江苏省东台中学2019-2020学年高一第一次阶段考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省东台中学2019-2020学年高一第一次阶段考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 东台 中学 2019 2020 学年 第一次 阶段 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省东台中学2019级高一年级第一次阶段考试英语试题测试时间120分钟;分值满分150分。注意事项:所有试题的答案均填写在答题纸上,答案写在试卷上的无效。第一部分、听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does John find difficult in learning German?A. Pronunciatio
2、n.B. Vocabulary.C. Grammar.【答案】C【解析】【原文】W: So, how is your German class going, John?M: Well, not bad. The pronunciation is fine with me, and its vocabulary is similar to English. But Im finding the grammar awful.W: Well, it takes a while to get it right.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable rela
3、tionship between the speakers?A. Colleagues.B. Brother and sister.C. Teacher and student.【答案】A【解析】【原文】W: I hope you can come to the party on Saturday.M: I didnt know I was invited.W: Sure you are. Everyone in our office is invited.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?
4、A. In a bank.B. At a ticket office.C. On a train.【答案】B【解析】【原文】W: May I help you?M: Yes. When is the next train to London?W: Oh, let me check. It leaves in twenty minutes.M: One ticket, please.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. A restaurant.B. A street.C. A dish.【答案】A【解析】【原文】
5、W: Charlie, do you know a restaurant called Bravo?M: Bravo I know the name. But Im not sure where it is.W: Its on George Street. The food there is excellent.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman think of her interview?A. It was tough.B. It was interesting.C. It was successful.【答案】C【解析】【原文】W: Bria
6、n, I just had an interview. They said they would make a decision soon.M: What are your chances of getting the job?W: Quite good. I think the interview went very well.第二节,(共15小题,每小题1.5分,共22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每
7、段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. When will Judy go to a party?A. On Monday.B. On Tuesday.C. On Wednesday.7. What will Max do next?A. Fly a kite.B. Read a magazine.C. Do his homework.【答案】6. B 7. B【解析】【原文】M: Lets go kite flying, Judy. Its such a lovely day.W: Okay, but let me finish my
8、chemistry homework first. Would you mind waiting for half an hour, Max? There are a few sports magazines on the table.M: Isnt the chemistry homework due next Wednesday?W: Yeah, but I have a full day of classes on Monday and a birthday party to attend on Tuesday.M: All right, then. You go ahead, and
9、Ill catch up on some sports news while waiting.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the man suggest doing at first?A. Going to a concert.B. Watching a movie.C. Playing a computer game.9. What do the speakers decide to do?A. Visit Mike.B. Go boating.C. Take a walk.【答案】8. A 9. C【解析】原文】W: We
10、ve been on the computer all the time lately. Why dont we do something different Sunday afternoon?M: Well, we could go to a concert.W: But I dont think we can get the tickets this late.M: Then what about playing a computer game? Theres a really cool new one we could download.W: Hmm, I dont know. I fe
11、el like I need to do some exercise. We could probably just walk by the lake, and Ill ask Mike to join us.M: That sounds like fun. Lets do it!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Which color do cats see better than humans?A. Red.B. Green.C. Blue.11. Why do cats bring dead birds home?A. To eat them
12、in a safe place.B. To show off their hunting skills.C. To make their owners happy.12. How does the man sound at the end of the conversation?A. Grateful.B. Humorous.C. Curious.【答案】10. C 11. A 12. B【解析】【原文】W: Welcome to our program, Dr. Peterson. Lets see what questions weve got for you today. Heres o
13、ne: Can cats see color?M: Sort of. In the wild, many cats hunt at night because their eyes are designed for low light. Your cat cant see bright colors such as red and green. But it picks up more shades of blue, yellow, and grey than humans do.W: And why do cats give dead birds to their owners?M: Whe
14、n your cat drops a dead bird at your feet, she isnt bringing you a present. Most cats just drag food home because its a safe place to eat. A cats mom also brings home things to her children to help them practice hunting. So, a female cat without children may bring these “treats” to her owner instead
15、. You may not like them, but at least you dont have to write her a thank-you note.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Who is Macy?A. Eds mother.B. Eds teacher.C. Eds friend.14. How does Ed usually go to kindergarten?A. By car.B. On foot.C. By bus.15. What does Ed enjoy doing at the kindergarten?A
16、. Telling stories.B. Singing songs.C. Playing with others.16. What do the teachers say about Ed?A. Hes clever.B. Hes quiet.C. Hes brave.【答案】13. A 14. B 15. C 16. A【解析】【原文】W: How is little Ed doing at the kindergarten, Jack?M: Oh, hes doing fairly well. Its been three weeks since he first started goi
17、ng, so Macy and I are pretty used to it now. You should have seen Macy cry when Ed was about to set off on the first day, though.W: I think thats a normal reaction for mothers. You live quite close to the kindergarten, dont you? How does he get there?M: Macy walks there with him every morning unless
18、 the weather is bad. When it rains, theyll drive.W: And is Ed enjoying kindergarten?M: Yeah, he loves to have other kids to play with. He keeps telling us things they do together.W: What do the teachers at the kindergarten say about him?M: They said hes bright, and that hes starting to learn how to
19、tell time. Isnt that fantastic?W: That is fantastic. It sounds like everything goes well.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. At what age did Emily start learning ballet?A Five.B. Six.C. Nine.18. Why did Emily move to Toronto?A. To work for a dance school.B. To perform at a dance theater.C. To learn
20、 contemporary dance.19. Why did Emily quit dancing?A. She was too old to dance.B. She failed to get a scholarship.C. She lost interest in it.20. How does Emily feel about stopping training?A. Shes pleased.B. Shes regretful.C. Shes upset.【答案】17. B 18. C 19. C 20. A【解析】【原文】W: My name is Emily. I had b
21、een a dancer for quite a long time. I started studying ballet when I was six years old. By the time I was nine, I was dancing five days a week. When I was eighteen, I decided that I really preferred contemporary dance and that I wanted to do it professionally. So I applied successfully for the train
22、ing program at the School of Toronto Dance Theater, and moved to Toronto to attend the program. That was the period of time I enjoyed most in Toronto. I graduated on scholarship and danced professionally for ten years. But after all those years, I found that dance was gradually becoming something th
23、at felt like more of a burden than a joy. I found myself increasingly unwilling to drag myself to dance performances, so I quit. I do miss dance often. But it makes me happy to think that Ill never have to go to another training session again.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四
24、个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWant to explore new cultures, meet new people and do something worthwhile at the same time? You can do all the three with Global Development Association(GDA). Whatever stage of life youre at, wherever you go and whatever project you do in GDA, youll create positive changes in a
25、 poor and remote community(社区).We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24. Now we need volunteer managers aged 25-75. They are extremely important in the safe and effective running of our programmes. We have such roles as project managers, mountain lea
26、ders, and communication officers.Depending on which role you choose, you could help to increase a communitys access to safe drinking water, or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.Not only will you help our young volunteers t
27、o develop personally, youll also learn new skills and increase your cultural awareness. You may have chances to meet new people wholl become your lifelong friends.This summer we have both 4-week and 7-week programmes:CountrySchedule4-week programmes7-week programmesAlgeria5 Jul.1 Aug.20 Jun. 7 Aug.E
28、gypt24 Jul.20 Aug.19 Jun.6 Aug.Kenya20 Jul.16 Aug.18 Jun.5 Aug.South Africa2 Aug.29 Aug.15 Jun.2 Aug.GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed. All our projects aim to promote the development of poor and remote communities.There is no
29、 other chance like a GDA programme. Join us as a volunteer manager to develop your own skills while bringing benefits to the communities.Find out more about joining a GDA programme:Website: www.glodeve.orgEmail: humanresourcesglodeve.org21. What is the main responsibility of volunteer managers?A. To
30、 carry out programmes.B. To take in young volunteers.C. To seek local partners.D. To foster cultural awareness.22. The programme beginning in August will operate in .A. EgyptB. AlgeriaC. KenyaD. South Africa23. The shared goal of GDAs projects is to .A. explore new culturesB. protect the environment
31、C. help volunteers in needD. help communities in need【答案】21. A 22. D 23. D【解析】这是一篇广告。Global Development Association(GDA)致力于积极的改变贫穷和偏远的社区,在这里能探索新的文化,结识新朋友,同时做一些有价值的事。文章为GDA招募志愿者并介绍了今年夏天的具体项目。【21题详解】细节理解题。由第二段中的“Now we need volunteer managers aged 25-75. They are extremely important in the safe and ef
32、fective running of our programmes.(现在我们需要25-75岁的志愿者经理。它们对我们项目的安全和有效运行极为重要)”,可知volunteer managers对项目的安全和有效运行极为重要,说明volunteer managers的主要职责是执行项目。故选A项。【22题详解】细节理解题。由题干关键词beginning in August 可直接定位到活动项目日程表的最后一栏,由本部分的“South Africa 2 Aug.29 Aug.”(南非 8月2日至8月29日),可知8月份开始的项目是在南非。故选D项。【23题详解】细节理解题。由活动项目日程表的下面一
33、段中的“All our projects aim to promote the development of poor and remote communities.(我们所有的项目都旨在促进贫困和偏远社区的发展)”,可知GDA项目的目标是促进贫困和偏远社区的发展,换句话说,即“帮助有需要的社区”。故选D项。BThe bus was full of the sounds of laughing and yelling fifth graders. They were on their way to the zoo for a class trip. Mario was excited to s
34、ee the zoo, but there was one problem. It was ten oclock in the morning, but his stomach was already grumbling(咕咕叫). He reached down and grabbed his lunch bag. Opening it, he saw that it contained a peanut butter and jelly sandwich, an orange, and two cookies. Mario sighed. He always had peanut butt
35、er and jell.“Trade you lunches,” he said to the boy seated next to him on the bus“Okay,” said Mark as he handed his brown bag to MarioMario opened it and was hit with the smell of tuna(金枪鱼). Mario wrinkled his nose and quickly closed the bag. He leaned forward and tapped the shoulder of the girl in
36、front of him.” Swap lunches Toni?” he asked“Hmm, okay,” said ToniMario smiled. This was fun. But when he looked into the bag, he frowned. What a disappointment! A ham sandwich, but no cookies! He had to have cookiesMario turned in his seat. “Want to trade lunches?” he asked Juana“Definitely!” said J
37、uana. She grabbed his lunch and tossed hers onto his lapHe opened the lunch bag. Pizza! He reached into the bag to grab it. Oh, no! The pizza was hard. He could hit a home run with pizza that hardMario twisted in his seat. One last try, he told himself. “Hey, Mona! Trade lunches?”Three rows behind h
38、im, Mona seemed hesitant: Finally, she nodded. She passed her lunch forward, and he passed his backMario took a deep breath and opened the bag. It was a peanut butter and jelly sandwich, an orange, and two cookies. The sandwich was a little squashed(挤压), and one of the cookies was broken.Mario ate i
39、t anyway. And it was delicious.24. Mario trade lunches so many times because _.A. each lunch he received was dissatisfyingB. his curiosity was aroused with each tradeC. he needed something interesting to kill timeD. he preferred more food to settle his stomach25. In the underlined sentence (Paragrap
40、h 9), the author is comparing the pizza to _.A. left-over foodB. a baseball batC. home-made breadD. a difficult game26. What does the author intend to tell us?A. Friends are there when you need themB. You should be content with what you haveC. If you want something done right, do it yourselfD. There
41、 is always something better around the corner【答案】24. A 25. B 26. B【解析】【分析】本文为记叙文。文章讲述了Mario因为对自己的午餐不满意,多次跟同学交换午餐,一次次不满意之后,最后竟然换回原本自己带的午餐,结果发现自己带的午餐比其他人的好多了,味道不错。【24题详解】推理判断题。根据Mario每次跟同学交换午餐前的描述Mario sighed. He always had peanut butter and jellMario wrinkled his nose and quickly closed the bag. But
42、when he looked into the bag, he frowned. What a disappointment!.可知,Mario多次跟同学交换午餐是因为对自己的午餐不满意。故A选项正确。【25题详解】推理判断题。根据第九段中的The pizza was hard. He could hit a home run with pizza that hard(比萨饼很硬。他可以用硬的披萨打出全垒打。)可知,作者将Mario的披萨比喻成了棒球。故B选项正确。【26题详解】推理判断题。根据最后一段中的Mario ate it anyway. And it was delicious.(马
43、里奥还是吃了它。它很美味。)可推知,作者想要告诉我们应该满足于我们所拥有的东西,它们并没有想象的那样糟糕。故B选项正确。【点睛】阅读理解所设试题主要考查细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。考生首先要浏览短文后的小题题干,标出关键词(组),带着问题去阅读,能够做到心中有数,目的明确;然后再仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握细节信息,并标出能得出答案的有效信息。如第1小题,Mario trade lunches so many times because _.要求我们找出Mario多次交换自己的午餐的原因是什
44、么。我们根据Mario每次跟同学交换午餐前的描述Mario sighed. He always had peanut butter and jellMario wrinkled his nose and quickly closed the bag. But when he looked into the bag, he frowned. What a disappointment!.可推知,Mario是因为对自己的午餐不满意才多次跟同学交换午餐的。由此可知,A选项正确。CHave you ever been faced with a situation where you were afra
45、id of making a decision, making a change or taking a risk? Did you end up doing them? In fact, to feel like being in comfort and away from danger has always been the case since the very beginning when the first humans only knew how to treat survival as more important than other things. Even today, m
46、any still choose to avoid taking risks when it comes to their choices in life.Remember that some of the best things happen when youre afraid and out in an uncomfortable situation. These experiences of fear can both challenge you and help you grow. Promise that giving it a try with your best effort,
47、and keep expectations low to reduce additional pressure. Living outside of ones comfort zone is certainly uncomfortable. Therefore, the best habit you can develop within yourself is the practice of becoming familiar with discomfort.You may be at a crossroad in life and feeling undecided about someth
48、ing. It could be a job that youre not happy with, a relationship youre not happy in, or even just knowing that youre too comfortable with where youre at that you dont feel challenged. When you have some doubts about these in life, youd better ask yourself, “What is it that I want? What is it that Im
49、 looking for?”Simply, there are two kinds of people: the realists and the dreamers. Being a realist isnt any better than being a dreamer. Both come with their challenges. But what I do know is that no matter where you are in life, fear should always be seen as a way of pushing you towards becoming a
50、 better you.27. What can we infer from the first paragraph?A. Its natural for people to like feeling safe.B. Its hard for people to make a decision.C. Its possible for people to live longer.D. Its necessary for people to face the fact.28. What is the purpose of the second paragraph?A. To tell people
51、 to keep trying until they succeed.B. To encourage people to step out of comfort zone.C. To warn people to accept different possible results.D. To advise people to feel relaxed and form good habits.29. What should we do when feeling undecided about something?A. Choose to be positive.B. Ask others fo
52、r help.C. Find the effective ways.D. Understand our goals30. What does the text want to tell us?A. We should think highly of fearB. We are supposed to be the bestC. We can live life to the fullest.D. We need learn some social skills.【答案】27. A 28. B 29. D 30. A【解析】这是一篇说明文。文章讲述了人们害怕冒险,不愿走出舒适区,作者还介绍了害怕
53、冒险心理(恐惧)的积极作用,并建议人们走出舒适区。【27题详解】推理判断题。由第一段中的“In fact, to feel like being in comfort and away from danger has always been the case since the very beginning when the first humans only knew how to treat survival as more important than other things. Even today, many still choose to avoid taking risks wh
54、en it comes to their choices in life.”(事实上,从一开始人类只知道如何把生存看得比其他事情更重要的时候起,人们就一直觉得舒适、远离危险很重要。即使在今天,许多人在选择生活时仍然选择避免冒险。)可知人们想要安全感和远离危险很早就存在了,所以人们喜欢安全感是很自然的。故选A项。【28题详解】推理判断题。由第二段中的“Remember that some of the best things happen when youre afraid and out in an uncomfortable situation. These experiences of f
55、ear can both challenge you and help you grow. Promise that giving it a try with your best effort, and keep expectations low to reduce additional pressure.”(记住,有些最好的事情发生在你感到害怕和不舒服的情况下。这些恐惧的经历既能挑战你,又能帮助你成长。承诺尽你最大的努力去尝试,并保持低期望以减少额外的压力),可知作者认为感到害怕和不舒服的情况下,能帮助人们成长,并让人去尝试恐惧,说明第二段中,作者鼓励人们走出舒适区以促进自身成长。故选B项。
56、【29题详解】细节理解题。由第三段中的“When you have some doubts about these in life, youd better ask yourself, “What is it that I want? What is it that Im looking for?”(当你在生活中对这些有疑问时,你最好问问自己,“我想要什么?我在找什么?”)可知当我们对事情拿不定主意时,我们要知道自己要什么/找什么,即我们要知道我们的目标是什么。故选D项。【30题详解】推理判断题。由第二段中的“These experiences of fear can both challen
57、ge you and help you grow.”(这些恐惧的经历既能挑战你,又能帮助你成长。)和最后一段中的“But what I do know is that no matter where you are in life, fear should always be seen as a way of pushing you towards becoming a better you.”(但我所知道的是,无论你在生活中处于什么位置,恐惧都应该被视为推动你成为一个更好的自己的方式。)可知这篇文章想要告诉我们恐惧对人有积极作用,我们应该高度重视恐惧。故选A项。DOne is never t
58、oo old to learn. Life learning (sometimes called un-schooling or self-directed learning) is one of those concepts that are almost easier to explain by saying what it isnt than what it is. And thats probably because our own schooled backgrounds have convinced(说服) us that learning happens only in a fi
59、ne building on certain days, between certain hours, and managed by a specially trained professional. Within that schooling framestudy, no matter how hard teachers try and no matter how good their textbooks, many bright students get bored, many slower students struggle and give up or lose their self-
60、respect, and most of them reach the end of the process unprepared to enter into society. They have memorized a certain body of knowledge long enough to rush back the information on tests, but they havent really learnt much, at least of the official curriculum.Life learners, on the other hand, know t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554138.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
