河南省商开大联考2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省商开大联考2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河南省 商开大 联考 2020 2021 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年河南省商开大联考高二下学期期末考试英语试题第一部分 听力第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How did the woman go to work before? A. By bike. B. By car. C. On foot. 2. What are the speakers talking about? A. A holiday plan. B. Weather. C. Family. 3. What does the
2、woman plan to do first in the afternoon? A. Go to the bank. B. Prepare for a seminar. C. See the dentist. 4. What is the woman going to clean? A. The toilets. B. The bedrooms. C. The living room. 5. What is the probable relationship between the speakers? A. Classmates. B. Workmates. C. Neighbors. 第二
3、节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When does the man finish classes? A. At 4:30 pm. B. At 5:00 pm. C. At 5:30 pm. 7. What kind of exercise does the man usually do at the weekend? A. Swimming. B. Hiking. C. Run
4、ning. 听第7段材料,回答第8、9题。8. What food does the woman dislike? A. Seafood. B. Vegetables. C. Beef. 9. Where does the conversation probably take place? A. At the seaside. B. In a supermarket. C. In a restaurant. 听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the woman? A. A hostess. B. A sportswoman. C. A reporter. 11. On
5、which day will the fitness center be open? A. June 16. B. July 10. C. August 21. 12. What can people play indoors in the sports center? A. Tennis. B. Volleyball. C. Football. 听第9段材料,回答第13至16题。13. What will the speakers do? A. Make a list. B. Finish a report. C. Do some shopping.14. For whom does the
6、 woman buy some chocolate? A. The man. B. Her son. C. Herself. 15. What will the woman buy last? A. Fruits. B. Chicken. C. Vegetables. 16. Where are the speakers going to meet? A. At the check-out. B. At the exit. C. At the entrance. 听第10段材料,回答第17至20题。17. Where does the journey end? A. On the bridge
7、. B. In the parking lot. C. By the side of the river. 18 How long will the journey last? A. About two hours. B. About three hours. C. About four hours. 19 What does the speaker suggest the listeners do? A. Take cameras. B. Go swimming. C. Draw pictures. 20. What is safe for the listeners? A. Enterin
8、g the woods quietly. B. Leaving the bears alone. C. Going off the group. 第二部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGone a bit too hard on the wallet lately? These awesome events, pop-ups and exhibitions will let you have a good time without spending a coin. Wandering Stars May 26June 6The great
9、winter festival will land in Melbourne at the end of May. And with it comes a 200-metre-long lantern sculpture in the shape of a giant eel (巨型鳗鱼). Start (or end!) your night out with a walk along Birrarung Marr to be amazed by this wonderful new glowing art piece. FOMO freebiesUntil June 4Want free
10、stuff (东西)? Of course you do! On Friday nights until June 4, freebie pop-ups will be surprising Melburnians across the city. Think candy giveaways, free drinks, foodie prizes and more. Details will be revealed on the Whats On Melbourne Insatgram. Free lunchtime music pop-upsUntil May 15Take a breath
11、er from your workday and chill in Melbournes green outdoor spaces. Local musicians will play everything from sweet acoustic (原声的) tunes to jazz. Upcoming sessions run at Buluk Park and Boyd Park, with a handful of special performances for Yirramboi. Flinders Quarter Augmented Art WalkJune 18July 2Ba
12、ck by popular demand is the reality art walk sensation from 2019. See iconic laneways, hidden shops and amazing architecture as it gets taken over by living art displays. This years walk features 12 lovely creations by awesome local artists. Download the EyeJack app and get exploring!1. What can vis
13、itors do in Wandering Stars?A. Learn to make lanterns.B. Appreciate a glowing art piece.C. Taste delicious fish.D. Climb various giant sculptures.2. Which of the following should jazz lovers choose to attend?A. Wandering Stars.B. FOMO freebies.C. Free lunchtime music pop-ups.D. Flinders Quarter Augm
14、ented Art Walk.3. When can you enjoy the architecture art?A. On May 15.B. On May 26.C. On June 4.D. On June 18.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了可以参加的四个免费活动。【1题详解】细节理解题。根据Wandering Stars 中的“Start (or end!) your night out with a walk along Birrarung Marr to be amazed by this wonderful new glo
15、wing art piece. (开始(或结束)你的夜晚,沿着Birrarung Marr散步,你会为这一美妙的新的发光艺术品而惊叹)”可知,在Wandering Stars可以欣赏发光艺术品。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Free lunchtime music pop-ups中的“Take a breather from your workday and chill in Melbournes green outdoor spaces. Local musicians will play everything from sweet acoustic (原声的) tunes to ja
16、zz.(在墨尔本绿色的户外空间放松一下你的工作日。当地音乐家将演奏各种音乐,从甜美的原声音乐到爵士乐) ”可知,爵士乐爱好者可知参加Free lunchtime music pop-ups,故选C。【3题详解】细节理解题。根据Flinders Quarter Augmented Art Walk 中的“Back by popular demand is the reality art walk sensation from 2019. See iconic laneways, hidden shops and amazing architecture as it gets taken over
17、 by living art displays. (受大众需求回归的是2019年的现实艺术漫步感。看到标志性的小巷,隐藏的商店和令人惊叹的建筑,因为它被生活的艺术展示所接管)”可知想要欣赏建筑艺术,可以参加Flinders Quarter Augmented Art Walk,它的时间是June 18July 2(6月18日到7月2日),故选D。BSu Min, a 56-year-old retiree from Henan Province in central China, has never been happier. After accomplishing her familys e
18、xpectations of dutiful Chinese womanhood, Ms. Su is holding a new identity: fearless road-tripper. For six months, this Chinese aunt has been on a solo drive across China, documenting her journey for more than 1.35 million followers across several social media platforms. Before last fall, Ms. Su had
19、 rarely traveled. But she had long been fond of the idea of driving. Growing up in Tibet, she sometimes missed the school bus home and had to walk 12 miles through the mountains. Each time a truck passed by, she imagined sitting behind the wheel, safe and comfortable. But cars were rare, and having
20、one seemed impossible. Then, in late 2019, she came across a video online of someone introducing their camping gear while on a solo road trip. She remembered her childhood dream of drivingthe freedom and comfort it had represented. Over the following months, she watched every video she could find ab
21、out road trips. She took plentiful notes: which apps they used to find campsites and which tricks they had for saving money. Soon, she made up her mind: Once her grandsons entered preschool, she would embark on a trip of her own. She had bought a small white car several years earlier, with her savin
22、gs and a monthly pension of around $300.In her videos, she was happy at her newfound freedom. She could go wherever she wanted and stop at any place she liked. Still, Ms. Su blushes when asked about her new fame. “It took me so many years to realize that I had to live for myself.” She paused, “Its s
23、omething Im waking up to, not something that I just am.”4. Why was Su Mins childhood mentioned?A. To praise she has a strong will.B. To tell us she had a tough childhood.C. To blame the slow economic development.D. To show the background of her love for travel.5. What does the phrase “embark on” in
24、paragraph 3 mean?A. Finish.B. Shorten.C. Start.D. Cancel.6. What did Su Min come to realize according to the text?A. She should have a life of her own.B. She should save as much as possible.C. Her monthly pension was generous.D. She could make a living by selling videos.7. Whats the best title for t
25、he text?A. Su Mins Identity Won World AttentionB. A Chinese Aunt Went on a Solo Road TripC. A Retired Traveller Makes the Public AstonishedD. Millions of Followers Make Su Mins Dream Come True【答案】4. D 5. C 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了56岁的中国阿姨苏敏独自驾车穿越中国,在多个社交媒体平台上记录了她的旅程,吸引了135万名粉丝。介绍了她开始这一行动的背景
26、知识和感悟。【4题详解】推理判断题。根据第二段“Before last fall, Ms. Su had rarely traveled. But she had long been fond of the idea of driving. Growing up in Tibet, she sometimes missed the school bus home and had to walk 12 miles through the mountains. Each time a truck passed by, she imagined sitting behind the wheel, s
27、afe and comfortable. But cars were rare, and having one seemed impossible. Then, in late 2019, she came across a video online of someone introducing their camping gear while on a solo road trip. She remembered her childhood dream of drivingthe freedom and comfort it had represented. (去年秋天之前,苏女士很少旅行。
28、 但她早就喜欢开车了。在西藏长大的她,有时会错过校车回家,不得不走12英里的山路。每次有卡车经过,她都会想象自己坐在车里,既安全又舒适。 但当时汽车很少,拥有一辆似乎是不可能的。然后,在2019年底,她在网上看到了一个视频,有人在独自旅行时介绍他们的露营装备。她想起了儿时开车的梦想那代表着自由和舒适)”可推知,提到苏敏的童年是为了表明她热爱旅行的背景。故选D。【5题详解】词句猜测题。根据画线词上文“Soon, she made up her mind: Once her grandsons entered preschool, she would”以及后文“a trip of her own.
29、 She had bought a small white car several years earlier, with her savings and a monthly pension of around $300.”可知,苏敏下定决心一旦她的孙子们上了学前班,她就要开始自己的旅行,并且几年前,她用自己的积蓄和每月大约300美元的养老金买了一辆白色小车。故画线词意思是“开始”。A. Finish.结束;B. Shorten.缩短;C. Start.开始;D. Cancel.取消。故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中“It took me so many years to rea
30、lize that I had to live for myself.” She paused, “Its something Im waking up to, not something that I just am.”(“我花了很多年才意识到,我必须为自己而活。”她停顿了一下,“这是我正在觉醒的东西,而不是我本来的样子。”)”可知,苏敏认识到了她应该有自己的生活。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“ Su Min, a 56-year-old retiree from Henan Province in central China, has never been happier.
31、After accomplishing her familys expectations of dutiful Chinese womanhood, Ms. Su is holding a new identity: fearless road-tripper. For six months, this Chinese aunt has been on a solo drive across China, documenting her journey for more than 1.35 million followers across several social media platfo
32、rms.(来自中国中部河南省的56岁退休人员苏敏从来没有这么开心过。在完成了家人对尽责中国女性的期望后,苏女士拥有了一个新的身份:无畏的公路旅行者。六个月来,这位中国阿姨独自驾车穿越中国,在多个社交媒体平台上记录了她的旅程,吸引了135万名粉丝)”结合文章主要讲述了56岁的中国阿姨苏敏独自驾车穿越中国,在多个社交媒体平台上记录了她的旅程,吸引了135万名粉丝。介绍了她开始这一行动的背景知识和感悟。可知,B选项“一个中国阿姨独自自驾游”最符合文章标题。故选B。COnce the stuff of sci-fi fantasy, robots and robotic technology are
33、now used in many aspects of daily life, ranging from manufacturing to medicine and everything in between. While humanity is still far from having robot servants at home, robots are commonly used on production lines in factories, and even for specific movements during operation. Recently, one Estonia
34、n company decided to repurpose its technology for a reason thats beneficial for the Earth. Robot manufacturer Milrem, which previously produced autonomous tanks, partnered with the University of Tartu to develop robot foresters that can plant and care for trees. The decision to create autonomous for
35、esters came after Milrem realized that its technology, which had been developed for military (军事的) use, could be useful in other areas. “We started looking into what else we could do with these unmanned robots, Mart Noorma, director at Milrem, told Research Estonia. “Together with our partners at un
36、iversities and public offices, we realized that we could be helpful in automating many industries.”The robots, which resemble mini tanks, operate in pairs. One robot works as a planter, putting down as many as 380 seedlings covering 2.5 acres in as little as six hours. During the planting stage, the
37、 robot records the exact location of each young tree. The other robot follows its path, cutting vegetation and cutting brush, so that the newly planted trees can thrive. To navigate (导航) their surroundings, the robots use LiDAR and GPS systems. LiDAR uses laser technology to create a three-dimension
38、al geometric map of the robots, environment. Interesting Engineering reported that the robots also use high resolution camera systems to fill in the gaps around obstacles (障碍) and ensure the maps accuracy. The efficiency and speed of these tree-planting robots give them the high potential to help re
39、verse (逆转) deforestation, a critical issue affecting the planet.8. Why were autonomous tanks made initially?A. To plant more trees.B. To help in medicine.C. To create a big brand.D. To improve military strength.9. How many young trees can a robot plant in an hour?A. About 50.B. About 63.C. About 190
40、.D. About 380.10. What can we infer from the last two paragraphs?A. LiDAR makes it easier to identify the trees.B. The robots will improve the environment around the plants.C. Maps accuracy results from high resolution camera systems.D. The tree planting robots are bound to be widely used soon.11. W
41、hats the authors attitude to robot foresters?A. Optimistic.B. Doubtful.C. Unclear.D. Disapproving.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了自动坦克的机器人制造商Milrem与塔尔图大学合作,开发可以种植和照料树木的机器人护林员。【8题详解】细节理解题。根据文章第三段“The decision to create autonomous foresters came after Milrem realized that its technology,
42、 which had been developed for military (军事的) use, could be useful in other areas.(Milrem公司意识到,原本用于军事用途的技术也可以用于其他领域,于是决定创建自主林务员。)”可知,最初制造自动坦克是为了提高军事力量。故选D。【9题详解】细节理解题。根据文章第五段“One robot works as a planter, putting down as many as 380 seedlings covering 2.5 acres in as little as six hours(其中一个机器人可以充当播种
43、机,在短短6个小时内,在2.5英亩的土地上种下多达380棵幼苗。)”可知,一个机器人在一小时内种植了大约63棵小树。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“Interesting Engineering reported that the robots also use high resolution camera systems to fill in the gaps around obstacles (障碍) and ensure the maps accuracy.(有趣的工程报道称,机器人还使用高分辨率的摄像系统来填补障碍物周围的空白,以确保地图的准确性。)”可推知,地图
44、的准确性来自于高分辨率的摄像系统。故选C。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The efficiency and speed of these tree-planting robots give them the high potential to help reverse deforestation, a critical issue affecting the planet.(这些植树机器人的效率和速度使它们有很大的潜力来帮助扭转毁林,这是一个影响地球的关键问题。)”可知,作者对机器人林务员持积极的态度。故选A。DClimate change is known to negati
45、vely affect agriculture and livestock, but there has been little scientific knowledge on which regions of the planet would be touched or what the biggest risks may be. New research led by Aalto University assesses just how global food production will be affected if greenhouse gas emissions are left
46、uncut.The researchers assessed how climate change would affect 27 of the most important food crops and seven different livestock, accounting for societies varying capacities to adapt to changes. The results show that threats affect countries and continents in different ways; in 52 of the 177 countri
47、es studied, the entire food production would remain in the safe climatic space in the future. These include Finland and most other European countries.Already vulnerable countries such as Benin, Cambodia, Ghana, Guinea-Bissau, Guyana and Suriname will be hit hard if no changes are made; up to 95 perc
48、ent of current food production would fall outside of safe climatic space. Alarmingly, these nations also have significantly less capacity to adapt to changes brought on by climate change when compared to rich western countries. In all, 20% of the worlds crop production and 18% of livestock productio
49、n under threat are located in countries with low capacities to adapt to changes.“If we let emissions grow, the increase in desert areas is especially troubling because in these conditions barely anything can grow without irrigation. By the end of this century, we could see more than 4 million square
50、 kilometres of new desert around the globe,” Matti Kummu, professor of global water and food issues at Aalto University says. “We need to lighten climate change and, at the same time, improve our food systems and societies capacities to adapt to changeswe cannot leave the vulnerable behind. Food pro
51、duction must be sustainable.”12. How does the author show the effect of climate change on the food production in paragraph 2?A. By raising questions.B. By stating arguments.C. By analyzing research data.D. By making comparisons.13. What is the third paragraph mainly about?A. The measures to be taken
52、.B. The threat to the vulnerable countries.C. The assistance of rich countries.D. The damage to crop production.14. What do Kummus words suggest?A. He feels very desperate.B. He cares more about others.C. He was in charge of the study.D. He is worried about the vulnerable.15. From which section of a
53、 newspaper is the text taken?A. Environment.B. Technology.C. Culture.D. Politics.【答案】12. C 13. B 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。众所周知,气候变化会对农业和畜牧业产生负面影响,但阿尔托大学领导的一项新研究评估了如果不减少温室气体排放,全球粮食生产将受到怎样的影响。文中通过分析研究数据展示气候变化对粮食生产的影响以及气候变化对于脆弱国家的威胁。【12题详解】推理判断题。根据第二段“The researchers assessed how climate change would
54、 affect 27 of the most important food crops and seven different livestock, accounting for societies varying capacities to adapt to changes. The results show that threats affect countries and continents in different ways; in 52 of the 177 countries studied, the entire food production would remain in
55、the safe climatic space in the future. These include Finland and most other European countries.(研究人员评估了气候变化将如何影响27种最重要的粮食作物和7种不同的牲畜,考虑到社会适应变化的不同能力。结果表明,威胁以不同的方式影响国家和大陆;在177个被研究的国家中,有52个国家的整个粮食生产在未来将保持在安全的气候空间中。这些国家包括芬兰和大多数其他欧洲国家)”可推知,作者在第二段中通过分析研究数据展示气候变化对粮食生产的影响。故选C。【13题详解】主旨大意题。根据第三段“Already vulne
56、rable countries such as Benin, Cambodia, Ghana, Guinea-Bissau, Guyana and Suriname will be hit hard if no changes are made; up to 95 percent of current food production would fall outside of safe climatic space. Alarmingly, these nations also have significantly less capacity to adapt to changes broug
57、ht on by climate change when compared to rich western countries. In all, 20% of the worlds crop production and 18% of livestock production under threat are located in countries with low capacities to adapt to changes. (如果不做出改变,贝宁、柬埔寨、加纳、几内亚比绍、圭亚那和苏里南等已经很脆弱的国家将受到严重打击;目前高达95%的粮食产量将落在安全气候空间之外。令人担忧的是,与富
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551820.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
