江苏省南通市部分学校2021-2022学年高二英语下学期期末调研试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南通市 部分 学校 2021 2022 学年 英语 学期 期末 调研 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高二年级空中课堂质量调研(五)英语试题第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the woman discuss her class project with the man?A. During the mans class. B. After todays class C.Tomorrow.2. Where does this conversation most probably take place
2、?A. In a garden. B.In a kitchen. C. In a market.3. How does the womans sister go to university ?A. By bus. B.On foot. C. By subway.4. What was the weather like last Saturday ?A. It was sunny. B. It was raining all day. C. It turned fine in the afternoon.5. What does the man mean ?A. He knows whats w
3、rong with the watch.B. The woman needs to buy another new battery.C. The clock shop can probably repair the womans watch.第二节(共15小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What did the woman do last night?
4、A. She saw a film. B.She went shopping. C. She watched a football match.7. Why couldnt the man keep in touch with the woman last night?A. The womans mobile phone was stolen.B. The womans mobile phone was power off.C. The man had something important to do.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the weather like t
5、hese days?A. Hot. B.Cold. C.Rainy.9. Where is the typhoon expected to come from?A. The mainland. B.The western Pacific. C. The mans city.10. When is the typhoon likely to come to the speakers city?A. Tomorrow morning. B.Today. C. Tomorrow evening.听第8段材料,回答第11至13题。11. Whats the relationship between t
6、he two speakers?A. Doctor and patient. B. Teacher and student. C. Husband and wife.12. What do we learn about the man?A. The man is badly ill.B. The man has caught a cold.C. The man doesnt like his job very much.13. What did the woman do with the mans trouble?A. She prepared some hot water for him.B
7、. She told him to go to bed.C. She telephoned the doctor immediately.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where does the woman want to go?A. To go to the park.B. To go to the English Language Institute.C. To go to the King Street.15. Where are the speakers?A. In the park. B.In a department store. C. At the station.
8、16. Which road should she take when she comes to the end of the park?A. The road on the left. B. The road on the right. C. The road leading to the park.听第10段材料,回答第17至20题。17. When will the Burj Dubai be completed?A. In 2010. B. In 2009. C. In 2008. 18. Where is the center of the tallest buildings at
9、present?A. In Europe and the Middle East.B. In North America and Asia.C. In Asia and the Middle East.19. Why do people build so many tall buildings?A. Tall buildings are wonderful to look at.B. Tall building save more resources.C. People like to live in tall buildings.20. What is the height of the E
10、mpire State Building?A. About 400 meters. B. About 200 meters. C. About 300 meters.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEach applicant to Harvard College is considered with great care. We consider each applicant to Harvard College as a whole person, and put en
11、ormous care into evaluating every application. We hope you will explore the information in this section to understand what we look for in our admissions process.How to ApplySubmit your application through the Common Application, the Coalition Application, or the Universal College Application. Each i
12、s treated equally by the Admissions Committee. Complete and submit your materials as soon as possible to ensure full and timely consideration of your application. View our Application Tips for step-by-step information.When to ApplyDateDeadlineDateDeadlineNovember 1Early Action DeadlineMarch 1Financi
13、al Aid Application deadlineNovember 1Early Financial Aid Application deadlineLate MarchDecision letters mailedMid - DecemberEarly Auction decisions releasedMay 1Reply date for Admitted StudentsJanuary 1Regular Decision deadlineWhat We Look ForWe seek promising students who will contribute to the Har
14、vard community during their college years, and to society throughout their lives.While academic accomplishment is the basic requirement, the Admission Committee considers many other factorsstrong personal qualities, special talents or excellences of all kinds, perspectives formed by unusual personal
15、 circumstances, and the ability to take advantage of available resources and opportunities.We outline everything you need to apply to Harvard.Click https: /college. harvard. edu/admissions/apply to get detailed requirements.1. Where can you find step-by-step information of how to apply?A. Common App
16、lication.B. Coalition Application.C. Universal College Application.D. Application Tips.2. Which is the final day for Financial Aid Application?A. November 1.B. January 1.C. March 1.D. May 1.3. What is the basic requirement to apply for Harvard University?A. Academic accomplishment.B. Strong personal
17、 qualities.C. Special talents.D. Unique perspectives.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了申请进入哈佛大学的流程,包括如何申请、何时申请以及哈佛大学关注何种类型的考生。【1题详解】细节理解题。根据“How to Apply”部分中的最后一句View our Application Tips for step-by-step information可知,如果要知道申请步骤,可以阅读申请建议,故选D。【2题详解】细节理解题。根据题干关键词final day定位至When to Apply部分,根据所
18、列表格中March 1 Financial Aid Application deadline可知,助学金申请的最后期限是3月1日,故选C。【3题详解】细节理解题。根据What We Look For部分中的第二段中的While academic accomplishment is the basic requirement可知,进入哈佛大学就读的最基本条件是学术成就满足要求,故选A。【点睛】文章内容较为简单,集中考查细节题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别
19、。如小题2题干中关键词的the final day,到文章找到关键词deadline。所以我们考生要通过比较这些细微区别,仔细辨别才能得出答案。BA dog spent the last four years of his life waiting at a crossroad in the Thai city of Khon Kaen as if waiting for someone. People originally thought the dog had been abandoned, but then realized that he looked healthy, so peop
20、le asked around about him. It turned out that the dog had indeed been spending most of his time around that crossroad, but a woman had been coming round regularly to bring him food and water.One day, while photographing the dog everyone called Leo, a reporter met the woman who had been taking care o
21、f him. She had come to drop off some food. After learning the story about the dog and the woman, the reporter decided to share the story on social media. The post soon went viral and the photos of Leo got shared hundreds of times. And the photos reached the eyes of Leos former old owner.Nang Noi Sit
22、tisarn, a 64-year-old woman from Thailands Roi Et Province, almost had a heart attack when her daughter showed her a photo of the beloved dog named BonBon she had lost during a car trip. When she learned that he had been waiting for her in the same spot for the last four years,her heart melted(融化).A
23、untie Noi told her daughter to drive her to where the dog was waiting. When she got there and called his name. BonBon,the poor dog started wiggling(扭动)his tail and came to her,but when she tried to take him home with her, he was unwilling to follow. She didn t want to force the dog to come with her
24、so she agreed to leave him with his new master. However, she and her daughter will come to visit him regularly.4. Why did the dog look healthy after separation from his former owner?A. He walked around the crossroad constantly.B. He was kept at a womans home all the time.C. A local reporter brought
25、him food and water.D. A woman looked after him on a regular basis.5. What does the underlined phrase “went viral” in paragraph 2 probably mean?A. Changed surprisingly.B. Spread quickly.C. Appeared gradually.D. Fell directly.6. How did Nang Noi Sittisam feel about the dogs waiting for her?A. Shocked.
26、B. Regretful.C. Touched.D. Proud.7. What can we mainly learn from the story about the dog?A. Unbelievable success is worth waiting for.B. We should adjust ourselves to environments.C. We need to learn to be faithful and thankful.D. No one knows the result until the last minute【答案】4. D 5. B 6. C 7. C
27、【解析】【分析】本文是一篇记叙文。Nang Noi Sittisarn四年前不小心丢了一条狗。这条忠诚的狗在走丢的地方等待原主人四年,四年期间他得到了一位好心女士的悉心照料。最后Leo与原主人重聚,但是作为回报,他留下来陪伴照料他的新主人。【4题详解】细节理解题。根据第一段“. he looked healthy but a woman had been coming around regularly to bring him food and water ”可知,那条狗看起来健康是因为一位女士定期照料他,给他带来食物。故选D项。【5题详解】词句猜测题。根据画线短语的后一句“the photo
28、s of Leo got shared hundreds of times”可知,关于Leo的帖子迅速传开,因此可推测went viral与spread quickly意思接近。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段“When she learned that he had been waiting for her in the same spot for the last four years,her heart melted(融化) ”可知,Nang Noi Sittisarn得知她的狗一直在等待她,她深受感动。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第三段“he had been w
29、aiting for her in the same spot for the last four years”这条狗等待自己的主人四年,说明他对主人很忠诚;根据最后一段“but when she tried to take him home with her, he was unwilling to follow”可知,这条狗留下来陪伴新主人,说明他知道感恩。由此可推断,我们通过Leo的故事应该学会忠诚与感恩。故选C项。CA team of engineers at Harvard University has been inspired by Nature to create the fi
30、rst robotic fly. The mechanical fly has become a platform for a series of new high-tech integrated systems. Designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly. Its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight tasks.“Its extremely importan
31、t for us to think about this as a whole system and not just the sum of a bunch of individual components,” said Robert Wood, the Harvard engineering professor who has been working on the robotic fly project for over a decade. A few years ago, his team got the go-ahead to start piecing together the co
32、mponents. “The added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own,” he said.They engineered a series of systems to start and drive the robotic fly. “The seemingly simple system which just moves the wings
33、 has a number of interdependencies on the individual components, each of which individually has to perform well, but then has to be matched well to everything its connected to,” said Wood. The flight device was built into a set of power, computation, sensing and control systems. Wood says the succes
34、s of the project proves that the flying robot with these tiny components can be built and manufactured.While this first robotic flyer is linked to a small, off-board power source, the goal is eventually to equip it with a built-in power source, so that it might someday perform data-gathering work at
35、 rescue sites, in farmers fields or on the battlefield. “Basically, it should be able to take off, land and fly around,” he said.Wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insect-scale. Yet, the power, sensing and computation technologies on board could have much
36、broader applications. “You can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,” he said. “So there are a lot of technologies and open interesting scientific questions tha
37、t are really what drives us on a day to day basis.”8. Which of the following statements was the difficulty engineers met while making the robotic fly?A. They did not have sufficient fund.B. No ready-made components were available.C. There was no model in their mind.D. It was hard for them to assembl
38、e the components.9. What can be inferred from paragraphs 3 and 4?A. The robotic fly has been put into wide application.B. The robotic fly consists of a flight device and a control system.C. Information from many sources can be collected by the robotic fly.D. The robotic fly can just fly in limited a
39、reas at present.10. Which of the following can be learned from the passage?A. Woods design can replace animals in some experiments.B. Animals are not allowed in biological experiments.C. The robotic flyer is designed to learn about insects.D. There used to be few ways to study how insects fly.11. Wh
40、ich of the following might be the best title of the passage?A. The Development of Robotic FlyB. Robotic Fly Promotes Engineering ScienceC. Harvards Efforts in Making Robotic FlyD. Robotic Fly Imitates Real Life Insect【答案】8. B 9. D 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。主要说明了哈佛大学的一组工程师受到大自然的启发,创造了第一只机器苍蝇。文章还说明了设
41、计这种机械苍蝇遇到的困难和该飞行装置的应用区域,这种设计为研究飞行力学和昆虫控制提供了一种新方法【8题详解】细节理解题。根据第二段中. “The added difficulty with a project like this is that actually none of those components are off the shelf and so we have to develop them all on our own,” he said.(他说:“像这样的项目还有一个额外的困难,那就是这些组件都不是现成的,所以我们必须自己开发。”)可知工程师们在让机器人飞行时遇到的困难是没
42、有现成的组件。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第四段中While this first robotic flyer is linked to a small, off-board power source, the goal is eventually to equip it with a built-in power source, so that it might someday perform data-gathering work at rescue sites, in farmers fields or on the battlefield.(当这第一个机器人飞行器连接到一个小型
43、,外置的电源时,它的目标是最终给它配备一个内置的电源,这样它可能有一天在救援地点,在农民的田地或战场上执行数据收集工作。)可推知机器苍蝇目前只能在有限的区域飞行。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“You can start thinking about using them to answer open scientific questions, you know, to study biology in ways that would be difficult with the animals, but using these robots instead,” he said
44、.(“你可以开始考虑用它们来回答开放式的科学问题,你知道,用动物很难做到的方式来研究生物学,但可以用这些机器人来代替,”他说。)可知伍德的设计可以在某些实验中代替动物。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中A team of engineers at Harvard University has been inspired by Nature to create the first robotic fly. The mechanical fly has become a platform for a series of new high-tech integrated systems.
45、 Designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly.(哈佛大学的一组工程师受到大自然的启发,创造了第一只机器苍蝇。机械苍蝇已经成为一系列高新技术集成系统的平台。这台小型机器的设计初衷是让苍蝇能很自然地做它们该做的事情,但它的体积只有一只家蝇那么大。)以及文章主要内容围绕着机械苍蝇能够模仿真实的昆虫来进行数据收集工作,故D选项符合文章标题。故选D。DThe idea that computers have some amount of “intelligence” is
46、 not new, says Ralph Haupter, the president of Microsoft Asia, pointing as far back as 1950 when computer pioneer Alan Turing asked whether machines can think. “So it has taken nearly 70 years for the right combination of factors to come together to move AI from concept to reality,” says Haupter.It
47、is predicted that the development of artificial intelligence will be the story of the coming generations, not just the coming year, but as 2019 gets underway, youll find AI will begin to touch your life in many ways according to some researchers.“Personal assistant AIs will keep getting smarter. As
48、our personal assistants learn more about our daily routines, I can imagine the day I need not to worry about preparing dinner. My AI knows what I like to eat, which days of the week I like to cook at home, and makes sure that when I get back from work all my groceries are waiting at my doorstep, rea
49、dy for me to prepare that delicious meal I had been longing for.” -Alecjandro Troccoli, senior research scientist, NVIDIA.“Thanks to AI, the face will be the new credit card, the new drivers license and the new barcode (条形码). Facial recognition is already completely transforming security with biomet
50、ric capabilities being adopted, and seeing how technology and business are connected, like Amazon is with Whole Foods, I can see a near future where people will no longer need to stand in line at the store.” -Georges Nahon, president, Orange Institute, a global research laboratory.“2019 will be the
51、year AI becomes real for medicine. By the end of the year were seeing solutions for population health, hospital operations and a broad set of clinical specialties quickly follow behind.” -Mark Michalski, executive director, Massachusetts General Hospital.12. What can we know about AI from the first
52、two paragraphs?A. People didnt expect AI to develop so rapidly.B. The idea of AI just came up recently.C. The concept of AI was put forward by Ralph Haupter.D. It took more than 70 years to turn the concept into reality.13. Who sees the future of AI doing housework instead of human being?A. Alan Tur
53、ing.B. Georges Nahon.C. Mark Michalski.D. Alejandro Troccoli.14. What is Georges Nahons job?A. Executive director of a hospital.B. President of a research laboratory.C. Chairman of an energy corporation.D. Chief operating officer of a newspaper.15. How is the passage developed?A. By explaining cause
54、 and effect.B. By presenting research results.C. By listing some predictions.D. By describing personal experiences.【答案】12. A 13. D 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要通过Alecjandro Troccoli,Georges Nahon以及Mark Michalski对人工智能未来将应用于的领域进行预测和说明。【12题详解】细节理解题。根据第二段It is predicted that the development of artific
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559099.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高考英语二轮复习精品课件:专题4 第24课时 事实细节题(大纲版重庆专用).ppt
