2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价21 Unit 5 Working The Land 新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 课时质量评价21 Unit Working The Land 新人教版选择性必修第一册 2023 高考 英语 一轮 复习 课时 质量 评价 21 新人 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(二十一)选择性必修第一册UNIT 5WORKING THE LAND 语言运用题组强化练. 完形填空(2022 山东潍坊四中高三模拟)A 22yearold aircraft maintenance engineer living in Dubai, Zachariah was visiting the southwest India state of Kerala for a family wedding when a lockdown was declared. Store shelves were emptying, and hence Zachariah and his
2、father 1 vegetables on their familys plot of land.Using YouTube videos and techniques Zachariahs grandfather had 2 to his father 3 a guide, they began a garden that finally helped 4 20 neighbouring households during the pandemic (流行病)The tropical (热带的)climate of Kerala, he said, 5 plenty of rain and
3、 sun, making farming handsoff 6 its time to harvest. That free style of farming is in line with Zachariahs growing 7 in sustainable agriculture, a movement that promotes working with nature instead of forcing the land to obey mans 8 What he didnt realise was that a 9 had been planted, one that would
4、 eventually lead him to 10 his career in engineering and consider one in farming. Soon after returning to Dubai, hes decided to 11 careers, from serving the skies to 12 the soil. “Its a big change for me. But this is what makes me 13 helping others and being in nature.”The time theyve spent together
5、 has also helped bring Zachariah and his father 14 . “We started bonding and I think thats why I 15 gardening,” Zachariah said.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了飞机维修工程师Zachariah在流行病期间和父亲一起种植蔬菜,养活了20户邻居。这件事让Zachariah感到很开心,不仅帮助了别人还融入了自然,所以对可持续发展农业产生兴趣,并决定转行。1. A. plantedB. gatheredC. consumedD. deliveredA根据上文的“St
6、ore shelves were emptying”可知,Zachariah和他父亲买不到东西,买不到蔬菜,所以就在自家的地里种植蔬菜。故选A。2. A. taken overB. passed downC. handed inD. worked outB根据上文“techniques”“Zachariahs grandfather”以及下文“a guide”等关键词,可知Zachariah应是借鉴YouTube上的相关视频以及祖父传给他父亲的技术,和他父亲开辟了一个菜园种菜。故选B。3. A. underB. withC. asD. withoutC根据上文“videos and techn
7、iques” 可知,视频和技术是提供指导作用的,作为向导的。故选C。4. A. stimulateB. motivateC. cleanD. feedD根据上文“they began a garden”可知,Zachariah和父亲开辟了一个菜园种菜,说明设空处应是指种出来的菜可以养活20户邻居。故选D。5. A. storesB. providesC. shiftsD. requiresB根据上文“The tropical (热带的)climate of Kerala”及下文“plenty of rain and sun”可知,Kerala的气候是热带气候,雨水和阳光是很充足的,说明这种气候
8、应是可以提供足够的雨水和阳光。故选B。6. A. forB. whileC. untilD. thoughC根据上文“plenty of rain and sun”及“making farming handsoff”可知,Kerala的气候提供了优良的生长条件,让农民不用操心太多。说明应该是直到该收获的时候农民才需要干预一下。故选C。7. A. interestB. influenceC. patienceD. doubtA根据下文倒数第二段“ Soon after returning to Dubai, hes decided to 11 careers, from serving the
9、skies to 12 the soil.”和“But this is what makes me 13 helping others and being in nature.”可知,这种自由耕作的可持续发展农业应是让Zachariah产生兴趣,才会有下文讲到的他转行的决定以及收获到的快乐。故选A。8. A. passionB. habitC. purposeD. will根据上文“instead of”可知,“forcing the land to obey mans 8 ”与“promotes working with nature”构成转折关系。由此可知,设空处应是指“违背人类的意愿”。
10、故选D。9. A. vegetableB. treeC. seedD. flowerC根据下文“one that would eventually lead him to 10 his career in engineering and consider one in farming.”可知,下文是对设空处的解释,说明设空处应是指“会让Zachariah最终重新思考他在工程领域的职业生涯,并考虑在农业领域发展的种子(想法)”已经在他心中种下,生根发芽。故选C。10. A. rethinkB. restoreC. broadenD. treasureA根据下文“consider one in f
11、arming”及“Soon after returning to Dubai, hes decided to 11 careers, from serving the skies to 12 the soil.”可知,Zachariah回到迪拜后不久就决定转变职业,由此可推出设空处应是指重新考虑职业生涯。故选A。11. A. improveB. chooseC. distinguishD. switchD根据上文“one that would eventually lead him to 10 his career in engineering and consider one in farm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558262.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
幼儿园小班社会教案《你好再见》活动精品教学设计儿童学前班优秀公开课.pdf
