2022高考英语一轮复习 Module 2 个人、家庭、社区及学校生活训练(含解析)外研版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 个人、家庭、社区及学校生活训练含解析外研版选修7 2022 高考 英语 一轮 复习 个人 家庭 社区 学校 生活 训练 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、个人、家庭、社区及学校生活.阅读理解A simple, yet powerful UK program has been fighting elderly loneliness by recruiting young adults as volunteers to read to seniors with vision problems and mental diseases.Lily has benefited from the program having her vision restored by 15yearold Amy, a schoolgirl who was paired w
2、ith Lily through the Reading Friends project. Lily was a librarian and enthusiastic reader who would read two to three books every week. After developing a terrible disease, however, Lily found herself unable to read or watch television for any length of time without her eyes hurting.Not only have L
3、ilys regular reading sessions with Amy helped to reconnect her with her passion for literature, they have also built a strong intergenerational friendship between the two ladies. “I chose a book and she would come along and read it to me,” Lily said, “But we have only got through two books so far be
4、cause we end up chatting too much. We have read two historical novels and get on very well.”Research shows that reading together can help older people to build social networks and connect with others. Evidence also shows that reading has a positive impact on the elderlys wellbeing and can reduce the
5、 risk of developing mental diseases.Rose, a teacher, is responsible for connecting schoolchildren like Amy with the program and she says that it has had an amazing impact on the youngsters. “We have wonderful young people at our school and we wanted to get them into the community,” Rose said.“It has
6、 been fantastic to see them blossom as well as improving their literacy and social skills. They are meeting community members like Lily that they are making friendships with, and library staff can help them, not only with education but outside as well.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国启动的一个项目,年轻人给有视力问题和精神疾病的老
7、人读书,这个活动不管是老年人还是年轻人都受益匪浅。1What is the main responsibility of volunteers according to the passage?ARead books to seniors.BHave a chat with seniors.CFight diseases for seniors.DMake friends with seniors.解析:选A细节理解题。根据第一段可知,招募年轻人做志愿者,给有视力问题和精神疾病的老人读书,目的是让老人战胜孤独。由此可知选A。2What can we learn from Lilys readi
8、ng sessions with Amy?AThey benefit Lily a lot by restoring her vision.BThey help Amy pick up her love for literature.CThey help Lily volunteer in the reading project.DThey build up the friendship between two ladies.解析:选D推理判断题。根据第二段可知,Lily患有视力问题,不能看书看电视,Amy给她读书,使Lily继续热爱文学,但这不会恢复她的视力。根据第三段的“Not only
9、have Lilys regular . the two ladies.”可知,两人建立了友谊。故选D。3How does the program mostly benefit the elders?ABy teaching the elderly.BBy curing the elders of vision problems.CBy improving their literacy and social skills. DBy enabling them to read books for a long time.解析:选C推理判断题。根据第一段和第四段可知,这个项目是通过年轻人给有视力问
10、题和精神疾病的老人读书来提高老人的读写和社交能力,这使老人受益。故选C。4Where is this text most likely from?AA diary.BA guidebook.CA magazine. DA novel.解析:选C文章出处题。本文主要介绍了英国启动的一个项目,在这个项目中年轻人给有视力问题和精神疾病的老人读书,双方都受益。由此可以推断,这篇文章选自报刊或网站,故选C。.完形填空Barrington Irving made his historic flight and founded an educational nonprofitmaking organizat
11、ion. His message for kids: “The only thing that_1_you from scientists is determination, hard work and a strong_2_for what you want to achieve.” The secret, he believes, is having a_3_in the first place, and that starts with learning experiences that inspire_4_to build careers.The moment of_5_for Irv
12、ing came at the age of 15 in his parents bookstore. One customer, a(n) _6_ pilot, asked Irving if hed _7_about becoming a pilot. “I told him I didnt think I was_8_enough; but the next day he took me to the cockpit (驾驶舱) of the commercial airplane he_9_, and just like that I was hooked.”To follow his
13、 dream, Irving_10_a football scholarship to the University of Florida. He washed airplanes to_11_money for a flight school and increased his flying skills by practising at home on a D|S40_12_ simulator (模拟器) video game. Then another dream took hold: flying alone around the world. He faced more than
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555935.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
