2022版高考英语一轮复习 课时提升作业十八 选修6 Unit 18 Beauty(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语一轮复习 课时提升作业十八 选修6 Unit 18 Beauty含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提升 作业 十八 选修 Beauty 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、十八选修6 Unit 18Beauty . 阅读理解A(2021宿迁模拟)September is the month for fashion, with four international cities hosting Fashion Week. All eyes will turn to New York City, London, Milan and Paris this month to see which city puts on the best show. New YorkNew York Fashion Week, or NYFW, kicks off on Septembe
2、r 5th and runs for approximately eight days. NYFW is considered the most commercial and casual of the four. It is also the only event to allow some fashion school students to participate, bringing a fresh look to the runway. LondonLondon Fashion Week(LFW) comes on the heels of NYFW, starting on Sept
3、ember 13th and running through September 17th. Once considered a minor player among the Big Four, LFW can now command a list of big names as well as promising new designers. London fashion houses have a reputation for being very experimental and open to new ideas. MilanFashion Week moves to Milan on
4、 September 17th. This beautiful Italian city is home to some of the biggest fashion housesand designers in the fashion world, including Armani and Prada. Milans fashion houses are known for offering glamorous (有魅力的), yet practical, options. ParisThe chaotic month of fashion makes its way to France a
5、s Paris Fashion Week begins on September 23rd. Saving the best for last, Paris never fails to offer some of the most exciting shows of the season. World-famous labels like Chanel and Dior try to out do one another with their latest designs. The word that best describes Paris Fashion Week is “elegant
6、”. 【文章大意】本文为一篇应用文。主要介绍了纽约、伦敦、米兰和巴黎这四个国际城市在九月份举办的时装周。1. Which city is likely to attract the new designers? A. New York. B. London. C. Milan. D. Paris. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中“LFW can now command a list of big names as well as promising new designers”可知, LFW既可以领导一些知名人士, 也可以领导有前途的新设计师。所以伦敦最有可能吸引新设计师。故选B项。2
7、. When does Milan Fashion Week probably end? A. September 19th. B. September 20th. C. September 21st. D. September 22nd. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段“Fashion Week moves to Milan on September 17th. ”可知, 9月17日, 时装周将移至米兰。所以米兰时装周始于9月17日并持续约一周, 也就是9月22号结束。故选D项。3. What can we learn from the four fashion weeks? A. E
8、ach has its own characteristics. B. Each shows its biggest brand. C. Each offers practical options. D. Each is open to school students. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段内容可知, 纽约时装周是最商业和休闲的, 也是唯一允许时尚学校学生参与的活动; 根据第三段内容可知, 伦敦时装周以实验性强、乐于接受新创意而闻名; 根据第四段“Milans fashion houses are known for offering glamorous, yet practi
9、cal, options. ” 可知, 米兰时装周以提供迷人但实用的选择而闻名; 根据第五段“The word that best describes Paris Fashion Week is elegant. ”可知, 巴黎时装周以优雅闻名。每一时装周均讲述了它的各自特点。故选A项。【知识拓展】【词汇积累】experimental adj. 实验的; 根据实验的approximately adv. 大约, 近似地; 近于have a reputation for 出名因(因而著称); 有的好名声B(2021柳州模拟)This summer, most Chinese citizens ha
10、ve been amazed by women wearing hanfu, or Han-style clothing, at subway stations, shopping malls, pedestrian streets or scenic areas. Hanfu has aroused the public attention in recent years, especially among young people. In 2018, the Central Committee of the Communist Youth League of China (CCCYL) s
11、et the third day of the third month of the Chinese lunar calendar, traditionally the birthday of the Chinese peoples mythological (神话的) ancestor the Yellow Emperor, as the annual Traditional Chinese Garment (服装) Day. It was aimed to promote classic Chinese culture, as well as “demonstrating cultural
12、 confidence”. Since then, the beauty of hanfu has gained more and more recognition and acceptance by common people. Generally, hanfu refers to traditional Chinese garments worn by the Han nationality before the Qing Dynasty (16361912). Historically, Han Chinese clothing has also influenced some of i
13、ts neighboring cultural costumes, including the Japanese kimono, Korean hanbok, and clothing of Mongolia, Vietnam and Bhutan. Hanfu appears elegant and beautiful, not only due to the thousands of years of culture behind its design. This traditional dress also stands out because of its remarkable cra
14、ftsmanship, from fabric to decoration. Hanfu adopts more than 30 examples of Chinas invisible cultural heritage as well as Chinese arts and crafts under preservation. Hanfu represents not only appreciation of the beauty, but also a continuation of traditional Chinese culture. Nowadays, more and more
15、 fashion designers look to hanfu for inspiration, producing fashionable examples of hanfu for a new era (纪元). 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了近年来, 汉服的美越来越得到老百姓的认可和接受, 汉服引起了公众特别是年轻人的关注。4. Why did CCCYL set the third day of the third month of the Chinese lunar calendar as the annual Traditional Chinese Garment
16、Day? A. To help design hanfu. B. To promote China economy. C. To remember the birth of the Yellow Emperor. D. To encourage more people to know about classic Chinese culture. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段中It was aimed to promote classic Chinese culture, as well as “demonstrating cultural confidence”. (它旨在弘扬中国古典
17、文化, “展示文化自信”。)可知, 共青团把农历三月三日定为一年一度的中国传统服装日是为了鼓励更多的人了解中国古典文化。故选D项。5. Which countries cultural costumes have been influenced by Han Chinese clothing? A. Japanese and Russian. B. Russian and British. C. Korean and Vietnamese. D. Mongolian and American. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段中Historically, Han Chinese cloth
18、ing has also influenced some of its neighboring cultural costumes, including the Japanese kimono, Korean hanbok, and clothing of Mongolia, Vietnam and Bhutan. (历史上, 汉服也影响了周边的一些文化服饰, 包括日本的和服, 韩国的韩服, 还有蒙古、越南和不丹的服饰。)可知, 汉族服饰也影响了韩国和越南人的服饰。故选C项。6. What is Paragraph 4 mainly about? A. The rich culture of
19、hanfu. B. The reasons for the beauty of hanfu. C. The worldwide influence of hanfu. D. The popularity of hanfu among young people. 【解析】选B。段落大意题。根据第四段中Hanfu appears elegant and beautiful, not only due to the thousands of years of culture behind its design. (汉服之所以显得优雅美丽, 不仅仅是因为它的设计背后有着几千年的文化底蕴。)可知, 本段
20、主要是讲汉服美的原因。故选B项。7. Where is this text most likely from? A. A diary. B. A newspaper. C. A novel. D. A guidebook. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段内容可知本文主要讲述了近年来, 汉服的美越来越得到老百姓的认可和接受。汉服引起了公众特别是年轻人的关注。这种报道一般是来自新闻报纸。故选B项。【知识拓展】【难句解读】Hanfu represents not only appreciation of the beauty, but also a continuation of tradit
21、ional Chinese culture. 分析: 本句中not only. . . but also. . . 连接并列短语, 意为“不但而且”。翻译: 汉服不仅是对美的欣赏, 也是对中国传统文化的延续。. 阅读填句(2021柳州模拟)The use of color has a long history in human life. We live our lives in color from our earliest days. 1 We use it both as a symbol of identity and a way of expressing our individua
22、lity (个性) through decoration. And we use different colors to send out very different messages. 2 Look at the schoolboy in the photo. From his colorful traditional dress, other people in Peru know he comes from the Quechua community. We wear uniforms at school and work, and we dress in our favorite s
23、ports team colors to say the same thing: 3And now look at the Huli villager in the photo, who is getting ready for a local festival. Hes applying the traditional colors of red, black and white to his own personal face pattern. Face-painting is an important part of the celebrations. These days people
24、 are starting to experiment with brightly colored paints as well as traditional colors. In fashion-conscious Europe, the “in” color changes every season. 4Marketing experts understand the power of color very well. Packaging and labels in eye-catching colors stand out on the supermarket shelf. 5 A ca
25、lm blue for a bank stands for trust, dark green says quality, or brown and green means eco-friendliness. A. We are family. B. We love this game. C. People need a sense of group identity. D. Color plays an important role in our daily life. E. Different people have different understanding of colors. F
26、. And companies select the color of their brand very carefully. G. For example, women are wearing shades of purple this autumn. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章说明了颜色在我们的生活中起着非常重要的作用: 我们用它来作为身份的标志、用它来装饰, 还通过它来传达不同的信息。1. 【解析】选D。由空格后句子的句意“我们用它来作为身份的标志、通过装饰表达我们的个性。我们还用不同的颜色来传达不同的信息”可知, 上一句话应该是强调颜色在我们生活中的重要作用。选项D“Color
27、 plays an important role in our daily life. (颜色在我们日常生活中扮演着重要的角色。)”与下文中重复出现的use形成呼应关系。故选D。2. 【解析】选C。由段中内容“从照片中这名学生穿的彩色的传统服饰, 秘鲁的其他人可以知道他是克丘亚家族的成员。我们在学校穿校服, 在工作场合穿工衣, 在运动时穿我们最喜欢的队服都是为了让别人知道我们是属于一个集体的。”可知, 这段话主要讲述从颜色可以看出一个人的身份。选项C中的“a sense of group identity(群体认同感)”与本段内容中提到的各种身份呼应。故选C。3. 【解析】选A。这段话主要讲述
28、颜色在群体认同感中的作用, 所以我们可以推知, 我们在学校穿校服, 在工作场合穿工衣, 在运动时穿我们最喜欢的队服都是为了让别人知道我们是一个群体, 是一家人。选项A中的“family”与此段中心相符合。故选A。4. 【解析】选G。空格前一句句意: 在时尚意识很强的欧洲, 人们穿的颜色每个季节也在变。选项G(例如, 这个秋天女人们喜欢穿紫色的衣服)恰巧是上句的一个举例。其中的“are wearing”与上句中的“in” color 呼应。故选G。5. 【解析】选F。空格后句子句意: 银行使用平静的蓝色代表信任, 深绿色代表质量, 棕色和绿色代表对环境友好。由此可知, 这里谈论的是一些公司在使用
29、颜色时的考虑。选项F中的companies与其后的bank呼应, 其中的color与后边句子中各种颜色的举例呼应。故选F。【知识拓展】【词汇积累】decoration n. 装饰; 装饰品traditional adj. 传统的; 惯例的brightly adv. 明亮地; 鲜明地. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。(2021南宁模拟)Kiyoto Saito is trying to change peoples opinion of agricultural workers through his unusual attire (打扮). Wheth
30、er hes driving a tractor 1. _ standing in the fields, Kiyoto is always wearing an elegant suit. Kiyotos family has been planting rice for around 400 years, but as a teenager he found the tradition 2. _ (bore) and moved to the city. He returned to his native town two years ago, and 3. _(determine) to
31、 get involved in the family business. 4. _ idea of wearing a suit in the fields started as a joke. One day, his brother joked about farming in an elegant suit, but Kiyoto took it 5. _ (serious). He viewed the idea as the perfect way to change the public opinion of agricultural workers. “Most people
32、think of farmers 6. _dirty all day. I want youngsters to think farming looks fun. ” he said. At first no one seemed 7. _(understand) him. Even his family were surprised by his 8. _ (choose) of farming attire. His grandfather worried 9. _ (do) farm work in a suit would be dangerous. Now Kiyoto is fam
33、ous and has been invited on various television shows. He also has a blog where he regularly 10. _ (post) his farming experiences and photos of himself all dressed up. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了Kiyoto Saito想改变人们对农民穿着传统的观念。在人们观念里, 在地里干活的农民一整天就是脏的。他通过穿着正装干农活想改变这种观念。1. 【解析】or。考查连词。句意: 不管他是开拖拉机或是站在田野里, Kiyot
34、o总是穿着优雅的套装。“whether. . . or 不管或是”为连词, 引导让步状语从句。故填or。2. 【解析】boring。考查形容词。此处为结构“find sth. +形容词”, 修饰tradition应用boring作宾语补足语。故填boring。3. 【解析】determined。考查时态。句意: 两年前他回到故乡, 决心涉足家族企业。分析句子结构可知, and连接并列谓语, 所以空处要填一般过去时。故填determined。4. 【解析】The。考查定冠词。idea为可数名词, 此处特指“wearing a suit in the fields”, 应用定冠词the。句首单词首
35、字母要大写。故填The。5. 【解析】seriously。考查副词。此句中修饰动词took应用副词seriously。take sth. seriously认真对待某事。故填seriously。6. 【解析】as。考查介词。句意: 大多数人认为农民整天脏兮兮的。结合句意表示“认为某人是”短语为think of sb. as. . . 。故填as。7. 【解析】to understand。考查非谓语动词。句意: 起初似乎没有人理解他。结合句意表示“似乎要做某事”短语为seemed to do sth. 。故填to understand。8. 【解析】choice。考查名词。句意: 甚至他的家人都
36、对他选择的农场装束感到惊讶。his为形容词性物主代词, 修饰名词, 这里表示“他的选择”, 应该用名词choice。故填choice。9. 【解析】doing。考查非谓语动词。句意: 他的祖父担心穿着西装做农活会很危险。worry后接省略that的宾语从句, 从句中动名词作主语。故填doing。10. 【解析】posts。考查主谓一致。句意: 他也有一个博客, 他定期发布自己的农业经历和装扮照片。由“regularly”可知, 应该用动词的一般现在时, 主语为he, 故谓语应该用第三人称单数形式。故填posts。 . 阅读理解(2021南昌模拟)The values of artistic w
37、orks, according to cultural relativism(相对主义), are simply reflections of local social and economic conditions. Such a view, however, fails to explain the ability of some works of art to excite the human mind across cultures and through centuries. History has witnessed the endless productions of Shake
38、spearean plays in every major language of the world. It is never rare to find that Mozart packs Japanese concert halls, as Japanese painter Hiroshige does Paris galleries. Unique works of this kind are different from todays popular art, even if they began as works of popular art. They have set thems
39、elves apart in their timeless appeal and will probably be enjoyed for centuries into the future. In a 1757 essay, the philosopher David Hume argued that because“the general principles of taste are uniform(不变的) in human nature”, the value of some works of art might be essentially permanent. He observ
40、ed that Homer was still admired after two thousand years. Works of this type, he believed, spoke to deep and unvarying features of human nature and could continue to exist over centuries. Now researchers are applying scientific methods to the study of the universality of art. For example, evolutiona
41、ry psychology is being used by literary scholars to explain the long-lasting themes and plot devices in fiction. The structures of musical pieces are now open to experimental analysis as never before. Research findings seem to indicate that the creation by a great artist is as permanent an achieveme
42、nt as the discovery by a great scientist. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了根据文化相对主义, 艺术作品永恒受欢迎的原因是人类的审美具有共同性, 并且就此展开说明。1. According to the passage, what do we know about cultural relativism? A. It introduces different cultural values. B. It explains the history of artistic works. C. It relates artistic values to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553311.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021-2022高中语文第一单元第2课墙上的斑点二课件(人教版选修外国小说欣赏).ppt
