2022高考英语一轮复习 必修③ Unit 3单元主题语篇训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 必修 Unit 3单元主题语篇训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 单元 主题 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 3 单元主题语篇训练.阅读理解AI started reading Shakespeare when I was nine, after my grandfather, an actor, sent me a copy of Romeo and Juliet.The story and the language attracted me.I found out about Shakespeare Globe Centre New Zealand (SGCNZ) and started volunteering for it when I was about 10.When I
2、was 13, I managed to run a film project with SGCNZ.Im homeeducated and a parttime correspondence student (函授生) as well.We have a drama group made up of quite a few people who are also homeeducated.Ive also joined Wellington Young Actors, a youth theatre company.There are many similarities and differ
3、ences between being homeeducated and attending a fiveday program.I love hearing other students reactions when meeting them and share my different ways of experiencing the world with them.While explaining the way I learn can be a challenge, I love helping people to understand there isnt just one way
4、of learning.Being homeeducated has offered me the freedom to have an individualized education and to pursue my passions.My education has always been about making those focuses but I do lots of the same things as people who attend fiveday programs do.Shakespeare is a great approach to lots of things
5、around English, history and the arts.I think something you learn when you perform is connection.You have to have a connection with your fellow actors, with the audience and with Shakespeare.I learn this from actually being on stage and from taking part in different Shakespeare festival programs.I be
6、lieve its the emotion in Shakespeare that makes it relevant today.You can be reading something that was written 400 years ago and be able to see parts of your life in the work as it shows you how to understand the world and explore a lot of different ideas.语篇解读:我喜欢莎士比亚的作品,它们让我学会用不同的方式理解这个世界,并懂得如何更好地
7、与人相处。1What does the underlined part “a fiveday program” in Paragraph 2 mean?AA film project.BA reading activity.CSchool education. DStage performance.解析:选 C词义猜测题。根据第二段中的“There are many similarities and differences .when meeting them”可知,a fiveday program与being homeeducated之间有同有异,且通过前者,作者可以接触到其他学生,故可推
8、知,该短语指的是学校教育。2Why does the author choose home education?ATo be different from others.BTo better focus on his passions.CTo enjoy more personal freedom.DTo improve his academic performance.解析:选B细节理解题。根据第三段中的“Being homeeducated .to pursue my passions.”可知,在家接受教育给了作者接受个性化教育的自由,让作者可以追求自己热爱的事物。3What do we
9、know about the author?AA famous young actor.BA loyal program volunteer.CA home education writer.DA devoted Shakespearelover.解析:选D推理判断题。根据第一段内容以及第三段中的“I learn this from actually being on stage and .”可知,作者从小阅读莎士比亚的作品,并且通过舞台表演和参加不同的莎士比亚戏剧节的节目学到要与周围的人保持联系。由此可知,作者对莎士比亚的作品非常喜爱。B(2021金华模拟)CocaCola, which r
10、eportedly produced more than 3 million tons of plastic packaging in 2017, announced that it wants to “help fix the worlds plastic waste problem one community (社区) at a time”The soda giant is doing so by providing D|S5.4 million for recycling programs in cities like Atlanta, Boston, Denver and Housto
11、n. In these cities, partners, like The Green Blue Institute and The Recycling Partnership, which receive the money, will work together to improve recycling rates.“We focus on areas where we have the ability to make the biggest influence on communities through the funding and expert skills of CocaCol
12、a employees,” Carlos Pagoaga, CocaColas group director of community partnerships, said in a statement. “In each city, local partners will work together to identify barriers to recycling on a local level and test a range of solutions,” he added. “We hope the learning from these model markets can offe
13、r solutions to other cities facing similar challenges.”As part of the effort, The Recycling Partnership and the city of Atlanta, where the CocaCola companys headquarters are based, will send street teams out to open recycling carts and leave citizens cards informing them what they can and cant recyc
14、le, and let them know how their efforts work.“Two of the most urgent problems with recycling in the U. S. today are lack of access and the pollution in recycling,” Keefe Harrison, CEO of The Recycling Partnership, said in a statement. “We know from the success of Atlanta in 2017 that the citizens wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556116.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
[转载]2011年高考语文专题复习:仿用、选用、变换句式.ppt
