2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 2 Looking into the Future单元主题训练 新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Looking into the Future单元主题训练 新人教版选择性必修第一册 202
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 单元主题训练.阅读理解With over 4.1 billion people, or around 55 percent of the worlds population, living in urban areas, cities and towns worldwide are getting increasingly jammed. In addition to spending hours stuck in traffic, residents are also exposed to high air pollution levels caused by transpor
2、tation emissions (排放). Now, Saudi Arabia hopes to overturn urban living with “The Line” a futuristic city designed around nature, without cars, roads and crowded places!The totally different city, announced on January 10, 2021, is the brainchild of Saudi Crown Prince (王储) Mohammed bin Salman (MBS).
3、Located in Neom, a 10, 000-square-mile high-tech planned development on the Red Sea coast. The Line will be the base of MBSs Saudi Vision 2030. The strategic plan aims to diversify Saudi Arabias oil-dependent economy into other fields, like tourism, and create exciting job opportunities for its citi
4、zens.The 105-mile-long city, expected to cost between D|S100 billion and D|S200 billion, will be built along a straight line and comprise several self-sustaining communities. To ensure all services are within a short, five-minute walk, each community will feature a three-layer infrastructure (基础设施)T
5、here will be no cars or roads on the top “pedestrian layer”, so residents can freely walk and bike in the surrounding green spaces. The second “service layer” will include all essential daily services, such as schools, medical clinics, leisure facilities, and grocery stores. The third “spine layer”
6、will house ultra-high-speed transportation and autonomous vehicles transporting residents across communities in less than 20 minutes. The entire city will be powered with renewable clean energy sources such as solar and wind, and possibly even hydrogen.If all goes according to the plan, construction
7、 of this groundbreaking, complex infrastructure project will start before the end of this year. In addition to providing up to a million residents with a clean and stress-free living environment, the Line is expected to create 380,000 new jobs, promote economic diversification, and contribute a shoc
8、king D|S48 billion to Saudi Arabias Gross Domestic Product (GDP) by 2030. More importantly, MBS believes it will provide governments worldwide a blueprint for how people and planet can co-exist in harmony.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了沙特阿拉伯王储MBS预设的有关未来低碳生活的蓝图“The Line”计划一个围绕自然设计的未来主义城市。1Where can you purchas
9、e a bike if living in The Line?APedestrian layer.B. Service layer.CSpine layer. DThe green spaces.解析:选B推理判断题。根据第四段第二句可知,“服务层”将包括基本的日常生活服务,由此可以推知,可以在“服务层”购买自行车。故选B。2Which of the following can best describe the project of “The Line”?AWidely-accepted. BIll-considered.CRisk-taking. DMind-blowing.解析:选D推理
10、判断题。根据最后一段最后两句可知,The Line项目预计的效果和影响是惊人的,它将为世界各国政府提供一个人类与地球和谐共存的蓝图,所以可以推断它是非常令人兴奋的。故选D。3What does MBS think is the most important effect of “The Line”?ATo facilitate Saudi economic diversification.BTo offer a model for nature-man integration.CTo boost the governments finances.DTo create more job oppo
11、rtunities.解析:选B细节理解题。根据最后一段最后一句可知,MBS认为The Line工程为人与自然的和谐共存提供了一个模型。故选B。4What might be the best title of the text?ASaudi Vision for Environmental ProtectionBThe Construction of The Line Is UnderwayCMBS:An Influential Leader of Saudi ArabiaDMBS Vision of a Futuristic Zero Carbon City解析:选D标题归纳题。根据第一段最后
12、一句和全文内容可知,本文主要介绍了沙特阿拉伯王储MBS预设的有关未来低碳生活的蓝图“The Line”计划一个围绕自然设计的未来主义城市。D项“MBS的未来零碳城市愿景”适合作为文章标题。故选D。.阅读七选五The recent pandemic (疫情) has affected all aspects of life, including the way we live. Our homes are no longer single-purpose spaces. _5_ No wonder many architects have predicted how apartment desi
13、gn may advance in the years ahead._6_ Entrance isnt necessarily a separate room. In smaller units, it might be created by a single wall that blocks views through the unit and creates a sense of enclosure (封闭). But it needs to be accompanied by a front-hall closet.More Flexible Spaces will become a t
14、rend. When thoughtfully designed, the dining rooms can quickly change from dining mode to working mode. _7_ For example, a windowless alcove (壁凹) can be closed off with sliding glass doors. It can be a space where you can set up a home office, a library, or a learning space for children.Access to th
15、e outdoors will be welcome. After spending so much time indoors, having access to fresh air and nature at home is likely to become essential. One way to provide a closer connection to nature may be with larger courtyard gardens. Or it could be accomplished with more balconies. _8_Advanced technology
16、 will be adopted. A growing awareness of how people pick up viruses from the surfaces they touch will lead to more widespread adoption of smart-home technology. “Maybe its going to become a new standard. _9_ Or your door will unlock itself when you come home,” an engineer said.APublic Spaces are nee
17、ded.BA better entrance will catch on.CHomes could easily be like that.DYoull be able to talk to the elevator.EAfter all, fresh air is important for wellness.FMoreover, room sizes could also change to create more flexibility.GInstead they now serve as offices, gyms, workshops, classrooms, etc.语篇解读:本文
18、是一篇说明文。文章主要介绍了疫情影响下家的用途的变化以及未来公寓可能的设计方向。5选G根据空前一句和空后一句可知,这里是说在疫情影响下我们的家不再只是家,而是变成了多用途的空间。所以选项G符合语境。6选B根据空后一句可知,这一部分讨论的内容是入口。所以选项B符合语境。7选F根据空前一句和空后一句可知,这部分内容是关于房间的功能和大小的灵活性变化。所以选项F符合语境。8选E根据本段第二句和空前一句可知,这一段是关于在家待的时间足够长之后新鲜空气的重要性。所以选项E符合语境。9选D根据本段第一句、空前一句和空后一句可知,本段是在讲关于新科技在家中的使用。所以选项D符合语境。.完形填空Recentl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558059.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(人教新课标)三年级语文下册第17课《可贵的沉默》课件(2)(共11张PPT).ppt
