新郑市2014高考英语阅读理解、完形填空类训练(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新郑市 2014 高考 英语 阅读 理解 填空 训练 答案
- 资源描述:
-
1、新郑市2014高考英语阅读理解、完形填空类训练(2)及答案阅读理解Against the supposition than forest fires in Alaska, Canada and Siberia warm the climate, scientists have discovered that cooling may occur in areas where burnt trees allow more snow to mirror more sunlight into space.This finding suggests that taking steps to preven
2、t northern forest to limit the release of greenhouse gases may warm the climate in northern regions. Usually large fires destroyed forests in these areas over the past decade. Scientists predict that with climate warming, fires may occur more frequently over next several centuries as result of a lon
3、ger fire season. Sunlight taken in by the earth tends to cause warming, while heat mirrored back into space tends to cause cooling.This is the first study to analyze all aspects of how northern fires influence climate. Earlier studies by other scientists have suggested that fire in northern regions
4、speed up climate warming because greenhouse gases from burning trees and plants are released into the atmosphere and thus trap heat.Scientists found that right after the fire, large amounts of greenhouse gases entered the atmosphere and caused warming. Ozone(臭氧)levels increased, and ash from the fir
5、e fell on far-off sea ice, darkening the surface and causing more radiation from the sun to be taken in. The following spring, however, the land within the area of the fire was brighter than before the fire, because fewer trees covered the ground. Snow on the ground mirrored more sunlight back into
6、space, leading to cooling.“We need to find out all possible ways to reduce the growth of greenhouse gases in the atmosphere.” Scientists tracked the change in amount of radiation entering and leaving the climate system as a result of the fire, and found a measurement closely related to the global ai
7、r temperature. Typically, fire in northern regions occurs in the same area every 80 to 150 years. Scientists, however, found that when fire occurs more frequently, more radiation is lost from the earth and cooling results. Specifically, they determined when fire returns 20 years earlier than predica
8、ted, 0.5 watts per square meter of area burned are soaked up by the earth from greenhouse gases, but 0.9 watts per square meter will be sent back into space. The net effect is cooling. Watts are used to measure the rate at which energy is gained or lost from the earth.1. According to the new finding
9、s, taking steps to prevent northern forest fires may _.A. result in a warming climateB. cause the forest fires to occur more frequentlyC. lead to a longer fire seasonD. protect the forests and the environment there【答案与解析】A 根据第二段第一句This finding suggests 可知2. The following are all the immediate effect
10、s after a forest fire EXCEPT _.A. large amounts of greenhouse gases enter the atmosphereB. the levels of ozone which is a type of oxygen increaseC. snow on the ground mirrors more sunlight back into spaceD. ashes from the fire fall on the ice surface and take in more radiation from the sun【答案与解析】C 根
11、据第四段可知3. Earlier studies about northern forest fires _.A. analyze all aspects of how northern fires influence climateB. indicate that forest fires will pollute the atmosphereC. suggest that people should take measures to protect environmentD. suggest that the fires will speed up climate warming【答案与解
12、析】D 根据第三段可知4. The underlined phrase “soak up” in the last paragraph most probably means _.A. releasedB. absorbedC. createdD. distributed【答案与解析】B 根据but 0.9 watts per square meter will be sent back into space 可知soak up 与sent back 的意思相反5. From the passage we can draw a conclusion that forest fires in A
13、laska, Canada and Siberia may _.A. warm the climate as the supposition goesB. allow more snow to reflect more sunlight into space and thus cool the climateC. destroy large areas of forests and pollute the far-off sea iceD. help to gain more energy rather than release more energy【答案与解析】B 根据第一段Against
14、 the supposition scientists have discovered that可知*结束I told my friend Graham that I often cycle two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the routeHe replied, You mean fortunatelyHe explained that I should be glad of the extra exercise that the hill provided
15、My attitude to the hill has now changedI used to grumble as I approached it but now I tell myself the followingThis hill will exercise my heart and lungsIt will help me to lose weight and get fitIt will mean that I live longerThis hill is my friendFinally I comfort myself with the thought of all tho
16、se silly people who pay money to go to a gym and sit on stationery exercise bicycles when I call get the same value for freeI have a smile of satisfaction as I reach the top of the hillProblems are there to be faced and overcomeWe cannot achieve anything with an easy lifeHelen Keller was the first d
17、eaf and blind person to gain a university degreeHer activism and writing proved inspirationalShe wrote? Character cannot be developed in ease and quietOnly through experiences of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achievedOne of the main d
18、eterminants of success in life is our attitude towards adversity (逆境)From time to time we all face hardships, problems, accidents, afflictions and difficultiesSome are of our making but many confront us through no fault of our ownWhile we cannot choose the adversity we can choose our attitude toward
19、s itDouglas Bader was 21 when in 1931 he had both legs cut off following a flying accidentHe was deter-mined to fly again and went on to become one of the leading flying aces in the Battle of Britain with 22 aerial victories over the GermansHe was an inspiration to others during the warHe said, Dont
20、 listen to any-one who tells you that you cant do this or thatThats nonsenseMake up your mind, youll never use crutches(拐杖)or a stick, then have a go at everythingGo to school, join in all the games you canGo anywhere you want toBut never, never let them persuade you that things are too difficult or
21、 impossibleThe biographies (传记) of great people are full of examples of how they took steps to overcome the difficulties they facedThe common thread is that they did not become depressedThey chose their attitudeThey chose to be positiveThey took on the challengeThey wonNevertheless, there is still t
22、he problem of how you change your attitude towards adversity57Which of the following is true according to the author of the passage?AClimbing hills on bicycles is the best way to fake exerciseBPeople are silly to pay to go to the gymCThose who want to achieve success cant expect to live all easy lif
23、eDPeoples attitude towards adversity is the only factor that determines whether they will succeed58By quoting what Douglas Bader said, the author intends to tell us_AFailure is the mother of SuccessBA fall into the pit, a gain in your witCIf you venture nothing, you will have nothingDNothing is diff
24、icult to the man who will try59Following this passage, the author will further talk about_Ahow his friend helped him to change his attitude towards the adversity he facedBwhat steps to take to change your attitude towards the adversity you faceCwhat great people have in commonDwhy it is important to
25、 keep optimistic in face of adversity60Which of the following can best function as the title of the passage?AFace adversity with a smile BDifferent attitudes towards adversityCNothing is impossible DLife is full of adversity参考答案*结束My father was a foreman of a sugar-cane plantation in Rio Piedras, Pu
26、erto Rico. My first job was to drive the oxen that ploughed the cane fields. I would walk behind an ox, guiding him with a broomstick. For $ 1 a day, I worked eight hours straight, with no food breaks.It was very tedious work, but it prepared me for life and taught me many lasting lessons. Because t
27、he plantation owners were always watching us, I had to be on time every day and work as hard as I could. Ive never been late for any job since. I also learned about being respectful and faithful to the people you work for. More important, I earned my pay; it never entered my mind to say I was sick j
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
医学考试-心血管疾病(二)-1.pdf
