分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型河南省淮阳县陈州高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:557273
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:89.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省 淮阳县 高级中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题
    资源描述:

    1、河南省淮阳县陈州高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题第一部分:听力(略)第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AScience on SundaysScience on Sundays is a new series of informal, drop-in plant science talks at theCambridgeUniversityBotanic Gardensuitable for 12+.27 Mar. A trick (花招) of the

    2、light? How flower surfaces attract pollinators (授粉昆虫)Professor Beverley Glover, Director of the CUBG (CambridgeUniversityBotanic Garden) and Head of Group, Plant Evolution and Development Research, Department of Plant Sciences24 Apr. The shapes that feed us: a pleasing journey into grass leaf shapeD

    3、r Devin OConnor, the Leyser Group,SainsburyLaboratoryCambridgeUniversity29 May Natures geometry (几何学): the interesting world of plant patterns (图案)Dr Siobhan Braybrook, Plant Growth Mechanics Group,SainsburyLabor-atory CambridgeUniversity26 Jun. A birds-eye view of the natural world: learning about

    4、forests from aircraftDr David Coomes, Head of Group,ForestEcology and Conservation, Department of Plant Sciences24 Jul. Extreme green: plant adaptations (适应) to the worlds most difficult environmentsDr Sam Brockington, Head of Group, Molecular Systematics & Evolution, Department of Plant SciencesSci

    5、ence on Sunday talks last 30 minutes and are free (as long as you have paid to get into the Garden); there is no need to book; just drop in to the Classroom at the Brookside Gate at 11 am (each talk repeated at 2 pm).www.botanicxam.ac.ukCUBotanicGarden21. Who is the director of theCambridgeUniversit

    6、yBotanic Garden?A. Devin OConnor. B. Beverley Glover.C.David Coomes. D. Siobhan Braybrook.22. What is the talk about in April?A. Tricky light. B. Leaf shape.C. Plant patterns. D. Plant adaptations.23. Where is the text probably taken from?A.A monthly review. B. A science report.C. A gardening guide.

    7、 D. A local notice.BCalifornia has become the first U.S. state to approve plans to require newly-built homes to include solar equipment.The states Energy Commission voted 5-0 to approve the new rules, which are to take effect in 2020. The rules will deal with most newly-built residential (住宅的) build

    8、ings up to three stories high.The move is Californias latest step aimed at reaching renewable energy targets and reducing greenhouse gas emissions.California has set a goal of filling half of its electricity needs with renewable energy by 2030. Officials said they had reached 30 percent by the end o

    9、f 2017. The states Governor, Jerry Brown, plans to hold an international climate meeting in September.The Energy Commission said the cost of adding solar equipment to a single-family home would be about $9,500. But, the group added that homeowners would save at least $19,000 in energy costs over 30

    10、years.Robert Raymer is the technical director for the California Building Industry Association. He says the action is a step forward for the wider use of solar power in the U.S. “You can bet every other of the 49 states will be watching closely to see what happens,” he told the Associated Press.Sola

    11、r companies praised the new requirements, which officials have said will likely raise demand for solar equipment in California by 10-15 percent.The Solar Energy Industries Association called it a “historic decision for the state and the U.S.” It estimated the action would produce “huge economic and

    12、environmental benefits,” including bringing tens of billions of dollars into California.Some legislative and community leaders argued that Californians cannot afford to pay any more for housing in what is already an extremely high-priced market.“Thats just going to drive the cost up and make Califor

    13、nia, once again, not affordable to live in,” said California Assemblyman Brian Dahle.Severin Borenstein is an energy economist at the University of California, in Berkeley. He sent an email to the head of Californias Energy Commission to urge the state to reconsider its decision.He expressed his bel

    14、ief that it is a mistake for California to approve such a policy instead of centering on efforts to develop large solar farms to produce renewable energy. He said these farms would cost much less to operate.“Every energy economist I know is shaking their head at this,” he told the Wall Street Journa

    15、l. “In many ways, this is setting the wrong example,” he added.24. According to the rules to take effect in 2020, newly-built homes are expected to _.A. replace large solar farms B. be equipped with solar equipmentC. have the height of three stories D. stop greenhouse gas emissions25. From what Robe

    16、rt Raymer says, we can know that _. A. other 49 states wont follow in the footsteps of CaliforniaB. California can achieve its goal of renewable energy by 2030C. the action will help homeowners save money in the long termD. the new rules will probably enjoy a great popularity in the US26. The senten

    17、ce “But some individuals and groups were against the new rules.” should be placed in_.A. B. C. D. 27. The purpose of the passage is _.A. to show different attitudes towards an approvalB. to express the significance of renewable energyC. to inform a new way of dealing with climate changeD. to prove a

    18、 new plan of solar equipment unreasonableCMaru is a popular international star. Every day, millions of people watch his videos on the Internet. But there is something about Maru that may surprise you. He is a cat.There are many famous Internet cats. Some cats are famous for their videos like Maru. T

    19、he woman who owns Maru puts new videos on Youtube often. People love to see what Maru is doing. Another famous cat is called “Grumpy Cat”. Grumpy Cat looks as if she is angry all the time and she usually appears in pictures.Pictures are a popular way cats exist (存在) on the Internet. Some are memes (

    20、an idea, behavior, or style that spreads from person to person within a culture), like Grumpy Cat. These cat picture memes often include funny words. They use wrong words as if the cat is speaking in a strange form of English.One of the most famous cat memes is called “I can has cheezburger”. The pi

    21、cture was the first on a website about cat memes. This website is even called “I can has cheezburger”. Ben Huh bought the small website in 2007. And today, it is part of a group of sites. He earns millions of dollars every year managing them.But why do people on the Internet like cats so much? How c

    22、an websites like these be successful? Some experts believe that cats amaze us. Often, it is very difficult to train a cat. So, when people see a cat do something amazing, they know it did the trick without training.Or maybe people just love seeing cats on the Internet because cats are cute. We may n

    23、ever know the answer. But we do know one thing. Cats will be on the Internet for a long time. Matt Smith, who produces videos and pictures for the Internet, explains, “There will always be more cats on the Internet because so many people have cats. That means there is a lot of basic material for mem

    24、e creation.”28. What do Maru and Grumpy Cat have in common?A. They are Internet stars.B. They seem to be always angry.C. They belong to the same owner.D. They usually appear in pictures.29. The website “I can has cheezburger” _.A. was a great successB. was set up by Ben HuhC. began as a place to sha

    25、re cat videosD. was the first website designed for cats30. According to some experts, people on the Internet like cats because _.A. theyre cute and funnyB. theyre friends of humansC. they train hard to please peopleD. they always surprise people in a natural way31. What is Matt Smiths attitude towar

    26、ds the future of cat memes?A. Doubtful. B. Worried. C. Hopeful. D. Unclear. DFrom selfdriving cars to carebots for elderly people, rapid development in technology has long represented a possible threat to many jobs normally performed by people. But experts now believe that almost 50 percent of occup

    27、ations existing today will be completely unnecessary by 2025 as artificial intelligence continues to change businesses.“The next fifteen years will see a revolution in how we work, and a revolution will necessarily take place in how we plan and think about workplaces,” said Peter Andrew, Director of

    28、 Workplace Strategy for CBRE Asia Pacific.A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence.The report is based on interviews with 200 experts, business leaders and young people from Asia Pacific, Europe and North

    29、America. It shows that in the US technology already destroys more jobs than it creates.But the report states: “Losing occupations does not necessarily mean losing jobs just changing what people do.” Growth in new jobs could occur as much, according to the research.“The growth of 20 to 40 person comp

    30、anies that have the speed and technological knowhow will directly challenge big companies,” it states.A 2014 report by Pew Research found 52 percent of experts in artificial intelligence and robotics were optimistic about the future and believed there would still be enough jobs in the next few years

    31、. The optimists pictured “a future in which robots do not take the place of more jobs than they create,” according to Aaron Smith, the reports coauthor.“Technology will continue to affect jobs, but more jobs seem likely to be created. Although there have always been unemployed people, when we reache

    32、d a few billion people there were billions of jobs. There is no shortage of things that need to be done and that will not change,” Microsofts Jonathan Grudin told researchers.32We can infer from the text that in the future _.Apeople will face many difficultiesBmost jobs will be done in traditional w

    33、orkplaces Cartificial intelligence will threaten peoples livesDpeople will take up more creative jobs33According to the report, _.Apeople wont necessarily lose jobsBbig companies will face fewer challengesCsmall companies will win against big companiesDmost people will become interested in technolog

    34、y34What is the attitude of most experts in artificial intelligence and robotics to the future?AHopeful. BWorried. CMixed. DDoubtful.35Jonathan Grudins words in the last paragraph suggest that _.Athere will be enough jobs for peopleBthings will change a lot in a few yearsCmany people will become unem

    35、ployedDtechnology will totally change future jobs第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Easy Steps to Happier LivingTake care of your body Our body and mind are connected 36 It instantly improves our mood and can even lift us out of depressionWe dont all have to run marathons-

    36、there are simple things we can do to be more active each dayWe can spend time outdoors,eat healthily and get enough sleepNotice the world around you Have you ever felt there must be more to life?Good news-there isAnd its right here in front of us 37 Learning to be more mindful and aware does wonders

    37、 for our happiness,whether its on our walk to work or in the way we eatIt helps us get in tune with our feelings and stops us focusing on the past or worrying about the futureKeep learning Learning affects our happiness in lots of positive ways 38 It also gives us a sense of accomplishmentWe learn n

    38、ew things throughout our lives,not just through formal qualificationsWe can share a skill with friends,join a club,play a new sport and so much more 39 Helping other people is not only good for them; its good for us tooIt makes us happier and can help to improve our healthGiving also creates stronge

    39、r connections between people and helps to build a happier society for everyone 40 We can also give our time,ideas and energySo if you want to feel good,do good These simple areas tend to make a big difference to peoples happiness and,more importantly,they are all within our controlADo things for oth

    40、ersBConnect with peopleCHelping is not all about moneyDWe just need to stop and take noticeEIt can help us improve our physical healthFBeing active makes us happier as well as healthierGIt exposes us to new ideas and helps us stay curious第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后

    41、各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Just as we take care of our friends and families, our homes and Mother Earth take care of us. Our homes give us a place of shelter that _41_ between us and the rest of the world. The earth is a(n) _42_ giver of life and the keeper of our physical and spiritual need

    42、s. Her rich _43_ bring us up, give us air, and offer us cooling shade. Her waters _44_ our thirst. Yet it is easy to take both of these wonderful _45_ of our gifts for granted. _46_ the thanks you feel toward your home and Mother Earth for the gifts each _47_ you. It can help you stay _48_ of where

    43、many of the gifts in your life come from. Each time you give thanks, youll be _49_ of the importance of caring for your home and for Mother Earth. There is a simple and beautiful _50_ you can find to show your thanks. Begin by finding a _51_ place where you can be alone. Sit comfortably and breathe

    44、deeply _52_ you feel relaxed and then read the following out loud:“Thank you, home, for allowing me to live _53_ your walls. Thank you for allowing me to stay strong and _54_ me. Thank you, Mother Earth, for the land I _55_ on and farm. Thank you, plants, minerals, and animals on the land for allowi

    45、ng me to _56_ your beauty and your amazement of life, and for the _57_ of living with all of you on this earth. Thank you for the wisdom and 58 you bring to us.”You can do so as often as you like and anytime you feel particularly thankful for the many gifts that you have 59 . Each time you do, youll

    46、 strengthen your connection with all that 60 and supports you.41. A. bend B. stand C. react D. disappear42. A. cheerful B. skilful C. unselfish D. amazing43. A. animals B. plants C. minerals D. waters44. A. promote B. show C. influence D. satisfy45. A. sources B. memories C. power D. devotion46. A.

    47、Accept B. Express C. Earn D. Deserve47. A. employs B. attracts C. appreciates D. provides48. A. fond B. full C. aware D. kind49. A. accused B. promised C. warned D. reminded50. A. road B. word C. way D. place51. A. safe B. quiet C. distant D. public52. A. though B. because C. unless D. until53. A. w

    48、ithin B. beyond C. beside D. in54. A. admitting B. supporting C. challenging D. educating55. A. live B. call C. focus D. feed56. A. examine B. explain C. experience D. describe57. A. adventure B. wisdom C. loss D. honor58. A. anger B. worry C. joy D. desire59. A. received B. purchased C. exchanged D

    49、. brought60. A. shocks B. protects C. monitors D. masters第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Many people believe that they just have bad memories, and that theres little they can do to improve their memories, _61_ is actually not true. There are many ways to improve memory wh

    50、en your _62_ (able) to remember seems poor.As far as exercising is concerned, aerobic exercises (有氧运动) like walking, biking, swimming, and dancing are probably the most helpful. These improve your memory by _63_ (give) you more oxygen, and oxygen is _64_ brain cells grow healthily upon.There is anot

    51、her thing that you need to pay attention to: enough sleep. A recent study _65_ (do) among students suggested that those who often stay up generally have _66_ (low) grade point averages than those who get enough sleep before tests, where “enough” is defined as _67_ least eight hours a night.Though yo

    52、ur brain is not a muscle, it _68_ (usual) works like one. You must keep using it and testing it _69_ (keep) your memory sharp. Give yourself tests and challenges, like memorizing short poems and bits of information. Reading is also _70_ good way to stay mentally active, which is important for improv

    53、ing memory.第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday some of my classmate and I spent our week

    54、end at the seaside. It was sunny and a little hot, but the water was cool to swim. The sea was blue and calm. It shone beautiful under the sun. There were boats here and there in the sea. People laughed and sang happily. We took out our shoes and went into the cool water. We had a walking along the

    55、beach in the water. Then we lie down and bathed in the sun. Afterwards, we played games when it was time to go to home. We all enjoyed a funny time at the seaside.第二节:书面表达(满分25分)假设你是李华,你所在的校运动俱乐部将面向外国朋友开设太极(Tai Chi)写一封邮件,邀请你校的英国交换生Peter 参加。要点如下:1. 上课时间与地点;2. 报名的截止日期。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

    56、Dear Peter, 答案与解析21-23BBD 24-27 B DC A 28-31AADC 32-35DAAA 36-40FDGAC41-45. BCBDA 46-50. BDCDC 51-55. BDABA 56-60. CDCAB 61.which 62. ability 63. giving 64. what 65. done 66.lower 67 At 68 usually 69to keep 70 a短文改错:71. . of my classmate . classmateclassmates72. . cool to swim. swim后加in73. It shone

    57、beautiful . beautifulbeautifully74. . in the sea. inon75. We took out . outoff76. . had a walking . walkingwalk77. . we lie down . lielay78. . when it was . whenuntil / till79. . go to home. 去掉to80. . a funny time . funnyfunOne possible version:Dear Peter,Hows everything going? Im Li Hua. Im writing

    58、 to invite you to attend a Tai Chi class held by our sports club. Tai Chi, originated in China, enjoys great popularity. Anyone, regardless of age or level of fitness, can practice and benefit from Tai Chi. Practicing Tai Chi regularly, you will feel mentally and physically relaxed with the harmonio

    59、us movements. Im sure that you will develop a great interest in this gentle exercise. The class starts between 5:00 and 6:00 p.m. every Monday in our school gym next month. The closing date for entries is next Tuesday. Please let me know if you want to sign your name.Looking forward to your early re

    60、ply.Yours,Li Hua答案解析1.阅读理解:A篇(兴趣与爱好)本文是应用文。文章是剑桥大学植物园的周日科学报告的活动介绍。21. B。细节理解题。根据文中的Professor Beverley Glover, Director of the CUBG (Cambridge University Botanic Garden)可知,Beverley Glover是剑桥大学植物园的负责人。22. B。细节理解题。根据24 Apr部分中的a pleasing journey into grass leaf shape可知,4月的报告主题是叶子形状。23. D。推理判断题。根据文章第一段中的

    61、science talks at the Cambridge University Botanic Garden以及下文介绍这些报告的时间、主题和主讲人等信息可以推测,该文摘自当地的一则通知。B本文属于新闻,介绍加利福利亚州是美国第一个州通过居民住房必须配置太阳能设备,这一举动旨在扩大太阳能的使用比例,减少二氧化碳的排放,受到环保和技术人士的支持,但是也有反对意见。24.细节理解题。根据第一段California has become the first U.S. state to approve plans to require newly-built homes to include so

    62、lar equipment.可知,该州通过法律,要求居民住宅配备太阳能设备,而该法律于2020年生效,故选B。25.推理判断题。根据第六段You can bet every other of the 49 states will be watching closely to see what happens可知,Robert Raymer相信加州的这一举动会得到美国其他49个州的密切关注,因而相信会在美国其他州扩大,故选D。26.推理判断题。根据第九段Some legislative and community leaders argued that Californians cannot a

    63、fford to pay any more for housing in what is already an extremely high-priced market.可知,前文主要讲述支持的理由,而从本段开始提出了反对的意见,一些立法者认为加州房价已经够高,而这一举动会助长房价的进一步上涨,让人们无力承担,故But some individuals and groups were against the new rules.应放在第三句话处,故选C。27.主旨大意题。根据文章可知,本文对加州新法案提供了正反两种不同的态度,因而本文的目的在于陈述不同的态度,故选A。C篇(文娱)本文是说明文。

    64、文章主要介绍了网上备受亲睐的猫咪。28. A。细节理解题。根据第一段中的Maru is a popular international star和第二段中的Another famous cat is called“Grumpy Cat”可知,Maru和Grumpy Cat是网络“红人”。29. A。细节理解题。根据第四段中的Ben Huh bought the small website in 2007和He earns millions of dollars every year managing them可知,I can has cheezburger这个网站很成功。30. D。细节理解题

    65、。根据倒数第二段中的when people see a cat do something amazing, they know it did the trick without training可知,有的专家认为人们喜欢在网上看关于猫的图片和视频是因为觉得猫的举动是自然而然的,没有经过人为刻意的训练。31. C。推理判断题。根据最后一段中Matt Smith说的There will always be more cats on the Internet可知,Matt Smith对猫米姆文化的前景感到乐观。D本文是一篇说明文。人工智能改变商业结构,专家称约一半的职业到2025年将会消失。32推理

    66、判断题。由第二段中的“The next fifteen years will see a revolution in how we work . think about workplaces”以及第三段的描述可知,未来人们需要从事更具有创造性的工作。33细节理解题。由第五段中的“Losing occupations does not necessarily mean losing jobs just changing what people do.”可知,职业消失并不必然意味着工作丢失它仅仅改变了人们做的事情。34推理判断题。由倒数第二段中的“52 percent of experts in

    67、artificial intelligence and robotics were optimistic about the future”和“The optimists pictured a future in which robots do not take the place of more jobs than they create,”可知,大多数人工智能和机器人领域的专家对未来持乐观态度。35推理判断题。由最后一段中的“more jobs seem likely to be created . when we reached a few billion people there we

    68、re billions of jobs”可知,微软公司的Jonathan Grudin认为,更多的工作会被创造出来,人们会有足够的就业机会。七选五:分析这篇短文主要给我们介绍了幸福生活的四个简单步骤:保护好身体;注意你周围的世界;坚持不断地学习;为其他人做事情36F 上下文 语境根据前句Our body and mind are connected可知,我们的身体和大脑连在一起空格后句意:它会立即改善我们的情绪,使我们不再沮丧根据前后句的意义,答案选F积极的心态不仅使我们健康还能使我们快乐37D 上下文 语境前句告诉我们Good news-there isAnd its right here

    69、in front of us很多后消息就在前方等着我们,所以建议我们停下来并且去发现,故选D38G 上下文 语境该段的标题Keep learning保持学习,It also gives us a sense of accomplishment它也给我们提供说明前面提到一个作用,即选G39A 上下文 语境根据后句Helping other people is not only good for them; its good for us too可知,帮助其他人不仅对他们有好处,而且对我们自己也有好处,故选A40C 上下文 语境 根据后句We can also give our time,idea

    70、s and energy我们还可以奉献时间、思想和精力,可见帮助其他人不仅是靠钱,故选C完形填空:本文属于说明文,地球母亲无私给了我们生活居住的地方,为我们提供各种各样的资源,我们不能认为理所当然,应该懂得感恩,并且介绍了一种感恩的方法。41.考查动词词义辨析。句意:我们的家为我们提供了一个能够让我们与世界分开的住所。A. bend弯曲;B. stand站立;C. react反应;D. disappear消失。根据本句shelter可知,本句讲述home的作用,因而家提供了一个能够较少受到外界干扰的地方,故选B。42.考查形容词词义辨析。句意:地球是无私的生命给与者,也是我们物质和精神需求的守

    71、护者。A. cheerful高兴的;B. skilful有技巧的;C. unselfish无私的;D. amazing令人惊讶的。根据后文Her rich _3_ bring us up, give us air, and offer us cooling shade可知,地球给予了我们很多东西,不求回报,故选C。43.考查名词词义辨析。句意:她的植物养育了我们,给我们新鲜的空气以及凉爽的树荫。A. animals动物;B. plants 植物;C. minerals矿物质;D. waters水。根据本句offer us cooling shade可知,提供阴凉的是植物,故选B。44.考查动词

    72、词义辨析。句意:她的水解了我们的饥渴。A. promote促进;B. show显示;C. influence影响;D. satisfy使满足。根据本句water和thirst可知,水能解渴,故选D。45.考查名词词义辨析。句意:但是我们很容易把这些礼物的资源当作理所当然。A. sources资源;B. memories记忆;C. power能源;D. devotion奉献。根据上文可知,地球为我们提供了植物,水源,这些都是资源,故选A。46.考查动词词义辨析,句意:表示你感受到的对家和地球母亲为你提供一切的谢意。A. Accept接受;B. Express表达;C. Earn赚取;D. Des

    73、erve值得。根据后文可知,作者呼吁我们要表达对地球的感谢,故选B。47.考查动词词义辨析,句意:表示你感受到的对家和地球母亲为你提供一切的谢意。A. employs雇佣;B. attracts吸引;C. appreciates感激;D. provides提供。根据前文可知,地球母亲为我们提供了很多东西,故选D。48.考查形容词词义辨析。句意:这可以帮助你清晰的意识到你生活中的所有东西都来自哪里。A. fond喜欢;B. full充满;C. aware有意识的;D. kind善意的。本句为短语be aware of知道,故选C。49.考查动词词义辨析。句意:每次表达感谢,你就会提醒自己关注家园

    74、和地球母亲的重要性。A. accused责备;B. promised承诺;C. warned警告;D. reminded提醒。表达对地球母亲的谢意,能更好关注地球,故选D。50.考查名词词义辨析。句意:你能够找到一种简单而又漂亮的方式来表达对地球的谢意。A. road道路;B. word单词;C. way方法;D. place地方。根据后文可知,作者介绍了一种表达谢意的方法,故选C。51.考查形容词词义辨析。句意:最开始找到一个能够独处的安静地方。A. safe安全的;B. quiet安静的;C. distant遥远的;D. public公共的。根据本句where you can be alo

    75、ne可知,需要寻找一个独处的安静地方,故选B。52.考查连词词义辨析。句意:舒适地坐着,深呼吸直到感觉放松,然后大声读出下面的话语。A. though尽管;B. because因为;C. unless除非;D. until直到。本句介绍感谢地球的方法,故选D。53.考查介词词义辨析。句意:感谢你,家园,感谢让我生活在你围墙里面。A. within在范围内;B. beyond 超出;C. beside 在旁边;D. in在里面。根据前文Our homes give us a place of shelter that _1_ between us and the rest of the worl

    76、d.可知,家园让我们能够更好的生活,不受外界的干扰,故选A。54.考查动词词义辨析。句意:感谢你让我保持强壮和一如既往的抚养我。A. admitting承认;B. supporting支持,抚养;C. challenging挑战;D. educating教育。根据前文giver of life and the keeper of our physical and spiritual needs可知,地球为我们提供很多东西,让我们能够更好的生活,故选B。55.考查动词词义辨析。句意:感谢你,地球母亲,感谢你为我提供我赖以生存和耕种的土地。A. live生活;B. call号召;C. focus关

    77、注;D. feed喂养。本句为短语live on以为生,感谢地球提供土地,故选A。56.考查动词词义辨析。句意:感谢你,感谢你提供植物、矿产和动物,能够让我体验你的美和你的惊奇,很荣幸能够和所有的一切生活在这个地球上。A. examine检测;B. explain解释;C. experience体验;D. describe描述。根据本句beauty and amazement 可知,地球提供了很多东西让我们感受世界的美,故选C。57.考查名词词义辨析。句意:感谢你,感谢你提供植物、矿产和动物,能够让我体验你的美和你的惊奇,很荣幸能够和所有的一切生活在这个地球上。A. adventure冒险;B

    78、. wisdom智慧;C. loss损失;D. honor荣耀。本句为感谢地球上所有的东西,因而感到很荣幸,故选D。58.考查名词词义辨析。句意:感谢你教给我们智慧和高兴。A. anger愤怒;B. worry担忧;C. joy高兴;D. desire欲望。本段为表达对地球的感谢,故选C。59.考查动词词义辨析。句意:你可以经常这样做,或者当你为自己收到大自然馈赠感恩的时候,你也可以这样做。A. received收到;B. purchased购买;C. exchanged交换;D. brought带来。根据本句many gifts以及that引导定语从句修饰先行词gifts可知,为收到的大自然

    79、馈赠而表达谢意,故选A。60.考查动词词义辨析。句意:每次你这样做的时候,你就会加强保护和抚养你的联系。A. shocks震惊;B. protects保护;C. monitors监视;D. masters精通。根据前文可知,大自然为我们提供了庇护,保护我们,故选B。语法填空语篇解读:本文介绍了提高记忆力的几种方法。 61.考查关系词。设空处引导非限制性定语从句,指代主句内容,且在从句中作主语,故填which。62.考查名词。设空处前有your限定,故填ability。63.考查动词ing形式作宾语的用法。设空处作介词by的宾语,故填giving。64.考查连接词。设空处引导表语从句,且在从句中作介词upon的宾语,指物,故what。65.考查过去分词作定语的用法。设空处作后置定语修饰study,因do与study之间是逻辑上的动宾关系,且do所表示的动作已完成,故填done。66.考查形容词的比较级。由语境及后面的than可知,此处表示比较,故填lower。67.考查介词。at least意为“至少”。68.考查副词。设空处作状语修饰works,故填副词usually。69.考查不定式作状语的用法。设空处作状语,表目的,You与keep之间是逻辑上的主谓关系,且keep所表示的动作尚未发生,故填to keep。70.考查不定冠词。way是单数可数名词,且在此表泛指,故填a。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省淮阳县陈州高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557273.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1