《成才之路》2014-2015学年高中英语必修三(十二省区)强化作业:综合技能训练3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 成才之路 成才 2014 2015 学年 高中英语 必修 十二 省区 强化 作业 综合 技能 训练
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 3 综合技能训练时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节;满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What is Agatha Christie?A. A writer. B. A bookseller. C. A detective.2What happened to the woman?A. A thief broke i
2、nto her garden.B. Some of her money was stolen.C. One of her windows was broken.3What are the two speakers doing?A. Playing a ball game. B. Cheering for Oxford. C. Watching a match4Who will be absent at the party?A. Jessica. B. Rose. C. Linda.5What is the man interested in?A. A dress. B. A watch.C.
3、A pair of shoes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听下面一段材料,回答第6至第7题。6Whats the relationship between the speakers?A. Friends. B. Strangers. C. Classmates.7What do we know about the man?A. He is from a mid
4、dle school.B. He will stay here for about a month.C. He likes high mountains and long rivers.听下面一段材料,回答第8至第9题。8What kind of party will Bill attend?A. Disco. B. Jazz. C. Folk music.9Why does Bill go to his friends house in a hurry?A. His friends house is far away.B. His friend told him to go quickly.
5、C. The party has already began.听下面一段材料,回答第10至第12题。10What are the two speakers talking about?A. Seeing faces. B. Taking pictures. C. Buying cameras.11What kind of pictures does the man dislike?A. Prepared for cameras. B. Taken in daily life.C. Taken by others.12How many cameras does the man use more
6、often?A. Twelve. B. Ten. C. Two.听下面一段材料,回答第13至第16题。13When does the conversation take place?A. Before summer vocation.B. During summer vocation.C. After summer vocation.14Who are the two speakers?A. Brother and sister. B. College students. C. High school children.15Where does the man prefer to work?A
7、. At a camp. B. At a hotel. C. In the open air.16What do we learn from the conversation?A. Camp jobs are very attractive.B. Customers usually give tips to waiters.C. High school children usually help cut grass.听下面一段材料,回答第17至第20题。17Why did the woman start swimming?A. Her husband persuaded her to do.B
8、. She wanted to get fit again.C. She had nothing to do.18When did the woman join the swimming club?A. About one year ago.B. About two years ago.C. About three years ago.19What does the woman have to do every day besides her practicing?A. Do all the housework.B. Have children taken care of.C. Take pa
9、rt in some club activities.20What do we know about the womans husband?A. He gives allout support to her.B. He wants her to do more housework.C. He hopes she can practice more often.答案:15ABCBB610BCBAB1115ACABC1620BBCBA听力材料:第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有
10、关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。现在,你有5秒钟的时间阅读第1小题的有关内容。(Text 1)W: Do you know anything about Agatha Christie?M: Sure. She wrote many detective books.(Text 2)M: Now, madam, anything stolen?W: About five hundred dollars.M:How do you think the thief got in?W: Through an open window over there, which faces the gard
11、en.(Text 3)M: Look! Jack got the ball. Hes going like lightning towards Oxfords goal. Oh, go on Jack.W: That Oxford centerhalf is trying to stop him.(Text 4)W: Peter, Id like to invite you and your wife to my birthday party tomorrow evening. Im also going to invite Rose, Maggie, Jessica and her boyf
12、riend.M: Thank you very much, Linda. But I heard Rose had gone to Holland on a business trip.(Text 5)W: Can I help you, sir.M: Yes, Im looking for a watch.W: What kind of watch are you interested in, a dress watch or a sports watch?M:A dress watch.第一节到此结束。第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中
13、选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 6)M: Excuse me, would you please move a little? Id like to take a photo. The scene is very beautiful.W: Really?M: I have never seen such a beautiful scene. Im Tom, from London.
14、Would you please let me have your name?W: Im Li Hua, from Qingdao No 2 Middle School. I hope you can enjoy more beautiful scenes in China.M: With pleasure. I like high mountains, long rivers in China, and I especially like the Chinese. Lets make friends, shall we?W: Very good. How long will you stay
15、 here?M: Ill be back in a week. Ill write to you when I go home. Would you like to write back?W:Sure, Ill be glad to.听下面一段对话,回答第8至第9两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 7)W: How was the party last night, Bill?M:It was great, I think. I had a wonderful time there.W: Where are you off to in such a hurry now
16、?M:I have been invited to a jazz party which starts at 630. I am almost late.W: But its only 6 now by my watch.M:You dont know that my friends house is quite a distance from here. It takes a long time to get there.W: I guess youd better take a taxi.M: Yes, I have the same idea.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。
17、现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)W: I like the picture you put on the wall yesterday.M:Oh, thank you. Its a photograph that I took on my vacation last year.W: You took it yourself? I didnt know you were a photographer.M: Oh, yes, Ive been taking pictures for years.W: It sounds interesting. Do you have mo
18、re of your pictures here? And may I see them?M:Yes, certainly. Some of them are faces, just faces of people who I see when Im walking around.W:Do you let them know that you are taking pictures of them?M: I try not to. I dont like pictures of people who sit or stand for the camera. I like people who
19、are going about their business without knowing the camera is there.W: I suppose you need a lot of equipment. How many cameras do you have?M: Well, I have a dozen of them, but I use two of them more than the others.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)W: Its almost vacation time. Have yo
20、u found a summer job yet?M: I suppose I can work at the boys, do camp where I worked last summer. But camp jobs dont pay much.W: I think I can get a job at the Edgewater Hotel. A friend of mine was a waiter there last summer. The pay wasnt good, but he got lots of tips.M: My sister worked there last
21、 summer, making beds and cleaning bathrooms. She didnt like it, but she earned quite a lot of money.W: A friend of my sisters did that one summer.M: What I want is a job outside. After sitting in college classes all winter, Id like a job in the open air.W: The high school children earn a lot of mone
22、y every summer cutting grass. My brother is only fourteen, but he gets five dollars every time he cuts somebodys grass, and it only takes him an hour. He just rides around on the machine that he bought, and the machine does all the work.M:Thats pretty good. I used to cut grass when I was in high sch
23、ool. But now I think I might work for a roadbuilding company, or something like that.W: It would be a good experience. You can earn a lot, too.听下面一段对话,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 10)M:Mrs Williams, Id be grateful if you could just tell me a bit about yourself. Have you been swimming long
24、?W: No, not long at all. I started originally to get fit again after my youngest child was born. And I didnt take it seriously at first; I only started practicing properly when I realized how much I was enjoying it.M: So when did you start taking it seriously?W: I suppose I started taking it serious
25、ly about three years ago. I joined the swimming club then, which really made me work at it.M: And now, how often do you practice?W: Every day. But I cant go at a regular time, as I have to make arrangements for the children to be looked after.M: And what does your husband think about it?W: Oh, he th
26、inks its wonderful. Hes pleased that Ive got something more interesting to think about than housework, and hes proud of me for getting onto the country team and winning prizes.M:And how many prizes have you won?W: Two so far. One was an individual medal and the other was a team cup.M: Well, I hope t
27、herell be more today. Thank you very much, Mrs Williams.第二节到此结束。第二部分:阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的4个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ASome people will do just about anything to save money. And I am one of them .Take my familys last vacation .It was my sixyearold sons winter break from school
28、, and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day .I had meetings in New York, so I had to get back. But that didnt mean my husband and my son cou
29、ldnt stay. I took my ninemonthold and took off for home.The next day, my husband and son were offered more credits to take an even later flight. Yes, I encouragedokay, orderedthem to wait it out at the airport to “earn” more Delta Dollars. Our total take: $1,600. Not bad, huh?Now some people may thi
30、nk Im a bad mother and not such a great wife either. But as a bigtime bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.Ive made a living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks. I have been the consumer repor
31、ter of NBCs Today show for over a decade. I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in.I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth. Im also tightfisted when it comes to shoes, clothe
32、s for my children, and expensive restaurants. But I wouldnt hesitate to spend on a good haircut. It keeps its shape longer, and its the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.文章大意:本文记叙了作者想尽一切办法省钱。21Why did Delta give the authors family credits
33、?AThey took a later flightBThey had early bookingsCTheir flight had been delayedDTheir flight had been cancelled答案:A推理判断题。根据短文第一段第三句话可知,因为飞机订票多了,航空公司有人给我们400美元要我们放弃座位,这样我们就得再等一天走。根据短文第二段第一句话可知,他们甚至乘坐更晚的航班。22What can we learn about the author?AShe rarely misses a good dealBShe seldom makes a compromi
34、seCShe is very strict with her childrenDShe is interested in cheap products答案:A推理判断题。根据短文一二段可知,作者很会省钱和赚钱。根据第三段可知她很会讨价还价,任何好的交易都不会错过,故A项正确。23What does the author do?AShes a teacher.BShes a housewife.CShes a media person.DShes a businesswoman.答案:C细节理解题。根据短文第四段第二句话可知,作者是一名记者,故C项正确。24What does the autho
35、r want to tell us?AHow to expose bad tricks.BHow to reserve airline seats.CHow to spend money wisely.DHow to make a business deal.答案:C主旨大意题。整篇文章作者再讲什么地方该花钱,什么地方不该花钱,所以也就是说怎样更明智的花钱。BWhat do literary greats Sir Arthur Conan Doyle and Robert Burns have in common? They both lived and wrote in Edinburgh,
36、 along with many other big names in the field of literature. This fact helped UNESCO(联合国教科文组织)award the city the title of worlds first City of Literature on October 14.Edinburgh left a lasting impression on Arthur Conan Doyle(18591930). Although he was born there he went to school in England but ret
37、urned home for medical school. After graduating he moved to London and began writing his Sherlock Holmes stories. His inspiration for the character came from one of his professors at university. Holmes methods were so clever that they actually furthered the advance of the study of criminology(犯罪学)Ro
38、bert Burns(17591796)is still regarded as Scotlands national poet, more than 200 years after his death. He is celebrated all over the world through translations of his work and the annual Burns Night supper on his birthday. One of his songs, My Love is Like a Red Red Rose ranks among the finest love
39、songs ever written and Auld Lang Syne(友谊地久天长)is sung all around the world.As one of the first literate societies in Europe, the Scottish Parliament passed the worlds first compulsory(义务的)education law in 1496. By the 1790s, almost all Scots could read. Visitors to Scotland often observed that even t
40、he lowest members of society had copies of Burns poems and other books.文章大意:本文讲述的是“联合国教科文组织将文艺气息浓厚、书香味十足的爱丁堡授为世界首座文学城市”事件。25Edinburgh was awarded the title of worlds first City of Literature because_.Athe first award ceremony of literature was held there Bmany literary greats like Sir Arthur Conan D
41、oyle and Robert Burns were born thereCit left a deep impression on many literary greats like Sir Arthur Conan DoyleDmany literary greats like Sir Arthur Conan Doyle and Robert Burns often wrote about it 答案:B推理判断题。根据短文第一段所表述的:文坛巨匠亚瑟柯南道尔和罗伯特彭斯同文学界的其他一些名人一样,他们两人都出生在爱丁堡,笔耕于爱丁堡。在这座城市里诞生了许许多多的作家,正因为这浓郁的书香
42、,联合国教科文组织于10月14日把“世界首座文学之城”的荣誉授予了爱丁堡。26Arthur Conan Doyle was remembered mainly for his_.Adetective storiesBlove poems and songsCcontribution on the study of criminologyDclever writing skill答案:A推理判断题。根据短文第二段中的描述:柯南道尔创作了福尔摩斯故事系列,他将探案方法描绘得非常奇妙,这让犯罪学研究也获益匪浅,得到了进一步的发展。由此推断他是以“侦探小说”而出名。27In honour of Rob
43、ert Burns,_.A“My Love is Like a Red Red Rose”and“Auld Lang Syne”are sung all around the worldBhis works are translated into many languages every yearCa celebration is held more than 200 years after his deathDa celebration is held every year on his birthday答案:D细节理解题。根据短文第三段中的“He is celebrated all ove
44、r the world through translations of his work and the annual Burns Night supper on his birthday”一句可知:每年,人们在他的诞辰日举行“彭斯之夜”晚宴,以示纪念。28In the last paragraph, the writer mainly discussed_.Athe impression of visitors to ScotlandBhow Burns poems are popular in ScotlandCthe possible history reasons for many l
45、iterary greats in ScotlandDhow was the worlds first compulsory education law was made答案:C段意推测题。最后一段的主要内容为:苏格兰之所以产生这么多的文学巨匠是有其历史渊源的。CMark, a young person, tells me he wants to be a writer. I always encourage such people, but I also explain that theres a big difference between “being a writer” and wri
46、ting. In most cases these people are dreaming of wealth and fame, not the long hours alone at a typewriter. “Youve got to want to write,” I say to them, “not want to be a writer.” The reality is that writing is a lonely, private and poorpaying affair. For every writer kissed by fortune there are tho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557706.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2025版高考英语一轮总复习 写作培优 第2部分 第4讲 如何恰当结尾——结尾有章法课件.ppt
