《同步测控》2015-2016学年高一英语北师大版必修3阶段过关检测一 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 同步测控 同步测控2015-2016学年高一英语北师大版必修3阶段过关检测一 WORD版含答案 同步 测控 2015 2016 学年 英语 北师大 必修 阶段 过关 检测 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、阶段过关检测一(时间:100分钟总分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AThere are eight species of dolphins in Hawaii.The bottle-nosed dolphin is the most common type of dolphin.This name came from its longer upper and lower jaws.This dolphin is a very loving and friendly animal.There are cases of dolphin
2、s that rescue injured divers in the ocean.In Hawaii,you can experience swimming with dolphins.There are several companies on Oahu and the Big Island that offer a swim with these animals in the wild.These kinds of tours usually are combined with water sports such as snorkel(水下呼吸管)or scuba diving.Dolp
3、hins are protected by the Marine Mammal Protection Act and it is against the law to become closer than 50 yards (45 m) to them.But these friendly animals can approach to check you out.You have to consider that if dolphins prefer to keep away,you should not try to swim close to them.If dolphins come
4、close while you are swimming in the ocean,dont attempt to touch them and dont make aggressive or sudden movements.At the Sea Life Park on Oahu,they have special dolphin programs that allow you to swim and hug dolphins;besides,youll learn about these mammals habits.The Dolphin Quest program will expl
5、ain to you why dolphins are considered one of the most intelligent creatures.Swimming with dolphins is one of the most attractive activities if you come to Hawaii.But Hawaiis underwater world is amazing and has many other species to watch:Humpback whales,Green sea turtles,Monk seals and so on.While
6、you get in touch with this under world,always have in mind the main rule of the ocean respect:Look but dont touch.1.Whats the main idea of Paragraph 1?A.Dolphins in Hawaii have long-bottle noses.B.Dolphins in Hawaii love friends.C.Dolphins in Hawaii always save the divers.D.Dolphins in Hawaii are ex
7、plained in brief.提示:主旨大意题。第一段简单介绍了夏威夷海域里海豚的情况。答案:D2.According to the Marine Mammal Protection Act,when you swim in the ocean you .A.have to follow the dolphinsB.must stay close to the dolphinsC.should keep a distance from the dolphinsD.cant move with the dolphins提示:细节理解题。由第三段第一句“Dolphins are protect
8、ed by the Marine Mammal Protection Act and it is against the law to become closer than 50 yards (45 m) to them.”可知,人们要与海豚保持一定的距离,否则就触犯了法律。答案:C3.The purpose of the passage is to .A.advertise for traveling to HawaiiB.introduce the species of dolphins in HawaiiC.appeal to people to protect dolphinsD.re
9、mind people of something when swimming with dolphins in Hawaii提示:写作意图题。本文旨在向读者提醒在夏威夷和海豚一起游泳时需要注意的几点事项。答案:DBSylvia Alice Earle is an undersea explorer,ocean biologist and author.She has done lots of work in studying the ocean life,and she has helped develop the equipment necessary for underwater expl
10、oration.During 50 underwater expeditions and over 6,000 hours underwater,Earle has discovered many new marine species and set many diving records.Diving Records:Earle set the unbelievable record of freely diving to a depth of 1,250 feet in 1979 off the coast of Oahu,Hawaii.Earle also holds the recor
11、d for the deepest womens solo free dive (going down to 3,281 feet).Personal Life:Sylvia Alice Earle was born in Gibbstown,New Jersey,the USA.Both her parents loved the outdoors and encouraged her to love nature.At the age of 17,Early made her first dive.She graduated from Florida State University (1
12、955) and got her masters and doctoral degrees (1966) from Duke University (North Carolina).She has since received many honorary degrees.Dr.Earle has three children and three grandchildren and she now lives in Oakland,California. Earle was the chief scientist for the U.S.National Oceanic and Atmosphe
13、ric Administration (NOAA) from 1990 to 1991.she was the first woman to hold this position.In 1981,Earle and Graham Hawkes (her former husband) started the company Deep Ocean Engineering,Inc.,which designed and produced underwater robots and deep sea submersibles(潜水器).Earle also founded Deep Ocean Ex
14、ploration and Research,Inc.Publications:Earle has written more than 125 scientific and popular publications,and five books,including “Sea Change” (published in 1995),Exploring the Deep Frontier:The Adventure of Man in the Sea (1980),Dive,Hello Fish,and Sea Critters.She also lectures extensively,both
15、 in person and on TV.4.The author wrote the passage mainly to .A.introduce something about Sylvia Alice EarleB.encourage us to learn from Sylvia Alice EarleC.tell us why Sylvia Alice Earle succeededD.express his/her love for Sylvia Alice Earle提示:推理判断题。作者从四个侧面介绍了海洋探险家Sylvia Alice Earle。答案:A5.Whats th
16、e CORRECT time order of the following events about Earle?a.made her first diveb.published the book Sea Changec.graduated from Florida State Universityd.dived to a depth of 1,250 feetA.acbdB.abcdC.adbcD.acdb提示:细节理解题。根据这些事件发生的时间先后可得出答案。答案:D6.Whats the best title for the 4th paragraph?A.Positions Held.
17、B.Travel Experience.C.Childhood.D.Marriage.提示:主旨大意题本段介绍了Sylvia Alice Earle所担当的一些职位,因此选A项。答案:A7.Its implied in the passage that .A.Earle has made great contributions to underwater explorationB.Earles parents didnt support her decision to do activitiesC.Earle has no connection with her husband in busi
18、nessD.Earle has no children of her own提示:推理判断题。根据第一段中“She has done lots of work in studying the ocean life,and she has helped develop the equipment necessary for underwater exploration.”可推知答案为A项。答案:ACIt is rare to visit a place that has mountains,rivers,warm weather and cool weather all within a sho
19、rt driving distance.California is one of those places.When most people think of California,they think of the beach and swimming or catching waves in the Pacific Ocean,but there is so much more to this western state than that.Depending on where you go in California,you will experience different weath
20、er conditions,different cultures,different dialects and different foods.Northern California tends to be cooler and wetter as you get closer to Washington whereas southern California is much hotter as you head towards Mexico.California is like a big melting pot of cultures from the Latino community,t
21、o Native American Tribes to the other hundreds of nationalities that call California home.Depending on where you are traveling in California,you might feel as though you were in a different country all together.With all these different cultures and lifestyles living together,you have the opportunity
22、 to experience cuisine and customs from around the world.Yes,the beaches in California are a big attraction to locals and tourists alike.Beaches in California change dramatically from one area to the next.Beaches such as Venice Beach are known for their odd styles and the idea that you never know wh
23、at you might see.Beaches around Malibu or Beverly Hills might have a celebrity or two enjoying some down time.Beaches in the north come with a cooler climate as well and the ocean often reflects this coolness.From changes in climate to terrains(地形) to different cultures and customs,California is a m
24、elting pot that attracts hundreds of thousands of visitors each year.Shopping,nature,nightlife and spa treatments are just a few of the activities that you can enjoy when you visit California.8.In California,you can experience all the following EXCEPT .A.warm weather all the year aroundB.diverse ter
25、rains within a short distanceC.colorful and enjoyable activitiesD.different cultures and customs提示:细节理解题。根据第一段中“warm weather and cool weather”和文章第三段内容可知应选A项。答案:A9.By saying “but there is so much more to this western state than that” in Paragraph 2,the author wants to .A.stress the attraction of beac
26、hesB.introduce more things about CaliforniaC.deny the common thoughts of most peopleD.bring readers attention to the culture of California提示:作者意图题。根据下文主要内容推知,作者接下来是想要介绍更多关于加利福尼亚州人们可能还不太了解的地方。答案:B10.It can be learned from the passage that .A.you are sure to find a celebrity or two at Venice BeachB.yo
27、u will have a good time if you visit CaliforniaC.California is called a melting pot because it is much too hot thereD.you have the opportunity to meet all kinds of plants in California提示:推理判断题。根据文中所述,California有很多值得参观的地方。所以如果有机会去那里,你一定会玩得很开心。故B项正确。答案:B11.What does the author mainly talk about in the
28、 passage?A.What we can do to protect nature in California.B.How we can get information about California.C.Why California is a good place to visit.D.Why Californias beaches attract so many visitors.提示:主旨大意题。文章主要介绍关于加利福尼亚州值得旅游参观的特色之处,故C项最符合文意。答案:CDAs you are soon on your way to Eastern Europe,here are
29、 a few tips on what you should pack.In general,pack lightly,with only the most basic clothes.People dress casually(随便地) in Eastern Europe,so you dont need to bring along your smartest clothing.At the risk of going against our own advice by weighing down your luggage,we suggest you consider bringing
30、along the following things,which we found particularly useful in Eastern Europe.Batteries:If your camera,flash,or other appliances run on batteries,bring enough supply along.Certain types of batteries dont exist in Eastern Europe,and those that do often dont last very long.Calculators:Many traveller
31、s find it useful to figure out foreign exchange rates on a calculator.We suggest a credit card calculator that fits into your wallet or purse.Cash:We have found it good to have a supply of small unit U.S.bills($1 and $5) to use in hard-currency(硬通货)stores,to buy international train tickets,etc.The h
32、ard-currency stores never seem to have the right change,and thus you may lose out without some “pretty cash” in hand.Electric Current Adapters:If you bring any appliances,remember that the electricity in Eastern Europe uses 220 volts A.C.,not the standard 110 volts of North America.A 110-volt applia
33、nce will soon burn out when attached to an uncharged 220-volt plug.Get in touch with the Franzus Company,352 Park Ave,south,New York,NY 10010 (tel.212/889-5850),and ask for their booklet,“Foreign Electricity Is No Dark Secret”.Language Tools:One of Europes big challenges is communicating with the lo
34、cal people,since their language is so different from our own.To help overcome difficulties,you might buy phrase books before you goyou wont find them useful once you are in Eastern Europe.If you are interested in learning an Eastern European language in more detail,we recommend the tape course produ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556425.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
北京市朝阳区2023-2024学年七年级上学期期末检测语文试卷.pdf
