江苏省响水中学2021-2022学年高一上学期第一次学情分析考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省响水中学2021-2022学年高一上学期第一次学情分析考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 响水 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 情分 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年江苏省响水中学高一上学期第一次学情分析考试英语试题总分:150分 时间:120分钟注意事项:1、本试卷共分两部分,第卷为选择题,第卷为非选择题。2、所有试题的答案均填写在答题纸上(请将选择题的答案直接填涂到答题纸上),答案写在试卷上无效。第一卷 (选择题, 共95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the
2、 shirt?A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1. Which classroom is the woman trying to find?A. English 625. B. History 625. C. English 471.2. What did the woman like doing as a middle school student?A. Listening to music. B. Playing basketball. C. Climbing mountains.3. Where will the woman go this evening
3、?A. To a restaurant. B. To a school. C. To the Students Club.4. How would the woman like to spend her winter vacation?A. She will have a rest at home.B. She will visit her uncle.C. She will travel to London.5. What are the two speakers mainly talking about?A. How the boy prepared for the exam.B. Whe
4、n the boy finished his book report.C. Why the boy went to bed late last night.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How does the girl feel about her maths homework?A. Worried.
5、B. Confident. C. Uninterested.7. What will the boy do next?A. Visit his brother.B. Telephone his brother.C. Help the girl with her homework.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man like doing in his free time?A. Camping. B. Taking photos. C. Watching foreign films.9. What does the man suggest doing this
6、weekend?A. Going to a photography show.B. Having photography classes.C. Visiting the Boundary Waters.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why is the woman coming to change her shirt?A. Its worn out. B. Its small. C. Its the wrong style.11. What color shirt did the woman buy yesterday?A. Green. B. Blue. C. Black.12.
7、 What does the man say about the woman?A. She looks beautiful in green.B. She should change a shirt in a larger size.C. She should try on some shirts in different styles.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the relationship between the speakers?A. Doctor and nurse. B. Nurse and patient. C. Doctor and patien
8、t.14. What is the mans problem?A. He often gets tired.B He doesnt feel like eating.C. He cant sleep well at night.15. What do we know about the man?A. He is hungry now.B. He dislikes junk food.C. He seldom does sports.16. What does the woman suggest the man do in the end?A. Do exercise every day. B.
9、 Get enough sleep. C. Eat right food.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the speaker think of his mothers performance?A Amazing. B. Dangerous. C. Interesting.18. How old is the speakers brother?A. 6. B. 11. C. 14.19. Why can the speakers father do a good job according to the speaker?A. He can dance well
10、.B. He has a loud voice.C. He has a good sense of balance.20. What animal does the speakers family have?A. A horse. B. A dog. C. A rabbit.第二部分:语篇理解(共三节,满分65分)第一节 阅读理解(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIndia has a very vast history and heritage(遗产). The country
11、 has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore. Historical tours in India provide everything that
12、 a traveler expects from his/her journey. These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.Historical tours of India generally consisted of four phases(阶段): ancient, medieval(中世纪的), modern India and contemporary India. Some of the historical travel packages are:Forts an
13、d PalacesThe rich cultural past of India is reflected in the countless forts(城堡) and palaces across the country. Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens. Some of the famous forts and palaces are: Agra Fo
14、rt (Agra), Fatehpur Sikri (Agra), Hawa Mahal (Jaipur), Amber Fort (Jaipur), City Palace (Jaipur), Gwalior Fort (Gwalior), Mysore Palace (Mysore), Red Fort (Delhi), etc.India Heritage ToursThe main purpose of India Heritage tours is to make Indians as well as tourists familiar with the rich Indian le
15、gacy(遗产). The heritage of the country is at least 5000 years. Some of the heritage tours are: medieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle, splendid Gujarat, etc.South India Historical ToursThe Southern India is known for its diversity and there are many places, which attract tourists, not on
16、ly from the country but also from all around the world. The famous tourists destinations in South India include Goa, Cochin, Kerala, Munnar, Periyar, Kottayam and the list goes on and on.1. The main purpose of this passage is _.A. to report some important events in the history of IndiaB. to help stu
17、dy the culture and history of IndiaC. to introduce some tours that can explore the history of IndiaD. to tell us how to explore the history of India2. Many tourists prefer to travel to and explore India because _.A. modern India has little to studyB. its culture is greatly influenced by its historyC
18、. Indian people have an interesting lifestyleD. Indias history is longer than that of any other country3. Most forts were built in order to _.A. honor the kingsB. act as a palace for queensC. attract touristsD. keep enemies away【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了探索印度历史的旅行。很多人喜欢到印度旅游是因为它的文化受历史的影
19、响。文章具体介绍了几个旅行线路。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段“These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.(这些历史之旅提供了学习和探索印度历史的机会)”及全文可知,本文的主要目的是介绍一些可以探索印度历史的旅行。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章第一段“The country has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of it
20、s own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore.(这个国家在过去见证了一些最重要的事件,每一个事件都对这个国家的文化、宗教、生活方式和经济有自己的影响。这是游客喜欢印度旅游和探索的主要原因之一)”可知,很多人喜欢到印度旅游是因为它的文化受历史的影响。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章第三段“Most of the forts wer
21、e constructed as a defense device to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens.( 大部分的城堡都是为了防御敌人而建造的,宫殿都是以国王和王后的名义建造的)”可知,建城堡是为了御敌。故选D。BHow fit are your teeth? Are you lazy about brushing them? Never fear: An inventor is on the case. An electric toothbrush senses
22、how long and how well you brush, and it lets you track your performance on your phone.The Kolibree toothbrush was exhibited at the International Consumer Electronics Show in Las Vegas this week. It senses how it is moved and can send the information to an Android phone or iPhone via a Bluetooth wire
23、less connection.The toothbrush will be able to teach you to brush right (dont forget the insides of the teeth!) and make sure youre brushing long enough. Its kind of like having a dentist actually watch your brushing on a day-to-day basis, says Thomas Serval, the French inventor.The toothbrush will
24、also be able to talk to other applications on your phone, so developers could, for instance, create a game controlled by your toothbrush. You could score points for beating monsters among your teeth. We try to make it smart but also fun, Several says.Serval says he was inspired by his experience as
25、a father. He would come home from work and ask his kids if they had brushed their teeth. They said yes, but Serval would find their toothbrush heads dry. He decided he needed a brush that really told him how well his children brushed.The company says the Kolibree will go on sale this summer, for $99
26、 to $199, developing on features. The U.S. is the first target market.Serval says that one day, itll be possible to replace the brush on the handle with a brushing unit that also has a camera. The camera can even examine holes in your teeth while you brush.4. Which is one of the features of the Koli
27、bree toothbrush?A. It can sense how users brush their teeth.B. It can track users school performance.C. It can detect users fear of seeing a dentist.D. It can help users find their phones.5. What can we learn from Servals words in Paragraph 3?A. You will find it enjoyable to see a dentist.B. You sho
28、uld see your dentist on a day-to-day basis.C. You can brush with the Kolibree as if guided by a dentist.D. Youd like a dentist to watch you brush your teeth every day.6. What is Paragraph 5 mainly about?A. How Serval found out his kids lied to him.B. Why Serval thought brushing teeth was necessary.C
29、. How Serval taught his kids to brush their teeth.D. What inspired Serval to invent the toothbrush.7. What can we infer about Servals children?A. They were unwilling to brush their teethB. They often failed to clean their toothbrushes.C. They preferred to use a toothbrush with a dry head.D. They lik
30、ed brushing their teeth after Serval came home.【答案】4. A 5. C 6. D 7. A【解析】【分析】本文是一篇科技类说明文。主要介绍了一种最新发明的电动牙刷,这种牙刷既智能又有趣,能够检查人们的刷牙情况。【4题详解】细节理解题。根据第一段第四句“An electric toothbrush senses how long and how well you brush, and it lets you track your performance on your phone.”可知,这种电动牙刷会感知你刷牙的时间和刷牙的情况,可以通过你的手
31、机获悉你的表现。故选A项正确。【5题详解】细节理解题。由Serval说的话“Its kind of like having a dentist actually watch your brushing on a day-to-day basis,”可推断,使用这种电动牙刷就好像有一个牙医天天监督指导你刷牙一样。故选C项正确。【6题详解】段落大意题。第五段主要阐述了Serval作为父亲发现孩子没有刷牙却说自己刷牙了这种情况之后,决定设计一种能够清楚地知道孩子刷牙情况的牙刷。因此推断本段主要讲述什么激励Serval发明了这种电动牙刷。故选D项正确。【7题详解】推理判断题。根据第五段二、三两句“He
32、 would come home from work and ask his kids if they had brushed their teeth. They said “yes,” but Serval would find their toothbrush heads dry.”可知,Serval的孩子没有刷牙却说自己刷牙了,因此推断孩子们不喜欢刷牙。故选A项正确。CThis activity will melt away the pounds, build your body and leave you on an emotional high. Yet the form of ex
33、ercise, the fitness trend of the year, does not require gym membership or a personal trainer. All you need to do is walk.Walking is a refreshing alternative to complicated aerobic (氧)routines and overpriced gym membership, says personal trainer Lucy Knight, author of a new book on the exercise. “It
34、is free, enjoyable and already a part of everyday life. All you need to do is correct your technique, walk faster and for longer and you will lose weight?There is much evidence of the benefits of walking. Scientists at the University of Pittsburgh recently discovered that overweight people who walke
35、d briskly (快)for 30 to 60 minutes a day lost weight even if they didnt change any other lifestyle habits. Another American study found that people who walked for at least four hours a week gained less weight than couch potatoes as they got older. Researchers at the University of Massachusetts medica
36、l school found that people who walked every day had 25 percent fewer colds than those who sat a lot. Best of all, walking makes you feel good about yourself For people suffering from depression, walking three to four times a week for 30 minutes has been shown to lift their mood,” says Knight.But how
37、 to walk your way to weight loss and wellness? Health experts recommend that we should walk 10,000 steps a day to stay healthy. Actually, you would probably need to walk at least 16,000 steps a day to lose weight. Your workout plans depend on your level of fitness. You should aim to progress by incr
38、easing your walking time by five minutes every two weeks, and walk a bit faster. In just three months, the results should speak for themselves, says Knight.8. What is the latest fitness trend according to the passage?A. Brisk walking.B. Losing weight.C. Working out in a gym.D. Exercising with a pers
39、onal trainer.9. The underlined word overpriced in paragraph 2 means .A. expensiveB. worthyC. prepaidD. discountable10. Studies and researches are mentioned in the passage to show walking .A. is gaining increasing popularityB. benefits people in different aspectsC. is an enjoyable way to lose weightD
40、. involves different groups of people11. It can be learned from the last paragraph that .A. 1600 steps a day is needed for weight lossesB. the effect of walking is noticeable over timeC. your fitness level depends on your health expertsD. changing the walking time every day is necessary【答案】8. A 9. A
41、 10. B 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了新的运动形式快走,以及研究表明步行对人们有不同方面的好处。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“Yet the form of exercise, the fitness trend of the year, does not require gym membership or a personal trainer. All you need to do is walk.”可知,然而,今年的健身趋势的运动形式不需要健身房会员或私人教练,你只要走路就行了。再根据第三段中的“Scientists at the Univers
42、ity of Pittsburgh recently discovered that overweight people who walked briskly (快)for 30 to 60 minutes a day lost weight even if they didnt change any other lifestyle habits.”可知,根据本文最新的健身趋势是快走。故选A项。【9题详解】词义猜测题。根据第一段中的“Yet the form of exercise, the fitness trend of the year, does not require gym mem
43、bership or a personal trainer. All you need to do is walk.”和第二段中的“Walking is a refreshing alternative to complicated aerobic (氧)routines and overpriced gym membership”可知,新的健身方式只需要走路,不需要复杂的有氧运动,且根据常识可知,健身房会员和私人教练的费用很高,由此可推知,划线词overpriced意为“昂贵的”,与A项意思相近。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第三段中的“There is much evidence
44、 of the benefits of walkingwalked briskly (快)for 30 to 60 minutes a day lost weightpeople who walked every day had 25 percent fewer colds than those who sat a lotwalking three to four times a week for 30 minutes has been shown to lift their mood”可知,文中提到了一些研究是为了表明步行对人们有不同方面的好处。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据最后第
45、一段中的“In just three months, the results should speak for themselves”可知,仅仅三个月的时间后,结果就会说明一切。由此可推知,随着时间的推移,走路的效果是显而易见的。故选B项。DTo Friend or Not to FriendWe all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school pl
46、ayground or lunch queue? Social networking sites have become extensions of the school hallways, so would you add your parents as friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends?In the past the generation gap included a technology gap, where children were up to d
47、ate with latest technology and parents were left behind, content to continue their day to day lives as they always had because they had no need to know more about technology. However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives. This realizati
48、on has given many parents the motivation to educate themselves about social networking sites.These days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them; theres also a certain amount of control over privacy that we dont get in real life. Sometime
49、s we feel that privacy is violated when we must accept a friend request from a parent or family member.Its a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our online lives. On the one hand we dont want to reject their request because that might hurt their feelings or make the
50、m feel you have something to hide. On the other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before.A recent survey suggested that parents shouldnt take it personally if their child ignores their request: When a
51、 teen ignores a parents friend request, it doesnt necessarily mean that they are hiding something, but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent. Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose not to add them
52、 to your friends list.12. From Paragraph 2, we learn thatA. parents feel secure about the privacy onlineB. social networks successfully fill the generation gapC. parents have realized the importance of social networksD. social networks offer a platform for parents to communicate13. Teenagers may ref
53、use a parents friend request because .A. they hide something from their parentsB. they are unwilling to be watched by parentsC. their parents tend to fall behind in technologyD. their parents make negative comoments on them14. The passage is mainly aboutA. parents* friend requestsB. social networksC
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558324.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
