2022版高考英语一轮复习 UNIT 5 FIRST AID培优练(含解析)新人教版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 UNIT FIRST AID培优练含解析新人教版选择性必修第二册 2022 高考 英语 一轮 复习 AID 培优练 解析 新人 选择性 必修 第二
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 FIRST AID课后培优微积累战高考,训练提分点拟人修辞法拟人也是一种比喻,就是把无生命的事物当作有生命的事物来描写,赋予无生命之物以感情和动作或是把动物人格化,使语言生动、形象、更有感染力。一、好句欣赏1The stars danced playfully in the moonlit sky.星星在月色皎洁的天空中欢快地跳舞。2My alarm clock yells at me every morning.我的闹钟每天早上对我大喊大叫。3The wildfire ran through the forest at an amazing speed.野火以惊人的速度穿过森林
2、。4My stomach was punishing me for not eating on time.我的胃因我没有按时吃饭而在惩罚我。5His car suffered a severe stroke in the middle of the road, and refused to move forward.他的车在路中间遭到严重的一撞,不愿再向前开了。6Seeing such extraordinary beauty, I think every cell in my body woke up.看到如此非凡的美,我想我身体里的每个细胞都醒了。二、小试牛刀1She did not re
3、alize that opportunity was_knocking_at_her_door她没有意识到机会正在敲她的门。2Slowly, the city began_to_breathe_again慢慢地,这座城市又开始呼吸了(开始出现了生机)。3Time_flew and before we knew it, it was time for me to go home.时间飞逝,不知不觉中,我就该回家了。4The flowers were blooming, and the bees kissed_them_now_and_then花儿正在盛开,蜜蜂不时地亲吻它们。5New York
4、is the city that never_sleeps纽约是一个不夜城。6I could hear Hawaii calling_my_name我能听到夏威夷在呼唤我的名字。.阅读理解语篇类型说明文主题语境人与社会研究发现在线抗抑郁治疗方案Online programs to fight depression are already commercially available. While they sound efficient and costsaving,a recent study reports that theyre not effective,primarily becau
5、se depressed patients are not likely to engage with them or stick with them.The study looked at computerassisted cognitive (认知的)behavioural therapy (CBT) and found that it was no more effective in treating depression than the usual care patients receive from a primary care doctor.Traditional CBT is
6、considered an effective form of talk therapy for depression,helping people challenge negative thoughts and change the way they think in order to change their moods and behaviours. However,online CBT programs have gained in popularity,with the attraction of providing lowcost help wherever someone has
7、 access to a computer.A team of researchers from the University of York conducted a randomized (随机的) control trial with 691 depressed patients from 83 physician practices across England. The patients were split into three groups: one group received only usual care from a physician while the other tw
8、o groups received usual care from a physician plus one of two computerized CBT programs.Participants were balanced across the three groups for age,sex,educational background,severity and duration of depression,and use of antidepressants (抗抑郁药).After four months,the patients using the computerized CB
9、T programs had no improvement in depression levels over the patients who were only getting usual care from their doctors.“Its an important,warning note that we shouldnt get too carried away with the idea that a computer system can replace doctors and therapists,” says Chris Dowrick,a professor of Pr
10、imary Medical Care at the University of Liverpool. “We do still need the human touch or the human interaction,particularly when people are depressed.”“Being depressed can mean feeling lost in your own small,negative,dark world,” Dowrick says. Having a person,instead of a computer,reach out to you is
11、 particularly important in fighting that sense of isolation. “When youre emotionally fragile,youre even more in need of a caring human being,”he says.文章大意:本文主要介绍了最近的一项研究发现在线抗抑郁治疗方案效果不明显;文章还介绍了研究人员进行这项研究的相关情况,并分析了造成这种问题的原因。1What does the recent study say about online CBT programs?APatients may not be
12、 able to carry them through for an effective cure.BPatients cannot engage with them without the use of a computer.C.They can save patients the trouble of visiting physicians.DThey have been well received by a lot of patients.解析:A考查细节理解。根据第一段第二句中的“theyre not effective.stick with them”以及第五段第一句中的“had n
13、o improvement in depression levels”可知,最近的研究表明,在实施在线CBT治疗方案时,病人可能无法成功完成方案以获得有效的治疗,故选A。2What has made online CBT programs increasingly popular?ATheir effectiveness in combating depression.BThe low efficiency of traditional talk therapy.CTheir easy and inexpensive access to patients.DThe recommendation
14、 by primary care doctors.解析:C考查细节理解。根据第三段第二句“However,online CBT programs have gained in popularity,with the attraction of providing lowcost help wherever someone has access to a computer.”可知,在线CBT治疗方案越来越受欢迎是因为这些治疗方案费用低且病人很容易就能获得治疗服务,故选C。3What is Professor Dowricks advice concerning online CBT progra
15、ms?AThey should not be neglected in primary care.BTheir effectiveness should not be overestimated.CThey should be used by strictly following instructions.D.Their use should be encouraged by doctors and therapists.解析:B考查推理判断。根据倒数第二段第一句中的“we shouldnt get too carried away.replace doctors and therapists
16、”并结合语境可知,Dowrick认为我们不能过于相信计算机系统能代替医生和治疗师这种说法。由此可以推知,Dowrick意在表明在线CBT治疗方案的效果不应该被高估。故选B。4Which is more important to an emotionally vulnerable person?AA positive state of mind.BAppropriate medication.CTimely encouragement.DHuman interaction.解析:D考查推理判断。根据倒数第二段最后一句“We do still need.when people are depres
17、sed.”和倒数第一段第三句中的“When youre emotionally fragile,youre even more in need of a caring human being”可推知,对一个情感脆弱的人来说,与他人交流更重要。故选D。.完形填空语篇类型记叙文主题语境人与社会人际关系爱就是包容、容忍和支持(2021海南省天一联考第一次模拟)I work as a waiter at a restaurant.Last night an elderly couple came into the restaurant and my coworker _1_them.We usuall
18、y do our own tables, but because we were so_2_last night that we helped each other out.Then the elderly couple _3_ to me that they were ready to order.The husband began ordering and it was very clear that he had a_4_disorder.I could tell the wife had told her husband very extensively what she wanted
19、, as a way for him to_5_ ordering.It took a while for him to order, and in the meantime she was sitting there and she looked so proud and_6_despite her husbands immense stammering (结巴).Honestly, the whole thing just had a strong influence on me.It was beautiful and just made me _7_ that a huge part
20、of _8_ is acceptance, tolerance and support.She could have made the order and made things a lot _9_ for her husband and avoided the _10_ from other tables, but she didnt.Instead, she _11_ him and was proud to see him _12_ the order.This whole thing reminded me that life is _13_ for all of us.I assum
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553054.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022-2023学年高中数学 第七章 统计案例 (课时2)课件 北师大版选择性必修第一册.pptx
