江苏省合作联盟2020届高三英语4月模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 合作 联盟 2020 届高三 英语 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省合作联盟2020届高三英语4月模拟考试试题(含解析)第一部分 听力 (共两节,满分7.5分)做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上.第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍.1.What is the woman doing now?A. Watching TV.B. Taking part in an activity.C. Prepari
2、ng for an exam.2.Where does the conversation probably take place?A.In an office.B.In a store.C.In a hotel.3.When will the speakers meet?A.At 6:20.B.At 6:10.C.At 5:40.4.In which country does Jane want to spend her holiday?A.America.B.Korea.C.Japan.5.What do we know about the woman?A.She is fired.B.Sh
3、e didnt work hard.C.She can take a day off tomorrow.第二节(共5小题;每小题2分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间.每段对话或独白读两遍.6.(1)What could the man be?A. A taxi driver.B. A policeman.C. A hotel clerk.(2)Where does the woman think she
4、 lost her cell phone?A. In a park.B. In a supermarket.C. On her way to the hotel.7.(1)Where will The Magic Flute be on this weekend?A.At the Orpheum theatre.BAt the Caldonion theatre.C.At the Poseidon theatre.(2)What will the man do tonight?A.Invite Joan to dinner.B.Give Joan a call.C.Buy tickets.8.
5、(1)What is Isabels?A. A restaurant.B. A toy shop.C. A clothing shop.(2)Who bought an evening dress?A. Cindy.B. Wendy.C. Mrs. Miles.(3)What will the speakers do first?A. Refuel the car.B. Go to a party.C. Have lunch.9.(1)What is the man?A. A salesman.B. A teacher.C. A student.(2)What is the second po
6、int being talked about?A. The mans education.B. The mans marriage.C. The mans demand.(3)How does the man find the job?A. Challenging.B. Relaxing.C. Interesting.(4)What will the man do?A. Have another interview.B. Wait for the reply.C. Think about the business trips.10.(1)What did the speaker like be
7、st?A. Big Ben.B. Tower Bridge.C. The Tower of London.(2)Where did the speaker take a photo?A. At Trafalgar Square.B. At Madame Tussauds.C. At the Royal Shakespeare Theater.(3)How old are the houses in Stratford?A. About 500 years old.B. About 1,000 years old.C. About 2,000 years old.(4)Why does the
8、speaker give the message?A. To introduce his blog.B. To tell about his trip in England.C. To recommend people to visit London.第二部分:英语知识运用(共两节,满分15分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)1. The characterization of this rules impact is ,to say the least,the critical point for present purposes is put forward.A. c
9、ontroversialB. consistentC. contemporaryD. conservative【答案】A【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:这条规则的影响的描述是有争议的,至少可以说,提出了当前目的的关键点。A. controversial有争议的;引起争论的;B. consistent始终如一的;持续的;C. contemporary同时代的;当代的;D. conservative保守的;守旧的。根据句意可知,此处用“有争议的”符合语境,故选A项。2. You can get you want as a gift for your fantastic performan
10、ce in the final examination for you and your friends.A. whoeverB. whicheverC. howeverD. whatever【答案】D【解析】【详解】考查宾语从句连接词。句意:你可以得到你想要的任何礼物,作为你在期末考试中出色表现的礼物送给你和你的朋友。A.whoever无论谁;B. whichever无论哪个;C. however无论怎样;D. whatever无论什么。此处get后面是宾语从句,从句中want后面缺少宾语,指“想要的任何东西”用whatever;故选D。3. It is amazing to learn t
11、hat our human beings tend to some knowledge when we are exactly relaxing ourselves,such as diving,swimming and so on.A. take upB. take onC. pick upD. pull through【答案】C【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:令人惊讶的是,我们人类往往在放松自己的时候学习一些知识,比如潜水、游泳等等。A.take up开始;从事;B.take on承担;呈现;C.pick up扶起;学会;D.pull through(使)脱离危险; (使)恢复健康
12、。根据some knowledge可知,我们人类往往在放松自己的时候学习一些知识。故C项正确.4. The Nintendo Switch released a game in 1995, and over the past two years, a new system_ its player a chance to play the game better.A. givesB. has givenC. would have givenD. given【答案】B【解析】【详解】考查动词时态。句意:任天堂Switch游戏机发布了一款1995年的游戏,在过去的两年里,一款新的系统给了玩家更好地玩
13、游戏的机会。根据时间状语over the past two years可知这句话使用现在完成时,表示过去两年中一直发生的事情。其基本构成形式是:have/has+done。主语为a new system,谓语动词使用第三人称单数形式。故选B。5. Today, the increasing number of genderqueer and trans people, along with the increasingly_ nature of gender presentation and more general discussion about it further complicate
14、s the idea.A. flexibleB. rigidC. variousD. general【答案】A【解析】【详解】考查形容词辨析。句意:如今,随着越来越多的同性恋者和变性人,性别表述的灵活性越来越强,对性别表述的讨论也越来越广泛,使这一想法更加复杂化。A. flexible灵活的; B. rigid 死板的;C. various 各种各样的; D. general 普遍的。随着越来越多同性恋者和变性人的出现,对性别的描述也变得越来越灵活了。故选A。6. by a large number of towering complexes,the community attract man
15、y people who adore convenient life.A. Having surroundedB. Being surroundedC. SurroundedD. Surrounding【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:由于社区被大量高耸的建筑群所包围,吸引了许多热爱便捷生活的人们。分析句子可知,此处应用非谓语动词作状语,逻辑主语community和surround之间是被动关系,应用过去分词,虽然being surrounded也表被动,但强调动作正在进行,句中没有此意,故选C项。7. WiFi also has a place in technologies
16、like 5G and CBRS,which by the year 2020.A. will be widely usedB. will have been widely usedC. usedD. is used【答案】B【解析】【详解】考查动词时态语态。句意:WiFi在5G和CBRS等技术中也占有一席之地,到2020年将已经被广泛使用。根据句中的时间状语by the year 2020可知,空格处应该用将来完成时态,which和use是被动关系,故表示从现在看在将来某一时间之前完成的被动动作,应用将来完成时的被动语态。故选B。8. As a command of the instruct
17、or,the children called out their names .A. in turnB. in returnC. at timesD. in time【答案】A【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:作为老师的命令,孩子们依次喊出他们的名字。A. in turn 依次;轮流地;B. in return作为回报;C. at times有时;间或;D. in time 及时。根据句意可知,此处用短语in turn“依次”,指孩子依次喊出自己的名字。故选A项。9. the reality,concrete instructions of this machine should be
18、made to larger speeds and feeds.A Concerning;cater forB. Concerning;allow forC. Considering;apply forD. Considering;allow for【答案】D【解析】【详解】考查介词和动词短语词义辨析。句意:考虑到实际情况, 该机器的具体说明应考虑到更大的速度和进料。concerning“关于”,介词;considering“考虑到”,介词; cater for“迎合,提供饮食及服务”,allow for “考虑到”,apply for“申请”;根据句意,第一空用表示”考虑到实际情况”,应该用
19、介词considering; 第二空表示在说明机器具体使用注意点时,要考虑到其他的情况,所以用allow for。故选D。10. These theories have been put into practice, according to offenders should be punished out of respect for the victims they have harmed.A. whichB. whoseC. whoD. what【答案】A【解析】【详解】考查定语从句。句意:这些理论已经付诸实践,根据这些理论,出于对他们伤害的受害者的尊重,罪犯应该受到惩罚。此处为非限制性
20、定语从句修饰先行词These theories,指物,且定语从句中according to后面缺少宾语,用which引导定语从句。故选A。11. When you are ,I will appreciate if you pay in cash.A. checking out; thatB. paying off; itC. paying out; /D. checking out; it【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析和固定句型。句意:当你结账时,如果你付现金,我将不胜感激。I will appreciate it if如果我将不胜感激,该句型是固定句型,所以第二空格用it,排除
21、A和C;pay off偿清,check out结账,根据I will appreciate if you pay in cash可知这里指结账时,支付现金,故选D。12. on the light in the bathroom,or you will experience an unfortunate fall.A. TurnB. TurningC. Being turnD. Having turn【答案】A【解析】【详解】考查固定结构。句意:打开浴室的灯,否则你会不幸摔倒。根据句意和结构可知这句话使用“祈使句+and/or+简单句”的结构,or连接并列句,前面应该是动词原形,构成祈使句才能
22、成为句子。故选A。13. The government agrees that it will provide medicine injections emergencies to children experiencing severe allergic reactions.A. in salute toB. in case ofC. in care forD. in return for【答案】B【解析】【分析】【详解】考查固定短语辨析。句意:政府同意在遇到严重过敏反应的儿童出现紧急情况时提供药物注射。A. in salute to向致敬;B. in case of 万一;如果;C. in
23、 care for关心; D. in return for 作为回报。根据句意可知,如果遇到紧急情况,提供药物注射。故选B。【点睛】14. Some new degree courses will be carried out the current ones,so that students can gain success more easily.A. in respect toB. in terms ofC. in contrary toD. in parallel to【答案】D【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:一些新的学位课程将与现有的课程同步进行,这样学生就可以更容易地获得成
24、功。A. in respect to 关于; B. in terms of 在方面;从角度看;根据来说; C. in contrary to 与形成对照;D. in parallel to 与同步。根据句意此处用固定短语in parallel to “与同步”符合语境,故选D项。15. How about a trip to the beach? I will ask Tom to go with us.A. You have my word!B. Sorry,Im occupied.C. Rather!D. Are you kidding?【答案】A【解析】【详解】考查情景交际。句意:去海滩
25、旅行怎么样?我向你保证!我会让Tom和我们一起去。A. You have my word. 我向你保证;B. Sorry,Im occupied. 抱歉我很忙;C. Rather! 相反;D. Are you kidding?你在开玩笑嘛?根据句意,尤其是I will ask Tom to go with us“我会请汤姆和我们一起去。”可知回答的人接受了他的提议,故向他保证会带Tom一起去。故选A项。第二节:完形填空(共1小题;每小题20分,满分20分)Gods CoffeeA group of alumni, highly established in their careers, dec
26、ided to visit their old university professor. They_16_ to walk to the house and on getting into the door, they began chatting with their former professor. _17_, conversation soon turned into_18_about stress in work and life.Offering his guests coffee, the professor went to the kitchen and_19_ with a
27、 large pot of coffee and an assortment of cups-porcelain, plastic, glass, crystal, some _20_ looking, some expensive, some exquisite-telling them to help themselves to the _21_.When all the students had a cup of coffee in hand, the professor said, If you _22_ , all the nice looking expensive cups we
28、re _23_, leaving behind the plain and cheap ones. While it is normal for you to want only the best for yourselves, that is the _24_of your problems and stress. Be assured that the cup itself adds no_25_ to the coffee. In most cases it is just more expensive and, in some cases, even _26_what we drink
29、. What all of you really wanted was coffee, not the cup, but you_27_went for the best cupsAnd then you began_28_ each others cups. Now take this into_29_: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain Life, and the type of cup we ha
30、ve does not_30_, nor change the quality of Life we live. Sometimes, by_31_only on the cup, we fail to enjoy the coffee God has provided us. So, it is vital for us to learn the importance of coffee _32_ the wonderful cups, as it may disturb our_33_.God brews the coffee, not the cups. Enjoy your coffe
31、e! The happiest people dont have the best of everything. They just make the best of everything. Live simply. Love generously. Care_34_. Speaking kindly. With all of these things in your mind, you can just leave the_35_ to God.16. A. got throughB. got togetherC. got upD. got around17. A. HoweverB. Th
32、ereforeC. ThenD. But18. A. complaintsB. apologiesC. discussionsD. views19. A. broughtB. carriedC. returnedD. came20. A. artificialB. simpleC. affordableD. plain21. A. coffeeB. teaC. juiceD. food22. A. gotB. knewC. noticedD. found23. A. pulled upB. picked upC. taken upD. put up24. A. contentB. resour
33、ceC. sourceD. supply25. A. dimensionB. equipmentC. pleasureD. quality26. A. fadesB. hidesC. missesD. abandons27. A. consciouslyB. confidentiallyC. immediatelyD. preferably28. A. glaringB. eyeingC. glancingD. regretting29. A. thoughtB. consideringC. mindD. account30. A. defineB. ruinC. anticipateD. d
34、educe31. A. lookingB. concentratingC. goingD. basing32. A. in reference toB. instead ofC. regardless ofD. in spite of33. A. versionB. eyesightC. visionD. insight34. A. timelyB. broadlyC. wonderfullyD. deeply35. A. coffeeB. cupC. fantasyD. rest【答案】16. B 17. A 18. A 19. C 20. D 21. A 22. C 23. B 24. C
35、 25. D 26. B 27. A 28. B 29. D 30. A 31. B 32. B 33. D 34. D 35. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了几个毕业的学生回到大学看望教授,谈论的话题都是对社会的不满,教授通过几只杯子来表述人生中哲理,很有启发性。【16题详解】考查动词短语辨析。句意:他们聚在一起走到教授家里,一进门,就开始和他们以前的教授聊天。A. got through通过;B. got together 聚在一起;C. got up 站起来;D. got around 四处走动。根据上文的A group of alumni, highly established
36、in their careers可知这些人聚在了一起,故选B项。【17题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,谈话很快就变成了对工作和生活压力的抱怨。A. However然而;B. Therefore 因此;C. Then 那么;D. But 但是。结合上下文可知,此处是转折,however后面经常使用逗号,而but不需要,故选A项。18题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,谈话很快就变成了对工作和生活压力的抱怨。A. complaints抱怨;B. apologies 道歉;C. discussions 讨论;D. views 视图。根据下文that is the (9)of your pro
37、blems and stress.可知此处用“抱怨”符合语境,故选A项。【19题详解】考查动词词义辨析。句意:教授走到厨房,回来时候端着一大壶咖啡和各种各样的杯子,瓷器、塑料、玻璃、水晶,有些看起来很普通,有些很贵,有些很精致,让他们随意喝咖啡。A. brought带来;B. carried 携带;C. returned 返回;D. came 来。根据上文的the professor went to the kitchen可知此处用“返回”符合语境和逻辑,故选C项。【20题详解】考查形容词词义辨析。句意:教授走到厨房,端上一大壶咖啡和各种各样的杯子,瓷器、塑料、玻璃、水晶,有些看起来很普通,有
38、些很贵,有些很精致,让他们随意喝咖啡。A. artificial人造的;B. simple 简单的;C. affordable 负担得起;D. plain 普通的。根据下文 leaving behind the plain and cheap ones.可知是普通的,plain是原词复现,故选D项【21题详解】考查名词词义辨析。句意:教授走到厨房,端上一大壶咖啡和各种各样的杯子,瓷器、塑料、玻璃、水晶,有些看起来很普通,有些很贵,有些很精致,让他们随意喝咖啡。A. coffee咖啡;B. tea 茶;C. juice 果汁;D. food 食物。根据上文with a large pot of
39、coffee and an assortment of cups-porcelain可知是咖啡,coffee是原词复现,故选A项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你注意到了,所有好看的昂贵的杯子都被捡起来了,剩下的是普通的和便宜的杯子。A. got得到;B. knew 知道;C. noticed 注意到;D. found 找到。结合上下文可知,此处是教授提醒学生注意眼前发生的事情,故选C项。【23题详解】考查动词短辨析。句意:如果你注意到了,所有好看的昂贵的杯子都被拿起来了,剩下的是普通的和便宜的杯子。A. pulled up拉起;B. picked up 捡起来;挑选;C. tak
40、en up 占用;D. put up 竖起。根据下文 leaving behind the plain and cheap ones.可知是挑出,故选B项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:虽然你只想要最好的东西是正常的,但这是你问题和压力的根源。A. content内容;B. resource 资源;C. source 来源;D. supply 供应;根据上下文可知,此处是指教授认为想要做好的东西正是人们有压力的原因,即压力的来源,故选C项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:请放心,咖啡杯本身不会增加咖啡的质量。A. dimension尺寸;B. equipment 设备;C. pl
41、easure 愉快;D. quality 质量。根据下文nor change the quality of Life we live.可知是质量,quality是原词复现,故选D项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:在大多数情况下,它只是更贵,在某些情况下甚至隐藏了我们喝的东西。A. fades褪色;B. hides 隐藏;C. misses 错过;D. abandons 放弃。根据下文的What all of you really wanted was coffee, not the cup,可知咖啡杯有时会隐藏我们喝的东西,故选B项。【27题详解】考查副词词义辨析。句意:但你有意识地去
42、拿最好的杯子。A. consciously有意识地;B. confidentially 保密地;C. immediately 立即;D. preferably 最好是。结合上下文可知,此处是指人们都会下意识地去拿最好的杯子,故选A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:然后你开始盯着对方的杯子。A. glaring怒目而视;B. eyeing 注视;审视;C. glancing 瞥一眼;D. regretting 后悔。结合上下文可知,此处是指每个人拿了自己认为最好的杯子后,会盯着别人的杯子,去比较谁的更好,故选B项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:现在考虑一下:生活就是咖啡;工作、金
43、钱和社会地位就是杯子。A. thought思想;B. considering 考虑;C. mind 思想;D. account 账户。根据句意可知,此处考查固定短语 take sth. into account“考虑”,故选D项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我们拥有的杯子的类型并没有定义,也没有改变我们生活的质量。A. define定义;B. ruin 毁灭;C. anticipate 预料;D. deduce 推断。根据上文的They are just tools to hold and contain Life可知杯子本身并没有定义,故选A项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意
44、:有时,只专注于杯子,我们无法享受上帝给我们的咖啡。A. looking看;B. concentrating 集中;C. going 继续;D. basing 以为基础。根据下文的we fail to enjoy the coffee God has provided us.可知,因为只专注于杯子,让我们不能享受咖啡,故选B项。【32题详解】考查介词短语辨析。句意:因此,我们必须了解“咖啡”的重要性,而不是美妙的“杯子”,因为它可能会扰乱我们的洞察力。A.in reference to关于;B. instead of 而不是;C. regardless of 不管;D. in spite of
45、 尽管。根据上文 by(16)only on the cup,we fail to enjoy the coffee God has provided us可知此处用“而不是”符合语境,故选B项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:因此,我们必须了解“咖啡”的重要性,而不是美妙的“杯子”,因为它可能会扰乱我们的洞察力。A. version版本;B. eyesight 视力;C. vision 愿景;D. insight 洞察力。结合上下文可知,此处是只专注于杯子会扰乱人们的洞察力,故选D项。【34题详解】考查副词义辨析。句意:;简单地生活。慷慨地爱。深切地关心。A. timely及时;B.
46、broadly 广义地;C. wonderfully 奇妙地;D. deeply 深深地。根据上文的Live simply. Love generously.可知此处用“深切地”符合语境,故选D项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:有了这些,将其他的留给上帝。A. coffee咖啡;B. cup 杯子;C. fantasy 幻想;D. rest 其他;其余。根据上文的With all of these things in your mind可知,我们只需要以上的几种品质,其余的事情交给上帝,故选D项。第三部分:阅读理解(共15 小题; 每小题2 分, 满分30 分)AAmericas Li
47、ving Natural History MuseumOn March 1, 1872, Yellowstone became the first national park for all to enjoy the unique hydrothermal wonders. As development spread across the West, the 2.2 million acres of habitat within the park became an important sanctuary for the largest concentration of wildlife in
48、 the lower 48 states.Things you can doAn amazing experience awaits you here. Yellowstone is a seasonal park, so plan your visit by learning about the current conditions, operating seasons and hours, road conditions, lodging and eating options, and available activities.Hike a trail: Lace up your boot
49、s, grab your bear spray, and explore nearly 1,000 miles of trails.Watch wild life:Bring some binoculars or a spotting scope and enjoy animals from a safe distance.Take photos:Best practices & tips for shooting in Yellowstone.Bike in the park:Enjoy the scenery on two wheels.Ride a horse:Bring your ow
50、n stock or take a guided ride.Contact the park!We welcome all of you to come to Yellowstone.Mailing Address:PO Box 168 Yellowstone National Park, WY 821900168 Phone:307344738136. According to the paragraph above, what cannot you do in the park?A. use scope to watch animals in a distance that will no
51、t bother animals.B. experience different scenery in different seasons.C. lace up your boots, and try to take photos with bears if you can.D. enjoy a horse ride under guidance.37. What is the main purpose for the author to write this article?A. to appeal to more tourists to Yellowstone.B. to give the
52、 readers fundamental information about Yellowstone.C. to answer the governments call.D. to give tourists some tips on travelling in Yellowstone.【答案】36. C 37. A【解析】这是一篇应用文。本文章主要介绍了美国的黄石公园,并对游客们能在公园内进行的活动进行了说明,目的在于吸引游客们前往参观、游玩。【36题详解】细节理解题。根据文章Things you can do部分中Hike a trail: Lace up your boots, grab
53、 your bear spray, and explore nearly 1,000 miles of trails.可知徒步旅行:系好你的靴子,拿上你的防熊喷雾,探索近1000英里的小径。由此可知,你并不能试图和熊合影,而是在徒步的过程中注意熊的出没,保证自己的安全,故选C。【37题详解】推理判断题。根据第一段On March 1, 1872, Yellowstone became the first national park for all to enjoy the unique hydrothermal wonders. As development spread across the
54、 West, the 2.2 million acres of habitat within the park became an important sanctuary for the largest concentration of wildlife in the lower 48 states.可知1872年3月1日,黄石公园成为第一个让所有人都能欣赏到独特的热液奇观的国家公园。随着开发向西部扩展,公园内220万英亩的栖息地成为美国本土48个州中最大的野生动物聚集地的重要避难所。结合本文章主要是作者介绍了美国的黄石公园,并对游客们能在公园内进行的活动进行了说明,由此可知,文章的目的在于吸
55、引游客们前往参观、游玩。故选A。BWeve all been there. Youre around new people and you just want to impress them. It can be easy to pretend you know about movies, politics, or science just to get through an awkward situation. But contrary to what feels most natural, a new series of five studies from Pepperdine Unive
56、rsity shows that those who can admit when they dont know something tend to actually have more knowledge. If you want to make those people think youre smart, maybe the best thing to say is “I dont know.”For the study, which was led by Elizabeth Krumrei-Mancuso, the team of researchers had one questio
57、n: Is there a knowledge benefit to admitting intellectual fallibility? To find out, they ran not one, not two, but five separate experiments. They engaged nearly 1,200 participants in their study, and evaluated them using a number of questionnaires testing their cognitive abilities, measuring their
58、own predictions of their cognitive abilities, and, of course, rating their levels of intellectual humility.For that last part, they used different methods in different studies to get a more wellrounded set of results. One IH survey used eight questions to assess participants on two elements: the “Kn
59、owingItAll” subscale, which judged their attitudes of intellectual superiority, and the “Intellectual Openness” subscale, which assessed how open they were to learning from others. In other studies, they used the 22-question “Comprehensive Intellectual Humility Scale,” which assesses participants on
60、 four elements: independence of intellect and ego, openness to revising ones viewpoint, respect for others viewpoints, and lack of intellectual overconfidence. The five studies were used to examine past learning, thinking styles, traits, and motivations.What the researchers may agree is that the bes
61、t thing to remember is that curiosity seems to be a good thing. The world is big, and its impossible to know everything. At your next dinner party, ask questions and admit your own cluelessness. It might make you a little less clueless next time.38. Why did Elizabeth Krumrei-Mancuso led the study? A
62、. to find out whether admitting that you dont know something is beneficial.B. to find the certain benefit of admitting intellectual disability.C. to compare the modest people with proud people.D. to stress the importance of curiosity.39. From the article, we can learn that .A. we all tend to pretend
63、 we have a good command of knowledge.B. the study engaged over 1,200 participants in their study.C. ”I dont know” may be a good answer to people who ask you if you are clever.D. a number of questionnaires are used to test participants cognitive humility.40. What is the best title of the article? A.
64、Be yourself!B. Admitting your fallibility!C. Express your drawbacks!D. Let curiosity lead you!【答案】38. A 39. C 40. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了研究人员通过实验,证明了承认错误和不足,可能会让别人认为你很聪明。【38题详解】细节理解题。根据第二段中For the study, which was led by Elizabeth Krumrei-Mancuso, the team of researchers had one question: Is there a kn
65、owledge benefit to admitting intellectual fallibility? To find out, they ran not one, not two, but five separate experiments.可知在这项由Elizabeth Krumrei-Mancuso领导的研究中,研究团队有一个问题:承认自己不知道的事是否对知识有好处?为了找到答案,他们进行了不是一个,也不是两个,而是五个独立的实验。由此可知,可知Elizabeth KrumreiMancuso领导这项研究是为了找出承认自己不知道的事情是否有益。故选A。【39题详解】细节理解题。根据
66、第一段中If you want to make those people think youre smart, maybe the best thing to say is “I dont know.”可知如果你想让那些人觉得你很聪明,最好说“我不知道”。由此可知,对于那些问你是否聪明的人,“我不知道”可能是一个很好的答案。故选C。【40题详解】主旨大意题。根据第一段Weve all been there. Youre around new people and you just want to impress them. It can be easy to pretend you know
67、about movies, politics, or science just to get through an awkward situation. But contrary to what feels most natural, a new series of five studies from Pepperdine University shows that those who can admit when they dont know something tend to actually have more knowledge. If you want to make those p
68、eople think youre smart, maybe the best thing to say is “I dont know.”可知我们都在那里。你周围都是新朋友,你只想给他们留下深刻印象。假装你了解电影、政治或科学只是为了度过一个尴尬的局面是很容易的。但是,与人们感觉最自然的情况相反,佩珀代因大学一项由五人组成的新系列研究表明,那些能够承认自己不懂某事的人往往拥有更多的知识。如果你想让那些人觉得你很聪明,最好说“我不知道”。结合文章主要介绍了研究人员通过实验,证明了承认错误和不足,可能会让别人认为你很聪明。由此可知,B选项“承认你不知道!”最合适作为标题。故选B。CWhats t
69、he deadliest animal? Trick question. Sure, the shark in Jaws is terrifying but youre way more likely to be killed by the animals you see every day. Thats according to a study published in February in the journal Wilderness & Environmental Medicine.Dont Sweat the Scary StuffThe study looked at mortal
70、ity data in the United States from 2008 to 2015 and compared the number of deaths caused by animals to a 2012 study that looked at the same elements in prior years. In this new study, researchers found a total of 1,610 animal-related deaths in the U.S., including deaths as a result of bites, contact
71、, attack, or envenomation (venom injection). The majority of those deaths were related to nonvenomous animals, coming out to about 2.8 deaths per million people.Surprisingly, most of the fatalities they found werent related to wild animal attacks: The largest proportion of animal deaths were caused
72、by large mammals, especially horses and cattle. According to a press release, other studies have found that most of these deaths occur on the farm, and accidents with horses and cattle account for a whopping 90 percent of farm accidents.The next largest group of animal-related fatalities were caused
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
终身教育视野下学历和非学历并举的成人教育思考.pdf
