分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型江苏省宿迁市泗阳县实验高级中学2022-2023学年高二英语上学期第一次调研测试试卷(Word版含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:559771
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:104.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 宿迁市 泗阳县 实验 高级中学 2022 2023 学年 英语 上学 第一次 调研 测试 试卷 Word 解析
    资源描述:

    1、泗阳县实验高级中学2022-2023学年高二第一次调研测试英语 试 卷本试卷共67题,共150分,考试用时120分钟。注意事项:1.答题前,考生先将自己的姓名、考生号、考场号和座位号填写在答题卡上。用2B铅笔将试卷类型填涂在答题卡相应位置上。2.作答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔在答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案。答案不能答在试卷上。3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答无效。第一部分 听力(共两节,满

    2、分30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)1. Who is the man looking for? A. Tami.B. Dr. Maxwell. C. Alison Simpson. 2. What will the woman probably do? A. Call the airline soon. B. Stay at home for a while. C. Le

    3、ave for the airport before lunch. 3. What does the man think of his current book? A. Its exciting. B. Its relaxing. C. Its long.4. When does the man hope to see the woman? A. This afternoon.B. Tomorrow night. C. Tomorrow afternoon.5. What does the man mean? A. He didnt put in any sugar. B. He added

    4、some natural flavors. C. He also thinks the coffee tastes strange.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is the woman upset? A. Her order isnt ready yet. B. The man f

    5、orgot her order. C. Some guests will be late.7. At what time will the wedding start? A. 10:00. B. 10:30. C. 12:00.听第7段材料,回答第8至9题。8. Who lived in Los Angeles? A. The womans aunt and uncle.B. The mans grandparents.C. The womans parents.9. What will the speakers do next? A. Have a picnic.B. Go hiking.C

    6、. Try to catch some fish.听第8段材料,回答第10至12题。10. What did the man study in college? A. Art history.B. Medicine.C. Business.11. How do the speakers know each other? A. Theyre neighbors. B. Theyre salesman and customer.C. Theyre teacher and student.12. What is the mans advice for the woman? A. Doing what

    7、 her father suggests.B. Exploring all the possibilities.C. Making a decision as early as possible.听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the woman want to pay? A. In cash. B. By credit card.C. With her smartphone.14. What does the man think of PayPal? A. It is free. B. It is popular. C. It isnt very fast.15.

    8、 Where is Venmo accepted? A. At many small shops. B. At most large stores. C. At a lot of restaurants.16. What does the woman offer to do for the man? A. Download the app. B. Send him an invitation.C. Lend him some money.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the weather probably like? A. Hot. B. Dry.C. Rain

    9、y.18. Where did Matt begin his journey? A. In England. B. In California.C. In Hawaii.19. How many hours was Matts longest flight? A. Fourteen hours. B. Sixteen hours. C. Sixteen and a half hours.20. What will Matt do next? A. Interview someone. B. Share his experiences. C. Plan on another journey.第二

    10、部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 单项选择(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AWith the approaching of New Year,more and more visitors will come to China.Dont know where you should go?Here are some places recommended for you.Shanghai Expo Culture ParkThe Shanghai Expo Culture Park has opened its

    11、 northern section to the public,in which the major attractions include a traditional garden that is similar in design to Shanghais famous Yuyuan Garden and a 400-meter avenue exhibiting the history of the area,while in the southern section lies a grand theater.Macao Tower AJ Hackett Bungee JumpThe M

    12、acao Tower,338 meters tall,is the worlds 10th highest tower,with a variety of activities,such as eating and entertainment.One of the activities which enjoys good fame is the bungee jump.The Macao Tower AJ Hackett Bungee Jump is 233 meters high,making it a Guinness World Record as the highest commerc

    13、ial (商业的) bungee jump in the world.Raise your arms and off you go!Harbins Frozen WorldFor those who have never been to Harbin,there is an almost endless list of things to do.At Harbin Ice-Snow World,you can not only see the worlds famous ice architecture,but also have great fun!You can eat Hot Pot a

    14、t the restaurants which are made of ice and enjoy the products of both ice and fire.You can go down the worlds longest ice slide (滑梯) and join in the popular Ice and Snow Electronic Music Festival to welcome the new year.The winter is cold and the night is long,so why not go to the theatre?Harbin wa

    15、s listed by the United Nations as a “music city” in 2010.Harbin Grand Theater is where artistic souls defrost (化霜) a little to share their love of art.21.Where should visitors go if they want to do extreme sports?A.The Macao Tower. B.Harbin Ice-Snow World.C.Shanghais Yuyuan Garden.D.Shanghai Expo Cu

    16、lture Park.22.What can visitors do in Harbins Frozen World?A.Turn water into instant ice.B.Play with both ice and fire.C.Attend a famous music festival.D.Learn to make ice architecture.23.What do Shanghai Expo Culture Park and Harbins Frozen World have in common?A.They have a high tower.B.They have

    17、a grand theater.C.They have a long ice slide.D.They have traditional architecture.BWhen Roy Austin went on his first wildlife trip back in 2018,his only goal for the leisurely vacation was to catch sight of some African wildlife in its natural habitatbut he ended up finding something much more meani

    18、ngful.He was most captivated(迷住)by the people he met in rural Kenyaparticularly at the Amboseli Primary and Secondary School in Amboseli National Park.In addition to befriending many of the students and teachers,Austin was surprised to learn how difficult it was to get books and school supplies for

    19、the children.“In rural Kenya,the government does not build school buildings.You either build it yourself or raise money to have it built,” says Austin.“A teacher was asked if they had a library.She replied,No,but we would love to have a library. That stuck in my mind.”When Austin eventually returned

    20、 to his home in Bluffton,South Carolina,he launched Libraries for Kids International.Since starting the charity,Austin has managed to ship more than 1,000 books to 11 schools across Kenya and Tanzania.He sends the books through the post office rather than FedEx to keep the shipping costs down.As it

    21、continues to collect books and donations for additional shipments,Austin says that the charity is now helping to move a shipping container of 22,000 books from Atlanta to Kenya.In the future,the philanthropist(慈善家)hopes to start sending donations to South America as well.“Many people told me that it

    22、 cant be done.Its too expensive to ship books,and they will disappear going through customs,” Austin says.“However,every worthwhile project will have problems and barriers.If you focus on the problems,you will never start.On the contrary,if you focus on the aim and solve the problems as they arise,m

    23、ost anything is possible.”24.What problem does Austin find in rural Kenya?A.Education depends on charity.B.Students lack education resources.C.Books get lost going through customs.D.Families cant afford the kids schooling.25.What does Austin do for the people in rural Kenya?A.He teaches at school.B.

    24、He funds a library for them.C.He reduces the shipping costs.D.He ships books to schools.26.What can we learn from Austins story?A.It is the first step that costs.B.Success belongs to the persevering.C.Every bit of effort makes a big difference.D.Nothing is difficult to a determined mind.27.Which of

    25、the following best describes Austin?A.A crazy adventurer. B.A devoted educator.C.A charity enthusiast.D.A passionate volunteer.CSun Ruifeng, a mother in Beijing, changed some of her plans for her 8-year-old sons summer vacation. She looked for an English tutoring course, but in the end, she changed

    26、it to a swimming training class. “Due to the stricter regulations (章程) on subject-tutoring classes, many parents like me choose sports or other projects for developing interests instead,” Sun said.Suns choice is part of the result of the governments growing efforts to lighten the academic pressure o

    27、n young students. On July 24, Chinese authorities introduced a guideline to ease the burden of too much homework and off-campus tutoring for primary and junior high school students. It lists requirements in areas such as reducing the amount and the difficulty of homework and improving the quality of

    28、 education and after-class services provided by schools. For example, homework for children below the third grade is not allowed, while homework for junior high school students should take no longer than 90 minutes to finish.According to the guideline, tutoring institutions (辅导机构) cannot teach stude

    29、nts content that is too advanced for the school curriculum (课程). No tutoring courses can be taught on weekends, national holidays or during winter and summer vacations. The moves aim to bring education back as public welfare and guide the educational training industry to focus on improving students

    30、all-round quality, Chen Xianzhe, a professor at South China Normal University, told Xinhua.According to Global Times, more than 75 percent of Chinese urban children, from grade 1 to grade 12, are enrolled (报名参加) in tutoring programs. However, some training institutions take part in anxiety marketing

    31、, selling unnecessary programs that increase the burden on students. This has led to many social problems such as students falling levels of physical fitness, more mental health problems and huge family costs, said Chu Zhaohui, a senior researcher with the National Institute of Education Sciences.Ma

    32、ny parents showed their support for the new moves. “Subject learning is enough at school and we hope to improve the childrens overall quality of life during holidays,” a parent in Guangzhou told Xinhua. However, there are also some concerns. Another parent in Shanxi said that although she agreed wit

    33、h the new moves, she worried about what her son would do after school if both parents have no time to be with him.According to the guideline, primary and middle schools are asked to offer after school services, including homework tutoring, sports, arts, reading and interest groups.28. What is the fu

    34、nction of the first paragraph?A. To introduce a topic.B. To explain a reason.C. To give an example.D. To make a suggestion.29. What leads to Sun Ruifengs choice?A. Her concern for her sons health.B. Schools reduced requirements for grades.C. Her son passion for after-school activities.D. The governm

    35、ents effort to reduce academic pressure.30. According to the guideline, what are tutoring institutions allowed to do?A. Design courses intended for students all-round quality.B. Provide tutoring programs increasing students pressure.C. Teach students content far ahead of the school schedule.D. Offer

    36、 students courses on weekends and summer vacation.31. What benefits will the guideline bring in the long term?A. Some families will not spend money educating their children.B. The subjects in school will be more popular among students.C. Students will be physically and mentally healthier than before

    37、.D. Parents wont be worried about their kids academic performances.DLivestreaming is a kind of e-commerce and marketing and sales method. It combines live product demonstrations, time-limited pricing promotions, live negotiations, and instant ordering through online streaming services hosted either

    38、by an influencer studio, or online store.Livestreaming removes barriers between brands and consumers. While it is focused on driving short term sales, livestreaming can enable firms to improve marketing efficiency by combining brand marketing and performance marketing. There are certain factors that

    39、 will increase the chance of success.Brands should not use livestreaming as a short-term sales booster but as a long-term way to remove barriers between brands and consumers. Specifically, brands could better demonstrate their products in this way, tell fuller brand stories, introduce emotional and

    40、cultural elements to their products, obtain instant feedback, conduct product trials, improve marketing efficiency by combining brand marketing and performance marketing, use different livestream hosts to build a bridge for the consumers and cultivate brand loyalty.Of course, Livestreaming is not wi

    41、thout drawbacks, however. For ads on TV, government has clear rules to forbid brands parading the before-and-after effects of health products. The restrictions are not clear yet for internet-based livestreaming, and health products are frequently promoted by livestreamers. We need to continue to mon

    42、itor regulatory updates carefully.As promoting products through live-streaming has been compared to “tuning clicks into cash,” some people have made illegal profits by creating false prosperity. Through the purchase of fake followers to increase shares and comments, some live streamers can falsify t

    43、heir rate of engagement to cheat brands and companies in an effort to win more trust and make more money. Meanwhile, live-streams have also faced issues like the return, refund and exchange of products.32. What does the author advise the brands to do with Livestreaming?A. To achieve as much sales as

    44、 possible.B. To focus more on brand marketing.C. To remove barriers between brands and consumers.D. To build a bridge between consumers and government.33. What does the underlined word “parading” probably mean?A. Overstating B. Comparing C. DisplayingD. Describing34. How do live streamers create fal

    45、se prosperity?A. By promoting the products as hard as possible.B. By creating fake comments and shares.C. By speaking highly of the brands and firms.D. By refusing the exchange and the refund of products.35. Whats the authors attitude towards Livestreaming?A. Supportive B. Neutral C. Critical D. Dou

    46、btful第二节 七选五阅读 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。After choosing a school abroad and getting accepted, the most important thing is to find a desirable place to live. How do you find a suitable location? Here are some tips that may help.DormitoryStudent dormitories can lea

    47、d to truly meaning overseas experiences. _36_ However, it is possible that you may have a private room with a private bath or a roommate with a shared bathroom as part of a suite (套房). There will generally be common areas such as study spaces or a kitchen, which serve as great gathering spots for yo

    48、u and your classmates. However, dorm rooms sometimes come with a steep price, so its is worthwhile to weigh your options.HomestayWith a homestay, you can have a home overseas with a family that will provide you with warmth and care. _37_ Despite this, you will have to share the bathroom as well as o

    49、ther common spaces with the family. Usually, food is included, so there is no need for you to do some cooking and grocery shopping.Although homestays are quite affordable, families often tend to live away from the universities. _38_Private apartmentRenting an apartment will allow you to enjoy freedo

    50、m, privacy and independence. _39_ Some landlords might ask you to pay a security deposit (保证金) before renting, which will be returned to you once you move out, considering any deductions (扣除) because of damage. Apart from the rent, you will also have to manage the bills, Wi-Fi and even stock your ow

    51、n fridge._40_ If you worry about security problems, you can live in a dormitory for your first year and then live elsewhere.A. You will generally have a private room.B. There is no need to be concerned about the facilities.C. By no means are you worried about the rent and privacy.D. If you are still

    52、 not sure where to live, ask seniors for suggestions.E. In this case, you may spend time and money on local transportation.F. You may be worried that you cant find satisfying dorms which are well equipped.G. However, it may cut you off from diverse cultural experiences and relationships with locals.

    53、第三部分 语言运用(共四节,满分55分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The stage lights dimmed (变昏暗), and I took a quick look from behind the heavy black curtains into the audience. Blinded by the lights, I quickly _41_. It seems that a great number of eyes were looking at me. I

    54、took a deep _42_ as the music of my dance began to play. I entered the stage and began my _43_, the graduation test of the classical Indian dance.After a decade of learning, I was finally ready to take on the most difficult act. The test is the most important _44_ in a dancers life as it pays respec

    55、t to all the factors in ones life that _45_ the dance form: ones culture and family.The performance is undertaken only by the most _46_ and determined students. It is a difficult process that requires much _47_. For more than six months, I spent two to three hours every day _48_ these dances. Many t

    56、imes, I _49_ myself to my physical and mental breaking point, but still I would not stop. I could not give up. There was always so much more to do and so much more to _50_.I discovered a lot about myself in those tiring hours. I learned that I was far too stubborn to give up, and I was too proud to

    57、prove myself wrong after I had set an unrealistic goal. Even with physical pain and mental stress, I forced myself to meet my _51_. Even when I was at the end of my limit, there was always something _52_ me on, forcing me not to give up.Fortunately, I made it. What I had done _53_ the success. It wa

    58、s in those hours that I learned what a dancer _54_ is. Those time was evidence that I could achieve something I _55_ out to do.41. A. pulled backB. set off C. reached out D. broke away42. A. sleepB. thought C. breath D. sorrow43. A. careerB. understandingC. response D. performance44. A. routineB. le

    59、ssonC. accident D. event45. A. developB. purchaseC. introduce D. promote46. A. focusedB. beautifulC. intelligent D. considerate47. A. talentB. strengthC. devotion D. cooperation48. A. recordingB. practicingC. discussing D. designing49. A. appliedB. addictedC. treated D. pushed50. A. forgetB. designC

    60、. learn D. research51. A. explanationB. expectationC. expense D. impression52. A. drivingB. competingC. benefiting D. representing53. A. increasedB. deservedC. expanded D. exposed54. A. completelyB. mainlyC. truly D. distantly55. A. putB. carryC. turn D. set第二节 短文填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入

    61、1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The first emperor of China,Qin Shihuang, is remembered for the many things he did during his rule.56. 221 and 210 BCE,he started the construction of the Great Wall.He built a large network of roads.He introduced 57. new writing system,currency and a set of measurements.The emperor

    62、 also ordered the construction of a huge army of life-sized Terra-cotta Warriors.These,he hoped,would protect his tomb after 58.(he) death.Today,the Terra-cotta Warriors in museum are light brown,but they werent always this color.They began as an army of red,blue,yellow,green,white,and purple.59._(s

    63、ad),most of the colors did not last to the present.Before their discovery,the clay soldiers 60._(protect) by being underground.When they were unearthed,however,the air caused the coating under the paint to fall off.The paint disappeared in less time than it takes to boil an egg,61._(take) away impor

    64、tant pieces of history.New 62.(technique) are now starting to reveal the Terra-cotta Warriors true colors.Recently,archaeologists 63.(discover) an area with more than a hundred Terra-cotta Warriors,many of 64. still have their painted features,including black hair,pink faces,and black or brown eyes.

    65、Chinese and German researchers have developed a special liquid 65.(help) preserve their colors.After they find a Warrior or an artifact,archaeologists spray it with the liquid.They then cover it in plastic.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)66.假如你是李华,国庆期间你们将组织由外国学生参加的中国城市多元文化之旅活动“Discovering China”,你刚到北京的

    66、美国朋友Tom来信询问活动有关事宜,请你根据以下要点,给他写一封回信:1. 活动目的;2. 日程安排:时间为一周;路线为昆明井冈山上海;3. 发出邀请。注意: 1. 词数80-100左右;2 开头和结尾已给出,不计入总词数;3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom,_Best wishes!Yours,Li Hua第二节(满分25分)67阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Agatha was in the library, reading the Girl Detective series, when she noticed somethi

    67、ng strange. Her best friends, Timmy and Florence, were talking to each other in whispers while keeping a good, safe distance from her! When she waved at them, they looked away.Things only got stranger in art class. Timmy and Florence went to sit at a different table from Agatha busy painting and gla

    68、nced at her when they thought she wasnt looking.Now, Agatha considered herself to be something of a detective. After all, she had read many detective stories for children and even had an old broken magnifying glass(放大镜)abandoned by her father. When the rest of the class went out for lunch, she slipp

    69、ed to Timmy and Florences table and examined it carefully with the magnifying glass.There was paint, and red and pink construction paper. What could they be doing? This was definitely a mystery that needed solving!After lunch Timmy and Florence chatted to her as if nothing was going on, but they kep

    70、t smiling at her in a slightly strange way. Of course, Agatha could have asked them what they were up to, and they might have told her -but she wouldnt have a chance to become a detective!On the way home from school, Florence and her mum happened to walk ahead of Agatha and her mum. Agatha saw them

    71、go into the bookshop. Strange, again. Florence didnt read muchno matter how many detective stories Agatha recommended to her!The next day at school, Agatha kept an eye on her friends and tried to work out their mystery, but they seemed determined to keep things secret. She asked them if they would l

    72、ike to play with her after school, but they said they couldnt because they were busy. Even more mysteriousWhen Agathas mum came to pick her up after school, she was so lost in the unsolved mystery that she hardly noticed her busy father was coming along, which was unusual. When they arrived home, he

    73、r father said she could go into the living room.注意:1.续写词数应为150左右:2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Opening the door of the living room, Agatha heard voices shout from darkness, “SURPRISE!”_After eating the cake, Agatha got down to the business of opening her birthday presents._参考答案听力1-5CBABA 6-10ACABC 11-15ABCCA

    74、16-20BCBCB阅读21-25 ACBBD 26-30DCADA 31-35CCABB【语篇导读】本文是一篇应用文。文章介绍了过年期间游客们可以在中国游玩的几个地方。21.A细节理解题。根据Macao Tower AJ Hackett Bungee Jump中的“One of the activities which enjoys good fame is the bungee jump.in the world.”可知,蹦极在这里享有盛名,如果游客想做极限运动,他们应该去the Macao Tower。故选A项。22.C细节理解题。根据Harbins Frozen World中的“You

    75、 can go down the worlds longest ice slide and join in the popular Ice and Snow Electronic Music Festival to welcome the new year.”可知,在哈尔滨冰雪大世界,游客能参加一个著名的音乐节。故选C项。23.B细节理解题。根据Shanghai Expo Culture Park中的“while in the southern section lies a grand theater”和Harbins Frozen World中的“Harbin Grand Theater i

    76、s where artistic souls defrost a little to share their love of art.”可知,Shanghai Expo Culture Park和Harbins Frozen World都有一个大剧院。故选B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。讲述了Austin向非洲肯尼亚等地捐赠图书做慈善的故事。24.B细节理解题。根据第二段中的“In addition to befriending many of the students and teachers,Austin was surprised to learn how difficult it

    77、was to get books and school supplies for the children.”可知,孩子们缺少图书、学习用品等教学资源。故选B项。25.D细节理解题。根据第三段中的“Since starting the charity,Austin has managed to ship more than 1,000 books to 11 schools across Kenya and Tanzania.”可知,Austin向肯尼亚和坦桑尼亚的学校运送了书籍。故选D项。26.D推理判断题。根据最后一段中的“However,every worthwhile project

    78、will have problems and barriers.If you focus on the problems,you will never start.On the contrary,if you focus on the aim and solve the problems as they arise,most anything is possible.”可知,如果你专注于目标并在问题出现时解决,那么任何事情都是可能的。由此可推断,有志者事竟成。故选D项。27.C推理判断题。根据第四段中的“In the future,the philanthropist hopes to sta

    79、rt sending donations to South America as well.”及全文可知,Austin不仅向肯尼亚和坦桑尼亚捐赠书籍,未来也希望可以向南美洲捐赠。由此可推断,Austin是一位热爱慈善的人。故选C项。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍“双减”政策落地的原因、政策规定及家长反应。28.A推理判断题。根据文章第一段“Sun Ruifeng, a mother in Beijing, changed some of her plans for her 8-year-old sons summer vacation.(北京一位名叫孙瑞峰的母亲改变了她8岁儿子的

    80、一些暑假计划。)”和第二段“Suns choice is part of the result of the governments growing efforts to lighten the academic pressure on young students.On July 24, Chinese authorities introduced a guideline to ease the burden of too much homework and off-campus tutoring for primary and junior high school students.(孙的

    81、选择是政府为减轻年轻学生的学习压力而不断努力的结果。7月24日,教育部出台了一项指导方针,以减轻中小学生过多家庭作业和校外辅导的负担)”可推断,文章第一段的作用是引入“双减”政策的话题。故选A。29.D细节理解题。根据文章第二段“Suns choice is part of the result of the governments growing efforts to lighten the academic pressure on young students.(孙的选择是政府为减轻年轻学生的学习压力而不断努力的结果之一。)”可知,政府减轻学业压力的努力促成了孙瑞峰的选择。故选D。30.A

    82、细节理解题。根据文章第三段“The moves aim to bring education back as public welfare and guide the educational training industry to focus on improving students all-round quality, Chen Xianzhe, a professor at South China Normal University, told Xinhua. (华南师范大学教授陈先哲在接受新华社采访时表示,这些举措旨在让教育回归公益,引导教育培训行业专注于提高学生的全面素质。)”可知

    83、,根据指导方针,辅导机构可以设计适合学生全面素质的课程。故选A。31.C推理判断题。根据文章第四段“This has led to many social problems such as students falling levels of physical fitness, more mental health problems and huge family costs, said Chu Zhaohui, a senior researcher with the National Institute of Education Sciences. (国家教育科学研究所高级研究员储朝晖表示

    84、,这已经导致了许多社会问题,如学生体质下降、更多的心理健康问题和巨大的家庭成本。)”及全文可推断,长远来看,“双减”政策会让学生们的身心比以前更健康。故选C。【语篇导读】这是一篇说明文。文章主要介绍了直播带货这一种电子商务和营销销售方式,并且说明了其优缺点。32.C细节理解题。根据第三段中“Brands should not use livestreaming as a short-term sales booster but as a long-term way to remove barriers between brands and consumers. (品牌不应将直播作为短期的销售助

    85、推器,而应将碍。故选C。33.A词句猜测题。根据倒数第二段中“Of course, Livestreaming is not without drawbacks, however.(当然,直播也不是没有缺点)”再结合画线词上文“For ads on TV, government has clear rules to forbid brands”以及后文“the before-and-after effects of health products”可知,直播也存在缺点,所以对于电视广告,政府有明确规定,禁止品牌夸大健康产品的前后效果。故画线词意思是“夸大”。故选A。34.B细节理解题。根据最后

    86、一段中“Through the purchase of fake followers to increase shares and comments, some live streamers can falsify their rate of engagement to cheat brands and companies in an effort to win more trust and make more money.(通过购买虚假粉丝来增加分享和评论,一些直播者可以伪造自己的参与度,欺骗品牌和公司,以赢得更多信任,赚更多钱)”可知,直播主播通过创建虚假评论和分享制造虚假繁荣。故选B。3

    87、5.B推理判断题。根据第二段“Livestreaming removes barriers between brands and consumers. While it is focused on driving short term sales, livestreaming can enable firms to improve marketing efficiency by combining brand marketing and performance marketing.(直播消除了品牌和消费者之间的障碍。虽然直播专注于推动短期销售,但它可以通过将品牌营销和绩效营销结合起来,使企业提

    88、高营销效率)”以及倒数第二段中“Of course, Livestreaming is not without drawbacks, however.(当然,直播也不是没有缺点)”可知,文章分别说明了直播带货的优点和缺点,没有提到作者对此的看法,故可推知,作者对直播的态度是中立的。故选B。七选五36. F 37. A 38. E 39. G 40. D完型填空41. C 42. C 43. D 44. D 45. A 46. A 47. C 48. B 49. D 50. C 51. B 52. A 53. B 54. C 55. D语法填空【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了中国第一位皇

    89、帝秦始皇在其统治期间的成就,并介绍了秦兵马俑的相关信息。56.Between考查介词。句意:公元前221年至210年,他开始修建长城。固定短语between.and.意为“在和之间”。故填Between。57.a考查冠词。句意:他引入了一种新的书写系统、货币和一套度量标准。分析句子可知,在单数名词短语new writing system前需要不定冠词a表示泛指。故填a。58.his考查形容词性物主代词。句意:他希望这些东西能在他死后保护他的坟墓。用形容词性物主代词his修饰名词death。故填his。59.Sadly考查副词。句意:遗憾的是,大多数颜色并没有持续到今天。此处应用副词sadly作

    90、状语。故填Sadly。60.were protected考查动词时态和语态。句意:在他们被发现之前,兵马俑在地下受到保护。句子陈述过去发生的事情,且动词protect与主语the clay soldiers之间是被动关系,所以用一般过去时的被动语态。故填were protected。61.taking考查非谓语动词。句意:这些油漆消失的时间比煮鸡蛋所需的时间还短,带走了重要的历史片段。主语the paint和动词take之间是主动关系,所以用现在分词作状语。故填taking。62.techniques考查名词的数。句意:新技术现在开始揭示兵马俑的真实颜色。根据系动词are可知,主语是复数名词。

    91、故填techniques。63.discovered考查动词时态。句意:最近,考古学家发现了一个有一百多兵马俑的地区,其中许多仍然有他们的彩绘特征。此处陈述过去发生的事情,谓语动词使用一般过去时。故填discovered。64.which考查非限制定语从句。空格处引导非限制性定语从句,修饰先行词a hundred soldiers,在介词of后,指代兵马俑,应用which引导。故填which。65.to help考查非谓语动词。句意:中国和德国的研究人员已经开发出一种特殊的液体来帮助保存他们的颜色。此处应用动词不定式作状语。故填to help。66. 应用文写作Dear Tom,From yo

    92、ur letter I know its the first time for you to be in my country and you are eager to know what China is really like. Im glad to tell you that an exploring trip titled “Discovering China” is to be organized in the National Day. I think its a good chance for you to learn more about China. I hope you c

    93、an experience Chinese culture in every aspect.First, well fly to Kunming, a popular tourist destination for its beauty and mild temperature. Then well head for Jinggangshan, which is a former revolutionary base as well as a natural beauty spot. After that, well board a downstream ship on the Yangtze

    94、 River to Shanghai.Serving as an important seaport and Chinas largest financial center,it draw the attention of the whole world .I firmly believe the one-week trip will perfectly live up to your expectations.I earnestly invite you to join us.Best wishes!Yours,Li Hua67.读后续写Opening the door of the liv

    95、ing room, Agatha heard voices shout from darkness, “SURPRISE!”. When she entered the darkened living room, the lights came on suddenly. Her best friend Timmy and Florence were there, grinning! On the table were a cake with candles and a pile of presents. Mum and Dad followed her into the living-room

    96、 and lit the candles, saying: “Happy Birthday, dear. You were so distracted by the mystery to be solved as to forget today is your birthday! Now, blow the candles, make a wish and enjoy the cake.”After eating the cake, Agatha got down to the business of opening her birthday presents. The first gift

    97、was the big red and pink birthday card with “HAPPY BIRTHDAY” written on it in Timmy and Florences childish handwriting. “We hope you like the card we made for you!” said Timmy, and Florence added, “We also bought the latest Sherlock Holmes Detective series for you!” Agatha hugged her friends in appr

    98、eciation of their surprise gifts. Mum and Dad handed her a brand-new magnifying glass in place of the old broken one. Agatha might not have solved the mystery, but it was still a wonderful birthday party!听力原文:Text 1W: Hello, this is Dr. Maxwells office. My name is Tami. How may I direct your call?M:

    99、 Id like to speak with Alison Simpson, please. (1) Shes a nurse there, but I believe shes on her break now. Its about our son Jimmy.Text 2M: What time is your flight today?W: Well, it was supposed to leave at 2:15 p.m., but the airline just called and told me it was delayed until 7:15 p.m. At least

    100、this way, I can take my time and have lunch at home. (2)Text 3W: You like reading a lot, dont you?M: Yeah, I find it very relaxing. The one Im reading now is really exciting. (3)W: Its that good, huh?M: Oh, yeah. Ever since I started reading it, I havent been able to put it down.Text 4W: Im sorry to

    101、 call so early, but I wanted to let you know Ive come down with染上(病) something and wont be able to come into work today. I should be fine by tomorrow afternoon.M: No problem. Were having an office party tomorrow night, so I hope youre well enough to come! (4)Text 5W: Bradley, this coffee tastes a li

    102、ttle strange. What did you put in it?M: Its actually what I didnt put in it, Rachel! We consume way too much sweet stuff these days. (5) Its time for us to get back to natural flavors, dont you think?Text 6W: Im here to pick up the flowers for Anna. M: Im sorry, but those wont be ready for another t

    103、wo hours. (6)W: Shes getting married in two hours! I need time to bring them back so that I can set them up before the guests come. (6) (7)M: We havent even started putting them together yet. We told you on the phone theyd be ready by noon. Its only 10:00. (7)W: Is there another flower company that

    104、can deliver them in the next thirty minutes?M: I doubt it. Flower companies dont normally do rush orders.Text 7W: Its nice and quiet out here in the countryside. M: My grandpa used to take me fishing here when I was five.W: My parents never took me anywhere when I was little. I guess we went to Los

    105、Angeles to visit my aunt and uncle a few times when I was in sixth and seventh grade. (8) But other than that, we just stayed at home.M: Its important to slow down and breathe some fresh air once in a while.W: Absolutely. So, whats the plan for the rest of the day?M: I figured we could go hiking and

    106、 then have a picnic on the top of the hill.(9)W: Awesome(太棒了)! (9)Text 8M: So, what do you want to study when you go to college, Megan?W: Im not sure, Mr. Sanders. My dad would be excited if I studied medicine, but that sounds too difficult. Ive always been interested in art, but Im not sure if I wa

    107、nt to be a professional artist. M: Well, you could study art history. That was my wifes major, you know.W: Really? What did you major in?M: Oh, I always wanted to be a businessman, so thats what I did in college. (10) Its not for everyone, but I liked it. I wish I had taken some other classes, thoug

    108、h. If you have a chance to learn about a bunch of different things and then make a decision, I think that would be your best bet(你最好选择). (12)W: Thats good advice, Mr. Sanders. Thanks!M: My pleasure. If you want to talk more, come next door anytime you want. (11)W: I sure will. Thank you!Text 9 M: OK

    109、, your bill comes to thirty-six dollars. W: Well, I never carry cash on me anymore. Can I just Venmo(小额支付款项的软件) it to you?(13)M: What does that mean?W: Venmo is an app that you download for your smartphone.(13) It connects to your bank or a credit card, and you can transfer money to other people in

    110、about ten seconds.M: What? Thats fast! Ive used PayPal before, but it sometimes takes several minutes for the transfer to be completed. (14)Plus, they charge you a fee for sending the money.W: Venmo is free if you use a checking account. But if you use a credit card, I think they charge you a small

    111、fee. M: Thats cool. I never use my credit card, anyway. So, what can I do with the money once its there? Can I use Venmo at stores?W: You still cant use it at most restaurants and big chain stores, but a lot of smaller shops accept it. (15) Its getting more popular all the time.M: All right, how can

    112、 I sign up for Venmo?W: Download the app from the App Store, and Ill email you an invitation to join. (16)Text 10 Good morning! Im Samuel Davis, and this is the ten oclock news report. I hope everyone is having a fine Monday morning. Its getting pretty wet out there, so grab an umbrella and stay dry

    113、! (17) Im here today with Matt Miller, who has completed his 29,000-mile journey in just six weeks, with a total of 180 hours in flight. Beginning in California, he made twenty-five stops in fourteen different countries including England, Italy, Greece, Egypt, and Thailand. (18) His final trip was a

    114、 sixteen-hour flight from Hawaii back to California, just half an hour less than his longest flight from Samoa to Hawaii. (19) Born in South Dakota, Matt is a freshman at Massachusetts Institute of Technology, and has said that as a child he was scared of flying. All of that changed when he received

    115、 his pilot license at just seventeen. After that, he only spent a few years planning everything out before beginning his journey around the world. Matt is here with us today for an interview. Welcome Matt! First, why dont you tell all our listeners about the craziest thing you saw during your adventure? (20)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省宿迁市泗阳县实验高级中学2022-2023学年高二英语上学期第一次调研测试试卷(Word版含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559771.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1