江苏省南京市外国语学校2020届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南京市 外国语学校 2020 届高三 英语 下学 第一次 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省南京市外国语学校2020届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分 20 分)第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do? :A. Apply for a job.B. Borrow the womans car.C Fill out an application for a loan2. When is the baseball g
2、ame?A. On Thursday. B. On Friday. C. On Saturday.3. What does the man suggest the woman do?A. Hire a tutor. B. Practice more often. C. Join a study group4. What was the original price of the Jacket?A. $50 B. $75 C. $1005. What are the speakers talking about?A. A book. B. A play. C. A role.第二节(共15小题)
3、听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Why does the man come to town?A. To take some training. B. To see the dentist. C. To do some shopping.7. What does the man think needs improving?A. The lighting. B.
4、 The footpaths. C. The trains.听第7段材料,回答第8至9题。8. What is the man mainly talking about?A. Silences. B. Japanese culture. C. Interesting facts.9. How does the woman feel in the end?A. Annoyed. B. Satisfied. C. Curious.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does Craig do?A. A reporter. B. A gym teacher. C. A youth c
5、enter clerk.11. Why does the woman dislike Craig?A. He talks too much.B. He doesnt work hard.C. He lacks the sense of humor.12. What does the woman say about Andy?A. He is not fun. B. He is impatient. C. He is a music fan.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why are many animals in danger according to the woman?A.
6、The environment is seriously polluted.B. Many animals are suffering from diseases.C. There is not enough food for animals.14. What is advised not to do when traveling abroad?A. Introduce new species. B. Buy pets. C. Buy skin coats.15. What can people do in their neighborhoods?A. Call for new laws.B.
7、 Look after homeless animals.C. Make the environment cleaner.16. How can people improve animals living conditions in the zoos?A. By hiring more staff to look after them. B. By building natural conditions.C. By offering them more food.听第10段材料,回答第17至20题。17. How did the servants deal with their earning
8、s in Victorian times?A. They paid for the housing.B. They bought food and clothes.C. They sent them to their families.18. What was a nurses main duty?A. Cooking meals. B. Looking after children. C. Educating children.19. How did the Victorian upper class parents treat their children actually?A. Crue
9、lly. B. Kindly. C. Strictly.20. What will the speaker talk about next?A. Lower class families.B. Upper class childrens situation.C. Comparisons between upper and lower classes.第二部分 英语知识运用(共两节,满分35分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. Patience is a quality _
10、success feeds on itself.A. whereB. whatC. thatD. which【答案】A【解析】【详解】考查定语从句。句意:耐心是成功的源泉。分析句子可知,quality为先行词,在后面的定语从句中作地点状语,所以关系副词为where。故选A项。【点睛】定语从句中关系词的选择可考虑以下三点:(1) 一看先行词的意义,即分清先行词是指人、指物、时间、地点还是原因(如指物时不能用who或whom,指人时通常不用which等。(2) 二看关系词的句法功能,即分清关系词是担任什么句子成分,是作主语还是宾语、是作定语还是状语等(如作定语通常用whose,有时也用which;
11、作状语要用when, where, why。(3) 三看定语从句的种类,即分清是限制性定语从句还是非限制性定语从句(如that和why通常不引导非限制性定语从句分析句子可知,quality为先行词,在后面的定语从句中作地点状语,所以关系副词为where。故选A项。2. Hemingway used what he learned from his life in Italy to show that war _ the best and worst in men and women.A. holds outB. brings outC. puts outD. hands out【答案】B【解析
12、】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:海明威从他在意大利的生活中学到的东西告诉我们,战争会让男人和女人表现出最好和最坏的一面。A. holds out 伸出;B. brings out 使(某物)显现出来;C. puts out扑灭;D. hands out 分发。由“the best and worst in men and women”可知,brings out“使(某物)显现出来”符合句意。故选B项。3. Jack had planned to visit his grandparents last weekend, but an emergency _ and he had to re
13、schedule.A. should come upB. had come upC. came upD. would come up【答案】C【解析】【详解】考查时态。句意:杰克原计划上周末去看望他的祖父母,但突然发生了一件紧急事情,他不得不重新安排时间。由“he had to reschedule”可知,and连接的两个句子都为一般过去时。故选C项。4. _ having a roommate inevitably has its challenges, it can also be a great part of your college experience.A. WhileB. Whe
14、nC. AsD. If【答案】A【解析】【详解】考查从属连词辨析。句意:尽管拥有一个室友不可避免地会有一些挑战,但它也可以成为你大学生活中很棒的一部分。A. While尽管;B. When当时;C. As 当时;D. If如果。分析句意可知,本句为while引导的让步状语从句。故选A项。5. _ by a burning desire for adventure, Li Bai left home and started to travel around in his early twenties.A. Having drivenB. Being drivenC. To driveD. Dri
15、ven【答案】D【解析】【详解】考查过去分词。句意:由于对冒险的强烈渴望,李白在二十出头的时候离开了家,开始四处旅行。分析句子可知, Li Bai与drive在逻辑上是被动关系,所以用过去分词作状语。故选D项。6. He _ his stay in France, didnt he? He looks amazingly different.A. will have enjoyedB. should have enjoyedC. can have enjoyedD. must have enjoyed【答案】D【解析】【详解】考查情态动词+have done。句意:他在法国一定过得很愉快,是吗
16、?他看起来很不一样。must have done一定做某事。表示对过去事情的较有把握的推测。由“ He looks amazingly different.”可知,他在法国一定过得很愉快。所以这是对过去事情的较有把握的推测。故选D项。7. -Whats new?-The upcoming 40-day Spring Festival travel _ , also known as chunyun, will _ on Jan 10 and end on Feb 18.A. dash; kick outB. rush; kick offC. flow; kick inD. jam; kick
17、up【答案】B【解析】【详解】考查名词词义辨析和动词短语词义辨析。句意:-有什么新消息?-即将到来的40天的春运高峰期,又称春运,将于1月10日拉开序幕,2月18日结束。A. dash破折号; kick out 撵 走;B. rush 高 峰 期 ; kick off 开 始;C. flow 流 动 ; kick in 药 物 开 始 起 作 用;D. jam 拥 挤; kick up 出 故 障。由“The upcoming 40-day Spring Festival”可知,第一个空在说春运高峰期。由“end on Feb 18”可知,第二个空在说春运的开始时间。end与kick off“
18、开始”相对应。故选B项。8. -What happened to her?-She was _ to hospital with a soaring temperature.A. adaptedB. adjustedC. admittedD. adopted【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:-她怎么了?-她因高烧而住院。A. adapted适应;B. adjusted调整;C. admitted 准 许进 入;D. adopted采纳。sb be admitted to sth“某人被准许进入某处”。故选C项。9. - Mary, what do you think of th
19、e soup I cooked especially for you?-_, but it tastes too oily.A. My faultB. Forget itC. Excuse meD. No offence【答案】D【解析】【详解】考查情景交际及习惯表达。句意:-玛丽,你觉得我特别为你做的汤怎么样? -没有冒犯您的意思,但它的味道太油腻了。A. My fault我的错;B. Forget it没关系;C. Excuse me打扰了;D. No offence没有冒犯您的意思。No offence“没有冒犯你的意思”符合语境。故选D项。10. New employees, _ th
20、ey are skilled, will get more opportunities for personal development.A. thoughB. sinceC. onceD. unless【答案】C【解析】【详解】考查连词。句意:新的雇员,一旦他们有了娴熟的技能,就会得到更多有助于他们个人发展的机会。分析句子可知,此处应表示一旦他们有了娴熟的技能,故应用“once”。故选C11. _ with global vision and the spirit of innovation is crucial to Chinas young generation.A. Being equ
21、ippedB. EquippingC. EquippedD. Having equipped【答案】A【解析】【详解】考查动名词。句意:全球视野和创新精神对于新一代的中国青年来说很重要。句中缺主语,故用动名词短语作主语。词组原为“be equipped with”,但此处该词组做主语,be不能省略,需用being。故选A。12. What about your trip to Nantong Printed Blue Nankeen Museum?It displays traditional Chinese art and craft and we _ a great time there.
22、A. hadB. haveC. would haveD. had had【答案】A【解析】【详解】考查时态。句意:你的南通蓝印花布博物馆旅行怎么样啊?这个博物馆向我们展现了中国传统美术和工艺,我们在那里玩得很开心。根据句意,应当是那个时候,则为had,这是客观陈述过去的事实,用一般过去时,故选A。13. Now, I doubt if theres anybody here who is indifferent between the choices, indifferent _the choice between these two lives.A. in favor ofB. in hon
23、or ofC. in place ofD. in regard to【答案】D【解析】句意:现在我怀疑这里是否有人在这些选择之中是冷漠的,不关心关于这两种生命之间的选择。in favor of支持,赞同;in honor of向致敬;in place of代替,取代;in regard to关于。D项符合语境。14. But for the rescue teams efforts, more lives _ in the wreck accident.A. would be claimedB. should have claimedC. would have claimedD. could
24、have been claimed【答案】D【解析】【详解】考查虚拟语气。句意:要不是团队的努力,更多人的就会在这次失事事故中丧生。分析句子可知,句子为过去时态,更多人本会在失事事故中丧生,与过去事实相反,用情态动词could+have done结构表示,又因为lives与claim之间存在逻辑是的动宾关系,用被动语态,所以填could have been claimed。故选D项。15. Im afraid I can only make a small contribution this time._. We really appreciate your assistance.A. Eve
25、ry little helpsB. Its better to give than to receiveC. The more, the betterD. The best things come in small packages【答案】A【解析】【详解】考查交际用语。句意:恐怕这次我只能做一点小小的贡献了。涓涓细流汇成河。我们真的感谢你的帮助。A. Every little helps涓涓细流汇成河;B. Its better to give than to receive付出比获取要好;C. The more, the better越多越好;D. The best things come
26、 in small packages好事多磨。根据句中的make a small contribution可知,“我”的贡献很小,即使如此对方对“我”的帮助还是很感激的,因为Every little helps(涓涓细流汇成河)。故选A。第二节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I grew up in a small village in Ohio, where everyone knew a man called Tom. Uneducated, he couldnt talk
27、_16_. And because he was_17_and not very smart, everyone teased him. I guessed he was an easy mark.One day, he came walking by. I was about 12 and thought it would make me feel grown-up to_18_him like the adults did.He asked how I was doing. I told him my father was_19_, and that we lacked money. I
28、could hear my friends_20_in the background so I went on with the lie. I had him_21_so completely that every time he inquired about the_22_, I would make it seem increasingly worrying.I knew he made a_23_by doing odd jobs(打零工), so it seemed_24_when he asked me if we needed anything. I told him that w
29、e didnt know if we would_25_ He responded, “You poor thing, I will_26_for you. ”That night I heard the_27_rattle(作响)softly. Thinking it was the wind beating against it, I_28_it. Later when I opened the door to go outside, I found a box of_29_ I knew who had given the food. I_30_the small box of cann
30、ed food with tears in my eyes. I felt_31_, and wanted to return the groceries.My father would not let me take the box_32_. He said it would hurt Tom. Each day when we were to have dinner, my father would ask, “What side dish are we having from the_33_box today? ”It was_34_for me to eat the food. I k
31、new Tom had given sacrificially. He gave the best he had, but I did not_35_the gift.16. A. fluentlyB. carefullyC. slowlyD. frequently17. A. ill-treatedB. bad-temperedC. warm-heartedD. good-natured18. A. remindB. annoyC. teaseD. abuse19. A. delayedB. desertedC. prohibitedD. unemployed20. A. laughingB
32、. whisperingC. cheeringD. clapping21. A. absorbedB. amusedC. fooledD. struck22. A. atmosphereB. situationC. addressD. reason23. A. differenceB. profitC. fortuneD. living24. A. funnyB. impossibleC. practicalD. moving25. A. panicB. starveC. remainD. succeed26. A. prayB. manageC. operateD. purchase27.
33、A. windowB. doorC. fenceD. box28. A. investigatedB. exploredC. fastenedD. ignored29. A. vegetablesB. groceriesC. snacksD. fruits30. A. held upB. took overC. looked throughD. packed up31. A. frustratedB. thrilledC. touchedD. ashamed32. A. outB. awayC. backD. apart33. A. iceB. giftC. moneyD. check34.
34、A. hardB. amazingC. pleasantD. precious35. A. getB. refuseC. deserveD. appreciate【答案】16. A 17. D 18. C 19. D 20. A 21. C 22. B 23. D 24. A 25. B 26. A 27. B 28. D 29. B 30. C 31. D 32. C 33. B 34. A 35. C【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲了Tom虽然脾气好,但不是非常聪明,因此每个人都戏弄他。我在12岁时,也尝试像成年人那样去戏弄他。我告诉他我的父亲失去了工作,我们没有足够的食物吃。当天晚上,
35、 Tom为我们送来了食物。Tom自己生活都很艰难,但是他还给我们送食物吃,所以我很感动,眼里满含泪水,尽管食物并不美味,但是我知道Tom已经给出了他所拥有的最好的食物。【16题详解】考查副词词义辨析。句意:由于没有受过教育,他不能流利地说话。A. fluently流畅地;B. carefully认真地;C. slowly慢慢地;D. frequently频繁地。根据句意和下文可知,说话不流畅,脾气好,不太聪明等等,这些都是别人嘲笑他的原因,故选A。【17题详解】考查形容词词义辨析。句意:因为他脾气好,不太聪明,大家都取笑他。我猜他很容易上当。A. ill-treated受虐待的;B. bad-
36、tempered坏脾气的;C. warm-hearted热心的;D. good-natured脾气好的。根据下文everyone teased him可知因为他脾气好又不聪明,所以每个人都取笑他。故选D。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:我当时大约12岁,我想如果我像成年人那样取笑他,我就会觉得自己长大了。A. remind提醒;B. annoy惹恼;C. tease取笑;D. abuse虐待。作者认为像大人们那样戏弄他,就会觉得自己长大了,与上文everyone teased him呼应故选C。【19题详解】考查形容词词义辨析。句意:我告诉他我父亲失业了,我们缺钱。A. delayed延
37、时的;B. deserted被遗弃的;C. prohibited被禁止的;D. unemployed失业的。根据下文that we lacked money可知作者撒谎自己的父亲失业了,缺钱。故选D。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:我能听到我的朋友们在背后笑,所以我继续撒谎。A. laughing笑;B. whispering低语;C. cheering欢呼;D. clapping鼓掌。根据句意可知,我能听到我的朋友们在背后笑,所以我继续撒谎。故选A。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我把他完全愚弄了,以至于每次他问起情况时,我都会让他显得越来越担心。A. absorbed吸收;B.
38、 amused逗乐;C. fooled患弄;D. struck罢工。下文Tom的举动说明他相信了作者的话,被愚弄了。故选C。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:我把他完全愚弄了,以至于每次他问起情况时,我都会让他似乎越来越担心。A. Atmosphere氛围;B. situation情况;C. Address;D. reason理由。Tom被作者欺骗了,因此每次都会询问作者家里的情况。故选B。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:我知道他靠打零工谋生,所以当他问我是否需要帮忙时,我觉得很好笑。A. difference不同;B. profit利润;C. fortune财富;D. living
39、生活。短语make a living谋生,为固定短语,根据句意,故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:当他问我是否需要帮忙时,我就觉得很好笑。A. funny好笑的;B. impossible不可能的;C. practical实际的;D. moving移动的。Tom自己都要打工谋生,所以每当他问起作者是否有需要的东西时,显得很好笑滑稽。故选A。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:我告诉他,我们不知道是否会饿死。A. panic恐慌;B. starve饿死;C. remain保持;D. succeed成功。作者为了愚弄Tom撒谎说自己家快要饿死了。故选B。【26题详解】考查动词词义辨
40、析。他回答说,小可怜,我会为你祈祷的。A. pray祈祷;B. manage管理;C. operate操作;D. purchase购买。Tom把作者的话当真了,为作者的困境祈祷。故选A。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:那天晚上我听见门轻轻地格格响。A. window 窗;B. door门;C. fence篱笆;D. box盒子。根据下文when I opened the door可知那天晚上作者听到了门轻轻作响,故选B。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我以为是风在吹,我就没有在意它。A. investigated调查;B. explored探索;C. fastened固定;D. i
41、gnored忽视。根据上文Thinking it was the wind beating against it可知作者以为门的响声是风吹的,因此没有管它,忽视了它。故选D。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:后来,当我打开门要出去时,我发现了一箱我知道是谁给食物。A. vegetables蔬菜;B. groceries食物;C. snacks小吃;D. fruits水果。根据下文the small box of canned food可知箱子里是罐装食品,故是一箱子食物。下文return the groceries也给了提示,故选B。【30题详解】考查动词短语辨析。句意:我翻着小盒子里的罐
42、头食品,眼里噙满了泪水。A. held up举起;B. took over接管;C. looked through浏览;仔细查看;D. packed up。根据with tears in my eyes,可知,作者翻着小盒子里的罐头食品,眼里噙满了泪水。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:我感到羞愧,想把这些吃的退回去。A. frustrated沮丧的;B. thrilled激动的;C. touched感人的;D. ashamed羞愧的。作者感动于Tom的好心而羞愧,并且想把这些食物还回去。故选D。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:我父亲不让我把箱子拿回去。A. out在外;B
43、. away离去;C. back回来;D.apart分离。根据下文He said it would hurt Tom.可知作者的父亲不让我把盒子拿回去。take back拿回去,故选C。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:每天吃饭的时候,父亲都会问我,今天我们从礼品盒里拿出的是什么配菜? A. ice冰;B. gift礼物;C. money钱;D. check支票。由上文可知,作者收到了Tom送的礼品盒,所以父亲会问作者“今天我们从礼品盒里拿出的是什么配菜”,故选B。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:吃下这些食物对我来说很难。A. hard努力的;艰难的;B. amazing吃惊的;C
44、. pleasant高兴的;D. precious宝贵的。作者认为这些食物难以下咽,是因为欺骗而心存愧疚,故选A。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:他尽了最大的努力,但我配不上这份礼物。A. get得到;B. refuse拒绝;C. deserve应得;D. appreciate感激。作者欺骗了Tom,因此感觉自己“不配”(did not deserve)得到这些食物,故选C。第三部分 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Best Time to Visit Sydne
45、yIf you prefer the cold to heat,especially if seeking to escape the northern summer,the best time to visit Sydney could be in the Australian winter from June 1 to August 31.The Sydney winter isnt really harsh and the weathers generally pleasant.Its great for touring the city on foot and for bushwalk
46、ing.And the ski slopes are not too far away.Holiday timeYou get the Queens Birthday holiday weekend in June and the school holidays in July.Aside from within those periods,accommodation costs in the city will generally be lower.Winter weatherExpect generally cool conditionsThe average temperature sh
47、ould range from around 8(46) at night to 16(61) in the daytime in midwinter.Expect from 80mm to 131mm of rain in a month,with the most rain in June tapering into August.Winter accommodationOutside of the holiday periods,Sydney accommodation will usually be available and should be relatively cheaper.
48、Winter activitiesThe weathers fine for a walking tour of Sydney.Visit the Rocks,the Sydney Opera House,the Royal Botanic Gardens,Art Gallery of New South Wales,Australian Museum,Hyde Park,Chinatown,Darling Harbour.Go on a harbor cruise.At the very least,take a Sydney ferry and cross the harbor to Ma
49、nly.Take a day trip north,south and west of Sydney.Spot the whales as they travel north in the whale migration season.Go bushwalking at the Royal National Park.36. Considering weather and accommodation,the best time to visit Sydney is in .A. JuneB. JulyC AugustD. December37. Which of the following a
50、ctivities is NOT recommended in the passage?A. Going skiing near Sydney.B. Hunting whales in the Royal Botanic Gardens.C. Touring Sydney on foot.D. Bushwalking at the Royal National Park.【答案】36. C 37. B【解析】这是一篇说明文。本文讲述的是去悉尼最佳的旅行时间及可以从事的活动。【36题详解】细节理解题。根据第the best time to visit Sydney could be in the
51、 Australian winter from June 1 to August 31最佳时期是六月到八月。再根据第二段提到You get the Queens Birthday holiday weekend in June and the school holidays in July. Aside from within those periods, accommodation costs in the city will generally be lower.6月有女王生日周末,7月有学校假期。除了这段时期,城市的住宿费用通常会更低。可知除了六月和七月,8月的住宿很便宜,所以参观悉尼最
52、佳时间是八月。故选C项。【37题详解】细节理解题。根据Winter activities中提到Spot the whales as they travel north in the whale migration season在迁徙的季节当鲸鱼游到北方时,可以发现鲸鱼。由此可知在皇家植物园捕鲸是不被推荐的。故选B项。BWhen it comes to purchasing your first bike, the choice is endless, making it tough to know what to go for. Here are the the best buys on th
53、e market right now.1. Boardman CX CompThis is a cross-country bike, and its so multifunctional that you can handle any terrain (地势) on it, making it a great choice for those wanting to try various cycling subjects. If you leave on the thick tires it comes with, it can ride on various paths and can e
54、ven handle some less demanding mountain bike routes. Alternatively, put on thin, smooth tires and treat it as a road bike. It has a basket and comes with Shimano Sora gears(变速器), which are outstanding for its price.&650, Halfords2. Planet X RT-58 v2Planet X is based in Yorkshire, which means youd pr
55、obably have to buy this bike without seeing it. But its worth it, because this is an excellent machine at a lower price. Planet X is a highly rated manufacture and this model comes with Shimano Sora gearing.&585, Planet X3. Specialized Allez ESSpecialized is one of the biggest and most popular brand
56、s in cycling, and this is its hugely popular primary road bike. It comes with solid components from front to back and youll look great out on the road.&575, Evans Cycles4. Boardman Road Team CarbonIf you can push your budget further still, this bike is worth the extra investment. The frame is made e
57、ntirely from carbon, which is lighter, faster and more comfortable than the composition metal models above and gives you an all-round more enjoyable ride. It also means that if you get really serious about cycling, you dont have to upgrade as quickly as you would with a cheaper bike.&800, Halfords38
58、. What is special about Boardman CX Comp?A. Its Shimano Sora gearsB. Its various functionsC. Its reasonable priceD. Its firm tires39. Which one has the lowest price but with Shimano Sora gears?A. Planet X RT-58 v2B. Specialized Allez E5C. Boardman CX CompD. Boardman Road Team Carbon40. What can we l
59、earn about the bikes mentioned in the text?A. Planet X RT-58 v2 has been sold out so farB. Boardman CX Comp is actually a mountain bikeC. Specialized Allez E5 is designed for senior cyclistsD. Boardman Road Tram Carbon is made by special materials【答案】38. B 39. A 40. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文中介绍了四款自行车的性能、特
60、色及价格。【38题详解】细节理解题。根据第二段中 its so multifunctional that you can handle any terrain on it可知,自行车是多功能的自行车可以在任何路况下骑行。故选B。【39题详解】细节理解题。题干问的是哪款自行车价低并且带有变速器。根据第二段最后一句和第三段最后一句可知,带有变速器的只有Boardman CX Comp和Planet X RT-58v2这两款车。这两款车中价更低的是Planet X RT-58V2 。故选A。【40题详解】细节理解题。根据最后一段 The frame is made entirely from car
61、bon可知,这款车的框架是用炭做成的,比上文中的另三款车更轻更快更舒适,也就是说,这款车是用特殊材料做成的。故选D。【点睛】考生在做这类型的阅读理解题时可以先读题,再读短文这样会节省时间。CA drug used to treat severe bleeding could save thousands of lives for mothers giving birth. A global trial of the drug found it reduced the risk of bleeding deaths during childbirth by nearly one-third. T
62、he study involved 20,000 women in 21 countries, mainly in Africa and Asia. The trial was carried out by Londons School of Hygiene and Tropical Medicine. The drug is called d tranexamic acid (氨甲环酸). It is low-cost and researchers said it does not cause serious side effects for mothers or babies.The d
63、rug is used to treat mothers for severe bleeding during childbirth, also known as postpartum hemorrhage (产后出血).It is the leading cause of mothers death worldwide, according to the World Health Organization.Haleema Shakur is the project director of the trial. She says despite medical advances in many
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019年高中语文 第九单元 15 红旗谱课件 新人教版选修《中国小说欣赏》.ppt
