江苏省如皋市2021-2022学年高二英语下学期期末考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 如皋市 2021 2022 学年 英语 学期 期末考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年度高二英语期末测试卷第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What would the man probably prefer to drink?A. Water.B. Coke.C. Coffee.【答案】B【解析】【原文】W: Welcome, James. Let me get you a drinkcan I get you some coffee or water?M: I just q
2、uit drinking coffee. Do you have anything sweet, though?W: Of course. I was going to make myself some coffee, but Ill grab Cokes for both of us, instead.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman learn best?A. Through pictures.B. Through writing.C. Through listening.【答案】C【解析】【原文】M: Im struggling with m
3、y study these days. I usually look at images and I can remember them, but Im not taking anything in.W: I absorb information best by listening to it, so I record myself reading my notes and then listen to it at night.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the probable relationship between the speakers?A. Brother
4、 and sister.B. Husband and wife.C. Co-workers.【答案】A【解析】【原文】W: Thanks for driving me to my house, Steve. Hows Diane doing?M: Shes just staying home with the kids until they go to pre-school. Have you talked to Mom? W: Yeah, I heard shes become a bit ill. Im going to check up on her later.4. 【此处可播放相关音
5、频,请去附件查看】How does the man probably feel about the restaurant?A. The food is of bad quality.B. It doesnt have good service.C. Its location is too far from his house.【答案】B【解析】【原文】M: This is the last time Im coming to this restaurant.W: It is said that their steaks are some of the best in town. What ha
6、ppened?M: Theyre excellent but always over-cooked. And I cant get any waiters attention around here, either. W: Its alright. Lets enjoy it, anyway.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. When the man will move house.B. What kind of flat Cathy wants.C. Why the man moved hou
7、se.【答案】A【解析】【原文】W: Havent you moved out? I thought you moved last month.M: Cathy and I intended to move, but she wasnt satisfied with any of the flats she looked at. But she just found a new apartment on the Internet the other day and we want to move this weekend.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、
8、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where did the man stay during his trip?A. At his grandparents house.B. In a hotel.C. At his friends house.7. What was probably the womans favorite place in Beijing?A. A natural lake.B. A m
9、ountain area.C. An urban center.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】M: Hey, Lily. How was your summer vacation?W: Fantastic. I just came back to the US. Where have you been?M: You left the country? I just went up to Lake Tahoe, as usual.W: Awesomewhat did you do there? I forgot to tell you I went to visit my grand
10、parents in Beijing. It was so cool.M: I just visited a friends lake house. Thats amazingwhats Beijing like?W: Its super modern and traditional at the same time. But you know me Im more into natural places and landscapes.M: You escaped the urban scenes, then?W: Yeah, we saw an amazing mountain region
11、 in the northwest of Beijing, called Yanqing.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why does the woman want to buy the jacket?A. To give it as a gift.B. To replace an old jacket.C. To wear at an event for her work.9. What is probably the current location of the speakers?A. A market.B. A shopping mall
12、.C. A department store.10. How much will the woman probably pay?A. $10.B. $90.C. $100.【答案】8. C 9. A 10. B【解析】【原文】W: I know this jacket is really popular, but surely $100 is too much.M: Its of the absolute highest quality, miss. I guarantee that itll keep you warm all winter.W: Actually, its just for
13、 a photo shoot(拍摄). I only need it for one day and then wont need it anymore. M: Youre a photographer? You must make a lot of money. Of course, you can afford it.W: No, actually Im an amateur model, and Im on a tight budget. Besides, I dont even think this is a real Moncler jacket.M: It isnt authent
14、ic, but it is of identical quality. At a mall, it will cost you ten times this price, and in this market, you wont find it for less than $100. W: If you can offer me a $10 discount, Ill buy it now. M: Deal.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why did the womans computer probably break?A. It got we
15、t.B. It was too old.C. It suffered high heat.12. What is the womans main concern?A. Recovering her files.B. Fixing her computer quickly.C. Getting a new computer cheaply.13. What will the man do for the woman?A. Fix her computer.B. Recycle her computer.C. Recommend a different computer repair shop.【
16、答案】11. C 12. A 13. B【解析】【原文】W: Ive had this laptop for five years. There are so many valuable things saved on it.M: Did you back them up? Its a good idea to back up your photos and videos.W: I never thought I needed to. How did the computer break down?M: Its hard to say. Was it dropped or exposed to
17、 water?W: Actually, I left it outside on my balcony by accident.M: I see. It must have been rained on.W: It wasnt that. But it was in direct sunlight for hours. M: In this summer heat? It must have fried the internal components and processors. W: I didnt know that was possible. Can I save the photos
18、, at least? M: Im afraid not. We can replace it with a new laptop model, though.W: I also need the memory saved on this laptop for work. Is it really damaged beyond repair?M: Im afraid so, but there are useful parts we can recycle for money. If so, we can give you a discount on a new computer.W: OK,
19、 I guess Ill do that.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. Whats the girls nationality?A. English.B. American.C. French.15. What do the girls parents want her to study?A. Acting.B. Business.C. Medicine.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Schoolmates.B. Professor and studen
20、t.C. Dorm keeper and student.【答案】14. C 15. B 16. A【解析】【原文】W: Excuse me. Can you help me? I am looking for the Lost and Found Office. Could you please tell me where it is?M: Sure. Can you see the lab building, the four-story grey one over there? Do you see the office behind it? It is beside a small s
21、tore. I guess you are new here, right?W: Yeah. I came to New York as an exchange student three days ago. Unluckily, I lost my ID card at school. Actually, Im French, but I grew up in England. Youre an American, I suppose.M: Yes. By the way, my name is John Smith.W: I am Alice Green. Pleased to meet
22、you. So, whats your major?M: Im studying medicine now Whats yours?W: Im not sure yet. Im kind of interested in acting, but my parents think I should do business. M: I see. So do you live in the dorm?W: No. I rent a one-bedroom apartment about five blocks from here. Well, I have to go. Thanks for you
23、r help. Maybe well run into each other again sometime.M: Maybe. Its a pretty small college. See you later.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How many countries in Africa speak Portuguese?A. Two.B. Three.C. Five.18. What fact about Portugal is the speaker probably most proud of?A. It has its own na
24、tional type of music.B. It has the oldest bookstore in the world.C. It is the oldest country in Europe.19. What is the speakers favorite area of Portugal to visit?A. The beaches.B. The major cities.C. The northern forest area.20. When will the speaker probably return home?A. After finishing universi
25、ty.B. After a few years of work.C. After his retirement.【答案】17. C 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】Hi, my dear fellow workers. Ive lived in China for two years, but most of you know that Im from Portugal. Today is a holiday known as Carnival, which is an incredible celebration in my country. This holiday is
26、 most famous for its all-night parties, festive dances, and parades in Brazil, and this is partly because Portugal and Brazil share cultural similarities. In the past, Portugal occupied the land of Brazil and sent over millions of people. Today, Portuguese is the national language of Brazil, but tha
27、ts not the only country that shares our language. Five countries in Africa natively speak Portuguese, as well. Being one of the oldest countries in Europe, our cities feel like youre walking into a time machine. You can see beautiful ancient architecture in our capital, Lisbon, and you can even find
28、 the oldest bookstore in the world. You can also hear a traditional Portuguese music genre called Fado. I think it is one of the most amazing things about my country and its performance is really worth watching. North of the cities, you will find yourself in rolling hills and forest. This is, what I
29、d consider, the best travel destination in all of Europe. I love my life here in Shenzhen, but I do miss my home sometimes. Itll be around five years before I move home, but lets celebrate Carnival in Shenzhen today. I cant wait to cook you some Portuguese food and teach you about my culture.第一部分 阅读
30、(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AListed below are some of the classic local hiking challenges. Most of these hikes are along the Long Trail (路径),the oldest long-distance hiking trail in the United States: initiated in 1910.SUNSET LEDGE 2924 2.2 MILESPerfect for
31、kids.Popular! Park at the lop of Lincoln Gap and head south on the long Trail. Views over Addison County to Lake Champlain and the Adirondack range. About an hour round trip plus the time you spend enjoying the view.GENERAL STARK 3662 3.2 MIlESA locals favorite with fantastic views.Start from the Ap
32、p Gap and head South on the long Trail up steep Starks Wall all and follow the Long Trail to the Starks Nest Shelter at the top of the Single Chair. Or start from the Mad River Glen ski area and hike the service roads up to the same spot. About 3 hours round trip.CAMELS HUMP 4080 74 MILESThis most c
33、hallenging 7.4 miles round trip hike takes you above the trees to Vermonts highest undeveloped peak. Spectacular views and an unparalleled feeling of accomplishment. Budget 5 hours. About a 40 minutes drive from the Mad River Valley to railhead either in Duxbury or in Huntington.MT.ABRAHAM 4000 5.2
34、MILESThis is a 4-hour hike if you are a normal human being and the views are spectacular. Mt.Abr is one of Vermonts 5 peaks over 4000, with 360 panoramic views. Part of the Monroe Skyline Park at Lincoln Gap and head North on the Long Trail. If you hike in the summer, hike down Upper Jester and ride
35、 the Super Bravo chair to Sugarbush base area.TO ENSURE A GREAT HIKE These hikes are challenging: do not underestimate the journey. Be prepared. Always bring a good, printed trail map; Map Adventures is the best (at The Tempest Bookshop or local gear shops). Trail markers are not always visible and
36、estimated hiking time is based on fit individuals. Always wear hiking shoes, carry a backpack with more water than you think you will need, some calorie-rich foods, and a flashlight; bring an extra layer for warmth or rain. Sunscreen might be a good idea depending on the season.21. Which trail are p
37、rofessional hikers most likely to go to?A. Sunset LedgeB. General StarkC. Camels HumpD. Mt.Abraham22. Before these hikes, you should_.A. go to a local gear shop.B. bring extra clothes in case.C. invite a friend to go with you.D. wear more sunscreen than necessary.23. What do these hikes have in comm
38、on?A. A Journey along the Long Trail.B. Magnificent views.C. A more than 3 hours trip.D. A kids-friendly trail.【答案】21. C 22. B 23. B【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了几条美国经典的徒步旅行路线。【21题详解】推理判断题。 CAMELS HUMP 4080 7.4 MILES这一段中的This most challenging 7.4 miles round trip hike.(这是最具挑战性的7.4英里的往返远足)可知,这条路线对于徒步远足者是最具挑战性的
39、,会欣赏到美景还有成就感,专业的徒步旅行者最可能选择这条路线。故选C项。【22题详解】细节理解题。文章最后一段提到要确保远足顺利,应该作好准备,除了带路线相关的地图、穿登山鞋、背背包、更多的水、卡路里丰富的食物、手电筒、防晒霜外,还提到bring an extra layer for warmth or rain可知,需要带额外的外面穿的衣服以保暖或以防下雨。故选B项。【23题详解】细节理解题。在SUNSET LEDGE 2924 2.2 MILES中提到Views over Addison County to Lake Champlain and the Adirondack range.(
40、从Addison County到Lake Champlain 和 the Adirondack的景色是多样的);在GENERAL STARK 3662 3.2 MIlES中提到locals favorite with fantastic views(本地人最喜欢的景色);在MT. ABRAHAM 4000 5.2 MILES中提到the views are spectacular(风景是壮观的),可以看出这些线路的共同特点是风景优美。故选B项。BOn November 7, Lewis Pugh completed a one-kilometer swim in the freezing wa
41、ters of King Edward Cove, off South Georgia in Antarctica. He was wearing only his swimming glasses, cap and speedos!Pugh is an advocate for our oceans and seas, working to protect these ecosystem with their large diversity of marine life. When asked why he doesnt wear a wetsuit, Lewis says, “I ask
42、world leaders to do everything they can to protect our oceans. Sometimes the steps they need to take are difficult and unpopular. If Im asking them to be courageous, I must also be. Swimming in a wetsuit would not send the right message.”It took Pugh about 19 minutes to complete the one-kilometer sw
43、im in Antarctica where the water averaged about 1.6 degrees Celsius . He says that his body can only tolerate about 20 minutes in the freezing waters before it starts shutting down. As he swims, his body temperature steadily drops, which in turn causes his muscle control to drop, slowing him down. W
44、hen he is done with his swim, his support team rushes him to a hot shower and it takes almost an hour for his body temperature to return to normal.Doctors and Pugh caution that one must receive months of training to swim in such cold waters. Even expert swimmers who are unused to freezing water can
45、drown within minutes because of the physical shock experienced by the body. Pugh says he trained for six months before this swim.This is not the first time that Lewis has swum in dangerous conditions. In 2007, he swam one kilometer in the North Pole to draw attention to the melting Arctic ice due to
46、 climate change. In 2015, he swam in the Bay of Whales in Antarcticas Ross Sea as part of his successful campaign to help set up a marine reserve there.24. Why did Lewis Pugh swim without a wetsuit?A. To swim faster.B. To show his bravery.C. To build up his body.D. To win public attention.25. What d
47、oes the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?A. His body.B. The water.C His body temperature.D. The water temperature.26. Whats Pughs advice about swimming in freezing waters?A. One must be fully prepared.B. One should be expert at swimming.C. One should be ready to take on challenges.D. One
48、 must be used to long-distance swimming.27. What may be the best title for the text?A. Lewis Pugh: swimming for a causeB. How to survive a swim in cold watersC. How to prepare for extreme swimmingD. Lewis Pugh: achieving the impossible【答案】24. B 25. A 26. A 27. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了Lewis Pugh为了呼吁政府采
49、取措施保护海洋而在南极海洋水温很低的情况下,不穿防寒泳衣游泳的勇敢事迹。【24题详解】细节理解题。根据第二段的I ask world leaders to do everything they can to protect our oceans. Sometimes the steps they need to take are difficult and unpopular. If Im asking them to be courageous, I must also be. Swimming in a wetsuit would not send the right message.可知
50、,他不穿防寒泳衣的原因是展示他的勇敢,故选B。【25题详解】词义猜测题。此题要结合上文语境He says that his body can only tolerate about 20 minutes in the freezing waters before可知他在冰水里游泳身体只能忍受20分钟,下文中提到他游泳时体温在慢慢下降,肌肉控制力也在下降,可推测出此处的it指的是his body,故选A。【26题详解】细节理解题。根据第四段的Doctors and Pugh caution that one must receive months of training to swim in s
51、uch cold waters.可知,一个人要想在冰冷的水里游泳必须得训练很长时间才可以,即要做足准备工作才行,故选A。【27题详解】主旨大意题。文章主要讲述的是Pugh为保护海洋而在极寒的水里游泳,他用行动去展示他保护海洋的决心和勇气,由此可知A项是最佳标题。CAttending college can be expensive, and applying to college can be costly as well. With todays college application fees averaging around $80, you can expect to spend hu
52、ndreds of dollars on college before you are even accepted into a school.One of the easiest ways to save money on college application fees before you begin applying is to narrow down your list of schools. To save money, try to limit the schools to which you apply to about 23 reach schools and 23 safe
53、ty schools.At some schools, being a relative of a graduate can secure you a free application. If you are applying to a school where one of your parents or grandparents is a former graduate, check to see if youre qualified for it.Research the preferred method of applying for each school on your list.
54、 Some schools offer free online applications, yet charge a fee for paper submissions. This is because online applications save schools the cost of employing a staff member to physically enter the application information.Several states, such as Michigan and North Carolina, take part in College Applic
55、ation Week, where many schools in the participating states cancel their application fee for the week. Be sure to contact the schools to which you are applying to see if they participate in College Application Week and when the programme takes place in that state.Apply for early admission. If you hav
56、e already decided on which college is your top choice, consider applying under an Early Action or Early Decision admission programme. If you are accepted, you wont have to submit application fees to other schools.For more information regarding college applications and the fees associated with them,
57、contact your high school advisor or the admissions department at your school(s) of interest.28. The passage is mainly written to _.A. introduce famous universities in the United StatesB. show some practical ways to apply an ideal collegeC. advertise for successful applications and advisorsD. offer t
58、ips to save money on college application fees29. What does the author advise to do in the second paragraph?A. Write down your favourite universities.B. Reduce the number of your university choices.C. Apply to two universities each time.D. Mind your safety when applying to college.30. Some schools of
59、fer free online application to _.A. receive fees faster than beforeB. employ someone else to workC. cut down the cost of employmentD. enter the application information31. It can be known from the passage that _.A. application fee might be cancelled conditionallyB. no state attends College Applicatio
60、n WeekC. applying for early admission is the best policyD. admission departments determine your future【答案】28. D 29. B 30. C 31. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了一些节省申请大学相关费用的方法。【28题详解】推理判断题。通读全文可知,第一段指出大学费用很贵,第二段到第六段介绍了节省大学费用的方法,第二段讲了,在你开始申请之前,节省大学申请费用最简单的方法之一就是缩小你申请的学校范围;第三段讲了,在一些学校,成为毕业生的亲戚可以让你免费申请;第四段讲了,研究
61、申请名单上每所学校的首选方法;第五段讲了,一些州,如密歇根州和北卡罗来纳州,参加了大学申请周,参加申请周的许多学校会取消他们的申请费用;第六段讲了,申请提早入学。最后一段介绍如果您想了解更多关于大学申请及相关费用的信息,请联系您的高中指导老师或您感兴趣的学校的招生部门。所以本文旨在介绍一些节省申请大学的相关费用的方法。故选D。【29题详解】细节理解题。由第二段中的“One of the easiest ways to save money on college application fees before you begin applying is to narrow down your l
62、ist of schools.(在你开始申请之前,节省大学申请费用最简单的方法之一就是缩小你申请学校的范围。)”可知,作者建议缩减申请学校的数量。故选B。【30题详解】细节理解题。由第四段“This is because online applications save schools the cost of employing a staff member to physically enter the application information.(这是因为在线申请为学校节省了雇佣职员来输入信息的费用。)”可知,一些学校提供免费的网上申请,是为了降低雇佣成本。故选C。【31题详解】推理判
63、断题。由第二段到第六段内容可知,第二段讲了,在你开始申请之前,节省大学申请费用最简单的方法之一就是缩小你申请的学校范围;第三段讲了,在一些学校,成为毕业生的亲戚可以让你免费申请;第四段讲了,研究申请名单上每所学校的首选方法;第五段讲了,一些州,如密歇根州和北卡罗来纳州,参加了大学申请周,参加申请周的许多学校会取消他们的申请费用;第六段讲了,申请提早入学。由此可知,申报费用在某些条件下是不用交的。故选A。DA typical child plays many roles, such as friend, neighbor, son or daughter. Simply reminding ch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559505.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
北京市西城区2023-2024学年八年级上学期期末考试物理试卷 .pdf
