江苏省南通市启东市2020-2021学年高一英语下学期期中学业质量监测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南通市 启东市 2020 2021 学年 英语 学期 期中 学业 质量 监测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省南通市启东市2020-2021学年高一英语下学期期中学业质量监测试题(含解析)(考试时间:120分钟 满分:150分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考位号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将答题卡交监考老师。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸(卡)上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对
2、话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man borrow?A. A book. B. A pencil. C. A piece of paper. 2. What does the man think about the womans hair?A. Dry. B. Oily. C. Wet. 3. What will the woman eat?A. Beef. B. Salad. C. Chicken. 4. What does Fred
3、 plan to do next week?A. Give a prize. B. Enter a competition. C. Make a model plane. 5. Who might the woman be?A. A teacher. B. An officer. C. A doctors assistant. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第
4、6段材料,回答第6、7题。6. How long has the man been sick?A. For about a month. B. For about three weeks. C. For about two weeks. 7. When are the mans headaches usually worse?A. In the evening. B. In the afternoon. C. In the morning. 听第7段材料,回答第8至10题。8. Why does the woman want to leave early?A. There will be le
5、ss traffic. B. Her brother lives far away. C. She needs to wash the car on the way. 9. Where are the speakers going at the end?A. To New Jersey. B. To West Virginia. C. To Pennsylvania. 10. What will the speakers do first?A. Eat lunch. B. Do packing. C. Check the map. 听第8段材料,回答第11至13题。11. What is th
6、e relationship between the speakers?A. Co-workers. B. Family members. C. Classmates. 12. When will the party begin?A. At about4:00 p. m. B. At about 6:00 p. m. C. At about 8:00 p. m. 13. What does the man suggest the woman bring?A. Her iPad. B. Some juice. C. Some beer. 听第9段材料,回答第14至16题。14. How long
7、 have the speakers owned the house?A. For one year. B. For two years. C. For three years. 15. What is the woman excited about?A. Going to eat out. B. Seeing old friends. C. Decorating their house. 16. Why wont the woman invite Alice Brown?A. Alice Brown has made her angry. B. Alice Brown is now on a
8、 vacation. C. Alice Brown is busy at a bake sale. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What will the weather be like tonight?A. Calm. B. Windy. C. Cold. 18. What does the speaker suggest doing tonight?A. Staying at home. B. Going shopping. C. Taking a walk. 19. What time will the wind stop?A. By 5:00 this afternoo
9、n. B. By 10:00 this evening. C. By 7:00 tomorrow morning. 20. What will happen next Thursday?A. It will rain. B. Snow will fall. C. The sun will come out. 第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASTART SOMETHING YOU WONT WANT TO STOPThe CureSandra Freemanwww.author
10、house.co.ukHardback | Paperback | E-book$35.90|$15.70|$4.90Dany returns to France in an effort to heal (治愈) her heartbreak and discovers an exclusive (高级) hotel where love overtakes,consumes, and alters (改变) Dany to the depths of her soul. Finding Your (Lost) JoyLaurel KhiabaniHardback | Paperback |
11、 E-book$22.90|$14.90|$3.90If you suffer sadness, grief, anxiety, or depression, this workbook will lift your state of mind; you can add your joyful things and make it yours. The LocketLisa Arnoldwww.xlibris. comHardback | Paperback | E-book$31.90 | $17.90 | $3.90This historical novel follows the liv
12、es of two women as they raise their children, who share a father, and make their ways in a difficult world. Steerage And Amour!Edward L.Divitawww. Hardback | Paperback | E-book$36. 90 |$20. 901$3. 90This book narrates (讲述) the history of several generations of the Italian Divita family as related to
13、 the turbulent societal (动荡的社会) and political climate,especially in Italy and America during the early 1900s. Members of the READERS club will have discount of 10% for hardback books and 20% for paperback, and for each purchase (购买) of any of the two hardback books, the E-books are available for fre
14、e through your kindle account. 1. Which book might be a good choice for a student who wants to cheer up?A. The Cure.B. Finding Your (Lost) Joy.C. The Locket.D. Steerage And Amour!2. How much is a hardback The Locket and a paperback The Cure for a club member?A. $46.63.B. $53.80.C. $41.27.D. $47.60.3
15、. What can readers enjoy in both The Locket and Steerage and Amour?A. Family stories.B. Love stories.C. Funny stories.D. Spirits-lifting stories.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是四本图书的广告。【1题详解】细节理解题。根据Finding Your (Lost) Joy中的“If you suffer sadness, grief, anxiety, or depression, this workbook wi
16、ll lift your state of mind; you can add your joyful things and make it yours.(如果你感到悲伤、悲伤、焦虑或抑郁,这本练习册会提升你的精神状态;你可以添加你喜欢的东西,让它成为你的)”可知,对于一个想要振作起来的学生来说,Finding Your (Lost) Joy可能是一个好的选择。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第一则广告中的“The Cure, Sandra Freemanwww.authorhouse.co.ukHardback | Paperback | E-book$35.90|$15.70|$4.
17、90”;及第三则广告The Locket部分“Lisa Arnoldwww.xlibris. comHardback | Paperback | E-book$31.90 | $17.90 | $3.90”;及Members of the READERS club will have discount of 10% for hardback books and 20% for paperback(读者俱乐部会员精装本可享受10%的折扣,平装本可享受20%的折扣)”可知,一本精装The Locket$31.9,折扣10%;一本平装The Cure |$15.70,享受20%的折扣。故选C项。【3
18、题详解】细节理解题。根据第三则The Locket中“This historical novel follows the lives of two women as they raise their children, who share a father, and make their ways in a difficult world.(这部历史小说讲述了两个女人抚养孩子的故事,她们有一个共同的父亲,并在一个艰难的世界中生存)”及第四则Steerage And Amour!中“This book narrates (讲述) the history of several generation
19、s of the Italian Divita family as related to the turbulent societal (动荡的社会) and political climate,especially in Italy and America during the early 1900s.(这本书讲述了几代意大利迪维塔家族的历史,与动荡的社会和政治气候有关,特别是在意大利和美国在20世纪早期)”可知,这两本书中都有描述家族故事。故选A项。BTechnology is a double-edged sword(双刃剑) while it brings convenience, i
20、t also brings new problems. The sword of “social media” even has its preference: It cuts deeper into girls than boys. Jean Twenge, a professor at San Diego State University in the US, recently discovered an alarming trend: Since 2010, the number of teenage girls who suffer from major depression, sho
21、wing signs like self-harm and suicide (自杀), has increased much faster than that of boys. It is social media again that is to blame. Statistically, girls use social media more than boys. Boys tend to spend their screen time on games, where they talk to their teammates through headphones. Though not d
22、irectly, this still counts as real human contact. Girls, however, simply type and browse through posts, which is a much more isolated (孤立的) experience. “Theyre not having a real-time conversation with someone most of the time,” Mary Fristad, psychologist at The Ohio State University, told NPR. And w
23、hen it comes to online shaming, girls are also more vulnerable than boys. “Girls face more pressure about their appearance, which could be exacerbated (加重) by social media,” wrote Twenge. Shannon McLaughlin, for example, is an 18-year-old from Blackburn College in the US. She shared with the Guardia
24、n how social media made her feel depressed. But McLaughlin found a solution. She started volunteering with the National Citizen Service, where she made face-to-face contact with people. Its so easy to forget the importance of real connections when we have hundreds of people that we re trying to impr
25、ess at our fingertips, she told the Guardian. And she hopes that others look up from their phones and focus more on the world around them.4. What causes more depressed girls to harm and even kill themselves according to Twenge?A. Social media.B. Campus injury.C. Physical image.D. Academic pressure.5
26、. What can we learn from the third paragraph?A. Boys tend to spend more time online than girls.B. Girls experience more real human contact online.C. Girls are more likely to get socially separated online.D. Boys have direct human contact in playing online games.6. What does the underlined word vulne
27、rable in Paragraph 4 mean?A. Able to adjust oneself.B. Easily hurt or disturbed.C. Concerned about something.D. Extremely devoted or impressed.7. What is McLaughlins solution to the problem?A. Focus more on the online world.B. Connect more with the real world.C. Start to take part in volunteer work.
28、D. Make use of phones for socializing.【答案】4. A 5. C 6. B 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。社交媒体在带来便利的同时也带来了新的问题,它对女孩的伤害更大,更容易导致患有严重抑郁症、有自残和自杀迹象的少女人数的增长。文章对此进行了原因的分析,并提出解决方案。【4题详解】细节理解题。根据第二段最后两句“Since 2010, the number of teenage girls who suffer from major depression, showing signs like self-harm and suicide (自杀)
29、, has increased much faster than that of boys. It is social media again that is to blame.(自2010年以来,患有严重抑郁症、有自残和自杀迹象的少女人数的增长速度远远快于男孩。社交媒体再次受到指责)”可知,特文奇表示,社交媒体导致更多抑郁的女孩伤害自己甚至自杀。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第三段倒第二句“Girls, however, simply type and browse through posts, which is a much more isolated (孤立的) experienc
30、e. (然而,女孩只是简单地输入和浏览帖子,这是一种更加孤立的体验)”和最后一句中的“Theyre not having a real-time conversation with someone most of the time(她们大部分时间都没有和某人进行实时对话)”可知,女孩在网上更容易被社会孤立。故选C。【6题详解】词句猜测题。根据第四段第二句“Girls face more pressure about their appearance, which could be exacerbated (加重) by social media(女孩们在外表方面面临更多压力,社交媒体可能会加剧
31、这种压力)”可知,此处是指说到网络羞辱,女孩也比男孩更容易受到伤害。所以vulnerable意为“容易受伤害的”。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段前两句“But McLaughlin found a solution. She started volunteering with the National Citizen Service, where she made face-to-face contact with people. (但McLaughlin找到了解决办法。她开始在国家公民服务中心做志愿者,在那里她与人们进行面对面的接触)”和第三句“Its so easy to f
32、orget the importance of real connections when we have hundreds of people that we re trying to impress at our fingertips(当我们想要给成百上千的人留下深刻印象时,我们很容易忘记真正联系的重要性)”可知,McLaughlin的解决方案是更多地与现实世界联系。故选B。CWhen it comes to figuring out the link between well-being and access to nature, there are big confusing fact
33、ors. To begin with, what is psychological(心理的)well-being? The World Health Organization defines(下定义)mental health as “a state of well-being in which an individual realizes his or her own abilities, can deal with the normal stresses of life, can work productively and is able to make a contribution to
34、 his or her community”. That is hard to quantify. Then there is the question of what “access to nature” means. Some studies measure passive access, or how much green space is available in someones local area. Others look at active access, which is the actual exposure a person gets to green space. Th
35、at makes it difficult to compare results and build a coherent(协调的)picture. A few researchers have tried to assess what the proper dose(剂量)of nature might be. A 2019 study involving almost 20,000 participants in England concluded that at least 120 minutes a week of recreational(消遣的)nature contact was
36、 connected with good health or well-being. The team, led by Mathew White, found that the effect peaks at between 200 and 300 minutes a week, with people reporting no further gain after that. What exactly this means for youor any individualis unclear. As other studies indicate, the mental health bene
37、fits a person gets from access to nature are likely to be influenced by many factors, including age, gender, personality features, personal preferences and socio-economic status. Your culture matters tooand, so far, most research into the well-being effects of nature has been done in Western societi
38、es.8. Which of the following might mean mental health according to WHO?A. Ignoring ones own abilities.B. Complaining about stresses.C. Communicating effectively.D. Having high productivity.9. How long should people stay close to nature every week to gain the most?A. 50 minutes.B. 150 minutes.C. 250
39、minutes.D. 350 minutes.10. Why does the author feel uncertain about the finding?A. Studies havent provided any results so far.B. Studies havent considered all the factors.C. Studies were only done in Western societies.D. Studies have misled the public over the results.11. What can be a suitable titl
40、e for the text?A. Why does nature affect health?B. Who does nature influence?C. How much nature do I need?D. How does nature benefit people?【答案】8. D 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要介绍了一个人到底需要多少亲近自然的时间才能获得幸福感。【8题详解】细节理解题。根据第一段“The World Health Organization defines(下定义)mental health as “a state of
41、well-being in which an individual realizes his or her own abilities, can deal with the normal stresses of life, can work productively and is able to make a contribution to his or her community”.”(世界卫生组织定义心理健康是“一种幸福的状态,在这种状态下,一个人认识到自己的能力,能够应对生活中的正常压力,能够富有成效地工作,并能够为自己的社区作出贡献”)可知,高生产力意味着心理健康,故选D。【9题详解】
42、细节理解题。根据第三段“recreational(消遣的)nature contact was connected with good health or well-being”(亲近自然与健康或幸福有关)及“The team, led by Mathew White, found that the effect peaks at between 200 and 300 minutes a week”(由Mathew-White领导的研究小组发现,这种效应在每周200到300分钟之间达到峰值)并结合选项可知,每周250分钟亲近自然的时间会让你收获最大的幸福感(心理健康),故选C。【10题详解】
43、细节理解题。根据最后一段“As other studies indicate, the mental health benefits a person gets from access to nature are likely to be influenced by many factors, including age, gender, personality features, personal preferences and socio-economic status. Your culture matters tooand, so far, most research into the
44、 well-being effects of nature has been done in Western societies.”(正如其他研究表明的那样,一个人从接触自然中获得的心理健康益处可能受到许多因素的影响,包括年龄、性别、个性特征、个人偏好和社会经济地位。你的文化也很重要,到目前为止,大多数关于自然对幸福感影响的研究都是在西方社会进行的)可知,作者对这一发现感到不确定是因为研究没有考虑所有的因素,故选B。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“ the link between well-being and access to nature”(幸福与接触自然之间的联系
45、)以及第三段对亲近自然的时间和幸福感之间关系的介绍可知,文章主要介绍了一个人到底需要多少亲近自然的时间才能获得幸福感。C项“我需要多少亲近自然的时间”可以作为本文标题。故选C。DClaire was set up to get her dream job working as a reporter at a popular news station. She went to visit her father before her interview. Her mother, who had always been her biggest supporter, had died a few ye
46、ars earlier.As she visited her father, she told him about how nervous she was about the interview. Her father said, “You will do great because you are a lot like your mother, and your mother did great at everything.”Claire pictured her mother, the most supportive person she had ever met, and had a r
47、ealization. Was she really like her mother? She didnt think so. She was so focused on herself that she didnt even know about her familys struggles.Suddenly, she felt ashamed. She left for the airport with a lot more to think about than her job. An hour before boarding, her sister called to wish her
48、luck. She listened to her sister in a way she had never listened before. She asked her about her kids and her life. Her sister admitted that she wasnt doing very well. She was having a hard time.Claire ended the conversation with her sister just before boarding started. She made a decision to be mor
49、e like her mom and take care of what really matters in life. She spent the next few months living with her sister and helping her maintain her house and take care of the kids.Claire found the courage to do what was right because of her mother. She realized that doing what was right brought on a type
50、 of happiness that looking out for herself could never bring. She never regretted her decision. Thanks to the decision, she and her sister grew closer than they had ever been. She learned a lot and felt much better when focusing on more than just herself. She easily got her dream job later that year
51、.12. Why did Claire visit her father before her interview?A. To show her concern for his health.B. To comfort him for the loss of love.C. To find herself psychological support.D. To ask him about her sisters situation.13. What made Claire suddenly feel ashamed?A. She didnt know how to interview othe
52、rs.B. She expected too much from her new job.C. She failed to get her dream job as a reporter.D. She didnt care about her family members.14. What can we learn from the passage?A. Claire decided to follow in her mothers footsteps.B. Claire gave up the chance of working as a reporter.C. Claire finally
53、 helped her father out of the hard times.D. Claire spent the rest of her life living with her sister.15. What on earth made her get the job easily?A. Her family support.B. Looking out for herself.C. Her interview skills.D. Being a supportive person.【答案】12. C 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Cla
54、ire在面试前去拜访父亲,希望得到心理支持,这也让Claire想到了自己的母亲,对不关心家人感到羞愧,于是决心追随母亲的脚步做一个关心和支持他人的人,这一决定也让她轻松地找到了理想的工作。【12题详解】推理判断题。根据第一段中“She went to visit her father before her interview. Her mother, who had always been her biggest supporter, had died a few years earlier.(她在面试前去看了她父亲。 她的母亲一直是她最大的支持者,几年前去世了)”以及第二段“As she v
55、isited her father, she told him about how nervous she was about the interview. Her father said, “You will do great because you are a lot like your mother, and your mother did great at everything.”(当她去看望父亲时,她告诉他自己对这次面试非常紧张。她的父亲说:“你会做得很好,因为你很像你的母亲,你的母亲在任何事情上都做得很好。”)”可推知,Claire在采访前要去看她父亲是为了寻找心理支持。故选C。【
56、13题详解】细节理解题。根据第三段中“She was so focused on herself that she didnt even know about her familys struggles.(她太专注于自己,甚至不知道她的家庭的挣扎)”以及第四段中“Suddenly, she felt ashamed.(突然,她感觉很羞愧)”可知,Claire不关心她的家人让她突然感到羞愧。故选D。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Claire ended the conversation with her sister just before boarding started. Sh
57、e made a decision to be more like her mom and take care of what really matters in life.(就在登机前,Claire结束了和姐姐的谈话。 她决定要更像她的妈妈,关心生活中真正重要的事情)”可知,Claire决定追随母亲的脚步。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中“She learned a lot and felt much better when focusing on more than just herself. She easily got her dream job later that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557216.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
