江苏省南京师范大学附属中学2022-2023学年高二英语下学期期中试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南京师范大学 附属中学 2022 2023 学年 英语 学期 期中 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、南京师大附中2022-2023学年度第2学期高二年级期中考试注意事项英语试卷考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1.本试卷满分为150分,考试时间为120分钟。2.答卷前,务必将姓名、班级、学号、考场号、座位号、准考证号填写在答题卡上。3.请用0.5毫米黑色签字笔按题号在答题卡指定区域作答,在其它位置作答一律无效。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
2、1.Where did the boy find the frog?AIn the park. BIn the house. CIn the garden.2.Who is the man speaking to?AA bank clerk. BA hotel receptionist. CA restaurant manager.3.What size does the man want?ASmall. BMedium. CLarge.4.What does the woman want to do?AGo shopping. BSave money. CBuy a new house.5.
3、How do the children feel?AExcited. BSleepy. CBored.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why does the man want to open a new account?AFor daily use. BFor saving money. CFor a mor
4、e expensive purchase. 7.What is the mans main problem?AHe doesnt own an ID card. BHe doesnt get enough money. CHe doesnt have the right documents.听第7段材料,回答第8至10题。8.What size shoes does the man probably often wear?A42. B41. C40.9.What is probably the mans favorite type of exercise?ARunning. BTennis.
5、CHiking.10.What is the probable relationship between the speakers?ATeammates. BHusband and wife. CSalesperson and customer. 听第8段材料,回答第11至13题。11.Where are the speakers?AAt a clothing store. BAt their house. CAt a travel agency.12.How long will the speakers stay in the Swiss Alps?AFor two days. BFor f
6、ive days. CFor seven days.13.What does the woman suggest the man do?A.Try packing the suitcase. B.Buy clothes for the travel. C.Wear jackets onto the plane. 听第9段材料,回答第14至17题。14.What does the man say about his working experience?AHe owned a small business years ago. BHe worked at a company for severa
7、l years. CHe has taught Spanish for a couple of years.15.Why does the man want to leave his present job?ATo gain higher pay. BTo get a full-time job.CTo work close to home.16.What is the man interested in?ATravel. BComputer games. CForeign languages. 17What question did the man ask the woman?AWhen h
8、e is supposed to start work BWhat responsibilities he would have. CWhen he will be informed about his application. 听第10段材料,回答第18至20题。18.What is the main idea of the talk?AWays to save the planet. BNew rules around electric cars. CThe production of plastic bottles.19.When will the production of petro
9、l cars stop?ABy 2021. BBy 2025. CBy 2030.20.What does the speaker suggest as alternatives to plastic bottles?AGlass bottles. BMetal bottles. CWood bottles. 第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFrequently Asked Questions for Yellowstone National ParkHow much i
10、s the entrance fee?$85-Private, non-commercial vehicle; $30-Motorcycle or snowmobile (winter);$20-Visitors 16 and older entering by foot, bike, ski, etc.*This fee provides the visitor with a 7-day entrance permit for both Yellowstone and Grand Teton National Parks.Where should we stay?Your decision
11、may depend on how much time you have and what you want to see the most. If you plan on visiting Yellowstone National Park for only a few days and want to experience some of the main attractions then West Yellowstone would be a good base. If you want to have the full park experience then perhaps lodg
12、ing (住宿) at Old Faithful would be a good choice. If you want to view the most wildlife, then we suggest the Northeast Entrance.When is the best time to visit the park?This depends on what your interests are. Spring has abundant wildlife, roaring waterfalls and wild weather. Summer has it all includi
13、ng the most crowds, so youd better get out early and eat your breakfast on the road! Fall is a special time of year. Everything seems to be declining including the crowds. Winter is a time of being a bit of social isolation. In years past it was more “economical” to visit most of the park. Now it is
14、 more restricted unless you can afford a snow-coach or guided snowmobile tour.Can I get Cell and Wi-Fi?Free public Wi-Fi is available at Al-bright Visitor Center and at some park lodges for registered guests. Cell service is extremely limited, with reception only available in or near major developed
15、 areas. In summer, service often reaches its limit in these areas.Yet, it is sad to see the latest generation fade away from normal everyday activities and conversation. Get out, look around, admire the wonders. Therere plenty of natural and human distractions around every corner. The last thing we
16、want to do is distract visitors from Yellowstones wonders especially while driving.1. How much is the entrance fee in total if Jeffery makes a self-driving trip to Yellowstone with his father and his 14-year-old daughter during the winter vacation?A. $50B. $85C. $105D. $1252. The underlined sentence
17、 implies that .A. most of the park was restricted to visitors in winter in the pastB. visiting Yellowstone in winter is preferred by most local peopleC. winter used to be the best time to visit the park in terms of expensesD. nowadays most people choose to tour the park on a snow-coach in winter3. W
18、e can learn from the passage that .A. the wireless connection is not satisfactoryB. Old Faithful provides a full view of the parkC. the entrance ticket applies to Yellowstone onlyD. younger generations make up the majority of park visitors【答案】1. B 2. A 3. A【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章回答了几个关于黄石国家公园旅游的问题。【1题详解
19、】细节理解题。根据How much is the entrance fee?部分中“$85-Private, non-commercial vehicle ($85-私人、非商业车辆)”可知,杰弗瑞在寒假期间与父亲和女儿自驾游黄石公园需要支付私家车入场费85美元。故选B项。【2题详解】词句猜测题。根据划线句中“In years past”和下文“Now”可推知,上下文描述了过去和现在的情况,结合下文“Now it is more restricted unless you can afford a snow-coach or guided snowmobile tour. (现在的限制更多了,
20、除非你能负担得起雪上马车或有导游的雪上摩托之旅)”中“more restricted”可推知,上下文比较了冬季游黄石公园受到限制的情况,所以,划线句中“In years past it was more economical to visit most of the park.”是指过去在冬季游黄石公园,大部分地方都是受到限制的,而现在限制更多了。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Can I get Cell and Wi-Fi?部分中“Free public Wi-Fi is available at Al-bright Visitor Center and at some park l
21、odges for registered guests. Cell service is extremely limited, with reception only available in or near major developed areas. In summer, service often reaches its limit in these areas. (阿尔布赖特游客中心和部分公园小屋为已登记的客人提供免费公共Wi-Fi。手机服务非常有限,只有在主要开发地区或附近才能接收到信号。在夏季,这些地区的服务常常达到极限)”可知,公园里的无线信号差强人意。故选A项。BOn Janu
22、ary 7th, 2022, David Bennett became the first person to have a heart transplanted successfully into him from a pig. On that occasion, mere operation success was the goal. This operation is a milestone for xenotransplantation (异种移植) the transfer of organs from other species to human patients.For deca
23、des, researchers have attempted to deal with xenotransplantations basic problem. This is that the human body, when it recognizes foreign tissue, tends to turn against it. In the case of pigs, the most important marker of foreignness is a sugar molecule (分子) called alpha-Gal. While this molecule does
24、 not exist in humans, antibodies to kill it do. So no transplant from a pig with alpha-Gal would last more than a couple of minutes in a human body. In 2003 pigs were produced with a changed genome so as to prevent the enzyme (酶) responsible for making alpha-Gal. This was a step in the right directi
25、on, but other barriers popped up.The pig for Davids operation had a genome changed in ten ways to increase the chances of success. Three genes had been removed to reduce the risk of a human antibody rejecting the organ. A fourth, a growth gene, had also been knocked out, to ensure the heart did not
26、enlarge after transplantation. And six human genes had been added to promote acceptance.There are other concerns. One is any unknown rejection mechanism. Another is the possibility that the organ may pass viruses to its new host. The pig in question was raised where there was no virus to reduce the
27、chance of that, but it remains a possibility.In theory, pigs can be raised to provide humans with any solid organ, but some will be more complex than others. Moreover, even if these barriers can be overcome, most researchers still acknowledge that increasing xenotransplantation to meet the worlds de
28、mand for organs may take decades. After this news, however, the chances that it will happen eventually have increased.4. What is the basic problem of xenotransplantation?A. The human body lacks alpha-Gal.B. The human body resists foreign tissues.C. The life of the transplanted organ is too short.D.
29、The enzyme is prevented from making alpha-Gal.5. Why was a growth gene removed in Davids case?A. Because it would change Davids genome.B. Because it would lead to heart enlargement.C. Because it would make the heart more acceptable.D. Because it would be recognized by Davids antibodies.6. What can w
30、e learn about the pig?A. It saved the patients life perfectly.B. It had a decreased number of genes.C. It had an unknown rejection mechanism.D. It was raised in a virus-free environment.7. What is the authors attitude towards the future of xenotransplantation?A. Optimistic.B. Indifferent.C. Disturbe
31、d.D. Uncertain.【答案】4. B 5. B 6. D 7. A【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章报道了全球首例异种移植手术成功,大卫贝内特成为第一个从猪身上成功移植心脏的人。【4题详解】细节理解题。根据第二段关键句“For decades, researchers have attempted to deal with xenotransplantations basic problem. This is that the human body, when it recognizes foreign tissue, tends to turn against it.”(几十年
32、来,研究人员一直试图解决异种移植的基本问题。这就是当人体辨别出外来组织时,往往会抵抗外来组织。)可知,异种移植的基本问题是当人体辨别出外来组织时,往往会抵抗外来组织,由此可知,异种移植的基本障碍是人体抵抗(排斥)外来组织。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段关键句“A fourth, a growth gene, had also been knocked out, to ensure the heart did not enlarge after transplantation.”(第四个是生长基因,也被移除,以确保移植后心脏不会扩大。)可知,移除生长基因是为了确保移植后心脏不会扩大
33、。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段关键句“The pig in question was raised where there was no virus to reduce the chance of that, but it remains a possibility.”(讨论中的那头猪是在没有病毒的地方饲养的,以减少感染的机会,但仍然有可能感染病毒。)可知,为了减少感染的机会,那头猪是在没有病毒的地方饲养的。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段关键句“Moreover, even these barriers can be overcome, most resea
34、rchers still acknowledge that increasing xenotransplantation to meet the worlds demand for organs may take decades. After this news, however, the chances that it will happen eventually have increased.”(此外,即使这些障碍可以克服,大多数研究人员仍然承认,增加异种移植以满足世界对器官的需求可能需要几十年。然而,这一消息之后,最终发生的可能性增加了。)可知,作者认为,这次异种移植手术的成功,表明未来
35、异种移植以满足世界对器官的需求的可能性增加了,由此可知,作者对异种移植的未来持乐观态度。故选A项。CWhat do Harry Potter, Katniss Everdeen, and Frodo all have in common with the heroes of ancient myths (神话)?Joseph Campbell studied myths from all over the world and published a book called “The Hero with a Thousand Faces”, retelling dozens of stories
36、 and explaining how each represents the mono-myth, or Heros Journey. So, what is the “Heros Journey”?He thinks of it as a cycle in his book. The journey begins with the hero receiving a mysterious message, an invitation, or a challenge. After crossing the threshold from his safe home to adventure, w
37、ith some help probably from someone older, wiser, our hero solves a riddle, slays a monster, escapes from a trap. The heros darkest hour then comes, when he faces death and possibly even dies, only to be reborn. As a result, the hero claims some treasure, special recognition, or power, which can var
38、y between stories. After all that adventure, the hero returns to his ordinary world, but upgrades to a new level. Nothing is quite the same once you are a hero.The Heros Journey myth exists in all human cultures and keeps getting updated, because we humans reflect on our world through symbolic stori
39、es of our own lives. You leave your comfort zone, have an experience that transforms you and then you recover and do it again. You dont literally slay dragons or fight Voldemort, but you face problems just as scary. Joseph Campbell said, “In the cave you fear to enter lies the treasure you seek.”Wha
40、t is the symbolic cave then you fear to enter? Auditions (试镜) for the school play? Baseball tryouts? Love?Watch for this formula (公式) in books, movies, and TV shows you come across. You will certainly see it again. Also be sensitive to it in your own life. Listen for your call to adventure. Accept t
41、he challenge. Conquer your fear and claim the treasure you seek. And then, do it all over again.8. What is the correct order of the “Heros Journey”?Return to the ordinary world but upgrade to a new level. Receive a call to adventure and assistance from a wiser man. Set out on the adventure and go th
42、rough a series of tough trials. Face a life-or-death crisis and be reborn with some special power.A. B. C. D. 9. Why is Heros Journey myth so popular?A. Because its a way to learn about the past.B. Because its a way to reflect on our world.C. Because these stories are part of human culture.D. Becaus
43、e these stories are always being updated.10. Which of the following may the author disagree with?A. We all need a “cave” to hide in face of danger.B. Difficulties we face tend to be treasures in life.C. Our comfort zone will promote our development.D. We should watch more movies and shows for the fo
44、rmula.11. Which of the following is a suitable title for the passage?A. Where to Find a Hero.B. Be Your Own Hero.C. How to Conquer Your Fear.D. Seek Your Scary Cave.【答案】8. C 9. B 10. A 11. B【解析】【导语】本文是一篇议论文。文章通过介绍英雄的旅程,倡导大家倾听冒险的召唤,接受挑战,征服恐惧。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段“The journey begins with the hero receiv
45、ing a mysterious message, an invitation, or a challenge. After crossing the threshold from his safe home to adventure, with some help probably from someone older, wiser, our hero solves a riddle, slays a monster, escapes from a trap. The heros darkest hour then comes, when he faces death and possibl
46、y even dies, only to be reborn. As a result, the hero claims some treasure, special recognition, or power, which can vary between stories. After all that adventure, the hero returns to his ordinary world, but upgrades to a new level. Nothing is quite the same once you are a hero. (旅程开始于英雄收到一个神秘的信息,一
47、个邀请,或一个挑战。英雄步出平凡安稳的家门,展开冒险。在一些年长、聪明的人的帮助下,他解开了一个谜语,杀死了一个怪物,从陷阱中逃脱。然后,英雄最黑暗的时刻到来了,他面临死亡,甚至为了能够重生,必须先死过一次。结果,英雄获得了一些宝藏、特别的认可或力量,这些在不同的故事中有所不同。在所有的冒险之后,英雄回到了他的平凡世界,但他再也不是昔日吴下阿蒙)”可知,英雄的旅程是:接到冒险的召唤并受到智者的帮助踏上冒险之旅并经历一系列艰难的考验面对生死危机,获得重生和特殊能力回到平凡的世界,超越过去的自己,提升到新的水平。对应的正确顺序是。故选C。【9题详解】细节理解题。根据文章第三段“The Heros
48、Journey myth exists in all human cultures and keeps getting updated because we humans reflect on our world through symbolic stories of our own lives. (英雄之旅存在于所有的文化中,并且不断地推陈出新。因为我们人类通过自身生活中极具象征性的故事,反映出所处的世界)”可知,英雄之旅的神话如此流行是因为它是反思我们的世界的一种方式。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章倒数第三段“You dont literally slay dragons or
49、 fight Voldemort, but you face problems just as scary. Joseph Campbell said, “In the cave you fear to enter lies the treasure you seek.”(你不需要真正地屠龙或对抗伏地魔,但你面临的问题同样可怕。约瑟夫坎贝尔说过:“在你害怕进入的洞穴里,藏着你所寻找的宝藏”)”以及倒数第二段“What is the symbolic cave then you fear to enter? Auditions (试镜) for the school play? Baseball
50、 tryouts? Love?(你害怕进入的象征性洞穴是什么?学校戏剧的试镜?棒球选拔赛? 爱?)”可知,在你害怕进入的洞穴里,藏着你所寻找的宝藏,由此推知,作者认为“洞穴”是好的,只有进入这些你害怕进入的洞穴才能找到寻找中的宝藏。A项:We all need a “cave” to hide in face of danger(面对困难时,我们都需要一个“洞穴”来躲藏)与作者表述不符。故选A。【11题详解】主旨大意题。通读全文,并结合最后一段“You will certainly see it again. Also be sensitive to it in your own life.
51、Listen for your call to adventure. Accept the challenge. Conquer your fear and claim the treasure you seek. And then, do it all over again.(你一定会再看到它。在你自己的生活中也要对它保持敏感。倾听冒险的召唤。接受挑战。征服你的恐惧,得到你想要的宝藏。然后,再来一遍)”可知,文章倡导去冒险,接受挑战,征服恐惧。B项:Be Your Own Hero(做自己的英雄)可以作为本文的最佳标题。故选B。DAmerica was where all my mother
52、s hopes lay. My mother believed one could be anything he wanted to be in America. “You can be a prodigy (神童), too,” my mother told me when I was nine. “You can be best at anything.” We didnt immediately pick the right kind of prodigy. At first my mother thought I could be a Chinese Shirley Temple. W
53、ed watch Shirleys old movies on TV as though they were training films. My mother would poke my arm and say, “Ni kan”You watch.Soon after my mother got this idea about Shirley Temple, she took me to a beauty training school and put me in the hands of a student who could barely hold the scissors witho
54、ut shaking. Instead of getting big fat curls, I emerged with an uneven mass of crinkly black fuzz.In fact, in the beginning, I was just as excited as my mother, maybe even more so. I pictured this prodigy part of me as many different images, trying each one on for size. I was a dainty ballerina girl
55、 standing by the curtains, waiting to hear the right music that would send me floating on my tiptoes. I was Cinderella stepping from her pumpkin carriage with sparkly cartoon music filling the air.In all of my imaginings, I was filled with a sense that I would soon become perfect. My mother and fath
56、er would adore me. I would be beyond reproach (责备). I would never be annoyed by anything. Every night after dinner, my mother and I would sit at the Formica kitchen table. She would present new tests, taking her examples from stories of amazing children she had read and a dozen other magazines she k
57、ept in a pile in our bathroom. My mother got these magazines from people whose houses she cleaned. She would look through them all, searching for stories about remarkable children.The first night she brought out a story about a three-year-old boy who knew the capitals of all the states and even most
58、 of the European countries. A teacher was quoted as saying the little boy could also pronounce the names of the foreign cities correctly.“Whats the capital of Finland?” my mother asked me, looking at the magazine story.All I knew was the capital of California, because Sacramento was the name of the
59、street we lived on in Chinatown. “Nairobi!” I guessed, saying the most foreign word I could think of. She checked to see if that was possibly one way to pronounce “Helsinki” before showing me the answer. The tests got harder multiplying numbers in my head, finding the queen of hearts in a deck of ca
60、rds, trying to stand on my head without using my hands, predicting the daily temperatures in Los Angeles, New York, and London.And after seeing my mothers disappointed face once again, something inside of me began to die. I hated the tests, the raised hopes and failed expectations. Before going to b
61、ed that night, I looked in the mirror and when I saw only my face staring back and that it would always be this ordinary face I began to cry. Such a sad, ugly girl! I made high-pitched (尖锐的) noises like a crazed animal, trying to scratch out the face in the mirror.And then I saw what seemed to be th
62、e prodigy side of me because I had never seen that face before. I looked at my reflection, blinking so I could see more clearly. The girl staring back at me was angry, powerful. This girl and I were the same. I had new thoughts, willful thoughts, or rather thoughts filled with lots of wonts. I wont
63、let her change me, I promised myself. I wont be what Im not.12. Why did the mother and the girl watch Shirley Temples old movies on TV?A. Because the mother was a fan of Shirley TempleB. Because the girl resembled Shirley Temple in appearance.C. Because Shirley Temples hairstyle was very popular amo
64、ng children.D. Because the mother wanted her daughter to be a Chinese Shirley Temple.13. Which of the following statements is TRUE about the tests the girl did every night?A. She got through the tests painfully.B. She felt confident and finished them smoothly.C. She failed the tests and began to los
65、e confidence.D. She made preparations for tests to please her mother.14. What does the underlined sentence in the passage mean?A. The mother was disappointed and gave up her daughter.B. The mother expected her daughter to know the right answer.C. The answers were more than one and the mother checked
66、 them.D. The mother was not sure about the answer and wanted to confirm it.15. What might happen after the last paragraph?A. The girl might do what she really likes.B. The girl might do whatever her mother asks.C. The girl might try her best to become successful.D. The mother might change her attitu
67、de and listen to her daughter.【答案】12. D 13. C 14. B 15. A【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了望女成凤的妈妈把女儿按天才来培养,但无数次的失败让女儿失去信心。但一次镜子前的自省让女儿接受了真正的自我,决定不再受妈妈的摆布,要去做自己真正喜欢做的事。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“At first my mother thought I could be a Chinese Shirley Temple. Wed watch Shirleys old movies on TV as though they were trai
68、ning films.(起初,我妈妈认为我可以成为中国的秀兰邓波儿。我们会在电视上看雪莉演的老电影,就像看训练电影一样)”可知,妈妈和女孩在电视上看秀兰邓波儿的老电影是因为妈妈希望女儿成为中国的秀兰邓波儿,让女儿通过看电影来接受训练。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“And after seeing my mothers disappointed face once again, something inside of me began to die. I hated the tests, the raised hopes and failed expectations.
69、Before going to bed that night, I looked in the mirror and when I saw only my face staring back and that it would always be this ordinary face I began to cry. Such a sad, ugly girl!(在再次看到母亲失望的脸后,我内心的某些东西开始消亡。我讨厌考试,讨厌那些高涨的希望和失败的期望。那天晚上睡觉前,我照镜子,只看到自己的脸在盯着我看而且永远都是这张普通的脸我哭了起来。多么悲伤、丑陋的女孩!)”可知,女孩没有通过那些测试,
70、并开始对自己失去信心。故选C项。【14题详解】词句猜测题。根据上文可知,妈妈问女儿“芬兰的首都是哪里?”,女儿给出了一个明显错误的答案“内罗毕”。根据划线句“She checked to see if that was possibly one way to pronounce “Helsinki” before showing me the answer.(在给我看答案之前,她查了一下“赫尔辛基”是否可能是这样发音的)”可知,妈妈专门查了芬兰首都“赫尔辛基”是否可以读作“内罗毕”,由此推知,妈妈非常希望女儿的答案是正确的,甚至寄希望于“内罗毕”是“赫尔辛基”的另一个读音。故选B项。【15题详
71、解】推理判断题。根据最后一段中“I looked at my reflection, blinking so I could see more clearly. The girl staring back at me was angry, powerful. This girl and I were the same. I had new thoughts, willful thoughts, or rather thoughts filled with lots of wonts. I wont let her change me, I promised myself. I wont be
72、what Im not.(我看着自己的影子,眨了眨眼睛,以便看得更清楚。那个盯着我看的女孩很生气,很强势。这个女孩和我是一样的。我有了新的想法,任性的想法,或者更确切地说,是充满了很多不愿意的想法。我不会让她改变我,我向自己保证。我不会成为我不是的样子)”可推知,女儿的遭受挫折后重新审视了自己,接受了真正的自我,决定不再受妈妈的摆布。接下来,她要去做自己真正喜欢做的事。故选A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Imagine that as you are boarding an airpla
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558764.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022七年级数学上册 第5章 数据的收集与统计 5.ppt
