分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 3 The Internet课时作业 新人教版必修第二册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:558222
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:53.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit The Internet课时作业 新人教版必修第二册 2023 高考
    资源描述:

    1、第一部分必修第二册UNIT 3阅读理解A(福建厦门双十中学2021届高三下新高考模拟)Last week, Education Secretary Arne Duncan declared a war on paper textbooks. “Over the next few years,” he said in a speech at the National Press Club, “textbooks should be abandoned. ” In their place would come a variety of digitallearning technologies, l

    2、ike ereaders and multimedia websites. Such technologies certainly have their place. But Secretary Duncan is threatening to light a fire to a_triedandtrue_technology that has been the foundation for one of the greatest educational systems on the planet. And while ereaders and multimedia may seem appe

    3、aling, the idea of replacing an effective learning platform with a widely hyped(炒作) but still unproven one is extremely dangerous. An expert on reading, Maryanne Wolf, has recently begun studying the effects of digital reading on learning, and so far the results are mixed. She worries that Internet

    4、reading, in particular, could be such a source of distractions for the students that they may cancel out most other potential benefits of a Weblinked, elearning environment, and while its true that the hightech industry has sponsored considerable amounts of research on the potential benefits of Webb

    5、ased learning, not enough time has passed for longitudinal (纵向的) studies to demonstrate the full effects. In addition, digitalreading advocates claim that lightweight ebooks benefit students backs and save schools money. But the rolling backpack seems to have solved the weight problem, and the aston

    6、ishing costs to equip every student with an ereader, provide technical support and pay for regular software updates promise to make the etextbook a very pricey choice. As both a teacher who uses paper textbooks and a student of urban history, I cant help but wonder what parallels exist between my ow

    7、n field and this sudden, wholesale abandonment of the technology of paper. 1What does the underlined part “a triedandtrue technology” in Paragraph 2 refer to?AFoundation. BPaper. CEbooks. DPlatform. 2What is the drawback of textbooks according to the passage?AIts price. BIts efficiency. CIts content

    8、. DIts weight. 3What worries Maryanne Wolf is that _. Aereaders and multimedia websites are learning methods that are proved effectiveBthe results of digital reading effects are understandableCdigital reading cant provide potential benefits for usersDstudents may not focus on learning by digital rea

    9、ding4What is the authors attitude towards digitallearning?AObjective. BSupportive. CPositive. DDisapproving. 【语篇导读】本文是一篇议论文。Arne Duncan宣布要废除纸质书本,要求学生使用电子书。文章对此进行了讨论,列举了电子书和纸质书的好处以及不足,也介绍了不同人对此问题的看法。1B词句猜测题。根据第二段第二句“ But Secretary Duncan is threatening to light a fire to a_triedandtrue_technology tha

    10、t has been the foundation for one of the great educational systems on the planet. ”可推知,a triedandtrue technology指的是“纸质教科书”。故选B项。2D细节理解题。根据第四段第二句“But the rolling backpack seems to have solved the weight problem, and the astonishing costs to equip every student with an ereader, provide technical suppo

    11、rt and pay for regular software updates promise to make the etextbook a very pricey choice. ”可知,文章中所提及纸质书的问题是它们的重量问题。故选D项。3D推理判断题。根据第三段第二句“She worries that Internet reading, in particular, could be such a source of distractions for the students that they may cancel out most other potential benefits

    12、of a weblinked”可知,Maryanne Wolf担心电子书会分散学生的注意力,使用电子书阅读会不够专注。故选D项。4A根据第二段“Such technologies certainly have their place. But Secretary Duncan is threatening to light a fire to a triedandtrue technology that has been the foundation for one of the greatest educational systems on the planet(这些技术当然有它们的一席之地

    13、。但国务卿邓肯威胁要点燃纸质教科书,而它是地球上最伟大的教育体系之一的基础)”,第三段“An expert on reading, Maryanne Wolf, has recently begun studying the effects of digital reading on learning, and so far the results are mixed(阅读专家玛丽安沃尔夫最近开始研究数字阅读对学习的影响,迄今为止,结果喜忧参半)”,以及第四段“In addition, digitalreading advocates claim that lightweight ebooks

    14、 benefit students backs and save schools money(此外,数字阅读倡导者声称,轻量级电子书有利于学生的背部,并节省学校的资金)”可知,作者在文章中客观地列举了其他人对电子学习的看法和态度,作者并未发表个人观点。故选A项。B(江苏苏锡常镇2021届高三下学期5月教学情况教研)Streaming(流媒体) first became popular in 2005, thanks to YouTube. Nowadays nearly three quarters of American households subscribe to at least on

    15、e video streaming service. With almost 200 million subscribers worldwide and a billion hours of content viewed each week, Netflix is by far the biggest paid service. No. 2 is Amazon Prime Video. But for every Goliath,_there are a hundred Davids. Many smaller streaming services show nothing but sport

    16、s, classic movies, or Japanese anime(动画片)In the early days of steaming the appeal was the lower cost, and it still is. The average streamer spends $37 a month and subscribes to three streaming platforms, while the average cable(有线电视) user pays more than $200 per month. Still streaming has become mor

    17、e expensive in recent years. In 2019, Netflix raised the price of its basic service 125 percent, to $899 a month. A quarter of its subscribers, who protested price increases, said they would cancel their subscriptions. Few did. A major reason: Streaming networks have become home to many of the most

    18、popular TV series, including recent Emmy winners. They offer fulllength feature films as well, and last year, Netflix received more Oscar nominations(提名) than any other media company. In fact, streaming has changed the Oscar competition, at least for this year. Usually only films shown in theaters a

    19、re considered, but because of the coronavirus, all movies released online in 2020 are qualified for the 2021 Academy Awards. That shift is especially good news for Disney, which is putting the much anticipated movie Mulan on its new streaming service, Disney. But watching Mulan from your own home wi

    20、ll cost $2999on top of the services monthly fee of $699Too much streaming can have its disadvantages, however. There are those who bingewatch, a term MerriamWebster added in 2017 with the definition “to watch many or all episodes of (a TV series) on end. ” Alejandro Fragoso from New York holds the G

    21、uinness World Record: 94 straight hours. 5What do the underlined words “Goliath” and “David” in Paragraph 1 refer to?ATV viewers. BTV programs. CStreaming subscribers. DStreaming services. 6Why did most Netflix subscribers continue their subscriptions?AThey cannot go without it. BThey think the low

    22、cost is a thing of the past. CNetflix has controlled the market. DThey think it is good value for money. 7What does the good news in Paragraph 3 mean to Disney?AThe movie Mulan can be released on Disney. BThe movie Mulan will generate great profits. CThe movie Mulan can compete for an Oscar. DThe mo

    23、vie Mulan will win an Oscar award. 8What do bingewatchers tend to do?AThey start a new life. BThey watch TV series continuously. CThey break world records. DThey watch TV series aimlessly. 【语篇导读】本文为说明文,主要介绍了流媒体在美国的发展。5D词义猜测题。根据第一段“With almost 200 million subscribers worldwide and a billion hours of

    24、content viewed each week, Netflix is by far the biggest paid service. No. 2 is Amazon Prime Video. ”和“Many smaller streaming services show nothing but sports, classic movies, or Japanese anime(许多小型流媒体服务只播放体育、经典电影或日本动漫)”可知,在排名一、二的Netflix和亚马逊这样的流媒体服务商之外,有许多小型的流媒体服务接踵而至,因此Goliath和 David在此处代指流媒体服务。故选D项。

    25、6D推理判断题。根据第二段“A quarter of is subscribers, who protested price increases, said they would cancel their subscriptions. Few did. ”和第三段“A major reason: Streaming networks have become home to many of the most popular TV series, including recent Emmy winners. They offer fulllength feature films as well ”

    26、可知,大多数Netflix用户继续订阅是因为流媒体网络已经成为许多受欢迎的电视、电影的片源地,他们认为物有所值。故选D项。7C推理判断题。根据第三段“Netflix received more Oscar nominations (提名) than any other media company. In fact, streaming has changed the Oscar competition, at least for this year. ”和“all movies released online in 2020 are qualified for the 2021 Academy

    27、 Awards. That shift is especially good news for Disney, which is putting the much anticipated movie Mulan on its new streaming service, Disney. ”可知,对迪士尼来说的好消息是电影花木兰可以角逐奥斯卡奖了。故选C项。8B细节理解题。根据最后一段“There are those who bingewatch, a term MerriamWebster added in 2017 with the definition to watch many or a

    28、ll episodes of (a TV series) on end. Alejandro Fragoso from New York holds the Guinness World Record: 94 straight hours. ”可知,来自纽约的Alejandro Fragoso保持着连续94小时的吉尼斯世界纪录。故bingewatchers倾向于不停刷剧。故选B项。C(原创)A California high school student recently took top honours at a worldwide science competition. Jeffrey

    29、Chen won the Breakthrough Junior Challenge prize in science earlier this month. The prize comes with $250,000 that Chen can use for college. The aim of the Breakthrough Junior Challenge is to influence young people so they will think creatively in science and mathematics. Students aged 1318 produce

    30、short videos which explain a complex science or math subject in an interesting way. The 17yearold Chen was chosen over 14 other finalists from the United States, Canada and India. The judges included several wellknown scientists and educators. Branko MalaverVojvodic, 18, of Peru, won the challenges

    31、“Popular Vote” contest. He received more than 16,000 likes, shares and positive reactions for his video on cryptography(密码学). You can watch it and the other videos on the Breakthrough Facebook page. In his prizewinning video, on YouTube, Jeffrey Chen talks about neutrinos(中微子). “This is a neutrino,

    32、you cant see or feel them, but every second each of us are bombarded with trillions of them. ” Chen explains neutrinos are particles that are smaller than an atom. He talks about how they can be used in astronomy. The competition was open to students from around the world. More than 11,000 students

    33、competed in the 2019 competition. Sal Khan, the founder of Khan Academy, praised Chens science video. “Jeffery is a natural science communicator,” Khan said. A California newspaper, The Daily Journal, said the competition combined Chens two great interestsastronomy and filmmaking and he artfully exp

    34、lains a complex topic and makes it easier to understand. Chen said he hopes to continue combining his interests as he studies environmental technology in college. He wants to work on climate change. 9How do the students participate in the competition?ABy making short videos. BBy designing a website.

    35、 CBy telling funny stories. DBy facetoface debate. 10Whats the probable meaning of the underlined word “bombarded” in Paragraph 3?AHit against. BKnocked down. CLaughed at. DPuzzled by. 11What does the California newspaper think of Chens video?AInteresting and shocking. BFunny and instructive. CScien

    36、tific and artistic. DVividly and specific. 12Whats the best title of the passage?AA Teen Takes Top Science PrizeBThe Breakthrough Junior ChallengeCMethods of Making Short VideosDStudents Participate in the Competition Actively【语篇导读】本文是一篇新闻报道,讲述加州高中生Jeffrey Chen制作的短视频在科学竞赛中获得最高荣誉的故事。9A细节理解题。根据文章第一段中的

    37、“Students aged 1318 produce short videos which explain a complex science or math subject in an interesting way. ”可知,1318岁的学生通过制作简短的视频,用有趣的方式解释复杂的科学或数学问题来参与比赛。故选A项。10A词义理解题。结合bombarded所在的句子“This is a neutrino, you cant see or feel them, but every second each of us are bombarded with trillions of them

    38、. ”可知,这是一个中微子,你看不见也感觉不到它们,但每秒钟我们每个人都被数万亿个中微子_,同时结合常识可知,此处应该指的是“每个人都被万亿个中微子轰击着/撞击着”之意。故选A项。11C推理判断题。结合“The Daily Journal, said the competition combined Chens two great interestsastronomy and filmmaking and he artfully explains a complex topic and makes it easier to understand. ”可知,每日日报表示,竞赛结合了Chen的两大

    39、兴趣天文学和电影制作,他巧妙地解释了一个复杂的话题,使其更容易理解。由此可知,Chen制作的短视频艺术性地解释了一个复杂的科学问题。故选C项。12A标题推测题。通览全文内容可知,文章主要讲述了加州一名高中生Jeffrey Chen在一项全球科学竞赛中获得了最高荣誉的故事。故选A项。七选五阅读(江苏省2021届高三新高考模拟试卷)We automatically assume that as adults, were wiser than when we were children. However, actually we can learn a lot from our childhood

    40、self. For example, we can learn to develop optimism about the future. Do you remember how excited you used to be just before Christmas? _1_ Reintroduce that childlike wonder into our daily experiences. We can learn to dream big and imagine the impossible. How often have you heard a child say somethi

    41、ng like “One day, Im going to be an astronaut”? Our adult minds immediately laugh at this idea and think about all the logical reasons as to why this might never happen. _2_ We minimize our chances of attaining what we dream about. It is okay to dream big just as our childhood self did. _3_ Our chil

    42、dhood self looked at possibilities and believed we could achieve them successfully. If we wanted to build a tree house, wed go about thinking about how to make it happen instead of focusing on all the reasons it might not happen. In this way we can fill our life with possibilities rather than regret

    43、s. We can learn to be playful and silly sometimes. _4_ Children spend a large amount of time escaping from reality to mess about and have fun. Make time for your childhood self to come out and play. Run around the garden, wear a silly hat or spend time laughing. _5_ADont imagine things could go wron

    44、g. BWe can learn to hold a “can do” attitude. CThat feeling of great joy is hard to beat. DMost children tend to think in a positive way. EAll of these activities can make us feel happy and alive. FWe employ selflimiting beliefs without even realizing it. GAll work and no play makes a person very du

    45、ll and upset. 【语篇导读】本文是一篇说明文,主要介绍了成人应该向孩子们学习一些好的品质。1C根据空前“Do you remember how excited you used to be just before Christmas?”可知,C项“那种巨大的喜悦的感觉是独一无二的”符合。故选C项。2F根据空前“Our adult minds immediately laugh at this idea and think about all the logical reasons as to why this might never happen. ”可知,F项“我们利用自我限制的

    46、想法却不自知”符合。故选F项。3B根据空后“Our childhood self looked at possibilities and believed we could achieve them successfully. ”可知,B项“我们可以学会持有能够做的态度”符合。故选B项。4G根据空前“We can learn to be playful and silly sometimes. ”可知,G项“只工作不玩耍让人变得无聊和沮丧”符合。故选G项。5E根据空前“Run around the garden, wear a silly hat or spend time laughing. ”可知,E项“所有的这些活动都会使我们感到快乐和富有生气”符合。故选E项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 3 The Internet课时作业 新人教版必修第二册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558222.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1