新课标2021高考英语一轮复习课时作业62_1Culturalrelics新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新课 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 62 _1Culturalrelics 新人 必修
- 资源描述:
-
1、课时作业6 2-1 Cultural relics.阅读下列各句,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的适当形式。1There is no doubt _ only by lifelong learning can we keep up with the advancing society.2As is well known, _ matters most in learning English is enough practice.3The manager put up a notice to keep the staff informed of what _ (do)this w
2、eek.4. _ (sleep)late in the morning,Bob turned off the alarm.5There was a time _ he was disappointed and wanted to leave here.6. _ can be easily proved that nothing is more important than friendship.7The Nile River used to flood large areas but now the water is used _ (produce) electricity.8The scho
3、ol is _ search of a Chinese teacher for the new term who masters the English language perfectly.9Many students hope that their teachers will suggest a good way to have their written English _ (improve)in a short time.10China is one of the developing countries _ (belong) to the Third World.11Im grate
4、ful for your assistance,and hope that one day I may do something for you _ return.12The two countries have been _ war for many years and there is no sign of ceasing fire.13Mary, 63, teaches painting, a skill she learned at a community college for senior citizens,while her husband Blare serves _ head
5、 of the volunteer group.14Her first lecture is of great use to our development. But his latest one is better worth _ (attend)15When the clock stopped working,he took it _, found what was wrong,and put the whole things together again.16Evidence has been found through years of study _ childrens early
6、sleeping problem is likely to continue when they grow up.17It remains _ (see)whether the newly formed committees policy can be put into practice.18Although he was disabled when he was only ten years of age,yet he aimed high,for which his classmates thought highly _ him.19The _ (decorate)in the stree
7、t are for the arrival of the Queen.20The government should protect the old _ (value)buildings even though they are not in harmony with the modern ones nearby.答案1that2.what3.to do4.To sleep5.when6It7.to produce8.in9.improved10.belonging11in12.at13.as14.attending15.apart16.that17to be seen18.of19.deco
8、rations20.valuable.阅读理解A(2019年河北衡水中学期中考试)Shopping for and choosing clothes is challenging enough. But imagine if you were unable to use your arms to do anything, or used a wheelchair.The conditions are reality for four people who became the “customers” of 15 students at Parsons School of Design at t
9、he New School this year. The students spent their spring term creating clothing to fit their customers unique requirements as part of a class run by Open Style Lab, a nonprofit organization whose aim is to design functional and fashionable clothing for people with disabilities.“Disability overlaps (
10、关联、一致) with aging and universal design,” said Grace Jun, the director of the program. “We need to see it as part of our life cycle. Its something that we need to not only see from a human rights standpoint but also for its economic value.”“Im always looking at me being the problem and the clothing a
11、s being OK,” said Kieran Kern, who gets around in a wheelchair. When Ms. Kern approached Open Style Lab, she was looking for a coat that would be easy to put on with the limitations of a weaker body. Her team came up with a design with a circular rod (杆) that runs through the collar and allows Ms. K
12、ern to swing the coat across her back with one hand.“The idea of having a coat that sees the parts that make me as just parts and not as a problem that I need to solve was really liberating in an identity sense,” Ms. Kern said. “Because generally, when you have a different body, you dont really see
13、yourself.”“I think the challenges the students faced throughout the course had a lot to do with the exchange of ideas,” Ms. Jun said. “They were able to understand that no two people with a disability are alike. Being able to design uniquely means you have to have a collaborative (合作) process. Were
14、designing with each other, not for.”1What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?AAging.BDisability.CDesign.DThe program.2What did the students find challenging according to Ms. Jun?ACreativity in fashion design.BInterpersonal communication.CMaking clothing part of a wearer.DMeeting t
15、he needs of the disabled.3What would be the best title for the text?AOpen Style LabBA new fashion industryCDisability is no longer a problemDDesigns that do more than meet the eye答案与解析本文为应用说明文。主要叙述了帕森斯设计学院在新学校开设了一门课程,在春季学期创作出符合顾客独特要求的服装,并介绍了在设计过程中出现的问题。1B猜测词义题。根据第三段的前部分Disability overlaps (关联、一致) wi
16、th aging and universal design,” said Grace Jun, the director of the program. “We need to see it as part of our life cycle. 本句指“残疾与老化和通用设计有联系”,该项目的负责人Grace Jun说。“我们需要把它看作是我们生命周期的一部分”。为了避免重复,我们常常把上文提过的事用代词来代替。本句中上文说残疾是与老化及通用设计有关,所以下文提到时便用it 来替代它,因此选B项。2B细节理解题。根据第六段前两句“I think the challenges the studen
17、ts faced throughout the course had a lot to do with the exchange of ideas,” Ms. Jun said. “They were able to understand that no two people with a disability are alike.可知,Jun女士说:“我认为学生在整个课程中所面临的挑战与思想交流有很大关系。”“他们能够理解,没有两个残疾的人是一样的”。由此可知,学生面临的挑战就是交流问题。分析选项可知B项符合题意。3D主旨大意题。通读本文可知,本文介绍帕森斯设计学院在新学校开设了一门课程,在
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-552944.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下册语文课件-27天山之夏_湘教版(共53张PPT).pptx
