江苏省宿迁市宿豫中学2015届高考高三英语二轮专题复习精练:阅读理解(1).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 宿迁市 中学 2015 高考 英语 二轮 专题 复习 精练 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、2015届高考高三英语二轮专题复习精练:阅读理解(1)AWild swimmingtaking a dip in rivers, lakes and waterfallsis fantastic fun and has great health benefits. However, many avoidable drownings even deaths have happened, so people are asking: is wild swimming safe?One of my favourite locations is Gullet Quarry, a beautiful po
2、ol that reaches more than 18 in summer. Yet there have been two drownings of local boys there this month. The water is warmer than that in the sea, and there are no currents and no particular underwater obstructions. Many swimmers swim there all year round because its really a safer place to swim th
3、an the sea.But is wild swimming really dangerous? I believe it is behavior and activities around swimming that are dangerous, rather than the location. You might be surprised to learn that outdoor swimming is rated as a moderate risk, while other seemingly safe activities, such as fishing and sailin
4、g, are high risk. The advice I give to beginners is to know your limits and build up experience slowly. Water can be very cold. Though cold water doesnt kill you, itll make you much less buoyant. So swim 10% of the distance you can do until you have adapted to it. Above all, stay close to the bank o
5、r shore. Cold water can cause shocks, so enter slowly and be careful to jump into deep water.Nowadays, were losing basic outdoor skills and common sense. Half of children over seven cant swim a length of a pool, and fewer havent swum outdoors. So I dont believe that fencing up wild swimming location
6、s will improve safety.Instead, I want to see more inland swimming places, such as on the continent, where almost every reservoir has its beaches, most without lifeguards, as people are trusted to be able to look after themselves. Id like to see schools include outdoor swimming in their PE lessons, f
7、amilies going wild swimming together, and more water companies following the example of Rutland Water and creating seasonal swimming beaches.We need to change our attitude to inland waters and encourage children to go outdoors, swim in nature, and build a love of wild places that will serve them all
8、 their life.1. People prefer to swim in Gullet Quarry mainly because_.A. the water there is cooler than the seaB. there are no obstructions under the waterC. its a pool combining swimming with tourismD. its safer to swim there2. What does the author advise the swimming beginners to do first of all?A
9、. Adapt to the water slowly and stay near the bank in water.B. Jump into deep water after they take off their clothes.C. Swim half of the distance they can do to adapt to the water.D. Have confidence and pretend to be brave.3. Which of the following statements does the author seem to agree?A. Many s
10、wimming locations have caused swimmers in danger.B. Swimmers behavior and activities have put them in danger.C. Families should go swimming in nature accompanied by a coach.D. More lifeguards should be given to the swimmers in swimming pools.4. It is implied from the last but one paragraph that_.A.
11、people should be trusted to be able to look after their family membersB. Rutland Water is the first company to create seasonal swimming beachesC. children should be given more chances to improve their swimming skillsD. modern swimming pools will improve childrens swimming safety in future5. What is
12、the purpose of this passage?A. To explain why wild swimming is not dangerous.B. To persuade people to go wild swimming in nature.C. To express the authors attitude towards swimming.D. To advise swimming should be taught at school.本文论述了户外游泳并不是一项危险的活动,游泳爱好者不要担忧,可以积极参与。1. D。细节理解题。从第二段的最后一句“Many swimmer
13、s swim there all year round becuase its really a safer place to swim than the sea.”可知,许多游泳爱好者喜欢去那里游泳是因为他们认为在那里游泳更加安全。所以选D项。2. A。细节理解题。从第四段的内容可知,作者建议那些游泳初学者不要着急,要先慢慢适应水的温度,并且要离岸近一点。所以选A项。3. B。推理判断题。从第三段中的“I believe it is behavior and activities around swimming that are dangerous, rather than the loca
14、tion.”可知,作者认为是游泳爱好者的行为和相关的活动给他们带来了危险,所以选B项。4. C。推理判断题。从倒数第二段的内容可知,作者认为体育课里要包含游泳课,另外家长要多带孩子们到湖泊、河流去游泳。由此可知C项正确。5. B。写作意图题。通读全文可知,作者通过分析户外游泳并不是一项危险的活动来劝说人们要大胆地去参加野外游泳活动。所以选B项。BWelcome to Summer Camps in Weedon Island PreserveWeedon Island Preserve is a 3,190acre natural area located on Tampa Bay. It i
15、s mostly made up of marine ecosystems. American Indians occupied this area for thousands of years. Today, Weedon Island Preserve, set up in 1972, protects this wide diversity of natural and cultural resources. The following summer camps will help you learn more about Weedon Island.Archaeology Summer
16、 CampJune 24 30, 2014Cost: $ 150 per personTime: 8 a. m. 5 p. m.Ages : 7 11Florida Public Archaeology Network will again hold the archaeology camp at Weedon Island during the summer of 2014. This summer camp conducted by professional archaeologists is designed for children with a strong interest in
17、the history as well as in learning how early people interacted with their environment. Campers will learn about the importance of archaeology and will gain understanding about early natural resources. The camp includes tour of an archaeological site, handson(实际操作的) archaeology, lab analysis and pott
18、ery making.For more information, contact Florida Public Archaeology Network (813) 3962327 or email jmoates usf. edu.Wildlife Ecology Summer CampJuly 8 12, 2014Cost: $ 200 per personTime: 9 a. m. 4 p. m.Ages : 7 11This summer camp is designed for children with a strong interest in nature. Campers wil
19、l explore the ecology and conservation of Floridas wildlife with biologist George L. Heinrich. The camp will include handson activities, guest presentations, and exploration of the preserves diverse habitats where campers will practice their nature detective skills. Call George L. Heinrich at (727)
20、865 6255 for more information or email George heinrichecologicalservices. com.Herpetology Summer CampJuly 1520, 2014Cost: $ 180 per personTime: 9 a. m5 p. m.Ages: 711This is a sciencebased, handson nature day camp sponsored by Heinrich Ecological Services. Inquisitive children love this sixday natur
21、e camp where they explore the fascinating world of amphibians and reptiles side by side with George L. Heinrich, a professional herpetologist. Through upclose contacts with a variety of animals such as tortoises, frogs, lizards and snakes, campers learn about amphibian and reptile ecology and conser
22、vation. Call George L. Heinrich at (727) 865 6255 for more information or email George heinrichecologicalservices. com.l. What can we learn about Weedon Island?A. Weedon Island was discovered in 1972.B. Native Americans once lived in Weedon Island.C. Weedon Island is famous for the wild birds.D. Wee
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
