江苏省南通、盐城 、淮安、 宿迁等地部分学校2022届高三上学期第一次大联考英语 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省南通、盐城 、淮安、 宿迁等地部分学校2022届高三上学期第一次大联考英语 WORD版含解析 江苏省 南通
- 资源描述:
-
1、英语注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1. 答题前,请您务必将自己的姓名、学校、考位号用书写黑色字迹的0.5毫米签字笔填写在答题纸上。2. 请认真核对监考员在答题卡上所粘贴的条形码上的姓名、考试证号与你本人的是否相符。3. 答题时,必须用书写黑色字迹的0.5毫米签字笔写在答题纸上的指定位置,在其它位置作答一律无效。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可
2、播放相关音频,请去附件查看】What caused the mans problem?A. A brush.B. A new soap.C. Some milk.【答案】A【解析】【原文】W: What is wrong with your left arm? Did you change soaps, or did you have a reaction to the milk again?M: No, I washed it with a brush because it was very dirty. Now my skin there is red and painful.2. 【此处
3、可播放相关音频,请去附件查看】What is the main topic of the conversation?A. A famous writer.B. A series of books.C. A friend named Ken.【答案】B【解析】原文】W: Have you ever read the Harry Potter books by J.K. Rowling? Theyre great for learning English.M: Yeah, my friend Ken introduced them to me. Ive read all seven of them
4、. Theyre awesome.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When is the test?A. Tomorrow.B. In a week.C. In a month.【答案】A【解析】【原文】W: Today is the final day before your test. Have you been studying? If you do well, your father and I will buy you something next month.M: Ive been studying for a week. Get ready to buy me a ne
5、w bike.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. On a mountain.B. Down in a valley.C. By the sea.【答案】A【解析】【原文】M: Come over here. You cant see anything from over there. Stand over by me.W: Oh, yeah. I see what you are saying. You can see the whole valley all the way down
6、 to the ocean from up here.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the burgers made with?A. Ham.B. Chicken.C. Vegetables.【答案】C【解析】【原文】M: Can I order one of your “Beyond Meat” burgers? It sounds delicious.W: Before you order, I should let you know theyre not actually meat. Theyre like hamburgers, but theyre ma
7、de with plant-based foods.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5 分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What did the woman want to do?A. Rent an apartment.B. Send a message.C. Buy a house.7. What would the
8、speakers do next?A. Meet the nice house owner.B. Find the subway station.C. Look for another flat.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Hello, Mr. Owens. Did you get my message?M: Yes, I did. You said you were looking for an apartment for around s1000 per month?W: Yes, but if it is a bit more expensive, its not a
9、 big deal.M: There is one place I can take you to. Its very close to the subway station, and the house owner is really nice. W: Thats great! Is it in good shape?M: Not really . but that is why it is such a good price!W: No, thank you. If the house is falling apart, theres no point in going to see it
10、. M: OK. Ill keep that in mind.听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. How is the mans project going?A. He hasnt started yet.B. He is almost finished.C. He has finished less than 50%.9. What does the woman think about her project?A. It is time-saving.B. It is difficult.C. It is boring.10. Which subject
11、 are the two speakers projects about?A. History.B. Theater.C. Literature.【答案】8. C 9. B 10. A【解析】【原文】M: Helen, how much progress have you made on our new project?W: I m about 95% done. All I have to do is review it, make some small changes, and then create a title page.M: What? Im not even halfway do
12、ne yet! Why does everything come so easy for you?W: I didnt say it was easy. I spent a lot of time on it, and it was hard to find all the sources I needed.M: Oh, man! I only have a short amount of time to get this done. What is your project on? W: Ancient Greece and their influence on theater and li
13、terature. You? M: Mine is on World War .W: Well, there is a lot of information on that. Go to the library and dont waste any more time!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What did the students do first after they arrived at the care home?A. They cooked some food.B. They set up some activities.C.
14、They helped clean some rooms.12. What did the elderly probably enjoy the most?A. Watching the play.B. Working on some art.C. Having company during the day.13. Why did the students visit the care home?A. To get extra credits.B. To make some money.C. To do volunteer work.【答案】11. A 12. C 13. C【解析】【原文】W
15、: It was so nice of those students from Fanwood High School to visit the Bud Lake elder care home this past weekend.M: I was working there on Saturday when they came. It was a beautiful sight seeing all the residents faces light up after the students arrived. I cant believe they arrived so early to
16、make breakfast.W: That was very kind of them. What kinds of things did the students do?M: Many of them set up activities, such as making an area for painting. My favorite part was watching the play that they put on.W: That sounds great. Im sure the elderly loved having all of those young people visi
17、t them.M: Yes, I was told many times that just having them around was the best part of the day.W: I assume you also enjoyed having more time to focus on the residents rather than clean. These students deserve to get some extra school credits!M: It was very helpful, but they only did it out of the ki
18、ndness of their hearts.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What did the man use to be?A. A teacher.B. A shopkeeper.C. A security guard.15. What do we know about the woman?A. She has just retired.B. She has just moved home.C. She has just been married.16. How long will the woman stay in town?A. Fo
19、r two weeks.B. For one month.C. For two months.17. What does the man say about the town he lives in?A. Its dangerous.B. Its not suitable for young people.C. Its hard for the old to find a job there.【答案】14. B 15. C 16. B 17. B【解析】【原文】M: Well, look who it is. Is that little Macy Jones I see? Long time
20、 no see.W: Hello, Mr. Stone. It has been a long time, hasnt it? You look as young as ever.M: Oh, Macy. I remember you were always one of the sweetest girls in town. How are your parents?W: My dad has just retired, and my mother is teaching her last year at the high school. What happened to your groc
21、ery store? M: You know, somebody wants to build a big mall. They give me a bunch of money, and before I know it, its all gone. Now Im just a security guard. What about you?W: I came home for the summer holidays. I just had my wedding, actually. We have an apartment in the city. Its really great.M: H
22、ow long are you back? A couple of weeks, or more?W: Im a school teacher, like my mom, so I get two months off in July and August. But Im only back for half that time, because I have things to do back in the city.M: Good for you. This is no place for someone your age to build a career. For an old man
23、 like me, I wouldnt want to live anywhere else. Be careful in the city, though. Stay safe.W: I will, Mr. Stone. It was nice seeing you again.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Who is the speaker?A. A coach.B. A program host.C. A sports fan.19. When docs the talk take place?A. During a game.B. Befo
24、re a game.C. After a game.20. What is the purpose of the talk?A. To put pressure on team members.B. To inspire team members.C. To praise team members.【答案】18. A 19. B 20. B【解析】【原文】Everybody, listen up! You hear those people out there? Those people are cheering for you. Because they know you deserve i
25、t. And they believe, just like I do, that you can do it Now, I know a lot of you are thinking about the regular season. Yes, we lost to them every time we faced them. We lost badly. But the game hasnt started yet, and we only had one point less than them in the standings(排名). And you know what else?
26、 Theyre scared. Theyre shaking in their boots, because at the beginning of the year, we were the worst team in the league. They called us terrible, and they called us losers! So, you tell me who is the real pressure on? Us? No. We are expected to lose. Every single sports expert and every single ann
27、ouncer have predicted well lose in four games. The pressure is on them. And we are going to put the pressure on them from the moment that ball goes in the air, until the moment the time runs out. This is it, gentlemen! This is what you have all dreamed about since you were kids, lying on your beds s
28、taring at the posters on your wall. Now its our turn to be on those posters! So, what are you going to do? Lie down like boys or fight like men?!第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AStyle and comfortable stays dont come at too high a price for visitors in this
29、selection of new hostels (旅社) across Europe. You can eat sleep and meet without it costing the earth.The Burgoyne HostelThere are 11 bedrooms with views of mighty mountains, plus sitting rooms with fires. The 1783bar and restaurant serves great food Late August will see a mix of agricultural shows a
30、nd the Richmond Walking, 18-26 September.The Principal HostelThis is a hotel with sweeping staircases and high ceilings - but isnt locked to its past Theres a luxurious indoor pool and a restaurant serving British cuisine. If youre pressed for time, theres an exit straight on to Platform 1 of York s
31、tation at the back of the hotel.The Wensleydale HostelOpened in 2019, this 17th-century inn is in a picturesque spot in Yorkshire. Its a labour of love for the owners Charles and Fiona Merchie who are bringing the place back to life room by room. Rented e-bikes can be delivered to the hotel. Fishing
32、 can also be arranged.The Black Swan HostelTommy Banks was the youngest British chef to win a Michelin star when he took over the kitchen inherited(继承)from his parents. It serves exceptionally good, hearty food made from produce grown in the pubs own garden. Booking several months ahead for one of t
33、he nine bedrooms is essential21. Which of the following is most conveniently accessible?A. The Principal Hostel.B. The Burgoyne Hostel.C. The Wensleydale Hostel.D. The Shibden Hostel.22. What can visitors do in both the Burgoyne Hostel and the Wensleydale Hoste1?A. Ride e-bikes.B. Go Fishing.C. Enjo
34、y the scenery.D. Attend festivals.23. Which of the following highlights the Black Swan Hostel?A. Booking in advance.B. Homegrown food.C. Insufficient rooms.D. Inherited kitchen.【答案】21. A 22. C 23. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要介绍的是四个时尚舒适,且价格不太高的旅馆。【21题详解】细节理解题。根据The Principal Hostel部分的“If youre pressed for ti
35、me, theres an exit straight on to Platform 1 of York station at the back of the hotel”(如果您赶时间的话,在酒店后面有一个直接通往约克站1号站台的出口)可知,The Principal Hostel是最容易进去的,故选A。【22题详解】细节理解题。根据The Burgoyne Hostel部分的“There are 11 bedrooms with views of mighty mountains, plus sitting rooms with fires”(这里有11间卧室,可以看到雄伟的山脉,还有几间
36、起居室,可以生火)及The Wensleydale Hostel部分的“Opened in 2019, this 17th-century inn is in a picturesque spot in Yorkshire”(这家17世纪的旅馆于2019年开业,位于约克郡一个风景如画的地方)可知,游客可以在伯格恩旅舍和文斯利代尔旅舍欣赏风景,故选C。【23题详解】细节理解题。根据The Black Swan Hostel部分的“It serves exceptionally good, hearty food made from produce grown in the pubs own ga
37、rden”(它提供特别美味、丰盛的食物,这些食物都是由酒馆自家花园里种植的农产品制成的)可知,黑天鹅旅舍的特色是自种食物,故选B。BA high school senior in California called Ahmed Muhammad has started an organization that designs science kits(配套工具) for primary school students. He launched Kits Cubed to introduce kids to the wonders of science through fun, affordab
38、le, and accessible means, which owed to a babysitting experience.He was babysitting his nephew when he decided that the activity for the day would be a science experiment. His nephew told him that he hated science because he was bad at it. “He literally loved everything and then when I brought up sc
39、ience, he doubted himself,” Muhammad told CNN. Muhammad was not going to let his nephews self-doubt continue, so he decided to use simple science experiments to convince him that he was not bad at science.“We went to the store together and I had him pick out potatoes, and then I went to the hardware
40、 store to buy some copper nails, some galvanized(镀锌的) nails and some wire. And then, we made a battery out of them,” he said. That was how Muhammad successfully convinced his nephew that he was not bad at science. “He actually likes science now,” he said.From this experience, Muhammad started thinki
41、ng to help more kids like his nephew. With the help of his teachers, he started designing science kits that explored real science concepts with simple everyday materials. So far, Kits Cubed sells three kinds of kits, with three experiments in each kit. Each kit sells for $15.According to Muhammad, K
42、its Cubed has reached more than 2,000 young people in Oakland so far. “My nephew told me he was bad at science. He didnt like it. I want to remove that thought, and replace it with Im good at science and I can be a scientist if I want to. Thats what I really want them to get out of the kits,” said M
43、uhammad.24. What can we learn from Muhammads babysitting experience?A. Children usually hate scientific experiments.B. Muhammad extended his nephews interest.C. Muhammad got along well with his nephew.D. Children could hardly remove self-doubt.25. What can we know about the science kits?A. They are
44、still in the trial period.B. They use easily available materials.C. They include three experiments in total.D. They are independently designed by Muhammad.26. Which of the following could best describe Ahmed Muhammad?A. Creative and capable.B. Active and independent.C. Tolerant and hard-working.D. H
45、umorous and warm-hearted.27. What does Muhammad really expect children to gain from his science kits?A. The ability to do some research.B. The respect for science and scientists.C. The understanding of science concepts.D. The confidence in learning science well.【答案】24. B 25. B 26. A 27. D【解析】【分析】本文是
46、一篇记叙文,加州的一个叫艾哈迈德穆罕默德的高中生受到他做保姆的经历启发成立了一个组织,为小学生设计科学包。他推出了Kits Cubed,通过有趣、实惠、方便的方式向孩子们介绍科学的奇迹。【24题详解】细节理解题。根据第三段“That was how Muhammad successfully convinced his nephew that he was not bad at science. “He actually likes science now,” he said.”(穆罕默德就是这样成功地让他的侄子相信他在科学方面并不差。“他现在真的很喜欢科学,”他说。)可知Muhammad改变
47、了侄子对于科学的态度,由讨厌到喜欢。故选择B。【25题详解】细节理解题。根据第四段“With the help of his teachers, he started designing science kits that explored real science concepts with simple everyday materials.”(在老师的帮助下,他开始设计科学工具包,用简单的日常材料探索真正的科学概念。)可知科学工具包用的是简单的日常材料,故选择B。【26题详解】推理判断题。根据首段“A high school senior in California called Ahm
48、ed Muhammad has started an organization that designs science kits(配套工具) for primary school students. He launched Kits Cubed to introduce kids to the wonders of science through fun, affordable, and accessible means, which owed to a babysitting experience.),可知Ahmed Muhammad自己设计工具包,非常有创意,并且可以将创意变成现实,有一
49、定的能力,故选择A。【27题详解】推理判断题。根据最后一句“I want to remove that thought, and replace it with Im good at science and I can be a scientist if I want to. Thats what I really want them to get out of the kits,” said Muhammad.”( 我想消除这种想法,代之以“我擅长科学,如果我想的话,我可以成为一名科学家”。这是我真正希望他们从球衣中得到的。”穆罕默德说道。)可知他想孩子们得到学习科学的自信,故选D。CSci
50、entists have recently developed a method to 3D-print greener buildings using local soil that they say has the potential to revolutionise the construction industry.Sarbajit Banerjee, a professor of chemistry and materials science and engineering at Texas A&M University, said 3D printing enabled a ver
51、satility that allowed them to print entire architectural facades, although getting such structures to meet existing building regulations remained a significant challenge.Concrete remains the primary material used in many construction projects but it cannot be recycled and requires a lot of energy to
52、 mix and transport. The research teams aim is to print structures using the type of soil that can be found in any garden.“While the wndespread use of concrete has widespread access to housing and enabled the growth of cities, this has come at a considerable environmental cost,” said Banerjee.“The mo
53、ve to 3D-print concrete threatens to exacerbate this problem. However, we envision a new example of construction that uses naturally sourced materials. Using such materials will further pave the way for building designs that are specifically adapted to the needs of the local climate.Whats more, the
54、use of local materials would reduce the need to transport concrete long distances, further reducing the environmental impact of the buildings.The research teams plan to replace concrete with the earth beneath our feet depends on their ability to improve the soils capability to stand the weight of th
55、e whole house, to which Banerjee said they “are making excellent progress”.Once they have a clearer idea of the limits of the technology, Banerjee and his team plan to further investigate how it might allow for building on other planets. For instance, they have worked on addressing the problem of bu
56、ilding all-weather roads in the subarctic. They hope the technology could one day be used beyond Earth, to create settlements on the moon or even Mars.28. Whats the latest development in construction?A. Recycling concrete.B. Reducing the construction cost.C. 3D-printing buildings from local soil.D.
57、Changing the construction regulations.29. What does the underlined word “exacerbate” in paragraph 5 probably mean?A. Address.B. Worsen.C. Relieve.D. Simplify.30. What is the condition for replacing concrete with the earth?A. The local climate.B. The cost of transportation.C. The environmental footpr
58、int.D. The soils weight-bearing capability.31. What is the last paragraph mainly about?A. The outlook for further studies.B. The explorations of the subarctic.C. The limits of the new technology.D. The barrier to building on other planets.【答案】28. C 29. B 30. D 31. A【解析】【分析】这是一篇说明文。科学家最近开发了一种利用当地土壤3D
59、打印绿色建筑的方法,他们表示,这种方法有可能彻底改变建筑业。文章介绍了这一方法的特点以及仍然面临的问题。【28题详解】细节理解题。根据第一段“Scientists have recently developed a method to 3D-print greener buildings using local soil that they say has the potential to revolutionise the construction industry.( 科学家最近开发了一种利用当地土壤3d打印绿色建筑的方法,他们表示,这种方法有可能彻底改变建筑业)”可知,建筑业最新发展是利
60、用当地土壤3D打印建筑。故选C。【29题详解】词句猜测题。根据第四段“While the wndespread use of concrete has widespread access to housing and enabled the growth of cities, this has come at a considerable environmental cost,” said Banerjee.(班纳吉说:“虽然混凝土的广泛使用为住房和城市的发展提供了条件,但这也付出了相当大的环境代价。”)”可知,采用3D打印混凝土可能会恶化环境问题,故画线词意思是“恶化”。A. Address
61、.演说;B. Worsen.恶化;C. Relieve. 减轻;D. Simplify.简化。故选B。【30题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The research teams plan to replace concrete with the earth beneath our feet depends on their ability to improve the soils capability to stand the weight of the whole house, to which Banerjee said they “are making excellent progr
62、ess”.(研究小组用我们脚下的土地取代混凝土的计划取决于他们提高土壤承受整个房屋重量的能力,Banerjee说他们在这方面“取得了卓越的进展”)”可知,用泥土代替混凝土的条件是土壤的承重能力。故选D。【31题详解】主旨大意题。根据最后一段“Once they have a clearer idea of the limits of the technology, Banerjee and his team plan to further investigate how it might allow for building on other planets. For instance, th
63、ey have worked on addressing the problem of building all-weather roads in the subarctic. They hope the technology could one day be used beyond Earth, to create settlements on the moon or even Mars.(一旦他们对这项技术的局限性有了更清晰的认识,班纳吉和他的团队计划进一步研究如何在其他星球上建造。例如,他们致力于解决在亚北极地区修建全天候公路的问题。他们希望这项技术有一天能被用于地球以外的地方,在月球甚
64、至火星上建立定居点)”可知,最后一段主要讲了进一步研究的前景。故选A。DMore than half the worlds population live in cities, and by 2050 the United Nations expects that proportion to reach 68 percent. This means more homes, roads, and other infrastructure. Such a construction boom is a great challenge for tackling climate change, beca
65、use making steel and concrete generates around 8% of the worlds anthropogenic carbon-dioxide emissions. If cities are to expand and become greener at the same time, they must be made from something else.Chicago might become part of the answer. In recent years, wooden buildings have been getting stea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558811.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
