2022高考英语一轮复习 必修② Unit 2单元主题语篇训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 必修 Unit 2单元主题语篇训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 单元 主题 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 2 单元主题语篇训练.阅读理解AA primary school principal in north China has become the latest Internet celebrity for leading some cool moves during a morning exercise routine with his students.Every morning, 40yearold principal Zhang Pengfei at the Xi Guan Primary School in Linyi county, Shanxi Province w
2、ould lead about 700 pupils on the playground in a synchronised “ghost shuffle” routine a dance that incorporates contemporary jazz steps with heel, toe and arm movements. The bold headmaster thought the fun and energetic exercise routine would better encourage students to get active instead of “bein
3、g glued to their mobile phones”The schools new 30minute dance routine has replaced the governmentimposed broadcast callisthenics (健身操) programme, a short workout that has been a requirement at every primary, middle and secondary school in China since 1951. “I thought we needed a change because the s
4、tudents have been losing interest in doing the broadcast callisthenics routine,” Zhang told Southern Metropolis Daily.The dedicated principal said he came across a group of people doing the “ghost shuffle” routine at a public plaza last summer and decided to learn the dance himself. “I thought the d
5、ance would be great for kids,” he said. “The music is full of energy and it really gets the happy feeling of flowing.” In October, he introduced the choreographed (编舞) routine to all of his students and shortly after, even teachers and staff were joining in. “Now the students arent constantly on the
6、ir phones. I sometimes catch them watching different dance routine videos and learning new moves!” the proud headmaster told reporters.The video quickly went around on Chinese social media, with a Weibo topic page titled “principal leads students in ghost dance routine” gathering 250 million views.
7、“This is perhaps the best adaption of sport and entertainment for children,” a comment on Weibo read.语篇解读:山西临猗县西关小学校长对学校的课间操进行了改革,选用“鬼步舞”代替课间操。他认为这种舞蹈音乐节奏强烈,充满正能量,对孩子的身心健康有益。这位校长领着孩子们在课间跳“鬼步舞”的视频迅速成为热点。1What can we know from the passage?AZhang Pengfei is a primary school principal in south China.BXi
8、 Guan Primary Schools new 30minute dance routine is both fun and energetic.CDoing the broadcast callisthenics routine is only required at primary schools in China.DFew people showed interest in Zhang Pengfeis ghost dance routine video on Weibo.解析:选B细节理解题。根据第二段最后一句可知,这位大胆的校长认为,这种有趣且充满活力的锻炼动作能更好地鼓励学生活
9、跃起来,而不是“粘在手机上”。据此可知,这种舞蹈有趣且充满活力,故B项正确。2What can we infer from the last paragraph?APeople hold a critical attitude towards the adaptation.BPeople hold an indifferent attitude towards the adaptation.CPeople hold a negative attitude towards the adaptation.DPeople hold a supportive attitude towards the
10、adaptation.解析:选D推理判断题。通读尾段可知,“校长带领学生跳鬼步舞”的视频在微博上被大量点击浏览;根据尾句中的“This is perhaps the best adaption of sport and entertainment for children”可知,微博评论认为这种舞蹈可能是孩子们运动和娱乐的最佳方式。据此可推知,人们支持这种改编的舞蹈,故D项正确。3What can we learn from the passage?AThe “ghost shuffle” routine was created by Zhang Pengfei.BThe “ghost dan
11、ce” is a form of callisthenics in China.CThe principal leads students in the ghost dance routine.DThe primary school is famous in China.解析:选C细节理解题。根据第二段的内容,尤其是第一句中的“Every morning, 40yearold principal . would lead about 700 pupils on the playground in a synchronised ghost shuffle routine”可知,校长带领学生跳“鬼
12、步舞”。4From which part of a magazine can we read this passage?AAgriculture.BTechnology.CEconomy. DEducation.解析:选D文章出处题。通读全文可知,山西临猗县西关小学的校长对学校的课间操进行了改革,选用“鬼步舞”代替课间操,并带领学生们跳舞,他认为这种舞蹈音乐节奏强烈,充满正能量,对孩子的身心健康有益。据此可推知,本文与学校教育相关,故最可能选自杂志的教育版块,故D项正确。BDaniel Lamplugh remembers going shopping with his dad on Blac
13、k Friday.“Waking up at 6 am.the day after Thanksgiving is what I grew up doing,” says the University of New Orleans film student.A lot has changed since those childhood days.Online retailers (零售商) have forced many chains out of business.Consumers are increasingly shopping with their smartphones.But
14、a funny thing happened on the way to the future:Most shoppers are not going alldigital.Surveys show theyre eager for good experiences at retail stores.This November and December, for the first time ever, retailer websites will get more traffic from mobile users than computer users, predicts Adobe Di
15、gital Insights.“We live our lives with a combination of the physical and the digital,” says Kit Yarrow, author of the book “Decoding the New Consumer Mind.”“Retailers have to understand its not a question of either/or.Its a question of combining the two.”Heather Howe, an MBA student, said,“Consumers
16、 like shopping on their phones and online because its more convenient and because there are more options.I went to the Vans store to try on shoes and then I actually purchased them online while I was in the store.”While mobile sales are growing, the widest use of smartphones in stores is researching
17、 products or looking up product information (58 percent), closely followed by checking or comparing prices (54 percent), according to a survey.“My phone plays a huge role in online shopping, because I am on the email list for all of my favorite brands, so I get many emails daily informing me of sale
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556109.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
