江苏省南通市海安市实验中学2022-2023学年高一英语上学期期中试卷(Word版含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南通市 海安 实验 中学 2022 2023 学年 英语 学期 期中 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、22级高一期中检测英语第一部分:听力(共2小节),满分30分第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man offer the woman?A. A raincoat. B. A ride. C. An umbrella.2. Where did the woman go?A. Nowhere. B. The doctors. C. The railway stat
2、ion.3. Which of the following satisfies the man?A. The kitchen. B. The bedroom. C. The bathroom.4. What is the weather like?A. Freezing and wet. B. Sunny and warm. C. Sunny but windy.5. What is the woman looking for?A. A nice magazine. B. A shopping list. C. A good movie.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下
3、面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. What is the woman going to do?A. Prepare lunch. B. Have a party. C. Go to a friends.7. What does the woman still need?A. A tie. B. Some flowers. C. Some candies.8. Wh
4、at should one do when he goes to a friends house for the first time?A. Take something. B. Get dressed up. C. Have dinner.听第7段材料,回答第9至11题。9. What is the relationship between the speakers?A. Daughter and father. B. Husband and wife. C. Boyfriend and girlfriend.10. Why will not Michael come here?A. He
5、has a fever. B. He will go to see a film.C. He is busy taking care of his mother.11. Where will the man go after the dinner?A. Go to see Michael. B. Go for a walk with his wife.C. Go to see a film with his wife.听第8段材料,回答第12至14题。12. How was the mans trip?A. Good. B. Terrible. C. Interesting.13. How d
6、id .the man get back to the hotel?A. He asked someone to drive him back. B. He rent a car to help him.C. He returned by taxi.14. What happened to the man on the trip?A. He had a car accident. B. He got lost on the way.C The food caused his sickness.听第9段材料,回答第15至17题。15. When and where did the trouble
7、 happen?A. Lunchtime; at a supermarket. B. Dinnertime; at a restaurant.C. Lunchtime; at a cafe.16. Why did the two boys decide to disturb people there?A. They hadnt paid their bill last time. B. They had been forbidden to eat there.C. The food was terribly served there.17. How did the principal find
8、 out who the trouble makers were?A. The manager described them. B. The manager told her their names.C. The guests there described their looking.听第10段材料,回答第18至20题。18. When will the final exam be held?A. Next Tuesday. B. Next Wednesday. C. Next Thursday.19. What should the students review before the e
9、xam?A. Mid-term exam and class notes. B. Mid-term exam and the textbooks.C. Class notes and the textbooks.20. What can we learn about the final exam?A. It is very important for the students grade. B. Students have to answer five questions to write the articles.C. Its not very difficult if students h
10、ave attended all the lessons.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhats your dream? A writer, creative artist, scientist or a future scholar? Many publishing platforms provide teens with opportunities for recognition in those fields. Submittin
11、g(提交) your work for review and publication can direct your creative energy into a meaningful and rewarding project. Additionally, working on your writing will improve your research and organizational skills. Participating in a competition, or having your work published, is also a factor in college a
12、dmissions decisions.Write the World CompetitionWrite the World is a global community of young writers, ages 13-18. Write the World offers a list of themed competitions. Current competition is for a Speech Writing Oration. The list of past competitions includes Historical Fiction, Food Writing, Album
13、 Review, Environmental Journalism, Songwriting and Book Review.Scholastic Art and Writing AwardsScholastic Art and Writing Awards has the largest selection of opportunities for creative self- expression. Young artists and writers can choose from twenty eight categories. For the latest updates, rules
14、, and information on how to enter, register with Scholastic. To participate in the Awards, you must be a student in grades 712, age 13 years or older, living in the United States.Teen Ink MagazineA national teen magazine devoted to teenage writing, art, photos and forums, offers an opportunity to pu
15、blish creative work and opinions on issues that affect their lives of teens. Hundreds of thousands of students aged 13-19, have submitted their work. Teens can submit an article, poetry, book, novel, photo or a video through this link.Achievement Award in WritingNational Council of Teachers of Engli
16、sh is offering an Achievement Award in Writing to High School Juniors in the United States, Canada, and American Schools abroad. Students must be recommended by their schools English department and should submit one themed essay and a copy of their best writing.1. Which of the following is NOT a ben
17、efit of publishing your works?A. Getting your writing talent confirmed.B. Making you feel energetic.C. Knowing how to do research better.D. Better chance to go to college.2. A student has made a short film. Which platform can he submit his work to?A. Write the World CompetitionB. Scholastic Art and
18、Writing AwardsC Teen Ink MagazineD. Achievement Award in Writing3. What is special about Achievement Award in Writing?A. 7th 12th graders can submit their works.B. It accepts submissions from outside the U.S.C. It offers a theme for students to write about.D. Students cant submit their works directl
19、y.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】本文是应用文,主要介绍四个写作平台的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段“Submitting(提交) your work for review and publication can direct your creative energy into a meaningful and rewarding project” 把你的作品提交给评审和出版,可以把你的创造力引向一个有意义和有回报的项目。句中的creative energy是指创造力,不是指让人精力充沛。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第四段最后一句“Teens ca
20、n submit an article, poetry, book, novel, photo or a video through this link.” 青少年可以通过这个链接提交文章、诗歌、书籍、小说、照片或视频。说明学生可以提交照片和视频,所以学生的电影短片应提交给Teen Ink Magazine。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据第五段最后一句“Students must be recommended by their schools English department and should submit one themed essay and a copy of thei
21、r best writing” 学生必须由他们学校的英语系推荐,并提交一篇主题论文和一份他们最好的写作。说明学生的作品首先要得到学校英语组的推荐,所以不能直接提交。故选D项。BChen Xingrong, 16, was diagnosed with autism (自闭症) when he was a baby. After being diagnosed with autism, his father, Chen Xunhu, quit his job and devoted his full attention to the topic of autism. In 2012, Chen
22、Xunhu learned that swimming could help autistic people improve their important ability and articulation (发音), so he spent months learning how to swim by watching videos and reading books. He spent several months teaching his son and discovered that his son had gradually developed the ability to cont
23、rol his breath under water, which significantly increased his confidence.The father laid the groundwork for his sons swimming lessons. Two hand rings and a swing are installed (安装) from the ceiling by the father to help Chen Xingrong strengthen his muscles and learn swimming movements more precisely
24、. On one wall of their home hangs a table for Chen Xingrongs routine exercises. “I used to plan all his exercises for him, but now it is all up to him. He decides how many exercises he wants to do, and its a process of self-management,” said Chen Xunhu.In spite of all the hardships in life, Chen Xin
25、grong managed to become an outstanding swimmer. In 2021, he won five medals, including a gold, at the 11th National Games for Persons with Disabilities and the eighth National Special Olympic Games.As well as swimming, learning basic life skills is also an important part of life for a teenager with
26、autism. Thanks to his fathers perseverance (毅力), Chen Xingrong has learned to buy food and has held voluntary jobs at supermarkets and fast-food restaurants. Meanwhile, Chen Xunhu wants the public to know more about autistic people so as to reduce misunderstanding. He organized about 500 people to w
27、atch the autism-themed film, titled Ocean Heaven, which describes how a terminally (末期的) ill father attempts to teach his son the necessary life skills to live without him.Chen Xunhu has made great efforts to make the public understand autism better and hopes all autistic people will live a wonderfu
28、l life in the future.4. Why did the father try to teach his son to swim?A. To help treat his sons illness.B. To build his sons confidence.C. To bring out his sons potential.D. To encourage his son to start a hobby.5. What do we know about Chen Xingrong?A. He preferred to swim at home.B. He kept to a
29、 tight training routine.C. He has got great rewards for his efforts.D. He had difficulty in strengthening his muscles.6. How did the father help people understand autism (自闭症) better?A. By organizing people to watch an autism-themed film.B. By leading them to do voluntary work for autistic teenagers
30、.C. By showing the daily lives of children with autism in pictures.D. By sharing his experience in teaching autistic children life skills.7. Which of the following words can best describe Chen Xunhu?A. Creative and brave.B. Caring and determined.C. Ambitious and demanding.D. Optimistic and humorous.
31、【答案】4. A 5. C 6. A 7. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是患有自闭症的陈兴融通过学习游泳增强了自信心,最后成为了一名出色的游泳运动员。【4题详解】细节理解题。根据第一段“In 2012, Chen Xunhu learned that swimming could help autistic people improve their important ability and articulation , so he spent months learning how to swim by watching videos and reading books.(2
32、012年,陈勋虎了解到游泳可以帮助自闭症患者提高重要的能力和发音能力,于是他花了几个月的时间通过看视频和看书来学习游泳)”可知,父亲试图教他的儿子游泳是为了帮助治疗他儿子的病。故选A。【5题详解】细节理解题。根据倒数第三段的“In spite of all the hardships in life, Chen Xingrong managed to become an outstanding swimmer. In 2021, he won five medals, including a gold, at the 11th National Games for Persons with D
33、isabilities and the eighth National Special Olympic Games.(尽管生活艰难,陈兴融还是成为了一名出色的游泳运动员。2021年,他在第11届全国残疾人运动会和第8届全国特奥会上获得5枚奖牌,其中包括一枚金牌)”可知,陈兴融的努力得到了很大的回报。故选C。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“Meanwhile, Chen Xunhu wants the public to know more about autistic people so as to reduce misunderstanding. He organized abou
34、t 500 people to watch the autism-themed film, titled Ocean Heaven, which describes how a terminally (末期的) ill father attempts to teach his son the necessary life skills to live without him.(同时,陈勋虎希望公众更多地了解自闭症患者,以减少误解。他组织了大约500人观看了这部以自闭症为主题的电影,电影名为海洋天堂,讲述了一位身患绝症的父亲如何教儿子在没有他的情况下生活所必需的生活技能)”可知,这位父亲通过组织
35、人们观看自闭症主题的电影帮助人们更好地理解自闭症,故选A。【7题详解】推理判断题。根据第一段的“After being diagnosed with autism, his father, Chen Xunhu, quit his job and devoted his full attention to the topic of autism. In 2012, Chen Xunhu learned that swimming could help autistic people improve their important ability and articulation , so he
36、 spent months learning how to swim by watching videos and reading books.(在被诊断出自闭症后,他的父亲陈勋虎辞去了工作,全身心投入到自闭症的话题中。2012年,陈勋虎了解到游泳可以帮助自闭症患者提高重要的能力和发音能力,于是他花了几个月的时间通过看视频和看书来学习游泳)”和“He spent several months teaching his son(他花了几个月的时间教他的儿子)”可知,他为了儿子辞去工作,说明很关心儿子,他愿意花几个月时间学习游泳,并且花几个月时间教儿子游泳,说明他很有决心,因此用caring和de
37、termined来描述陈勋虎,故选B。CCoffee grown worldwide can date back to the ancient forests of Ethiopia. There, legend says the goat herder Kaldi first discovered coffee bean after he noticed that after eating the fruits from a certain tree, his goats became so energetic that they did not want to sleep at night
38、. Coffee trade began on the Arabian Peninsula. By the 16th century it was known in Persia, Egypt, Syria, and Turkey.Coffee was hardly known in Europe before the 17th century. The Venetians were the first people to bring coffee into Europe. The first European coffee houses started opening in Italy ar
39、ound 1645. In the following 100 years, at least 3000 coffee houses were operating in England. It was the coffee houses of England that started the custom of tipping waiters and waitresses. In a short time, coffee and coffee houses spread throughout Europe. In 1822, a Frenchman Louis Bernard Rabaut i
40、nvented a machine which forced the hot water through the coffee grounds using steam instead of merely letting it drip through. The first espresso machine(咖啡机) had been born.In the coffee industry, there are two important coffee speciesArabica and Robusta. Arabica originates from the coffee trees dis
41、covered in Ethiopia. It represents about 70% of the worlds coffee production. Arabica coffees bring the highest prices on the world market. Meanwhile, these coffee trees require additional care and attention. Robusta is primarily used for instant coffees. The Robusta bean itself tends to be slightly
42、 rounder and smaller than an Arabica bean. It can produce a coffee which has a distinctive taste and about 50-60% more caffeine. The Robusta tree is more resistant to disease, which makes it easier and cheaper to grow.To preserve coffee beans fresh roasted flavor as long as possible, you can store t
43、hem in an air-tight container(容器) at room temperature. Coffee beans can be beautiful, but avoid clear containers which will allow light to influence thee taste of your coffee. Exposure to air is bad for your beans. If you do freeze your beans, be sure to use a truly air-tight container.8. Where was
44、the coffee bean first discovered?A. In Egypt.B. In Turkey.C. In Ethiopia.D. In Saudi Arabia.9. What do we know from paragraph 2?A. It was the British people who brought coffee to Europe.B. The custom of tipping came from Italian coffee houses.C. Drinking coffee became popular before the 17th century
45、.D. Louis Bernard Rabaut invented the first espresso machine.10. How is Arabica different from Robusta?A. Arabica has a higher cost.B. Arabica contains more caffeine.C. Arabica beans appear smaller and rounder in size.D. Arabica accounts for most of the worlds instant coffees.11. What does the autho
46、r intend to tell us in the last paragraph?A. Ways to store coffee beans.B. The process of making coffee.C. The methods of choosing coffee beans.D. The difficulty of adjusting the taste of coffee.【答案】8. C 9. D 10. A 11. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了咖啡的相关历史以及两种重要的咖啡品种。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“Coffee grown worl
47、dwide can date back to the ancient forests of Ethiopia. There, legend says the goat herder Kaldi first discovered coffee bean after he noticed that after eating the fruits from a certain tree, his goats became so energetic that they did not want to sleep at night.(世界各地种植的咖啡可以追溯到埃塞俄比亚的古老森林。传说,在那里,牧羊人
48、Kaldi首个发现咖啡豆,是因为他注意到,在吃了某棵树上的果实后,他的山羊变得精力充沛,晚上不想睡觉。)”可知,咖啡豆是在埃塞俄比亚被首次发现的。故选C。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“In 1822, a Frenchman Louis Bernard Rabaut invented a machine which forced the hot water through the coffee grounds using steam instead of merely letting it drip through. The first espresso machine(咖啡机) h
49、ad been born.(1822年,法国人Louis Bernard Rabaut发明了一种机器,它利用蒸汽使热水通过咖啡渣,而不是仅仅让它滴落下来。第一台浓缩咖啡机诞生了。)”可知,Louis Bernard Rabaut发明了咖啡机。故选D。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段“Arabica coffees bring the highest prices on the world market.( Arabica咖啡在世界市场上价格最高。)”可知,Arabica的价格比Robusta价格高。故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“To preserve coffee
50、 beans fresh roasted flavor as long as possible, you can store them in an air-tight container(容器) at room temperature. Coffee beans can be beautiful, but avoid clear containers which will allow light to influence thee taste of your coffee. Exposure to air is bad for your beans. If you do freeze your
51、 beans, be sure to use a truly air-tight container. (为了尽可能长时间地保存咖啡豆的新鲜烘焙风味,你可以将它们储存在室温下的密封容器中。咖啡豆可以是美丽的,但要避免透明的容器,因为它会让光线影响咖啡的味道。暴露在空气中对你的豆子有害。如果你要冷冻豆子,一定要使用真正不透气的容器。)”可推断,者在最后一段的目的是想告诉我们如何保存咖啡豆。故选A。DNew research suggests that even a simple exercise program might help older people with light memory
52、problems. Doctors have long advised patients to do physical activity to help keep their brains healthy. But the U.S. government-supported research marks the longest study of whether exercise makes any difference once memory starts to decline.Researchers found around 300 inactive older adults with me
53、mory changes called mild cognitive impairment (MCI) (轻度认知障碍). In the research, the participants were divided into two groups and half of them did aerobic exercises, while the rest did stretching and balance movements that raised their heart rates a little. After a year, testing of mental activity sh
54、owed neither group had worsened, said lead researcher Laura Baker of Wake Forest School of Medicine. By comparison, similar MCI patients in another long-term study of brain healthbut without exerciseexperienced cognitive decline over a year.Maria Carrillo is the Alzheimers Association chief scientif
55、ic officer. She said earlier research has found regular physical activity of any kind may reduce damaging inflammation and increase blood flow to the brain. She added that the new study is especially interesting because the COVID-19 pandemic began halfway through the study. That meant the study part
56、icipants became socially isolated. Social isolation has long been known to increase peoples risk of memory problems.It is a difficult time for dementia(痴呆症) research. Doctors are not sure about prescribing(开处方) a high-priced new drug called Aduhelm. The drug is supposed to be the first to slow the p
57、rogression of dementia but it is not yet clear if it really helps patients. Researchers last month reported another drug that works similarly failed in an important study. There is growing urgency to find whether exercise might offer at least some protection. Baker will lead an even larger study of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557426.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
