江苏省宿迁市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 宿迁市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省宿迁市2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)试卷满分(150分) 考试时间(120分钟)第一部分 听力(共20小题;每题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.When did the girl last clean her room according to
2、 the man?A. Two days ago.B. Two months ago.C. Two weeks ago.【答案】B【解析】【原文】M: Your room is the messiest Ive ever seen! When did you last clean it?W: Two days ago.M: I dont think so. The last time you cleaned it was two months ago when we had your grandparents over for dinner. And theyre coming back fr
3、om a two-week trip to the mountains tomorrow, so get cleaning!2.Who is the boy probably talking to?A. His boss.B. His fitness coach.C. His teacher.【答案】C【解析】【原文】M: Can I leave now, Mrs. Smith?W: Sure you can. But remember, if you dont pay more attention to your work and less to sports, you wont pass
4、your exams.3.What does the woman want the weather to be like?A. Sunny.B. Snowy.C. Windy.【答案】A【解析】【原文】M: What beautiful scenery! Have you ever seen so much snow?W: Im tired of all this cold and the strong wind I wish it would be sunny soon.4.此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the man lose?A. A bag.B. A book.C
5、. A cell phone.【答案】C【解析】【原文】W: Excuse me. Is this cell phone yours? It was on the bench in the corner, next to my bag.M: Thanks a lot. I must have left it there when I was reading my book.5.Where was the woman yesterday?A. In the hospital.B. At the mans house.C. At her sisters house.【答案】A【解析】【原文】M:
6、Where were you yesterday? I was waiting for you at home the whole day.W: I was busy looking after my sister in the hospital and forgot our appointment. I should have given you a call. Im very sorry.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟
7、; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What is the man going to do this afternoon?A. Go to the beach.B. Take care of a cat.C. Visit some school friends.7. When will the mans mother come back?A. Today.B. Tomorrow.C. In a couple of days.【答案】6. B 7. B【解析】【原文】W: Are you coming to the beach
8、with us this afternoon?M: No, not today. I have to go to my moms place.W: Oh, thats nice. Are you doing something special with her?M: No, shes actually going out of town with friends. Im taking care of her cat.W: Where is she going?M: Shes going to Las Vegas with a couple of old friends from her sch
9、ool days.W: Oh, thats great. Has she done this before?M: Yes, they go there once or twice a year.W: When will she be back?M: Shell be back tomorrow.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. Where did the woman expect the man to meet her?A. At the mall.B. At her house.C. At the theater.9. What time is it now?A. 7:10.B. 7:
10、00.C. 6:50.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】M: Come in, come in!W: Hi, Gary. What happened? I was waiting for you at the theater. Why didnt you meet me there?M: I thought we were supposed to meet at my house.W: Didnt you know the movie starts at 7:00? We were going to meet at the theater at 6:50. It doesnt make
11、 sense to meet here.M: Im sorry. We must have misunderstood each other.W: Why dont you try to be clearer next time?M: Youre right. I am sorry. Lets just go and watch the movie.W: Its okay. I dont want to go now. Weve already missed ten minutes of the movie. I dont want to see it without watching the
12、 beginning. Lets go to the shopping mall instead.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. How high was the Seine river in 1910?A. Around 26 feet high.B. Around 20 feet high.C. Around 5 feet high.11. What had to get moved to higher floors?A. Artwork.B. Many residents.C. Power equipment.12. What does the woman want to se
13、e the most?A. The Louvre.B. The Eiffel Tower.C. The Muse dOrsay.【答案】10. A 11. A 12. C【解析】【原文】M: Im worried about our trip to Paris next week.W: Why?M: There have been heavy rains that have lifted the Seine river to about 20 feet, its highest level since 1982. It actually reached 26.2 feet in 1910, i
14、f you can believe it. Its normally only 5 feet high. Workers have said that the river wont go back to its original level for another week or two.W: Do you think the grounds beneath the Eiffel Tower are flooded?M: They are. I saw a photo of it.W: We wont even be able to walk around and see the city!M
15、: I think we can still walk around. We just have to bring rain boots so our feet dont get wet or muddy. Many buildings dont have power, and I read that staff at the Louvre museum had to move all the artwork to higher floors. Its still closed to visitors.W: I hope we can at least see the Muse dOrsay.
16、 Thats my favorite museum in the world.M: Thats closed, too.W: Oh no!听下面一段较长对话,回答以下小题。13. Where did Mary find the wallet?A. On a playground.B. In a parking lot.C. In a shopping mall.14. What is inside the wallet?A. A photo of a person.B. Some paper and an ID card.C. Some money and business cards.15.
17、 Who does the wallet probably belong to?A. An old lady.B. A grown man.C. A young boy.16. How will Mary get in touch with the wallets owner?A. By making a telephone call.B. By asking the police for help.C. By waiting where she found it.【答案】13. B 14. C 15. B 16. A【解析】【原文】M: What did you find there, Ma
18、ry?W: Oh, Dad. Its a wallet. I found it in the parking lot near the shopping mall just now. There was nobody nearby, so I brought it home. It looks very pretty.M: Yes, its a really beautiful wallet! Whats in it?W: Oh, about 60 dollars in cash.M: 60 dollars? What are you going to do with it?W: I dont
19、 know. Maybe I should try to find the person who lost it. But how can I find the owner?M: Check to see if you can find any information about the person who lost the wallet.W: Ah, yes. There are some business cards with a mans name and telephone number on them.M: OK, you should call that man. He will
20、 be really glad to get his wallet back.W: Yes, Im sure he will. I will call him after dinner.M: I think that man is probably very worried now, so youd better call him right away.W: OK, I will call him immediately.听下面一段独白,回答以下小题。17. What was the couples problem at the beginning of the story?A. They d
21、idnt have jobs.B. They didnt like each other.C. They didnt have enough money.18. Why did the man leave college?A. He disliked the school.B. He wanted to get a job.C. He had no time and energy.19. How did the woman buy a computer?A. She got a job that paid more.B. She saved money by walking to work.C
22、. She took a part-time job at a computer store.20. What happened at the end of the story?A. The couple forgot their anniversary.B. The couple didnt like their gifts any more.C. The couple no longer needed the gifts they bought.【答案】17. C 18. B 19. A 20. C【解析】【原文】A couple lived in a small apartment in
23、 the city. They were poor but in love. It was almost their first anniversary, and they each wanted to get something special to surprise the other. The man had wanted a computer for a while. He was in college, but always had to study at school since they couldnt pay for a computer. The woman walked t
24、o her job in an office downtown. She really wanted a bicycle to ride to save some time and energy. But they didnt have the money. Without telling his wife, the man decided to quit school to get a job to make some money. The woman also secretly left the job she loved for a different one that paid mor
25、e, one where she took the bus to work. With her extra money, the woman bought the man a computer for school. With his extra money, the man bought the woman a bicycle to ride to work. On their anniversary, they opened their presents and realized what had happened. They no longer needed the gifts they
26、d worked so hard to buy for each other!第二部分 阅读(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)请阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to the Louvre MuseumLouvre highlightsLearn about the Louvres history on a tour through the rooms of this palace museum.Along the way,you will discover the Louvre of the Middle Ag
27、es as well as great masterpieces like the Winged Victory of Samothrace and the Venus de Milo.Make the most of your day at the museum by participating in the Q&A session following the end of the tour.Opening HoursEvery day from 9 a.m.to 4 p.m.(except Tuesdays)Every Wednesday from 7 a.m.to 5 p.m.In Ju
28、ly and August:Every day from 10 a.m.to 4 p.m.(except Tuesdays)Every Wednesday and Friday from 10 a.m.to 5 p.m.Guided tours can be bookedWith the online booking service at www.ticketlouvre.fr:At the ticket area under the Pyramid.PricesAdult: 15.00Senior(60+): 13.50Student(with valid ID):11.50Child(5-
29、15): 8.00Complimentary: Every 16th person freeRefundTuileries Garden and Cour Carree will remain closed until further notice.All those who have purchased a ticket online will automatically receive a refund-no action is required.Due to the number of refunds we have to process,this operation may take
30、up to three months.Getting thereVisitors are advised to arrive by public transport or by taxi.There is a car park on the north side of museum(open 24 hours,seven days a week).Cabs may be found all year round.Customer ServiceIf you require assistance in the museum(wheel chairs,walking sticks,folding
31、stools,baby carriers,etc.),feel free to contact handicaplouvre.fr.prior to your visit.PLEASE NOTE:From 17 July until October,the Mona Lisa will be displayed in room 801(Richelieu wing)while renovations are being carried out.21. When can you pay a visit to the museum?A. 10 a.m.on Tuesday.B. 7 a.m.on
32、Sunday.C. 11 a.m.on Wednesday.D. 6 p.m.on Friday.22. If a teacher visits the museum with a group of 20 children under the age of 10,how much should they pay at least?A. $ 152.B. $ 160.C. $ 167.D. $ 175.23. When visiting the Louvre museum,visitors are not allowed to_.A. take part in the Q&A sessionB.
33、 learn about the Louvres historyC. enjoy many world famous paintingsD. visit all the branches of the museum【答案】21. C 22. B 23. D【解析】本文是一篇广告。介绍了参观卢浮宫需要注意的事项,包括参观时间,票价等等。【21题详解】细节理解题。根据Opening Hours部分的内容可知,开放时间是除了星期二,每天的上午九点到下午四点,在7月和8月,开放时间是除了星期二的上午10点到下午四点,每个星期三和星期五的上午10点到下午5点。因此可知,星期三上午11点可以参观博物馆。故
34、选C。【22题详解】细节理解题。根据Prices部分的内容可知,成年人票价四15美元,学生(有有效身份)票价是11.5美元,5到15岁的孩子票价是8美元,结合Complimentary: Every 16th person free可知,第16个人免费,因此可知,一位老师和20个10岁以下的孩子,总票价最少是160美元,故选B。【23题详解】推理判断题。根据文章中的Tuileries Garden and Cour Carree will remain closed until further notice.( 杜伊莱里花园和库尔卡里将继续关闭,直到另行通知)可推断,参观卢浮宫,游客不被允许参
35、观参观博物馆的所有分支。故选D。BJames Watt was an English boy. He was very clever and liked to ask questions.One day, the boy was sitting in his grandmothers kitchen. Above the fire an old-fashioned teakettle was hanging. The water within it was beginning to bubble. A thin cloud of steam was rising from the spout(
36、壶嘴). Soon the lid(盖子)began to rattle and shake. The hot vapor puffed(冒出)out at a fast rate. Yet when the boy glanced under the lid he could see nothing.“Grandma, whats in the kettle?” little Watt asked. “Water, my child-nothing but water.” his grandma answered.” But I know there is something else. T
37、here is something under the lid and makes it rattle.” Grandmother laughed. “Oh, that is only steam,” she said. “You can see it coming out of the spout and puffing up under the lid.” “But you said there was nothing but water in the kettle. How did the steam get under the lid?” “Why, my dear, it comes
38、 out of the hot water. The hot water makes it.”James lifted the lid and glanced inside again. He could see nothing but the bubbling water. The steam was not visible until it was fairly out of the kettle. “How strange!” he said. “The steam must be very strong to lift the heavy iron lid. Grandma, how
39、much water did you put into the kettle?” “About a quart, James.” “Well, if the steam from so little water is so strong, why would not the steam from a great deal of water be a great deal stronger? Why couldnt it be made to lift a much greater weight? Why couldnt it be made to turn wheels?” Grandmoth
40、er made no reply. These questions were more puzzling than profitable, she thought. She went about her work silently, and James sat still in his place and studied the teakettle.So many years later, James Watt tried hard to make steam work for people. Finally he became very famous because he invented
41、the first steam engine.24. What can we conclude from the passage?A. The steam comes from the hot water but can not be seen.B. The grandmother laughed because James Watt was stupid.C. The boiled water in the kettle made the lid rattle and shake.D. The more water there is ,the more powerful the steam
42、will be.25. Why didnt the grandmother reply to Watts questions?A. Because she desired to work silently.B. Because she was very busy at that time.C. Because she was tired of these questions.D. Because she found them difficult to answer.26. James Watt can be described as A. clever but stubbornB. smart
43、 and observantC. determined but rigidD. hardworking and cautious27. What is the main idea of the passage?A. James Watt was inspired by the power of steam.B. James Watt always made his grandmother puzzled.C. James Watt made great contributions to our society.D. James Watt liked to ask questions when
44、he was young.【答案】24. D 25. D 26. B 27. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要记叙了James Watt小时候看到水壶中的水蒸汽将水壶盖子嘎嘎作响,摇晃起来,而想到水蒸汽有很大力量,最终发明了第一台蒸汽机的故事。【24题详解】推理判断题。根据第三段中Well, if the steam from so little water is so strong, why would not the steam from a great deal of water be a great deal stronger? Why couldnt it be made to l
45、ift a much greater weight? Why couldnt it be made to turn wheels?可知嗯,如果这么少的水产生的蒸汽强度那么大,那么大量的水产生的蒸汽强度不就大得多了吗?为什么不能让它举起更大的重量呢?为什么不能让它转动轮子呢?由此可推知,水越多,蒸汽的威力就越大。故选D。【25题详解】细节理解题。根据第三段中Grandmother made no reply. These questions were more puzzling than profitable, she thought.可知祖母没有回答。她想,这些问题与其说很有用,不如说是令人困
46、惑。由此可知,奶奶不回答Watt的问题,因为她发现这些问题很难回答。故选D。【26题详解】推理判断题。根据第一段He was very clever and liked to ask questions.可知他很聪明,喜欢问问题。结合第三段中Well, if the steam from so little water is so strong, why would not the steam from a great deal of water be a great deal stronger? Why couldnt it be made to lift a much greater we
47、ight? Why couldnt it be made to turn wheels?可知嗯,如果这么少的水产生的蒸汽强度那么大,那么大量的水产生的蒸汽强度不就大得多了吗?为什么不能让它举起更大的重量呢?为什么不能让它转动轮子呢?可知Watt通过观察水壶中的水蒸汽将盖子顶得发出响声而想到水蒸汽有很大力量,水越多,蒸汽的威力就越大。由此可推知,James Watt可以被描述为聪明和善于观察。故选B。【27题详解】主旨大意题。根据最后一段So many years later, James Watt tried hard to make steam work for people. Finall
48、y he became very famous because he invented the first steam engine.可知这么多年后,James Watt努力让蒸汽为人们工作。最后,他因为发明了第一台蒸汽机而变得非常有名。结合文章主要记叙了James Watt小时候看到水壶中的水蒸汽将水壶盖子嘎嘎作响,摇晃起来,而想到水蒸汽有很大力量,最终发明了第一台蒸汽机的故事。由此可知,这篇文章的主旨是James Watt被蒸汽的力量所启发。故选A。CGrowing up,we are constantly reminded that young people are heavily af
49、fected by technology.We are the”antisocial club”,those who prefer to text our friends in the same room rather than make eye contact with them.And even though never-ending studies reveal to us the extent of our social media addiction,we should at least consider that its not only our young peoples pro
50、blem any more.Theres the rise of the Instagram mums,who like to post an abundance of cute baby pictures,share their mom feelings along the way and show their wonderful lifestyles.They are the so-called”Facebook mum generation”,a growing group of parents that like to overshare.While all of this might
51、 be fine,and even a little humorous,new research suggests that parents technology addiction is negatively affecting their childrens behavior.According to the study,40%of mothers and 32%of fathers have admitted having some sort of phone addiction. This has led to a significant fall in verbal interact
52、ions within families and even a decline in mothers encouraging their children.There is no denying that I get annoyed when receiving the words”Ill be with you soon” from a parent,when all I want to do is ask one question.But,at the same time,every day leaving the room to wait until my father is finis
53、hed with his”serious business”(Farmville),has now become the norm.Whether you want to escape your disturbing children for a bit,or want to stay up late flicking through Twitter,know that wanting to do all of these is normal.We-your children-know how addictive it can be and how difficult it is to swi
54、tch off.But before telling us to put our phones away at the table or even worse,listing statistics of how damaging social media can be for us,maybe lead by example,considering how much time you spend on the phone and how this is impacting your children and your relationship with us.Maybe in this way
55、 we can work on our addiction together.28. From Paragraph 1,we can know that teenagers nowadays_.A. enjoy socializing with their friendsB. send messages to their friends every dayC. hate to make eye contact with their friendsD. are heavily addicted to their mobile phones29 What does the author think
56、 of mums oversharing?A. Boring.B. Funny.C. Selfish.D. Meaningful.30. The underlined word”norm”in Paragraph 4 probably meansA. disciplineB. standardC. routineD. custom31. Whats the main purpose of the article?A. To share the authors own experience with the readers.B. To call on parents to get rid of
57、their own media addiction.C. To reveal that parents are always addicted to mobile phones.D. To show the authors dissatisfaction with parents phone use.【答案】28. D 29. B 30. C 31. B【解析】这是一篇记叙文。文章呼吁家长们摆脱对媒体的沉迷。【28题详解】推理判断题。根据第一段中Growing up,we are constantly reminded that young people are heavily affecte
58、d by technology.“在成长过程中,我们不断被提醒,年轻人受到科技的严重影响。”And even though never-ending studies reveal to us the extent of our social media addiction, we should at least consider that its not only our young peoples problem any more.“尽管没完没了的研究向我们揭示了社交媒体成瘾的程度,但我们至少应该考虑到,这不再是年轻人的问题了。”由第一段可知,我们可以知道,现在的青少年严重沉迷于他们的手机。
59、故选D。【29题详解】推理判断题。根据第二段Theres the rise of the Instagram mums,who like to post an abundance of cute baby pictures,share their mom feelings along the way and show their wonderful lifestyles.They are the so-called”Facebook mum generation”,a growing group of parents that like to overshare. Instagram上的妈妈们
60、越来越多,她们喜欢上传大量可爱宝宝的照片,一边分享妈妈的感受,一边展示自己美好的生活方式。他们就是所谓的“脸书妈妈一代”,这是一个越来越多的喜欢过度分享的父母群体。由此可知,作者认为妈妈们的过度分享是滑稽可笑的。故选B。【30题详解】词义猜测题。根据第四段中Whether you want to escape your disturbing children for a bit,or want to stay up late flicking through Twitter,know that wanting to do all of these is normal.“不管你是想躲开打扰你的孩
61、子,还是想熬夜浏览Twitter,知道想做所有这些都是正常的。”可知,每天离开房间等我父亲完成他的“正经生意”(Farmville),现在已经成为一种常态。由此推知,划线词的意思是“惯例,常规”。故选C。【31题详解】目的意图题。根据最后一段中before telling us to put our phones away at the table or even worse,listing statistics of how damaging social media can be for us,maybe lead by example,considering how much time
62、you spend on the phone and how this is impacting your children and your relationship with us.Maybe in this way we can work on our addiction together.“在告诉我们把手机放在桌子上之前,或者更糟的是,列举一些统计数据来说明社交媒体对我们的危害有多大,也许可以以身作则,考虑一下你花多少时间在手机上,以及这对你的孩子和你和我们的关系有什么影响。也许这样我们可以一起克服我们的瘾。”由此可知,这篇文章的目的是呼吁家长们摆脱对媒体的沉迷。故选B。DClaude
63、 Monet was born in Paris, France, on November 14,1840. By the time he was fifteen, Monet had become popular as a caricaturist. Through an exhibition of his drawings at a local frame shop in 1858, Monet met Eugene Boudin, a landscape painter. Boudin introduced Monet to outdoor painting, an activity t
64、hat soon became his lifes work.Monet was interested in natural light, atmosphere, and color, and recorded them in his paintings as accurately as possible. A striking example of his early style was the Terrace at St. Adresse, which contained a shining mixture of bright, natural colors.Monet exhibited
65、 regularly in the group shows. His painting Impression: Sunrise inspired a newspaper critic Louis Leroy to call all of the artists in the group “impressionists,” and the name stuck.Monet gradually gained critical and financial success during the late 1880s and the 1890s. This was due to the efforts
66、of Durand-Ruel, who sponsored one-man exhibitions of Monets work.During the 1890s he devoted his energy to paintings of haystacks. In these works Monet painted his subjects from the same physical position, allowing only the light and weather conditions to vary from picture to picture. By 1899 he beg
67、an to work on his famous paintings of the water lilies in his garden at Giverny, France.Monets late years were very difficult. His health declined rapidly, and he was almost blind. Besides, he struggled with the problems of his art. In 1920 he began to work on twelve large canvases of water lilies,
68、which he planned to give to his country. To complete them, he fought against his own failing eyesight and the fact that he had no experience in creating large-scale mural art. In fact, the task required him to learn a new kind of painting at the age of eighty. The painting was characterized by a bro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
牛津译林 七年级英语上册unit3Welcome to the unit(共37张PPT).ppt
