江苏省南京师范大学附属中学2022-2023学年高一英语下学期期中试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南京师范大学 附属中学 2022 2023 学年 英语 学期 期中 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、南京师大附中2022-2023学年度第2学期高一年级期中考试英语试卷注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求。1本试卷满分为150分,考试时间为120分钟。2答卷前,务必将姓名、班级、学号、考场号、座位号、准考证号填写在答题卡上。3请用0.5毫米黑色签字笔按题号在答题卡指定区域作答,在其它位置作答一律无效。第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What did the man
2、 have from the womans mother?ACucumbers. BTomatoes. CPumpkins. 2What are the speakers probably doing?ARunning. BFishing. CSwimming.3What does the woman offer to do for the man?AGive him a ride. BBuy some medicine. CMake an appointment.4What is the probable relationship between the speakers?ASecretar
3、y and boss. BClassmates.CStudent and teacher. 5Where does the conversation probably take place?AAt a clothing store. BAt a restaurant. CAt a supermarket.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What are the speaker
4、s mainly talking about?AWhat sports they like. BWhen they learn sports. CHow they practice sports.7What does the woman think of skateboarding?AIt is suitable for everyone. BIt is helpful in making friends. CIt is easy to learn.听第7段材料,回答第8、9题。8What happened to Bonzo?AHe lost his ball. BHe fell terrib
5、ly ill. CHe had an accident.9How does the man feel about what happened?ASorry. BThankful. CDisappointed.听第8段材料,回答第10至12题。10Who can hear very well according to the man?AThe womans sister. BThe mans father.CThe man himself.11What does the man suggest the woman do?ASpend more time outside. BGo to see a
6、 doctor. CCheck her family history.12Why doesnt the woman want a hearing aid?AShe doesnt want to look old. BShe doesnt want to spend the money. CShe doesnt want to take the mans advice. 听第9段材料,回答第13至16题。13Where did the man just arrive?AAt his office. BAt his school. CIn a school.14Why was the man la
7、te?AHe lost his way. BHe stopped on the way. CHe was stuck in traffic. 15Where does the man work?AIn a police station. BIn a shopping mall. CIn a school 16What will the man do next?AHave something to drink. BTake off his uniform. CFind a place to park.听第10段材料,回答第17至20题。17When did Mister Rogers Neigh
8、borhood begin?AIn 1968. BIn 1978. CIn 2001.18What did Fred Rogers want to create most of all?AThe shows to teach people something. BThe shows to make money for others. CThe shows to entertain famous people 19What do we know about Fred Rogers?AHe thought parents should learn from children. BHe hosted
9、 an interview show lasting for a year. CHe taught children how to talk with their parents.20Which of these books sounds like one of Fred Rogers books?AMaking Friends. BLookingfora Job. CDriving a Car第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ARINGING IN YOUR EARS?EN
10、T DOCTOR DEVELOPED Tinnitus specialists are now recommending a new medically based program which can offer genuine relief for tinnitus-Sound Therapy!If you have:Ringing in the earsWork related noise exposureDizziness or vertigo(眩晕)Difficulty hearing clearlyBlocked ear/sSleeping problemsSound Therapy
11、 may be the answer!CALL 1300 55 77 96To learn exactly how our program works and get a FREE DVD info pack visit our websiteor call 1300 55 77 96 and discuss your needs with one of our consultants“I suddenly realised I didnt have tinnitus anymore!”Kelvin Pleming.Panel beater Sound Therapy INTERNIATION
12、 Pty LtdEffective Tinnitus Relief - at last!Every year millions of people visit their doctors complaining of tinnitus (ringing in the ears), and most are told that they just have to learn to live with it. Affecting approximately 20% of the population, tinnitus is a stressful condition that can cause
13、 sleeplessness, anxiety and social isolation. It is often accompanied by dizziness, a certain degree of sound sensitivity, blocked-ear or hearing loss.Now there is a new home-based treatment which comes from the research on the ear and brain. It uses high frequency stimulation, through music, to reb
14、uild and organize brain connections. The result, for most listeners, is relief or reduction of tinnitus and related conditions.Benefits can also include better sleep, clearer hearing. better memory, relief of dizziness and vertigo(眩晕)and a general feeling that the brain is sharper and communication
15、is easier.For a free DVD and information pack call the Sound Therapy national enquiry line on 1300 55 77 96.1. According to the advertisement, which of the following is TRUE of tinnitus?A. 20% of the sufferers visit doctors for it.B. It may result in many health problems.C. It is caused by sleepless
16、ness and anxiety.D. Tinnitus specialists may lose hearing.2. How does the Sound Therapy program work?A. By reducing ones exposure to noise.B. By offering patients tinnitus relief pills.C. By hiring the best doctors and researchers.D. By using music to improve brain connections. 3. By calling 1300557
17、796, one can_.A. discuss with ENT doctorsB. buy some DVD info packsC. talk to a consultant about his needsD. participate in the program for free【答案】1. B 2. D 3. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了耳鸣的症状、治疗方法和效果等。【1题详解】细节理解题。根据文章右栏第一段最后一句“tinnitus is a stressful condition that can cause sleeplessness, anxiety and
18、 social isolation. It is often accompanied by dizziness, certain degree of sound sensitivity, blocked-ear or hearing loss. (耳鸣是一种有压力的疾病,它会导致失眠、焦虑和社会隔离。常伴有头晕、一定程度的声音敏感、耳塞或听力损失)”可知,耳鸣常伴有其他的症状,可能会导致许多健康问题。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据右栏第二段第二句“It use high frequency stimulation, through music, to re-build and orga
19、nize brain connections. (它利用高频率的刺激,通过音乐,重建和组织大脑连接)”可知,声音疗法的原理是通过高频率的刺激,通过音乐重建和大脑的联系。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据左侧最后一段“To learn exactly how our program works and get a FREE DVD info pack, visit our website or call 1300557796 and discuss your needs with one of our consultants. (要确切了解我们的计划如何运作并获得免费的DVD信息包,请访问我
20、们的网站 或致电1300557796与我们的一位顾问讨论您的需求)”可知,打1300557796这个电话可以了解更多信息,获得免费DVD,还可以与顾问探讨自己的详细需求。故选C项。BTheres a new AI bot: ChatGPT, and youd better pay attention, even if you arent into artificial intelligence. The tool is an AI chatbot system that OpenAI released in November 2022 to show off and test what a v
21、ery large, powerful AI system can achieve.ChatGPT remembers the thread of your dialogue, using previous questions and answers to inform its next responses. It obtains its answers from huge volumes of information on the Internet. ChatGPT is built on top of the OpenAIGPT-3 family of large language mod
22、els using both supervised and reinforcement learning (监督和强化学习).You can ask ChatGPT anything, like explaining physics, asking for birthday party ideas and getting programming help. Perhaps its not smart enough to replace all humans yet, but it can be creative, and its answers can sound downright auth
23、oritative (权威的). A few days after its launch, more than 1 million people were trying out ChatGPT. UBS analyst LloydWalmsley estimated in February 2023 that ChatGPT reached 100 million monthly users in January, achieving in 2 months what took TikTok about 9 months and Instagram two and a half years.C
24、hatGPT is free to use at the moment because it is still in its research stage. But when too many people visit the site, it overloads and cant process your request. It just means you should try it at a later time when fewer people are trying to access it. If you want to skip the wait and have reliabl
25、e access, there is an option for you. As of Feb.1, 2023, OpenAI has a ChatGPT pro plan, ChatGPT Plus, which allows users to have general access even during peak times. This service does come at a cost of $20/month.However, ChatGPT cannot replace Google. ChatGPT is an artificial intelligence bot that
26、 provides solutions to your questiors, but Google is a search engine in which you can search for as much information as possible. ChatGPT has limited knowledge due to its programming but Google has unlimited knowledge which is updated every day.4. What does paragraph 2 mainly tell us about ChatGPT?A
27、. Its language model.B. Its working theory.C. Its design inspiration.D. Its development process.5. Why are the figures listed in paragraph 3?A. To show the popularity of ChatGPT.B. To stress the high cost of inventing ChatGPT.C. To prove the necessity of developing ChatGPT.D. To present the creativi
28、ty of artificial intelligence.6. What is ChatGPT Plus intended to do?A. To guide users to experience free services.B. To allow net surfers to skip advertisements.C. To help researchers detect the failure of the system.D. To offer consumers priority access during peak hours.7 What is the limitation o
29、f ChatGPT compared with Google?A. It operates based on limited data.B. It updates information at a fixed time.C. It takes more time to search for solutions.D. It serves a certain number of customers at a time.【答案】4. B 5. A 6. D 7. A【解析】【导语】这是一篇说明文。介绍了ChatGPT的出现,市场反应,并对它的优点及弊端进行分析。【4题详解】主旨大意题。根据第二段“C
30、hatGPT remembers the thread of your dialogue, using previous questions and answers to inform its next responses. It derives its answers from huge volumes of information on the Internet. ChatGPT is built on top of the OpenAI GPT-3 family of large language models and is fine-tuned (a method of transfe
31、r learning) using both supervised and reinforcement learning (监督和强化学习). (ChatGPT会记住你对话的线索,使用之前的问题和答案来告知它的下一个回答。它从互联网上的海量信息中获得答案。ChatGPT建立在OpenAI GPT-3家族的大型语言模型之上,并使用监督学习和强化学习进行了微调)”可知,本段描述了ChatGPT的操作使用,告诉我们它的工作原理。故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“A few days after its launch, more than 1 million people were tr
32、ying out ChatGPT. UBS analyst Lloyd Walmsley estimated in February 2023 that ChatGPT reached 100 million monthly users in January, accomplishing in 2 months what took TikTok about 9 months and Instagram two and a half years. (ChatGPT上线几天后,就有超过100万人在试用。UBS分析师Lloyd Walmsley在2023年2月估计,ChatGPT在1月份的月用户数达
33、到了1亿,只用了两个月的时间,就完成了TikTok大约9个月和Instagram两年半的任务)”可知,本段所列数字显示ChatGPT非常受欢迎。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第四段中“As of Feb. 1, 2023, OpenAI has a ChatGPT pro plan, ChatGPT Plus, which allows users to have general access even during peak times. This service does come at a cost of $20/month. (截至2023年2月1日,OpenAI推出了Chat
34、GPT专业计划ChatGPT Plus,允许用户在高峰时段也能进行一般访问。这项服务的费用是每月20美元)”可知,ChatGPT Plus的目的是在高峰时段给予用户优先访问权。故选D项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中“ChatGPT has limited knowledge due to its programming but Google has unlimited knowledge which is updated every day. (由于它的编程,ChatGPT的知识有限,但谷歌有无限的知识,每天都在更新)”可知,与谷歌相比,ChatGPT局限性是基于有限的数据进行操作。
35、故选A项。CMany important decisions come down to a choice between keeping the supposed safety and risking going out for a chance at getting something even better. Though risk-taking preferences vary between individuals, research with humans shows that were all generally less willing to take risks in situ
36、ations with more ambiguous(不确定的)outcomes. “The finding should also apply to risk-taking in chimps(黑猩猩),one of our closest evolutionary(进化的)ancestors,” said Haux, from Max Planck Institute for Human Development.To test the evolutionary roots of human risk preference, Haux and his colleagues measured
37、55 chimps living in reserves for their risky and ambiguous choices in an experimental setting. In each trial, they chose a ball from one of two pots. One pot was always safe because it contained two balls filled with one peanut each. In the risky condition, the second pot also contained two balls, b
38、ut one was filled with two peanuts and the other with nothing. In the ambiguous condition, the balls in the second pot still contained two rewards or nothing, but the chimps couldnt see the contents in the pot.On average, chimps chose the risky pot over the safe pot 55% of the time but chose the amb
39、iguous pot over the safe pot in just 25% of trials. This suggests that chimps, like humans, prefer to avoid situations with ambiguous versus known risks.“Structural similarities in risk preferences of humans and one of our closest living relatives are likely to reflect adaptations to similar changes
40、 in evolution. While many other factors may influence human risk-taking preferences, the parallels between human and chimp behavior suggest that evolutionary adaptations have helped set a consistent(一致的)baseline,” Haux said.Future work will compare how the risk-taking preferences of chimps living in
41、 reserves may differ from those living in zoos or in the wild, as well as how they compare to those of bonobos, another close evolutionary relative of humans, Haux added.8. What was the purpose of the research on chimps?A. To compare their intelligence level with humans.B. To prove that chimps are m
42、ore willing to take risks.C. To test the the evolutionary roots of human risk preference.D. To find out the differences between humans and chimps.9. Which illustrates the risky condition in the experimental setting?A. B. C. D. 10. What does the underlined word “parallels” in paragraph 4 probably mea
43、n?A. Conflicts.B. Interactions.C. Misunderstandings.D. Similarities.11. What can be inferred from the last paragraph?A. Haux is satisfied with the current research.B. Other animals will be studied for more evidence.C. The research topic will be shifted to another field.D. Bonobos will be studied bec
44、ause they live in the wild.【答案】8. C 9. B 10. D 11. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。为了检验人类冒险偏好的进化根源,Haux和他的同事在一个实验环境中测量了55只生活在保护区的黑猩猩的冒险和模糊选择。通过实验他们发现,黑猩猩和人类一样,更喜欢避免风险模糊的情况。【8题详解】细节理解题。根据第二段的第一句“To test the evolutionary roots of human risk preference, Haux and his colleagues measured 55 chimps living in reserves f
45、or their risky and ambiguous choices in an experimental setting.(为了检验人类冒险偏好的进化根源,Haux和他的同事们在实验环境中测量了55只生活在保护区的黑猩猩的冒险和模糊选择)”可知,对黑猩猩进行研究的目的是为了检验人类冒险偏好的进化根源。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第二段的句子“In the risky condition, the second pot also contained two balls, but one was filled with two peanuts and the other with
46、nothing.(在冒险的条件下,第二个罐子里也有两个球,但一个里面装满了两颗花生,另一个什么也没有)”可知,第二个图的内容与实验的描述项符合。故选B项。【10题详解】词义猜测题。根据第四段中Haux所说的第一句“Structural similarities in risk preferences of humans and one of our closest living relatives are likely to reflect adaptations to similar changes in evolution.(人类和我们最亲近的亲缘动物之一在冒险偏好上的结构相似性可能反映了
47、对进化中类似变化的适应)”和单词parallel后面的“between human and chimp behavior suggest that evolutionary adaptations have helped set a consistent baseline(人类和黑猩猩之间的行为的表明,进化适应有助于建立一致的基线)”可知,此处说的是人类和黑猩猩之间的相似性,parallels和上一句中的similarities是对应的。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的内容“Future work will compare how the risk-taking prefer
48、ences of chimps living in reserves may differ from those living in zoos or in the wild, as well as how they compare to those of bonobos, another close evolutionary relative of humans, Haux added.(Haux补充说,未来的工作将比较生活在保护区的黑猩猩与生活在动物园或野外的黑猩猩的冒险偏好有何不同,以及它们与人类的另一个近亲倭黑猩猩的冒险偏好有何不同)”可以推论出,研究人员还会研究其它动物以获得更多证据。
49、故选B项。DIn the ancient walled city of Sanaa, mud skyscrapers rise high into the sky. The towering structures are built entirely out of earth and decorated with amazing geometric patterns. The local mud architecture is so unique that the city has been recognized as a UNESCO World Heritage site.“As an o
50、utstanding example of architecture reflecting the spatial (空间的) characteristics of the early years, the city in its landscape has an extraordinary artistic quality,” UNESCO writes in its description of Sanaa. “The buildings also show exceptional craftsmanship (工艺) in the use of local materials and t
51、echniques.”Even though the buildings in Sanaa are thousands of years old, the ancient structures are still inhabited today and most remain private houses. It is easy to see why these mud buildings have not lost their appealthey are well-insulated (隔热的), sustainable and extremely adaptable for modern
52、 use. “It is the architecture of the future,” says Damluji, co-founder of the Mud Brick Architecture Foundation.Architects around the world are reviving (复兴) raw-earth construction as they seek to construct sustainable buildings that can survive extreme weather events such as flash floods and intens
53、e heat. Could this ancient form of architecture influence the design of our future homes?The construction industry accounts for 38% of global carbon dioxide emissions. The building sector has an important role to play if the world is to meet the goal of reaching net zero by 2050. Concrete, a common
54、modern construction material, has a huge carbon footprint. Replacing concrete with less polluting materials is important to achieving our climate goals, scientists warn.The ancient material, mud, could be the perfect sustainable replacement for concrete, according to Damluji. Constructing with mud h
55、as a very low impact on the environment and the material itself is fully recyclable, she says. “If you want to pull down a wall or change the design, you can recycle all the materials.” An added benefit is that mud buildings are warm in the winter and cool in the summer. This reduces the need for ai
56、r conditioning units, which consume large amounts of electricity and contain refrigerants (制冷剂) that make up greenhouse gas emissions. Mud structures are also incredibly strong and resistant to extreme weather, such as heatwaves, floods and droughts, which scientists say will become more frequent an
57、d intense as temperatures continue to rise.Therefore, people who wish to live in a modern, comfortable home should consider one made of mud. Overall, it makes for highly advanced as well as sustainable design.12. According to the first two paragraphs, buildings in Sanaa are “unique” because .A. they
58、 are tall and tower over the entire cityB. their geometric patterns create artistic feelingsC. they are beautifully crafted with local resourcesD. their fascinating history has attracted many tourists13. Which of the following is TRUE about mud materials according to the passage?A. They can reduce t
59、he chance of extreme weather events.B. They can be ideal for sustainable construction of the future.C. They might produce a lot of greenhouse gas emissions.D. They might cause substantial temperature changes.14. It can be inferred from the passage that_.A. mud might be an important solution to the c
60、limate crisisB. the mud buildings in Sanaa are no longer suitable to liveC. rebuilding mud construction would take great effortsD. mud has become the favourite material of architects15. Whats the authors attitude towards raw-earth construction in the building industry?A. Cautious.B. Indifferent.C. C
61、ritical.D. Supportive.16. What might be the best title of the passage?A. Historic Cities Mark Human CivilizationB. Construction Industry Threaten Climate GoalsC. Modern Architecture Survive Extreme WeatherD. Ancient Material Make for Future House Designs【答案】12. C 13. B 14. A 15. D 16. A【解析】【导语】这是一篇说
62、明文。本文以Sanaa具有特色的泥质城堡引入,主要介绍了泥浆这种古老的材料可作为完美的可持续的建筑材料。【12题详解】细节理解题。根据第一段的“The towering structures are built entirely out of earth and decorated with amazing geometric patterns. The local mud architecture is so unique that the city has been recognized as a UNESCO World Heritage site.(这些高耸的建筑完全是用泥土建造的,装
63、饰着引人注目的几何图案。当地的泥建筑非常独特,因此这座城市已被联合国教科文组织列为世界遗产)”和第二段的“The buildings also show exceptional craftsmanship(工艺)in the use of local materials and techniques.(这些建筑还展示了在使用当地材料和技术方面的卓越工艺)”可知,Sanaa的建筑的独特之处在于它们是用当地的资源进行精心装饰的。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段的“It is easy to see why these mud buildings have not lost their
64、appealthey are well-insulated (隔热的), sustainable and extremely adaptable for modern use. “It is the architecture of the future,” says Damluji, co-founder of the Mud Brick Architecture Foundation.(很容易理解为什么这些泥建筑没有失去吸引力它们隔热良好,可持续发展,非常适合现代使用。“这是未来的建筑,”泥砖建筑基金会的联合创始人Damluji说)”和第四段的“Architects around the w
65、orld are reviving(复兴)raw-earth construction as they seek to construct sustainable buildings that can survive extreme weather events such as flash floods and intense heat.(世界各地的建筑师正在复兴生土建筑,因为他们寻求建造能够抵御暴洪和高温等极端天气事件的可持续建筑)”可知,泥土材料是未来可持续建设的理想选择。故选B。【14题详解】推理判断题。根据倒数第三段“The construction industry accounts
66、 for 38% of global carbon dioxide emissions. The building sector has an important role to play if the world is to meet the goal of reaching net zero by 2050. Concrete, a common modern construction material, has a huge carbon footprint. Replacing concrete with less polluting materials is important to
67、 achieving our climate goals, scientists warn.(建筑业占全球二氧化碳排放量的38%。如果世界要实现到2050年实现净零排放的目标,建筑行业可以发挥重要作用。混凝土是一种常见的现代建筑材料,它的碳足迹非常大。科学家警告说,用污染更少的材料取代混凝土对实现我们的气候目标至关重要)”和倒数第二段的“The ancient material, mud, could be the perfect sustainable replacement for concrete, according to Damluji. Constructing with mud
68、has a very low impact on the environment and the material itself is full yrecyclable, she says.(达姆利伊表示,这种古老的材料泥浆,可能是混凝土的完美可持续替代品。她说,用泥浆建筑对环境的影响非常小,而且材料本身是完全可回收的)”推知,泥浆可能是气候危机的重要解决方法。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“Therefore, people who wish to live in a modern, comfortable home should consider one made of m
69、ud. Overall, it makes for highly advanced as well as sustainable design.(因此,想要住在现代舒适的房子里的人应该考虑用泥土做的房子。总的来说,它有助于高度先进和可持续的设计)”推知,作者对建筑行业的生土建筑持支持态度。故选D。【16题详解】主旨大意题。通读全文,并结合第三段的“It is easy to see why these mud buildings have not lost their appealthey are well-insulated (隔热的), sustainable and extremely
70、adaptable for modern use. “It is the architecture of the future,” says Damluji, co-founder of the Mud Brick Architecture Foundation.(很容易理解为什么这些泥建筑没有失去吸引力它们隔热良好,可持续发展,非常适合现代使用。“这是未来的建筑,”泥砖建筑基金会的联合创始人Damluji说)”和最后一段“Therefore, people who wish to live in a modern, comfortable home should consider one m
71、ade of mud. Overall, it makes for highly advanced as well as sustainable design.(因此,想要住在现代舒适的房子里的人应该考虑用泥土做的房子。总的来说,它有助于高度先进和可持续的设计)”可知,本文主要介绍了泥浆这种古老的材料可作为完美的可持续的建筑材料。D项“古老的材料造就了未来的房屋设计”可以作为本文的最佳标题。故选D。E“Leave her alone.” Hans Hubermann entered the fray (争吵). His gentle voice made its way in, as slip
72、ping through a crowd. “Leave her to me.” He moved closer and sat on the floor, against the wall. The floor was cold and unkind.“You know how to roll a cigarette?” he asked her, and for the next hour or so, they sat in the rising pool of darkness, playing with the tobacco and the cigarette papers and
73、 Hans Hubermann smoking them.When the hour was up, Liesel could roll a cigarette well. She still didnt have a bath.To most people, Hans Hubermann was barely visible. An un-special person. Certainly, his painting skills were excellent. His musical ability was better than average. Somehow, though, and
74、 Im sure youve met people like this, he was able to appear as merely part of the background, even if he was standing at the front of a line. He was always just there. Not noticeable. Not important or particularly valuable.The frustration of that appearance, as you can imagine, was completely mislead
75、ing, lets say. There definitely was value in him, and it did not go unnoticed by Liesel Meminger. (The human child so much cleverer at times than the stupid adults.) She saw it immediately.His manner.The quiet air around him.When he turned the light on in the small, humble washroom that night, Liese
76、l observed the strangeness of her foster fathers (养父) eyes. They were made of kindness, and silver. Like soft silver, melting. Liesel, upon seeing those eyes, understood that Hans Hubermann was worth a lot.When Liesel finally had a bath, after two weeks of living on Himmel Street, Rosa gave her an e
77、normous tight hug. Nearly choking her, she said, “Its about time!”After a few months, they were no longer Mr and Mrs Hubermann. With a few typical words, Rosa said, “Now listen, Liesel from now on you call me Mama.” She thought a moment. “What did you call your real mother?”Liesel answered quietly.
78、“Also Mama.”17. What might be the cause of the fray before Hans interrupted it?A. Liesel refused to have a bath.B. Liesel was annoyed by Rosas cooking.C. Liesel wanted to learn how to roll a cigarette.D. Liesel suffered from living with Hans and Rosa.18. What did Liesel notice immediately when she m
79、et Hans?A. His musical ability.B. His painting skills.C. His being invisible.D. His personal qualities.19. Which of the following expressions best describe Liesel?A. Shy and thoughtful.B. Sensitive and clever.C. Naughty and tough.D. Imaginative and easy-going.20. What does the underlined sentence “A
80、fter a few months, they were no longer Mr and Mrs Hubermann.”mean?A. Liesel started to call them Hanns and Rosa.B. Liesel was sent back to her real parents.C. Liesel adapted herself to the new family.D. Liesel was used to Rosas strange manner.【答案】17. A 18. D 19. A 20. C【解析】【导语】本文是小说偷书贼的节选。文章介绍了Liese
81、l融入新家庭的过程,并介绍了Hans Hubermann和Rosa Hubermann的人物特点。【17题详解】推理判断题。根据第三段“When the hour was up, Liesel could roll a cigarette well. She still didnt have a bath.(时间到了,Liesel可以很好地卷一支烟了。她仍然没有洗澡)”和倒数第三段“When Liesel finally had a bath, after two weeks of living on Himmel Street, Rosa gave her an enormous tight
82、 hug. Nearly choking her, she said, “Its about time!”(在Himmel街住了两个星期后,Liesel终于洗了个澡,Rosa紧紧地拥抱了她一下。她哽咽着说:“是时候了!”)”可推知, Hans介入前,她们争吵的原因是Liesel拒绝洗澡。故选A。【18题详解】推理判断题。根据第五到七段“There definitely was value in him, and it did not go unnoticed by Liesel Meminger. (The human childso much cleverer at times than t
83、he stupid adults.) She saw it immediately. His manner. The quiet air around him.(他身上肯定有价值,Liesel Meminger也注意到了这一点。(人类的孩子有时比愚蠢的成年人聪明得多。)她立刻就看出来了。他的态度。他安静的神态)”可推知,Liesel遇到Hans时立刻注意到了他的个人品质。故选D。【19题详解】推理判断题。根据倒数第三段的“When Liesel finally had a bath, after two weeks of living on Himmel Street, Rosa gave h
84、er an enormous tight hug. (在Himmel街住了两个星期后,Liesel终于洗了个澡,Rosa紧紧地拥抱了她一下)”和倒数第二段的“After a few months, they were no longer Mr and Mrs Hubermann.(几个月后,他们不再是Hubermann先生和Hubermann太太了)”可知,Liesel一开始到这个家很拘束,并且经历了几个月才适应。由此推知,Liesel比较害羞。根据最后一段“Liesel answered quietly. “Also Mama.”(Liesel安静地回答。“还是叫妈妈。”)”以及第二段黑体字
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558762.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021-2022学年高中新教材英语人教版必修第一册课件:UNIT 1 TEENAGE LIFE SECTION Ⅰ LISTENING AND SPEAKING .pptx
