2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 2 Travelling Around课时作业 新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit Travelling Around课时作业 新人教版必修第一册 2023
- 资源描述:
-
1、第一部分必修第一册UNIT 2阅读理解A(2021潍坊市高三阶段性监测)Earlier this year, we asked our readers to vote for their favorite childrens museums. Shortly after announcing the winners, these museums had to close their doors to help protect their communities from the spread of COVID19 But they also bring some of their progra
2、mming online. The Magic House/St. Louis, MissouriThe folks at The Magic House in St. Louis are sharing their expertise through their Magic at Home series. Each edition features a project that kids and their parents can do with household materials, like making a banjo or animal figures. City Museum/S
3、t. Louis, MissouriWhile City Museum is closed to visitors, the museum staff, artists and historians have launched City Museum on Air. This series takes place each weekday with an eclectic lineup of programmingeverything from free art classes, storytelling sessions and museum tours at upcoming exhibi
4、ts. Kohl Childrens Museum/Glenview, IllinoisThis winning childrens museum calls itself “The place where awesomeness lives”, and wouldbe visitors can bring that awesomeness into the home through its library of online teaching resources, story time sessions and “Home Zone” projects. Kids can learn how
5、 to fold paper airplanes, learn about the physics of wheels or make their own recycled paper. 1What results in the closing of childrens museums?AThe spreading of a disease. BThe decrease of wouldbe visitors. CThe readers votes on museums. DThe development of digital programming. 2When is online prog
6、ramming of City Museum accessible?AAt weekends. BAt any time. COn weekdays. DOn holidays. 3What do The Magic House and Kohl Childrens Museum have in common?AStressing handson experience. BDemonstrating how wheels work. COffering storytelling courses. DTeaching how to copy animal figures. 【语篇导读】受新冠疫情
7、的影响,一些从投票中获胜的儿童博物馆不得不关上大门。但是,它们将馆中的一些项目放到了网上。本文介绍了这些博物馆的网上项目的内容。1A细节理解题。根据第一段第二句“Shortly after announcing the winners, these museums had to close their doors to help protect their communities from the spread of COVID19”可知,在宣布获胜者后不久,这些博物馆不得不关门,以帮助保护其社区免受COVID19传染;据此可知,关门是为了防止疾病的传播。故选A项。2C细节理解题。根据第三段第
8、二句“This series takes place each weekday with an eclectic lineup of programming”可知,城市博物馆的网上项目在工作日开放。故选C项。3A细节理解题。根据第二段第二句“Each edition features a project that kids and their parents can do with household materials,like making a banjo or animal figures. ”可知,在魔术屋,孩子和他们的父母可以用家庭材料来制作班卓琴或动物模型。根据第四段尾句“Kids
9、 can learn how to fold paper airplanes, learn about the physics of wheels or make their own recycled paper. ”可知,在科尔儿童博物馆,孩子们可以学习如何折纸飞机,学习轮子的物理原理,或者自己制作再生纸。据此可知,魔术屋和科尔儿童博物馆的共同特点是强调实践经验。故选A项。B(2021湖南省高三六校联考)The summer holidays are in full swing and protests have begun in a number of popular European c
10、ities. Barcelona, in particular, is at the centre of these mounting concerns about the rapid growth of tourism in cities, especially during peak holiday periods. In fact, Destination Barcelona estimates that there were 30 million overnight visitors in 2017, compared to a resident population of 1,625
11、,137 Overtourism is not a new problem. While many tourists want to “live like a local” and have an authentic and immersive experience during their visit, the residents of many tourismdependent destinations are seeing the unique sense of place that characterised their hometowns vanish beneath a wave
12、of souvenir shops, crowds, tour buses and rowdy(吵闹的) bars. They are also suffering as local amenities(便利设施)and infrastructure are put under enormous strain. It is a truly global issue. Recently, Thai authorities were forced to act when a number of tourists visiting Maya Bay, the beach made famous by
13、 Danny Boyles film The Beach, led to shocking environmental damage. Overtourism is harming the landscape, damaging beaches, and putting infrastructure under enormous strain. It can have an impact in multiple ways. The international cruise industry, for example, delivers thousands of passengers daily
14、 to destination ports. While comparatively little is returned to communities, the cruise activity creates physical and visual pollution. City residents also bear the cost of tourism growth. As cities transform itself to cater for tourists, the global travel supply chain prospers. This coincides with
15、 increasing property speculation and rising costs of living for local communities. Airbnb, for example, has been accused of reducing housing affordability and displacing residents. Overcrowding and the establishment of typical tourismfocused businesses, such as clubs, bars and souvenir shops, overwh
16、elm local businesses, and rowdy and unmanageable tourist behaviour is common. This diminishes the unique ambience of destinations and leads to crowd and waste management pressures. Local government and planning authorities have so far been powerless to deal with the overwhelming influence of the glo
17、bal tourism supply chain. This has led to widespread “touristphobia” first described by Manuel Delgado more than a decade ago as a mixture of repudiation, mistrust and contempt for tourists. 4Whats the purpose of writing the first paragraph?ATo present a phenomenon. BTo introduce the topic, overtour
18、ism. CTo give readers a vivid description. DTo show the protests in Barcelona. 5The example of Thai authorities shows _. Amany local governments have already taken action to prevent overtourismBvisiting famous places shown in movies is a global phenomenonCtoo many visitors will cause great damage to
19、 local environmentDMaya Bay in Thai is a popular tourist destination attracting a great number of visitors6According to the passage,overtourism will _. Aimprove the local cruise industryBmake the local business boomCcause the rising costs of living for the residentsDincrease the business of Airbnb7W
20、hat will the writer most probably talk about in the following paragraph?AMeasures to deal with overtourism. BProblems caused by overtourism. CProtests caused by overtourism. DEnvironmental pollution caused by overtourism. 【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲的是过度旅游带来的一系列不好的影响。4B段落大意题。根据题目定位到文章第一段,通读该段可知,该段主要提到了过度旅游的
21、问题,结合下文主要围绕过度旅游带来的一系列不好的影响展开可知,该段是为了引出主题过度旅游。故选B项。5C推理判断题。根据题干中的“Thai authorities”定位到文章第二段最后一句,由此可知,过多的游客造成了惊人的环境破坏,泰国官方不得不采取行动。由此可推知,泰国官方的例子表明过多的游客会对当地的环境造成极大的破坏。故选C项。6C细节理解题。根据文章第四段中的“City residents also bear the cost of tourism growthThis coincides with increasing property speculation and rising
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558204.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-18萧山杨梅_语文S版.ppt
