2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 2 Iconic Attractions单元主题训练 新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Iconic Attractions单元主题训练 新人教版选择性必修第四册 2023 新
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 单元主题训练.阅读理解Hidden beneath the surface in the roots of Earths astonishing and diverse plant life, there exists a biological superhighway linking together the members of the plant kingdom in what researchers call the “wood wide web”The network is comprised of thin threads of fungus (真菌) that gr
2、ow outwards underground up to a few metres from its partnering plant, meaning that all of the plant life within a region likely connected to one another.The partnership is beneficial for both parties involved, plants provide carbohydrates (碳水化合物) to the funguses and in exchange, the funguses aid in
3、gathering water and providing nutrients to its partnering plant.A study conducted by Rensen Zeng of the South China Agricultural University found that this also allowed for plants to warn one another of potential harm.The study showed Broad Beans used the fungal network to spy on one another for upc
4、oming danger.Like our Internet, this fungal connectivity is also full of crime.Some plants, such as Golden Marigolds have been found to release poisons into the network to slow down the growth of surrounding plants in the fight for water and light.Other plants, such as the Phantom Orchid, do not hav
5、e the chlorophyll (叶绿素) and must get the necessary nutrients from surrounding plants.Research suggests that animals such as insects and worms may be able to detect slight exchanges of nutrients through the network, allowing them to more easily find delicious roots to feed on; however, this has not b
6、een conclusively made clear in experimentation.The more we learn about this phenomenon, the more our understanding of the plant life of our planet will continue to change.Perhaps one day, we may be able to map out these complex networks entirely.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了将植物王国成员连接在一起的高速公路,被研究人员称之为“木网”。1W
7、hat is the function of the first paragraph?ATo explain the aim of the web.BTo introduce the main topic.CTo give definition of diverse life.DTo show the importance of plants.解析:选B推理判断题。根据文章的第一段内容及下文的描述可知,文章主要讲述将植物王国成员连接在一起的高速公路。由此可知,第一段的作用是引入话题。2The criminal behaviour of plants can be seen as a way t
8、o_.Acompete for survivalBgather more waterCtake in sunlightDbreak natural rules解析:选A推理判断题。根据文章的第四段可知,有些植物释放毒素是为自己获得营养的。由此推断,植物的犯罪行为可以看作是一种生存竞争的方式。3What does the last paragraph suggest?AAnimals can also feed on the fungus.BNutrient exchanges are too slight to detect.CNo experiment can prove the pheno
9、menon.DMore needs to be done to work out the network.解析:选D推理判断题。根据文章最后一段最后两句可推断,最后一段暗示了需要做更多的工作来了解植物的网络问题。4Which can be the best title for the text?AThe Partnership between PlantsBThe Unknown Roots of the EarthCThe Superhighway Linking the PlantsDThe Mysterious Map Changing the World解析:选C标题归纳题。文章主要讲
10、述将植物王国成员连接在一起的高速公路。.阅读七选五Have you ever thought about travelling abroad but worried that you cant afford to visit all the places on your wish list? That doesnt mean you have to choose to stay at home.With a careful preparation, you can travel practically.How? _5_ Here are some suggestions for getting
11、 your accommodation for free or next to nothing._6_ This exchange includes trading homes for a fixed time that both sides agreed on.It works best if your home is in a place where someone wants to pay a visit, and of course, your dates coincide._7_Or how about being a caretaker? Now things start to g
12、et interesting._8_ If youre up for watering plants, taking care of the kitties now and then, and generally doing what needs to be done around the house, then you can stay for free.Learn more and start your search for a care taking place by surfing the Internet.There is another choice._9_ Consider vo
13、lunteer work or paid work exchange.If youve got a unique skill set, make the most of it and work for your accommodation rather than pay for it.It is also a good way to get insights into the local culture and lifestyle.AYou can work for your accommodation.BTry home exchange.CTry to find it by yoursel
14、f.DBy thinking out of the box when it comes to where you stay.EThere are many websites which you can use to look for fellow traders.FYou can find swappers in the books.GYou dont have to share your own bedrooms with somebody else but to look after someone elses.语篇解读:本文介绍了几种海外旅行时可以节省住宿费用的方法。5选D回答空前How
15、提出的问题,用by doing。6选B空后的内容介绍了换房旅行的具体做法,故本段的主题是房屋交换。7选E本段的关键词是交换,而如何找到交换房屋的对象是很多人要考虑的,E项给出了这方面的建议。8选G本段的主题是告诉读者除了交换房屋外,要想借住他人房屋,有一个义务就是要照看好房子。9选A空后的内容介绍了用工作换取住宿的做法,A项与之吻合。.完形填空Ted Schredd doesnt like cars.He wants people to stop _10_ because cars make the air dirty.Ted had a(n) _11_.He said,“Im going t
16、o cycle(骑自行车) around North America.I want to show everyone that if more people ride bikes,the air will be _12_.”He left his _13_ with D|S160 in his pocket.When he _14_ San Diego,he met another cyclist.The cyclist _15_ Ted to speak at a big meeting about the environment.Two hours later,Ted was on a p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558058.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
