2022高考英语一轮复习 Module 4 绘画、建筑等领域的代表性作品和人物训练(含解析)外研版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 绘画、建筑等领域的代表性作品和人物训练含解析外研版必修2 2022 高考 英语 一轮 复习 绘画 建筑 领域 代表性 作品 人物 训练 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、绘画、建筑等领域的代表性作品和人物.阅读理解AThe summer I was ten, my mother decided to bring us to the world of art. My brother and I were not very excited when we realized what our mother meant. What she meant was not that we could take drawing classes or painting classes but that we would have to spend one afternoon a
2、 week with her at the Fine Arts Museum. Before each visit to the museum, she made us read about artists and painting styles. It was almost as bad as being in school. Who wants to spend the summer thinking about artists when you could be with your friends at the swimming pool?First we had to read abo
3、ut ancient Egyptians and their strange ways of painting faces and then go to look at them at the museum. My 12yearold brother thought this was so funny, but I was not interested. Later we had to learn about artists in the Middle Ages who painted people wearing strange long clothing. We had to look a
4、t pictures of fat babies with wings and curly (卷曲的) hair and with no clothes on flying around the edges of paintings. I certainly couldnt see what was so great about art.On our last visit to the museum, something happened when I saw a painting by a woman called Mary. In it, a woman was reading to a
5、child. The colors were soft and gentle, and you could tell by the mothers expression how happy she was just to be with the child. I couldnt stop looking at this painting! I wanted to see every painting Mary had ever made! It was really worth looking at so many paintings to find a painter who could i
6、nterest me so much.语篇解读:本文讲述的是作者小时候被妈妈带到艺术博物馆去了解艺术的经历。虽然作者是被迫去参观的,但是最后他却对艺术产生了兴趣。1The aim of the mothers plan was to _.Atake them to visit the museumBintroduce them to the world of artCask them to read about artistsDshow them different painting styles解析:选B细节理解题。根据第一段的第一句“The summer I was ten, my mot
7、her decided to bring us to the world of art.”可知答案为B。2What was the writers experience in the museum before the last visit?AShe came to feel her mothers love.BShe liked many paintings.CShe hardly enjoyed herself.DShe could understand the pictures of fat babies.解析:选C推理判断题。根据第一段的最后一句“Who wants to spend
8、. at the swimming pool?”和第二段的最后一句“I certainly couldnt see what was so great about art.”可知,作者并不想去博物馆。故选C。3What made the writer go through a change that summer?AOne of Marys paintings.BA strange way of painting.CArtists in the Middle Ages.DHer mothers instruction.解析:选A细节理解题。根据最后一段最后三句可知,Mary的一幅画改变了作者对
9、艺术的看法。因此选A。4From the text, we can see _.Athe importance of curiosityBthe effect of artCthe value of learningDthe power of family education解析:选B推理判断题。根据全文内容可知,作者因为一幅画改变了对艺术的看法,由此可见艺术的影响力很大。因此选B。BShortly after World War , a Dutch art dealer was arrested for secretly selling paintings by Vermeer (16321
10、675) to the Nazis who invaded Holland during the war. Because Vermeer is considered to be one of Hollands best painters, the dealer was charged with selling national treasures to the enemy. To avoid the punishment for this serious crime, he admitted that the paintings were forgeries (伪造品), or fakes
11、he had painted them himself and fooled the art world and the Nazis. Today, experts agree that the forgeries do not look like Vermeers other works. Why then, did the art world accept the fakes as real?One reason why they were accepted was that the forgeries actually looked different than Vermeers oth
12、er works. The dealer had claimed that the forgeries were from an unknown period early in Vermeers career. Because painters styles often change throughout their careers, art historians at the time did not expect “the new discovery” to look exactly like the known works of Vermeer. In fact, because the
13、y did not look similar to the known works, experts did not bother to look at them carefully. This is because experts expect a forger to copy famous paintings as closely as possible. Once the art dealers first forgeries were accepted as real, he was free to make more. The others closely matched the f
14、irst paintings in style, so they were also accepted as real Vermeer tings from the same early period.Another reason experts were fooled is what some historians call The Emperors New Clothes Effects. In Hans Christian Andersens story, The Emperors New Clothes, two criminals convince an emperor that h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555962.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
