江苏省常熟市2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省常熟市2020-2021学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析 江苏省 常熟市 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年第一学期期中试卷高一英语注意事项:1.本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题),满分150分。考试时间120分钟。2.请将第I卷的答案填涂在答题卡上,第II卷请直接在答题卡上规定的地方作答。答题前,务必将自己的学校、姓名、考试号等相关信息写在答题卡上规定的地方。第I卷(选择题,共95分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
2、听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where did the man grow up?A.In America.B.In Australia.C.In New Zealand.2.How many people will be at the party?A.Six.B.Eight.C.Ten.3.What are the speakers talking about?A.Going boating.B.The weather.CTheir friend Tom.4.What does the woman think the man shou
3、ld do?A.Do his homework.C.Watch TV for a while.B.Prepare for the exam.5.Which room did Jenny stay in?A.Room 204.C.Room 210.B.Room 205.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What
4、 does the man say about Henry?A.He is humorous.B.He is unpopular.C.He is talkative.7.What will the two speakers do next?A.To tell each other a joke.B.Go to where Henry is.C.Make friends with Henry.听第7段材料,回答第8至10题。8.What day is it today?A.Wednesday.B.Thursday.C.Friday.9.When will the woman see her do
5、ctor on Saturday?A.At 10:00 am.B.At 11:00 am.C.At 1:30 pm.10.What does the man plan for this Sunday?A.To travel to another city.B.To hang out with his sister.C.To spend time with the woman.听第8段材料,回答第11至13题。11.What did the man do before applying for the job?A.He taught students art.B.He talked with c
6、ustomers.C.He visited students in their homes.12.What does the woman think the man will find useful in this new job?A.His computer skills.B.His job experience.C.His grades at school.13.What does the woman ask the man to do in the end?A.Wait for further information.B.Give his e-mail address to her.C.
7、Come to work the next day.听第9段材料,回答第14至17题。14.Why dont the two speakers go to Europe?A.They cant afford it.B.They dont have enough time.C.They have been there recently.15.What will the woman do tomorrow?AGo to the dentist.B.Book the tickets.C.Arrange her work.16.How will the two speakers travel?A.By
8、 car.B.By bus.C.By train.17.What does the woman remind the man to do before they leave?A.Fill the car up with gas.B.Check the weather forecast.C.Make a list of things to bring.听第10段材料,回答第18至20题。18.What problem will the motorway bring to the village?A.Children will find it hard to go to the Streeve B
9、each.B.The well-known beauty spot will be destroyed.C.Fewer villagers will live there.19.Where will the high-tech park be built?A.In the north of the village.B.In the south of the village.C.In the west of the village.20.What is most villagers attitude towards the government plans?A.Fully satisfied.B
10、.Rather worried.C.Quite unexpected.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)请阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。AThe Hearst CastleHearst Castle is a park on the central California coast and a National Historic Landmark.It was designed by Julia Morgan for William Randolph Hearst fr
11、om 1919 until 1947.Despite its location far from any urban center, the site attracts roughly one million visitors per year.Guided ToursTour 1 is recommended for first time visitors.It now includes the movie, Hearst Castle Building the Dream.Tour 2 gives visitors a closer look at the main houses uppe
12、r floors, Mr Hearst s private suite, the libraries,and the kitchen.Tour 3 looks at the Castles North Wing,guest rooms and guest house Casa Del Monte.Tour 4 includes the impressive gardens and grounds, the largest guest house,the wine basement,and the Hidden Terrace.The evening tour is a special tour
13、 that allows visitors to experience the Castle at night as one of the Hearst s own visitors might have.Ticket PricesHearst Castle accepts VISA,Master Card,American Express and Discover.Free day use parking is available for automobiles,motorcycles,tour buses and recreational(休闲的)vehicles.Children und
14、er 6 are free when accompanied by a paying adult.Reservation(预订)InformationWhile tickets may be purchased at the Visitor Center upon arrival, tour reservations can be made online now or by calling 1-800-444-4445,see below for time.Reservation Call Center HoursDates Monday-Friday Saturday-SundayMarch
15、-September 8 am-6 pm 8 am-6 pmOctober-February 9 am-5 pm 9 am-3 pmVisit www.hearstcastle.org for more information.1. If you are quite interested in wine,which tour will you choose?A. Tour 1.B. Tour 2.C. Tour 3.D. Tour 42. If a couple take Tour 1 with their 5- year- old son, how much will they pay fo
16、r the tickets?A. 36.B. 48.C. 60.D. 75.3. Which of the following is the available time to book tickets by phone?A. At 8 am on Monday in February.B. At 6 pm on Saturday in October.C. At 7 pm on Friday in September.D. At 9 am on Sunday in March.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】这是一篇广告。本文主要介绍了加州中部海岸的一个公园同时也是国家历史古迹地
17、标的Hearst城堡的观光方式,路线以及相应的票价和订购信息等相关内容。【1题详解】推理判断题。根据Guided Tours部分的“Tour 4 includes the impressive gardens and grounds, the largest guest house, the wine basement, and the Hidden Terrace.”(Tour 4包括令人印象深刻的花园和庭院,最大的招待所,葡萄酒地下室和隐藏的露台。)可知,如果你对葡萄酒很感兴趣,你会选择Tour 4。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第一个表格以及“Children under 6 a
18、re free when accompanied by a paying adult.”(6岁以下儿童在付费成人陪同下免费)可知,Tour 1,成人费用是每人24美元,低于6岁的孩子在付费成人陪同下免费。因此如果一对夫妇带着他们5岁的儿子参加第一次旅行,他们会付24*2=48美元买票。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据Reservation Call Center Hours部分第二个表格“March-September”的 “Saturday-Sunday( 8 am-6 pm)”可知,你可以在3月的周末早上八点到晚上六点电话订票。故选D项。BMy First Marathon(马拉松)
19、A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball
20、. I didnt do either well. He later informed me that I was not athletic.The idea that I was not athletic stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the battle again
21、st my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon, I dreamt that I couldnt even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line, my shoe laces(鞋带) became untied. So I stopped to readjust. Not the s
22、tart I wanted!At mile 3, I passed a sign: GO FOR IT, RUNNERS!By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She
23、 is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a.m. or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.zxxkDetermined to be myself, mov
24、e forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a marathon winner.4. Amonthbeforethemarathon,theauthor _.A. waswelltrainedB. feltscaredC. madeuphismindtorunD. losthope5. WhydidtheauthormentiontheP.E.classinhis7thyear?A. Toacknowledgethesupportofhisteacher.B. Toamusethereader
25、swithafunnystory.C. Toshowhewasnottalentedinsports.D. Toshareapreciousmemory.6. Howwastheauthorsfirstmarathon?A. Hemadeit.B. Hequithalfway.C. Hegotthefirstprize.D. Hewalkedtotheend.7. Whatdoesthestorymainlytellus?A. Amanoweshissuccesstohisfamilysupport.B. Awinnerisonewithagreateffortofwill.C. Failur
26、eisthemotherofsuccess.D. Oneisnevertoooldtolearn.【答案】4. C 5. C 6. A 7. B【解析】本文为一篇记叙文。讲述了自己第一次跑马拉松,凭借自己的意志力成功跑完全程的励志故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段最后一句Yet, I was determined to go ahead.可知,马拉松赛前一个月尽管作者脚踝受伤使得训练时间缩短,但作者仍下定决心参赛。故选C。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段I didnt do either well. He later informed me that I was not ath
27、letic可知,作者提到7年级的事情是为了证明自己真的没有运动天赋。故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章第10段I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.可知,作者坚持到了最后,而且得到了一块奖牌,虽然不是第一名,由此可见他成功地跑完了马拉松。故选A。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,作者在讲述自己跑马拉松的经历,
28、再根据最后一段Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a marathon winner.可知,作者成功跑完马拉松源于自己的意志。故选B。点睛:文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(
29、2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。此题中的前三题为细节理解题。细节理解题首先要根据题干准确定位信息句,其次要对信息句进行准确的理解和判断,如第一题为转述型,I was determined to go ahead即made up his mind to run。第二题为语义理解题。根据文章第二段的信息In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well.可知,作者没有运动天赋。而第三题则为转述型,根
30、据信息句I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.可知,作者跑完了马拉松,正好与made it 意义相同。CCan any travel be greener than traveling by bike? We hear a lot about various methods ofgreen travel,but we
31、dont hear much about traveling in a way to nearly clear our carbon footprint altogether.Traveling by bicycle is one of the few methods of travel that allow a deep relationship with Mother Nature.Bicycles use no fuel,and are easy on the ground we pass over,but the best part of traveling by bicycle is
32、 the opportunity to get to know the earth and her people in a much better manner than any other vehicle can allow.My family and I traveled southward from Alaska.We went over the mountain,sailed through valleys,and woke up finding snow covering our tent.We rode through deserts and rain forests.Childr
33、en climbed trees and tasted fruits they had never heard of.We had the opportunity to get to know people.There is something about a bike that draws people closer and encourages them to show their kindness.It might be something simple like handing us a bag of apples or tomatoes, or it might be as comp
34、lex as hiding drinks along the highway, but all added magic to our lives.I can tell many stories about the people weve met.About the woman in Oregon who handed us the keys to her house and said,“Go to my house and make yourselves at home.Ill be here in a few hours. She didnt even know our names, but
35、 showed her support and encouragement to us.Or the man who cycled up to where we were eating cheese and cookies in a park and invited us to his home for a warm dinner and a soft bed for the night.One day in Mexico we ended up in a migrant workers camp, and our boys played with some of the poorest ki
36、ds in the country.Another day,we were invited to stay with a very rich family.Young couples and old.Rich and poor.White,black, and brown.All made our travel experience wonderful.Im convinced traveling by bike is the best way to see the world.It allows us to gain a much deeper respect for Mother Natu
37、re and local people that we could not gain in any other manner.8. Whats the authors purpose of writing this article?A. To encourage readers to travel with their families.B. To call for a much deeper respect for Mother Nature.C. To introduce a green traveling method.D. To call on readers to travel on
38、ly by bike.9. Which is not the advantage of traveling by bike mentioned in the article?A. It benefits our health.B. It does good to our environment.C. It enables us to know the earth and her people better.D. It helps us to build a deep relationship with Mother Nature.10. Why did the woman give the a
39、uthors family the keys to her house?A She wanted them to wait for her there.B. She was one of the authors friends.C. She wanted to support and encourage them.D. She was also fond of cycling.11. What does the underlined word “all in Paragraph 4 refer to?A. Different kinds of people.B. All migrant wor
40、kers.C. A wealthy family.D. Poor kids.【答案】8. C 9. A 10. C 11. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了骑自行车旅行的好处。【8题详解】推理判断题。由第一段 “Can any travel be greener than traveling by bike? We hear a lot about various methods ofgreen travel, but we dont hear much about traveling in a way to nearly clear our carbon footprint altoge
41、ther.”(还有比骑自行车更环保的旅行吗?我们经常听说“绿色”旅行的各种方法,但很少听说用一种几乎完全清除碳足迹的方式旅行。)可知,作者写这篇文章的目的是为了介绍一种绿色旅游的方式。故选C项。【9题详解】细节理解题。由第一段“Can any travel be greener than traveling by bike? We hear a lot about various methods ofgreen travel, but we dont hear much about traveling in a way to nearly clear our carbon footprint
42、altogether.”(还有比骑自行车更环保的旅行吗?我们经常听说“绿色”旅行的各种方法,但很少听说用一种几乎完全清除碳足迹的方式旅行。)可知,提到了B项“它对我们的环境有好处”;由第二段第二句“the best part of traveling by bicycle is the opportunity to get to know the earth and her people in a much better manner than any other vehicle can allow.”(骑自行车旅行最好的部分是有机会以一种比任何其他交通工具更好的方式来了解地球和她的人民)可知
43、,提到了C项“它使我们更好地了解地球和她的人民”;由第二段第一句“Traveling by bicycle is one of the few methods of travel that allow a deep relationship with Mother Nature.”(骑自行车旅行是少数几种能与大自然建立深厚关系的旅行方式之一。)可知,提到了D项“它帮助我们与大自然建立一种深厚的关系”;A项“它有益于我们的健康”在文章没有提到,排除A。故选A项。【10题详解】推理判断题。由第三段倒数第二句“She didnt even know our names, but showed her
44、 support and encouragement to us.”(她甚至不知道我们的名字,但对我们表示支持和鼓励。)可知,妇女把她房子的钥匙交给作者的家人是因为她想支持和鼓励他们。故选C项。【11题详解】词句猜测题。由倒数第二段中第三句“Young couples and old. Rich and poor. White, black, and brown. All made our travel experience wonderful.”(不管是年轻夫妇和老人。富人还是穷人。白人、黑人还是棕色人。所有人都使我们的旅行经历非常精彩。)可知,all指代的是不同的人。故选A项。DWe ma
45、y think were a culture that gets rid of our worn technology at the first sight of something shiny and new, but a new study shows that we keep using our old devices(装置) well after they go out of style. Thats bad news for the environment and our wallets as these outdated devices consume much more ener
46、gy than the newer ones that do the same things.To figure out how much power these devices are using, Callie Babbitt and her colleagues at the Rochester Institute of Technology in New York tracked the environmental costs for each product throughout its life from when its minerals are mined to when we
47、 stop using the device. This method provided a readout for how home energy use has evolved since the early 1990s. Devices were grouped by generation Desktop computers, basic mobile phones, and box-set TVs defined 1992. Digital cameras arrived on the scene in 1997. And MP3 players, smart phones, and
48、LCD TVs entered homes in 2002, before tablets and e-readers showed up in 2007.As we accumulated more devices, however, we didnt throw out our old ones. The living-room television is replaced and gets planted in the kids room, and suddenly one day, you have a TV in every room of the house, said one r
49、esearcher. The average number of electronic devices rose from four per household in 1992 to 13 in 2007. Were not just keeping these old devices we continue to use them. According to the analysis of Babbitts team, old desktop monitors and box TVs with cathode ray tubes are the worst devices with thei
50、r energy consumption and contribution to greenhouse gas emissions(排放)more than doubling during the 1992 to 2007 window.So whats the solution(解决方案)? The teams data only went up to 2007, but the researchers also explored what would happen if consumers replaced old products with new electronics that se
51、rve more than one function, such as a tablet for word processing and TV viewing. They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%.12. What does the author think of new devices?A. They are environment-friendly.B.
52、They are no better than the old.C. They cost more to use at home.D. They go out of style quickly.13. Why did Babbitts team conduct the research?A. To reduce the cost of minerals.B. To test the life cycle of a product.C. To update consumers on new technology.D. To find out electricity consumption of
53、the devices.14. Which of the following uses the least energy?A. The box-set TV.B. The tablet.C. The LCD TV.D. The desktop computer.15. What does the text suggest people do about old electronic devices?A. Stop using them.B. Take them apart.C. Upgrade them.D. Recycle them.【答案】12. A 13. D 14. B 15. A【解
54、析】本文是一篇科普说明文。文章指出纽约罗彻斯特理工学院的Callie Babbitt和她的同事研究证实:旧电子设备要比新设备耗能高,所以作者主张使用新电子设备,既经济又环保。【12题详解】观点态度题。根据文章第一段中的Thats bad news for the environment and our wallets as these outdated devices consume much more energy than the newer ones that do the same things.可知,使用旧的电子设备对环境和我们的钱包都是坏消息。这些过时的设备做相同的事情要消耗比新设
55、备更多的能量。由此推知作者认为新电子设备环保、节能。故选A。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段中的To figure out how much power these devices are using, Callie Babbitt and her colleagues at the Rochester Institute of Technology in New York tracked the environmental costs for each product throughout its life可知,Babbitts team研究的目的是弄清楚这些设备用了多少电。故选D。
56、【14题详解】细节理解题。根据文章最后一段中的They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%.可知,平板电脑是耗能最少的电子设备,可以降低44%的耗能。故选B。【15题详解】推理判断题。根据文章的整体内容可知,因为旧的电子设备耗能高,不环保。所以作者建议停止使用旧的电子设备。故选A。点睛:熟悉比较句型是彻底理解本文的关键,也是解题的关键。本文中的比较句型:1. Thats
57、 bad news for the environment and our wallets as these outdated devices consume much more energy than the news ones that do the same things做同样的事,旧的过时的装置比新装置消耗更多能源,对环境有害,浪费钱财。2. According to the analysis of Babbitts team, old desktop monitors and box TVs with cathode ray tubes are the worst devices w
58、ith their energy consumption and contribution to greenhouse gas emissions (排放) more than doubling during the 1992 to 2007 window.根据Babbitt团队的分析,旧的桌面显示器和阴极射线管箱式电视机是最差的电子设备,它们的耗能和温室气体的排放是1992到2007window的两倍还多。3. They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop
59、computers could cut energy consumption by 44%.他们发现在平板电脑上看的随需变化的娱乐节目比在电视和电脑上看耗能减少了44%。第二节 阅读填空(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,注意选项中有两项 为多余选项。How To Fight Back-To-School AnxietyAugust is the time to prepare for a new school year. _16_These simple tips can help you or someone you lo
60、ve deal with the year ahead._17_ Like any new activity, a new school year is always easier when youre prepared for it. Get your class schedule in advance so you know exactly what to expect that first day. Make sure youre prepared with all the supplies youll need. If youll be attending a new school,
61、get familiar with the campus in advance of the first week.Talk about it. Change is never easy, and can often be scary. If you have feelings of fear or anxiety about the upcoming school year, its important to express them. _18_If youre unsure who to talk to, there are many free resources available fo
62、r you.Do what you love. _19_Whether youre a bookworm or social butterfly, its easy to feel depressed or anxious when youre trying to be something youre not. Find activities, clubs or organizations that truly interest you. Chances are, when you do, youll find a sense of belonging thats completely gen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋苏教版九年级上册语文习题课件:第一单元实践活动(共11张PPT).pptx
