2022版高考英语一轮复习 UNIT 3 SPORTS AND FITNESS培优练(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 UNIT SPORTS AND FITNESS培优练含解析新人教版必修第一册 2022 高考 英语 一轮 复习 FITNESS 培优练 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 3 SPORTS AND FITNESS课后培优微积累战高考,训练提分点描写look的高级表达一、多样表达1blink v.眨眼blink ones eyes nervously 紧张地眨着眼睛2glare v. 怒目而视look at him with an angry glare 生气地瞪着他3stare v. 凝视;盯着看stare the stranger up and down 上下打量陌生人4gaze v. 凝视,注视gaze at the splendid view 凝视壮丽的景色5glance v. 一瞥; 匆匆一看;扫视glance at the watch 匆匆看
2、了看表6sweep v. 扫视sweep from right to left 左右扫视了一下7witness v. 目击; 目睹 (尤指罪行或事故)witness the accident 目睹这场事故8make sth./sb. out (勉强地)辨认出,看出9fix ones eyes on. 凝视,盯着看10catch sight of 看到二、佳句观摩1When I told him the news he didnt even blink his eyes.我把那个消息告诉他时,他眼都没眨一下。2The kids in class stared at the teacher, co
3、mpletely confused.课堂上,孩子们盯着老师,完全糊涂了。3She gazed at me in disbelief when I told her the news.我告诉她这消息时,她以怀疑的目光注视着我。4On entering the meeting room, I caught sight of him.一进会议室,我就看见他了。5She stood there, with her eyes fixed on the sky.她站在那儿,凝视着天空。三、佳句仿写1She_blinked and forced a smile.她眨了眨眼睛,挤出一丝微笑。2He didnt
4、 shout, he just glared_at_me_silently他没有喊叫,只是默默地怒视着我。3He glanced_at_her as she passed by.她从他身边走过时,他快速地瞟了她一眼。4Anyone who_witnessed_the_attack should call the police.目睹这次袭击的人都应向警方报告。5In the darkness, I could hardly make_out_the_number_of_the_house黑暗中我几乎辨认不出房屋的号码。.阅读理解A语篇类型记叙文主题语境人与自我个人经历勇敢面对阿尔茨海默病Laur
5、a Sides was a psychology major at the University of Nottingham in 2004.She first noticed signs of her dads developing dementia (痴呆) when she moved to Nottingham.She said,“Dad was a doctor,so he knew exactly what was happening to him,but people try to hide it when they are ill.Then,I came home for my
6、 21st birthday and arranged to meet him,but he never showed up as hed forgotten.Thats when I knew something serious was happening.”So,aged 21,she decided to leave university and look after him herself.She lived close by,popping in every day to make sure he was eating,and that the house was tidy,befo
7、re heading off to her work.Besides challenging moments,there were times when looking after her dad was a pure joy.“Wed wake up,Id ask what he wanted to do that day,and however ridiculous the adventure,off wed go.”Sadly,in 2009,5 years later,Laura lost her father.Before he died,Laura went to a hospit
8、al appointment with him,where doctors mentioned that his form of Alzheimers was genetic meaning there was a fiftyfifty chance that she had inherited it.For several years Laura agonised over whether to be tested,finally finding out in August 2017 that she has the APP gene,meaning that,like him,she wi
9、ll develop the condition within a decade.At first,she struggled,feeling as if she lacked purpose.Then,during a sleepless night in the summer of 2018,she decided at around 2 am to enter the 2019 London Marathon sponsored by the charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK.She hoped to star
10、t the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly.“I remember when Dad was ill,people wouldnt know how to react and it all felt very hidden away,but I want to be honest and open.” She added,“The more information we can get,the less of a taboo (忌讳) t
11、his will feel.That said,the support Ive received so far after going public has been amazingthats what is carrying me through.”文章大意:Laura Sides在读大学期间,父亲患上了阿尔茨海默病,她休学悉心照料父亲直到他去世;后来她被医生告知自己在十年后也会患上同样的病。短暂的痛苦之后,她便振作了起来,积极面对生活,参加马拉松比赛,并且进行阿尔茨海默病方面的公开对话,鼓励人们公开谈论这种病,而不是回避它。1Laura noticed her fathers dement
12、ia when _Aher father told her his condition in personBpeople nearby informed her of his fathers conditionCher father forgot his own birthday partyDher father forgot to attend her 21yearold birthday party解析:D考查细节理解。根据文章第一段最后两句“Then,I came home for my 21st birthday.Thats when I knew something serious
13、was happening.”可知,Laura的父亲忘记参加女儿的21岁生日会,在那时Laura意识到父亲已患病,故选D。2The underlined word “agonised” in Paragraph 4 probably means “_”AexcitedBstruggledCshockedDdelighted解析:B考查词义猜测。根据上文中的“there was a fiftyfifty chance that she had inherited it”可知,医生告知Laura,她有百分之五十患病的几率,并结合画线词所在句中的“whether to be tested”可推知,此
14、处表示Laura多年来苦苦思索是否去检查一下,与B项词义接近。3Laura started the open talk in the hope of _Agetting people to talk about Alzheimers openlyBearning some money to help treat her AlzheimersCmaking herself stronger to fight against AlzheimersDraising funds for charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK解析:
15、A考查细节理解。根据题干中的关键词“open talk”定位到文章的最后一段。根据该段首句“She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly.”可知,作者公开谈论阿尔茨海默病是为了鼓励人们公开谈论此病,故答案是A。4Which words can best describe Laura?ACaring and positive.BCareful and honest.CPatient and cautious.
16、DDevoted and modest.解析:A考查推理判断。通读全文内容可知,Laura在得知父亲患阿尔茨海默病后休学来悉心照料他直至他去世,后来得知自己也会得阿尔茨海默病后,挣扎后便振作起来,先是决定参加马拉松比赛,接着针对这种病进行公开对话,鼓励人们更加公开地谈论它,而不是回避它。由此可推知,作者是一个关心他人又积极向上的人,故答案是A。B语篇类型议论文主题语境人与自我认识自我过度追求完美影响身心健康(2021石家庄市高三摸底)Its not easy feeling like youre always under the spotlight being judged for each
17、little mistake you make.Your mind is in an endless circle playing what you said and did over and over again.You wish you had a time capsule (时间囊) to go back and make things change if you find mistakes.You fear what others will think about you and that they will reject and dislike you.You seek to be
18、socially perfect.Academically,you work long endless hours just to make those excellent marks.Although most would say “its good to have high standards”,they have no idea about the internal hell you put yourself through to achieve perfection.If you dont achieve the desired goal you feel as though you
19、have failed,but youre far from failing,you just dont see it that way.So instead you are telling yourself that youre stupid and not smart.The pressure you place on yourself weighs you down and you wear the “not good enough” label each and every day.You not only have high standards for yourself but yo
20、u also have them for others.If people dont perform up to your expectations,then you think them incompetent.This causes a lot of frustration because you cant trust anyone to get things right.So instead or being a team player you fly solo(单飞) and try to do two or three jobs at once.Your unrealistic ex
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553047.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋八年级语文上册人教部编版(遵义专版)同步作业课件:第6单元达标测试题(共30张PPT).ppt
