

    43、D. mostly【解析】选D。根据前一句描述了作者的声音虽然有点颤抖可知, 此处的意思应表示转折, 即“但是大部分还是清晰有力。partially部分地; immediately 立即; frankly 坦率地; mostly主要地。故选D。17. A. dreamedB. madeC. decidedD. requested【解析】选A。根据上文提到的作者以前很害羞, 对于演讲很紧张并且恐惧, 可知此处应表示: 作者实现了自己从没有梦想过的事情。dream梦想; make 制造; decide决定; request请求。故选A。18. A. BecauseB. WhenC. Althoug

    44、hD. Unless【解析】选C。根据下文“成功完成的那次演讲给予了我”可知, 此处应表示转折, 即“尽管作者当时并没有意识到, 但那次的成功却给予了作者信心”。because因为; when 什么时候; although 尽管; unless 除非。故选C。19. A. respectB. confidenceC. freedomD. excuse【解析】选B。根据句意可知, 那次演讲给予了作者在大学参与课堂活动、做口头报告的信心。respect尊重; confidence 信心; freedom 自由; excuse 借口。故选B。20. A. shynessB. prideC. stupidityD. courage【解析】选A。根据上文讲到作者获得了自信心可知, 此处应表示作者最终摆脱了害羞的心理。shyness害羞; pride 骄傲; stupidity 愚蠢; courage 勇气。故选A。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时提升作业 十五 必修3 UNIT 5 CANADA—“THE TRUE NORTH” WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551355.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1