江苏省南通市2014高考英语阅读理解、短文改错训练(5)(答案或解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南通市 2014 高考 英语 阅读 理解 短文 改错 训练 答案 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省南通市2014高考英语阅读理解、短文改错训练(5)(答案或解析)“Can I see my baby?” the happy new mother asked. When the bundle was in her arms and she moved the fold of cloth to look upon his tiny face, she gasped. The doctor turned quickly and looked out of the tall hospital window. The baby had been born without ears.Time p
2、roved that the baby s hearing was perfect. It was only his appearance that was imperfect. When he rushed home from school one day and threw himself into his mothers arms, she sighed, knowing that his life was to be misfortunate. He cried out the tragedy, “A boy, a big boy. called me a freak (怪人)”He
3、grew up, handsome. A favourite with his fellow students, he might have been class president, but for that. He developed a gift, a talent for literature and music. “But you might communicate with other young people,” his mother blamed him, but felt a kindness in her heart.Two years went by. One day,
4、his father said to the son, “You re going to the hospital, son. Mother and I have someone who will donate the ears you need. But it s a secret.” The operation was a brilliant success, and a new person emerged.Later he married and entered the diplomatic service. One day, he asked his father, “Who gav
5、e me the ears? Who gave me so much? I could never do enough for him or her.” “I do not believe you could,” said the father, “but the agreement was that you are not to know. not yet.”The years kept their secret, but the day did come. He stood with his father over his mother s casket. Slowly, tenderly
6、, the father stretched forth a hand and raised the thick, reddish brown hair to reveal the mother had no outer ears.“Mother said she was glad she never let her hair be cut,” his father whispered gently, “and nobody ever thought Mother less beautiful, did they?”语篇解读本文讲述了一个感人的故事。儿子天生没有耳朵,母亲将自己的耳朵捐献给了儿
7、子。母亲去世后,父亲才将这个秘密告诉儿子。1Why did Mother gasp when she saw her newborn baby?A. Because her son had a tiny face.B. Because she saw her son crying.C. Because her son was born imperfect.D. Because her son was in her arms.解析细节理解题。由第一段最后一句话“The baby had been born without ears.”可知答案。答案C2Which word can describ
8、e Mother s feeling when the son threw himself into her arms?A. Nervous.B. Sympathetic.C. Proud. D. Angry.解析细节理解题。由第二段的“When he rushed home from school one day and threw himself into his mothers arms,she sighed,knowing that his life was to be misfortunate.”可知答案。答案B3Who gave the son the ears?A. A doct
9、or. B. His father.C. His mother. D. A stranger.解析细节理解题。从文章最后可知是母亲献出了自己的耳朵。答案C4The underlined word “reveal” in the last but one paragraph means “_”A. see B. showC. find D. search解析词义推测题。父亲拨开母亲的头发,揭示了母亲将自己的耳朵捐给儿子的真相,因此,此处reveal是“显示”的意思。答案B5The best title for the passage would be _.A. Mothers hairB. An
10、 unforgettable memoryC. Who gave me the ears?D. Who is my best respectable person?解析标题归纳题。是谁给了我耳朵?这是贯穿文章的线索。故选C。答案C长难句解读When he rushed home from school one day and threw himself into his mothers arms,she sighed,knowing that his life was to be misfortunate. When he.arms是一个时间状语从句,主句是she sighed,knowing
11、是现在分词作状语,表示原因,后面又跟了一个宾语从句,不定式短语to be misfortunate作表语,表示他的人生注定不幸。*结束【重庆市万州二中】第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,共10分) 以下标有题号的每一行均有一个错误,请找出,并按下列情况改正: 此行多一词:把多余的词用斜线()划掉, 在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。 此行缺一词:在缺词处加一个漏字符号(), 在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一词:在错词的下面划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。注意:请在答题卡上作答。 Late in April, a photo show was held in o
12、ur school. It lasted a week and was great success! All the photos were taken 76. _by the students themselves. They were most color photos, but 77. _some were black-and-white ones, presented our school life, the beauty 78. _of nature, festival activities and so on. All the work of art were 79. _at sh
13、ow in the reading-room on the second floor. Every day a large 80. _number of students went to enjoy them, but they were surprised to 81._find the photos were such wonderful that some teachers also were 82. _present. Those whose photos were chosen the best are given different 83. _prizes. In the shor
14、t, this photo show really made our life more colorful. 84. _We hope we will have much more activities like this in our school. 85. _ 76. was 后加a 77.most-mostly 78.presented-presenting / 在presented前面加which 79.work-works 80.at-on 81.but-and 82.such-so 83.are-were 84.删掉the 85 much- many *结束 链接2 .(2012陕
15、西卷) Spring is coming, and it is time for those about to graduate to look for jobs. Competition is tough, so job seekers must carefully consider their personal choices. Whatever we are wearing, our family and friends may accept us, but the workplace may not.A high school newspaper editor said it is u
16、nfair for companies to discourage visible tattoos(纹身)nose rings, or certain dress styles. It is true you cant judge a book by its cover, yet people do cover themselves in order to convey (传递) certain messages. What we wear, including tattoos and nose rings, is an expression of who we are. Just as pe
17、ople convey messages about themselves with their appearances, so do companies. Dress standards exist in the business world for a number of reasons, but the main concern is often about what customers accept.Others may say how to dress is a matter of personal freedom, but for businesses it is more abo
18、ut whether to make or lose money. Most employers do care about the personal appearances of their employees(雇员),because those people represent the companies to their customers.As a hiring manager I am paid to choose the people who would make the best impression on our customers. There are plenty of w
19、ell-qualified candidates, so it is not wrong to reject someone who might disappoint my customers. Even though I am open-minded, I cant expect all our customers are.58What can be inferred from the text?A. Candidates have to wear what companies prefer for an interview,B What to wear is not a matter of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
感应起电.SWF.swf
感恩励志教育报告会主持词.pdf
