分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型江苏省徐州市第一中学2021届高三下学期4月三模考前强化(一)英语试题 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:560420
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:43.91KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省徐州市第一中学2021届高三下学期4月三模考前强化一英语试题 WORD版含答案 江苏省 徐州市 第一 中学 2021 届高三 下学 月三模 考前 强化 英语试题 WORD 答案
    资源描述:

    1、徐州市第一中学2021届高三迎南通市三模考前强化(一)英语第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。()1. When will the man be free?A. On Tuesday afternoon. B. On Wednesday morning. C. On Wednesday afternoon.()2. What are the speakers?A. Ne

    2、wspaper reporters. B. Students. C. Teacher and student. ()3. What is the mans opinion about highspeed rail?A. Comfortable but expensive. B. Convenient and relaxing.C. Fast but not enjoyable.()4. Why doesnt the woman try the fried food?A. She doesnt like the taste at all. B. She is careful about her

    3、weight.C. She thinks it doesnt have vitamins.()5. Where did Paul plan to go on his way home?A. To the shop. B. To the bank. C. To the office.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。()

    4、6. Where can the man get money?A. From the Allied Irish Bank. B. From Dunnes Stores.C. From the Bank of Ireland.()7. How far is the bank?A. About five minutes walk. B. Only 100 metres away. C. Less than a block away.()8. What will the woman do at the end of the conversation?A. Help the man get the m

    5、oney. B. Show him the way to the bank.C. Draw a map for him.听第7段材料,回答第9至11题。()9. Where does the conversation take place?A. In the classroom. B. In the library. C. In the campground.()10. Why has the woman come to talk to the man?A. To discuss his plan of trip to Beijing.B. To see what progress hes m

    6、ade on his paper.C. To bring him a message from Professor Grant.()11. What seems to be the mans problem?A. He cant find a quiet place to study. B. He had a serious problem about his sleep.C. He cant narrow down his research topic.听第8段材料,回答第12至14题。()12. What is the man?A. A driver. B. A policeman. C.

    7、 A witness.()13. Whose car knocked into Mrs Norriss car?A. Mr William Jeffersons. B. Mrs William R. Craustons.C. Mr William R. Craustons.()14. Where did the woman put the car?A. At Caldos Garage. B. At Norriss Garage. C. At Fultons Garage.听第9段材料,回答第15至17题。()15. Who is the man most likely to be?A. A

    8、high official. B. A farmer. C. A spokesman for the UN. ()16. How many reasons for animal diseases spreading are mentioned in the conversation?A. One. B. Two. C. Three.()17. What happened in South Africa?A. A large number of sheep were killed.B. 30 people were killed in an accident.C. The footandmout

    9、h disease broke out.听第10段材料,回答第18至20题。()18. What is the cause of playground injuries?A. The playgrounds are overcrowded.B. The playgrounds are in poor condition.C. Children are keen on dangerous games.()19. What should parents do to prevent playground injuries?A. Keep a watchful eye on their childre

    10、n.B. Stop their children from climbing ladders.C. Teach their children how to use the equipment.()20. What does the speaker say about young children?A. They can be creative when they feel secure.B. They may panic in front of some playground equipment.C. They should be aware of the potential risks in

    11、 the playground.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ASome Famous Libraries in the WorldThe Royal Library of AlexandriaThe Royal Library of Alexandria in Alexandria, Egypt is probably known as the largest and the most famous library in the ancient world. It

    12、 is said that the ancient library was burned three times over the centuries. A likeness of the ancient library was built in Alexandria and was opened on October 16,2002.Celsus LibraryCelsus Library was built in what had been a monument tomb of the governor of the Province of Asia, Celsus Polemaeanus

    13、 in Ephesus, Turkey. It used to be the third richest of ancient times in the world, which had more than 12,000 works of art, but it was destroyed in wars, leaving some ruins. Even so, it is now still so worldfamous for its beautiful structure that many visitors come to see it. There is a statue of A

    14、thena at its entrance as she is the Goddess of Wisdom. It remains delicate and appealing.Bodleian LibraryBodleian Library is attached to Oxford University and mainly used as a research library. It is also a copyright library, which means it has a right to every book published in the United Kingdom.

    15、The library was designed by the architect, Sir Giles Gilbert Scott. Construction was completed in 1940.The British LibraryThe British Library was set up in 1973 and is one of the worlds greatest libraries. This library has PACCAR gallery of living and workshop of words. The sounds and images offer s

    16、hows and different programmes at the theme exhibitions. They also have a wide collection of stamps of the world which are on show for visitors. The library also offers events like music and discussions.()21. Which of the following libraries has been reconstructed?A. The Royal Library of Alexandria.

    17、B. Celsus Library.C. Bodleian Library. D. The British Library.()22. What can you do in Celsus Library?A. Read books. B. Borrow books.C. See a stamp exhibition. D. Enjoy the beautiful remains.()23. What is special about Bodleian Library?A. It belongs to a university.B. It was once destroyed by fires.

    18、C. It is one of the famous ancient libraries.D. It is wellknown for its beautiful structure.BThe world can be a scary place when youre young. It can be even scarier when youre a young little blue penguin(企鹅), the worlds smallest penguin.Luckily, there are some humans willing to help, who stepped in

    19、to protect Billy, a blue penguin that appeared on a beach in Christchurch, New Zealand. Spotted on Nov. 29 at Moncks Bay, in Christchurch, the little penguin immediately attracted a small crowd. Jeff Mein Smith saw the crowd while he was bicycling that afternoon, and he hiked home to get his camera.

    20、 When he returned to the scene, he found that the penguin had received a little sign, reading “Hi, Im waiting for my mum to come back. DOC (New Zealands Department of Conservation) knows Im here. Please leave me alone. Keep your dog away. Thanks, Billy the baby blue penguin.”Billy, perhaps able to r

    21、ead somehow, or just pleased by all the attention, didnt wander far from the sign, and some people had set up “a little penguin protection team” to keep the penguin safe, Mein Smith said.Little blue penguins are primarily found in New Zealand and the southern coast of Australia. The DOC arrived late

    22、r that afternoon to pick up Billy. “Its unusual for a blue penguin to be out in the open on the beach during the day. Normally they are at sea or in burrows(洞穴) during the day,” Anita Spencer, a DOC official said. “The bird is a female penguin, is around 2 months old and is underweight for its age.

    23、It weighs a mere 550 grammes, less than a standard basketball. A blue penguin should weigh around 900 grammes at this age. Most little penguins grow up to weigh 1 kilogramme,” she added.Billy was taken to the Christchurch Penguin Rehabilitation Centre after being taken from the beach. The centre wil

    24、l help the little penguin gain some weight before it is allowed to return to the ocean.()24. As for the little penguin in Paragraph 1, how does the author feel?A. Curious. B. Crazy. C. Sympathetic. D. Satisfied.()25. What did the locals mentioned in the text do to Billy?A. They took photos of it. B.

    25、 They kept away from it.C. They offered to protect it. D. They hiked it to the beach.()26. What do we know about Billy?A. It was abandoned by its mum. B. It was found on a beach in the morning.C. It will be kept in DOC before it goes home. D. It seldom went to the beach in daytime.()27. What can be

    26、a suitable title for the text?A. Leaving Me Alone B. Waiting for My MumC. Keeping the Little Penguin D. Protecting the Little PenguinCEtymology, the study of words and word roots, may sound like the kind of thing done by boring librarians in small, dusty rooms. Yet etymologists actually have a uniqu

    27、ely interesting job. They are in many ways just like archaeologists(考古学家) digging up the physical history of people and events. The special aspect of etymology is that it digs up history, so to speak, through the words and phrases that are left behind.The English language, in particular, is a great

    28、field to explore history through words. As a language, English has an extraordinary number of words. This is partly due to its ability to adapt foreign words so readily. For example, “English” words such as kindergarten(from German), croissant(from French),and cheetah(from Hindi) have become part of

    29、 the language with little or no change from their original sounds and spellings. So Englishlanguage etymologists have a vast world of words to explore.Another enjoyable thing about etymology for most word experts is solving word mysteries(谜). No, etymologists do not go around solving murders, like t

    30、he great detective Sherlock Holmes. What these word experts solve are mysterious origins of some of our most common words.One of the biggest questions English language experts have pursued is how English came to have the phrase OK. Though it is one of the most commonly used expressions, its exact be

    31、ginning is a puzzle even to this day. Even its spelling is not entirely consistentunless you spell it Okay, it is hard even to call it a word.Etymologists have been able to narrow OKs origin down to a likely, although not certain, source. It became widely used around the time of Martin Van Burens ru

    32、n for president in 1840. His nickname was Old Kinderhook. What troubles word experts about this explanation is that the phrase appeared in some newspapers before Van Buren became well known. It is likely that Van Buren could be called its primary source. Etymologists will doubtlessly keep searching

    33、for the initial source. However, it is clear that OKs popularity and reputation have topped those of the American president to whom it has been most clearly linked.()28. The author mentions the words like “croissant” in Paragraph 2 to indicate _A. words have changed a lot in the two languagesB. what

    34、 Englishlanguage etymologists are exploring now C. English has absorbed many words from other foreign languages D. the English vocabulary is difficult to the nonEnglishspeaking people()29. What does the underlined word “pursued” in Paragraph 4 mean?A. Looked upon. B. Dug up.C. Put in. D. Set down.()

    35、30. We can learn from the passage that etymologists _A. discover the possible origin of wordsB. help detectives to solve mysterious murdersC. write interesting stories for some newspapersD. explore the English language as well as the recent events()31. What is the main purpose of the passage?A. To p

    36、resent the history of English words.B. To explain the procedure of an etymologists job.C. To introduce the pleasure of the study of words and word roots.D. To teach readers how to distinguish English and nonEnglish words.DWeve all heard it before: to be successful, get out of bed early. After all, A

    37、pple CEO Tim Cook gets up at 3:45 am, Fiat CEO Sergio Marchionne at 3:30 am and Richard Branson at 5:45 amand, as we know, “The early bird catches the worm.”But just because some successful people wake up early, does that mean its a trait most of them share? And if the idea of having exercised, plan

    38、ned your day, eaten breakfast, visualised and done one task before 8 am makes you want to roll over and hit snooze until next Saturday, are you really doomed to a less successful life?For about half of us, this isnt really an issue. Its estimated that some 50% of the population isnt really morning o

    39、r eveningoriented, but somewhere in the middle. Roughly one in four of us, though, tend more toward brighteyed early risers, and another one in four are night owls. For them, the effects can go beyond falling asleep in front of the TV at 10 pm or being regularly late for work.Numerous studies have f

    40、ound that morning people are more selfdirected and agreeable. And compared to night owls, theyre less likely to be depressed, drink or smoke.Although morning types may achieve more academically, night owls tend to perform better on measures of memory, processing speed and cognitive ability, even whe

    41、n they have to perform those tasks in the morning. Nighttime people are also more open and more creative. And one study shows that night owls are as healthy and wise as morning typesand a little bit wealthier.Still think the morning people sound more like CEO material? Dont set your alarm for 5 am j

    42、ust yet. As it turns out, overhauling(大修) your sleep times may not have much effect.“If people are left to their naturally preferred times, they feel much better. They say that they are much more productive. The mental capacity they have is much broader,” says Oxford University biologist Katharina W

    43、ulff. On the other hand, she says, pushing people too far out of their natural preference can be harmful. When they wake early, for example, night owls are still producing melatonin(褪黑激素). “Then you disrupt it and push the body to be in the daytime mode. That can have lots of negative physiological

    44、consequences,” Wulff says, like a different sensitivity to insulin and glucose(葡萄糖)which can cause weight gain.()32. What does the author do in the first three paragraphs?A. raising the problemanalysing the problemsolving the problemB. leading in the topicchallenging a viewpointdiscussing about the

    45、topicC. presenting authors viewpointproviding supporting proofsmaking a conclusionD. introducing a viewpointraising the questionpresenting authors viewpoint()33. What can we know from the 4th and 5th paragraphs?A. Morning types are more conservative but more optimistic.B. To beat nighttime people, a

    46、sk them to do maths calculation in the morning.C. Night owls tend to sacrifice their health for their wealth.D. Neither night owls nor morning persons perform better than the middle ones.()34. Which of the following does Katharina Wulff support?A. Dont fall asleep in front of the TV. B. Avoid being

    47、regularly late for work.C. Stop setting your alarm for 5 am. D. Better not overhaul your sleep times.()35. Why does the author write this article?A. To explain why some people are more successful.B. To compare the differences between early risers and night owls.C. To advise people to get up neither

    48、too early nor too late.D. To argue against the view that the early bird catches the worm.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The word “boycott” comes to English through Irish, which can be used as both a verb and a noun. As a verb, boycott means to refuse to do somethin

    49、g as a form of protest(抗 议). People who boycott something are often looking for social, economic(经济的) or political change._36_People stop using goods or services during a boycott until changes are made. _37_ In the mid1800s, a young man, Charles Boycott, worked as a land agent for the owner of a lar

    50、ge country farm in Ireland. _38_ Later, the farmers demanded lower rents. Boycott refused, and even kicked some of them out of the farm. As a result, another man named Davitt came into conflict with Boycott.In 1879, Davitt founded a group called the Land League, which sought to help poor farmers. He

    51、 suggested to the farmers that they refuse to do business with Boycott. _39_ Since Boycotts workers and servants refused to carry out his orders, the crops in his fields went bad. The community turned their back on the Boycotts family and they were forced to move.At the end of 1880, some British new

    52、spapers began using Boycotts name when reporting on a protest of unfair methods or actions. _40_ By the late 1880s, The New York Times was reporting on boycotts. The word was generally used to describe labour protests against businesses. These days, consumers are able to use their buying power to bo

    53、ycott businesses they consider unfair.A. The usage quickly spread.B. In fact, it began with a mans name.C. This form of protest proved effective.D. However, its original meaning is still unknown.E. As a noun, the word boycott has a somewhat different meaning.F. Otherwise, his last name may become a

    54、word people use when they protest.G. Boycotts job was to collect rents from the farmers who rented fields of the farm.第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。Mahesh was a citizen in Akbars kingdom. He was a(n) _41_ man. Once when Akbar went huntin

    55、g in the jungle, he lost his _42_. Mahesh helped him return to the palace safely. The emperor rewarded him with his ring.The emperor also _43_ to give him to post. After some days Mahesh went to the court. The guard did not allow him to _44_. Mahesh showed him the ring the king had given him. Now th

    56、e guard thought Mahesh was sure to get more _45_. The greedy guard agreed to allow him to get into the court on one condition. It was that Mahesh had to _46_ him half the rewards he would get from the emperor. Mahesh accepted it.The king who _47_ Mahesh asked him, “Oh young man! What do you expect a

    57、s a reward?” “I expect 50 lashes(鞭打) from you,” replied Mahesh. The courtiers were _48_. They thought he was _49_. Akbar pondered over(思考) his request and asked him the _50_. Mahesh said he would tell him after receiving his reward.After the 25th lash Mahesh requested the king to _51_ the guard who

    58、was at the gate. The guard appeared in front of the king. He was _52_ at the thought that he was called to be rewarded. But to his _53_, Mahesh told the king, “This greedy guard let me inside on condition that I pay him half the reward. I wanted to teach him a _54_. Please give the remaining 25 lash

    59、es to him so that I can keep my promise to him.” The king then _55_ that the guard should be given 25 lashes along with 5 years of imprisonment(关押). The king was very happy with Mahesh and made him his chief minister.()41. A. quiet B. active C. intelligent D. friendly ()42. A. life B. way C. sight D

    60、. match ()43. A. promised B. expected C. managed D. helped ()44. A. enter B. go C. rest D. learn ()45. A. news B. information C. presents D. rewards()46. A. pass B. bring C. pay D. show()47. A. saved B. trusted C. accused D. recognised()48. A. shocked B. worried C. annoyed D. moved ()49. A. mad B. a

    61、ngry C. selfish D. rude()50. A. result B. truth C. reason D. purpose()51. A. call B. praise C. choose D. welcome()52. A. nervous B. sad C. happy D. crazy()53. A. regret B. surprise C. delight D. shame()54. A. language B. skill C. subject D. lesson()55. A. recommended B. insisted C. advised D. ordere

    62、d第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Chinas AI development reached a symbolic moment in May 2017 during a match of Go(围棋), _56_(consider) to be the worlds most complex game. Ke Jie, a Chinese player known as _57_ worlds best, competed against a programme from Google paren

    63、t company Alphabet in a threegame match. The young _58_(profession) player lost all three games.Less than two months after the defeat, Chinas central government announced _59_(it) ambitious plans to build the AI abilities of the country, where it aims to create “a next generation artificial intellig

    64、ence development plan”China has several advantages _60_ it comes to the artificial intelligence field, but chief among them is Chinese companies access to a huge amount of data. In recent years, China _61_(do) a fantastic job of moving its economy to cashless and when you can pay everything with you

    65、r phone, you collect a huge amount of data.When you can get these giant data _62_(collection), and then apply artificial intelligence to them, youre going to see better and better and _63_(many) deep insight patterns than anyone else and itll be a great advantage for China. Apart _64_that, China has

    66、 the most netizens and the number is growing fast, _65_(make) it practical for companies to develop and apply the technology.56. _57. _58. _59. _60. _61. _62. _63. _64. _65. _第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假定你叫李华,是一名高三学生,你发现很多同学晚上学习到很晚,他们边学习边吃零食或喝可乐,早上则由于起床太晚而不吃早餐,你感觉这样会对身体有害。请你根据这种现象,给报社写一封信反映上述情况

    67、,并谈谈自己的看法。注意:1. 词数80词左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。_第二节读后续写(满分25 分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I peered over my grandmas shoulder as she sewed pieces of cloth together. The two pieces became one faster than Id imagined. The colours, however, looked ugly when put together and none of the patterns matched. A

    68、ll the patches(补丁) on this blanket seemed to disagree.“Grandma, thats the ugliest quilt Ive ever seen.”“Oh, sweetie,its warm and beautiful,” said Grandma, pointing to a pile of crazy patterned shirts and suits. “I can take these old clothes that Grandpa and I will never wear again and turn them into

    69、 something useful and good. Its not the quilts appearance but the love that sews it together that makes it beautiful. This quilt will keep you warm on a cold night like tonight. And I know that for a fact.” Grandma put her hand on my shoulder, “Not everyone is as lucky as we are. Here, put on your c

    70、oat. Well get a second opinion about how ugly my quilts are.”Grandma folded a finished quilt and tucked it into a shopping bag. Afterwards, we got in the car and drove downtown. The white snow turned grayer as we got to the city. Eventually, Grandma pulled up at a dark alley(小巷) and we got out of th

    71、e car. The terrible smell of rotting garbage made me feel sick and pinch my nose shut. Grandma took my hand and led me to the street lamp. I could see the snow shimmering(发出微光) in the light.Grandma paused. “Theres usually somebody down this alley. Its quiet and out of the winda good place to stay on

    72、 cold nights. A nice warm quilt might make it even better.”The dark engulfed(吞没) Grandma and I as we stepped deep into the alley. The pavement was cracked and missing in spots. Chicken bones and stained boxes littered their way. And Grandmas shoes made a loud sound with each step. Feeling frightened

    73、, I squeezed Grandmas hand. Grandma squeezed my hand back. “Its OK,” she smiled.“Whos there?” shouted a voice out of the darkness.注意:1. 所续写短文的词数应为150 左右;2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1:“I have a nice warm quilt, if you want it,” said Grandma. _Paragraph 2:Back home, I found a wornout quilt by ac

    74、cident in a cupboard. _徐州市第一中学2021届高三迎南通市三模考前强化(一)英语试题参考答案与解析第一部分听力(共两节,满分30分;共20小题;每小题1.5分,满分30分)15 CBCBA610 AACBB1115 CBBCA1620 BCBAA第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)2123 ADA2427 CCDD2831 CBAC3235 BADDA【语篇解读】 本文是一篇说明文。短文介绍了世界上几个出名的图书馆。21. A解析:细节理解题。由The Royal Library of Alexandria中的“A

    75、likeness of the ancient library was built in Alexandria and was opened on October 16,2002.”可知,在亚历山大,仿古图书馆被建造,并于2002年10月16日开馆。故选A。22. D解析:细节理解题。由Celsus Library中的“but it was destroyed in wars, leaving some ruins. Even so, it is now still so worldfamous for its beautiful structure that many visitors co

    76、me to see it.”可知,但它在战争中被摧毁,留下一些废墟。尽管如此,它现在仍然以其美丽的结构而闻名于世,以至于许多游客前来参观。所以在Celsus Library能欣赏到美丽的遗迹。故选D。23. A解析:细节理解题。由Bodleian Library中的“Bodleian Library is attached to Oxford University”可知,Bodleian Library的特别之处在于它隶属于一所大学。 故选A。B【语篇解读】 本文是一篇新闻报道。短文报道了一只世界上最小的企鹅在新西兰克赖斯特彻奇的蒙克斯湾被发现,它迅速地得到了当地人的保护。这只小企鹅在返回海洋

    77、之前,将生活在克赖斯特彻奇企鹅康复中心。24. C解析:推理判断题。由第一段“The world can be a scary place when youre young. It can be even scarier when youre a young little blue penguin, the worlds smallest penguin.”可知,当你年幼时,世界对你来说是一个可怕的地方。如果你是一只年幼的蓝色小企鹅(世界上最小的企鹅)时,世界对你来说是一个更加可怕的地方。所以通过关键词“even scarier, a young ”可以判断出,对于第一段中的小企鹅,作者很同情

    78、它。故选C项。25. C解析:细节理解题。由第二段“Luckily, there are some humans willing to help, who stepped in to protect Billy”可知,幸运的是,有一些人愿意帮忙,他们挺身而出保护了这只小企鹅。故选C项。26. D解析:推理判断题。由第四段“Its unusual for a blue penguin to be out in the open on the beach during the day.”可知,一只蓝企鹅白天在海滩上露天活动是很不寻常的。所以通过DOC的官员所说的话可以判断出,蓝企鹅很少白天出现在海

    79、滩上。故选D项。27. D解析:主旨大意题。通过全文尤其是第二段以及最后一段中的“Luckily, there are some humans willing to help, who stepped in to protect Billy, a blue penguin that appeared on a beach in Christchurch, New Zealand.”和“The centre will help the little penguin gain some weight before it allowed to return to the ocean.”可知,幸运的是

    80、,有一些人愿意帮忙,他们挺身而出保护了出现在新西兰克赖斯特彻奇海滩上的蓝色企鹅比利。该中心将帮助这只小企鹅在重返海洋之前增加体重。所以短文的最佳标题是“保护小企鹅”。故选D项。C【语篇解读】 本文是一篇说明文。词与词的根源的研究,听起来像是在小图书馆里布满灰尘的房间做的无聊的事情,但是现在词源研究已经越来越丰富和有趣,语言专家们像考古学家一样研究单词的历史和来源,词源的运用也更加多样。28. C解析:细节理解题。根据第二段第三句“This is partly due to its ability to adapt foreign words so readily.”和croissant(fro

    81、m French)可知,这里作者是想表明英语吸收了很多外来词,故选C。29. B解析:词义猜测题。根据第四段第一句“One of the biggest questions English language experts have pursued is how English came to have the phrase OK.” 可知,英语专家们一直探究的最大问题之一就是英语怎么会有“OK”这个词语。这里dug up是“探索,深究”的意思,和pursued的意思最接近,故选B。30. A解析:推理判断题。根据第三段最后一句“What these word experts solve ar

    82、e mysterious origins of some of our most common words.”可知,专家们解决的是我们最常见的词的神秘起源的问题,故选A。31. C解析:写作意图题。文章第一段点明主旨。词与词的根源的研究,听起来像是在小图书馆里布满灰尘的房间做的无聊的事情,但是现在词源研究已经越来越丰富和有趣,语言专家们像考古学家一样研究单词的历史和来源,词源的运用也更加多样,故选C。D【语篇解读】 本文是一篇议论文,主要阐述了“早起的鸟儿有虫吃”这一理论并不一定适合每一个人。每个人都根据自己最喜爱的作息时间工作或者生活才能达到最佳的状态。 32. B解析:推理判断题。作者开头

    83、先举名人的例子,提出“早起好”这样的观点,后对这个观点进行质疑,引出后文讨论的话题。33. A解析:推理判断题。根据第四段第二句“And compared to night owls, theyre less likely to be depressed, drink or smoke.”以及第五段第二句“Nighttime people are also more open and more creative.”可推知,早起型的人更加保守,但是更乐观。34. D解析:推理判断题。根据最后一段Katharina Wulff说的几句话可以推断出,她认为最好不要彻底改变一个人的睡眠时间。35. D

    84、解析:推理判断题。文章第一段提出很多人赞成“早起的鸟儿有虫吃”这个观点,但是第二段就对这个观点提出质疑,然后举例说明早起的人和夜猫子各有利弊。所以作者写这篇文章就是为了说明“早起的鸟儿有虫吃”并不一定适合每一个人。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)3640EBGCA【语篇解读】 本文是一篇说明文。短文介绍了单词“boycott”的来历以及所表达的意思。36. E解析:由第一段中“The word boycott comes to English through Irish, which can be used as both a verb and a noun. As a ve

    85、rb, boycott means to refuse to do something as a form of protest(抗议)”可知,“boycott”既能用作名词,也能用作动词。作动词时,“boycott”意思是以抗议的形式拒绝做某事。所以本题要说明它作名词时的意思,故E选项“作为名词,boycott多少有些不一样的意思”切题。故选E项。37. B解析:由空后的“In the mid1800s, a young man, Charles Boycott, worked as a land agent for the owner of a large country farm in

    86、Ireland”可知,在18世纪中期,一个叫做查尔斯博伊科特的年轻人在爱尔兰做大庄园主的地产经纪人。所以本题要总说这个单词源于一个人的名字,然后再作具体说明。故B选项“这个单词源于一个人的名字”切题。故选B项。38. G解析:由空后的“Later, the farmers demanded lower rents.”可知,佃农们要求降低租金。所以本题要说明博伊科特的工作职责以此承接下文。故G选项“博伊科特的职责是从在庄园种植庄稼的佃农那儿收取租金”切题。故选G项。39. C解析:由空前的“He suggested to the farmers that they refuse to do bu

    87、siness with Boycott.”以及空后的“ Since Boycotts workers and servants refused to carry out his orders, the crops in his fields went bad.”可知,达维特建议佃农拒绝和博伊科特做生意,博伊科特的工人和仆人拒绝执行他的命令,导致博伊科特地里的庄稼都坏了。所以本题要起到承上启下的作用。故C选项“结果证实这种形式的抗议非常奏效”切题。故选C项。40. A解析:由空前的“At the end of 1880,some British newspapers began using Bo

    88、ycotts name when reporting on a protest of unfair methods or actions.”以及空后的“By the late 1880s, The New York Times was reporting on boycotts.”可知,1880年底,一些英国的报纸开始用博伊科特的名字来报告与不公平的方法或者行动有关的抗议活动。到19世纪80年代末,纽约时报一直在报道联合抵抗的新闻。所以从1880年到19世纪80年代末这种用法很快就传开了,也就是本题所要说明的内容。故A选项“这种用法很快就传开了”切题。故选A项。第三部分语言知识运用(共两节,满

    89、分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)4145CBAAD4650CDAAC5155ACBDD【语篇解读】 本文是一篇民间故事。麦海士是印度阿克巴王朝时代的一位智者,有一次他运用自己的智慧惩罚了国王的护卫。41. C解析:由下文“Mahesh helped him return to the palace safely.”可知,麦海士是一个非常聪明的人。42. B解析:从本空后的“Mahesh helped him return to the palace safely”推断:阿克巴大帝到丛林中打猎,不小心迷了路。lose ones way“迷路”。43. A解析:根据“

    90、After some days Mahesh went to the court.”可知,除此之外,国王还答应再给他一个官职。44. A解析:联系“went to the court”和“did not allow him”可知,显然,那个护卫不让麦海士进去。45. D解析:下文多处“reward”有提示,那个护卫认为麦海士会得到更多的奖赏。46. C解析:从空后的“half the rewards he would get from the emperor”可以得出答案。pay sb“付款给某人;付酬劳动给某人”。47. D解析:麦海士进去之后,国王一眼就认出了麦海士是救过自己的人。48.

    91、A解析:联系“I expect 50 lashes from you”可知,本来麦海士应该得到奖赏,但是他却要求挨50鞭子,这让朝臣们非常吃惊。shocked“吃惊的”。49. A解析:联系前文的情景,一个人主动要求挨鞭子,在任何人看来他都是疯了。50. C解析:联系前文人们感到吃惊可知,国王问他为什么要这么做。reason“理由;原因”。51. A解析:下文“The guard appeared in front of the king.”有提示,挨了25 鞭子之后,麦海士就请国王派人把门口那个护卫叫进来。52. C解析:由本空后的“at the thought that he was ca

    92、lled to be rewarded”推断,那个护卫兴冲冲地进来了,他认为自己肯定能分得一半的奖赏。53. B解析:联系前文“He was _52_ at the thought that he was called to be rewarded.”可知,显然事实出乎他的意料。to ones surprise“出乎某人的意料”。54. D解析:联系“I wanted to teach him”可知,下句就是麦海士给这个贪婪的护卫的一个教训。teach sb a lesson“给某人一个教训”。55. D解析:根据本空后的内容可知,国王命令那个护卫挨25 鞭子,另加五年的禁闭。第二节语法填空(

    93、共10小题;每小题1.5分,满分15分)【语篇解读】 本文是一篇说明文。短文介绍了中国人工智能的宏伟计划以及中国在人工智能领域所具有的优势。56. considered解析:考查非谓语动词。分析句子可知,Go(围棋)与consider在逻辑上是被动关系,所以用过去分词作定语。故填considered。57. the解析:考查冠词。形容词最高级前的冠词用the。故填the。58. professional解析:考查形容词。professional为形容词修饰名词player。故填professional。59. its解析:考查代词。its为形容词性物主代词,后接名词plans。故填its。60

    94、. when解析:考查固定句型。when it comes to “当提到”,为固定句型。故填when。61. has done解析:考查现在完成时。由“In recent years”可知,本句为现在完成时,主语为China,所以谓语动词用单数。故填has done。62. collections解析:考查名词的数。collection为可数名词,由“these”可知,应用复数形式collections。故填collections。63. more解析:考查形容词的比较级。由“than”可知,应用many的比较级more。故填more。64. from解析:考查介词。apart from“除

    95、了”,为固定短语。故填 from。65. making解析:考查非谓语动词。分析句子可知,make与逗号前面的句子为主动关系,所以用现在分词作状语,相当于“which makes”。故填making。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)One possible version:Dear Editor,I am a high school student who has just entered Grade Three. I have found that some students in my class work harder than before. They

    96、often stay up late into the night, eating snacks or drinking Coca Cola to keep awake, which, of course, is bad for their health. And some students find it difficult to get up early the next morning, so they have to go to class without breakfast. This is also a bad habit that does harm to their healt

    97、h.In my point of view, important as studies are, health should also be taken seriously. Not only should we keep a healthy diet, but we should also balance our studies and relaxation. Only in this way can we keep fit and make progress in our studies as well.Yours faithfully,Li Hua第二节读后续写(满分25 分)One p

    98、ossible version:Paragraph 1: “I have a nice warm quilt, if you want it,” said Grandma. After a while, a beam of light appeared and a lady walked out of the darkness. Grandma opened the shopping bag and pulled out the multicoloured quilt. “Thats pretty and it looks warm,” the lady exclaimed and took

    99、the quilt, her eyes filled with tears of gratitude. As we walked back down the alley, I looked over my shoulder and saw the lady holding the quilt tightly to her face. “Youre right, Grandma. That is a beautiful quilt.” On our ride back home, the ladys grateful words were still ringing in my ears.Par

    100、agraph 2:Back home, I found a wornout quilt by accident in a cupboard. I asked Grandma curiously, “Grandma, why is there a quilt here?” After a moment of silence, Grandma began to share her own story. On a freezing night decades ago, as a poor young woman sleeping in the same alley, Grandma was offe

    101、red a quilt, which warmed her up. She was determined to pass the love forwards. Thats why Grandma sewed the old clothes together and made quilts for those in need. After hearing the story, I gave Grandma the biggest hug ever. I thought of all the clothes I didnt want to wear anymore and knew what Gr

    102、andma and I would do the next morning.听力材料Text 1W: Are you busy this week, son?M: Not particularly. Im reviewing my lessons until Wednesday because Ive got an exam, but that only lasts until midday and then Im free.Text 2M: Sue, how did you do?W: The paper is tough. I hope Mr Smith wont fail me.M: O

    103、h, dont worry. Im sure it is not that bad.W: I should have studied harder.Text 3M: Many countries have highspeed rail transportation.W: So has Japan. The trains move rapidly from one city to another, saving a lot of time.M: Thats true, but Im afraid modern travel does not allow us to relax and enjoy

    104、 the trip.Text 4W: Im not keen on fried food myself. Id rather have some vegetables and fruits.M: Yes. I notice you always eat the greens, but meat has some special vitamins too.W: I know, but I must watch my weight, you know.M: I see, so you cant have the taste of fried chicken.Text 5M: Hello, Mary

    105、, this is John Smith from the bank. Is Paul there?W: Not yet. He phoned me from the office 5 minutes ago to say that he was going to look for a birthday present on his way home.Text 6M: Can you tell me how to reach the bank, please?W: Which bank? There are two: the Allied Irish Bank and the Bank of

    106、Ireland.M: I have an ATB pass card and I want to get some money from the bank.W: You need to go to the Allied Irish Bank which is near the local shopping centre, Dunnes Stores.M: How do I get there? I have no knowledge of this area.W: Cross the road and turn left at the other side. Walk along the fo

    107、otpath until you reach the traffic lights. You will see a shopping centre on the right hand side. Walk across the road and turn right after the shopping centre. Keep going straight for about 100 metres and the bank is to your left.M: It sounds a little bit difficult. How far is it from here?W: Its n

    108、ot so difficult. Its about five minutes walk from here. I can draw a map for you if you wish.M: Oh, I would really appreciate that.Text 7W: Wake up, Erik, time to rise and shine.M: Ha, oh, hi, Jane, I must have fallen asleep while I was reading.W: You and everyone else. It looks more like a campgrou

    109、nd than a library.M: Well, the classrooms too noisy to study in and I guess this place is too quiet.W: Have you had any luck finding a topic for your paper?M: No, Professor Grant told us to write about anything on Eastern culture. For once I wish she had not given us so much of a choice.W: Well, why

    110、 not write about Chinese culture? You seem to be interested in that part of the world.M: I am, but there is too much material to cover. Ill be writing forever, and Professor Grant only wants five to seven pages.W: So then limit it to one place in China, say Beijing. Youve been there and you said its

    111、 got lots of places of interest and you enjoyed your trip very much.M: Thats not a bad idea. I brought many books and things back with me last summer. That would be great resource material, now if I can remember only where I put them.Text 8M: Im sorry about the accident, Mrs Norris.W: No one was hur

    112、t, thank goodness.M: We need to send in an accident report. And I need to ask you a few questions.W: All right.M: Where exactly was the accident?W: It was on Jefferson Street, between 19th and 20th Streets.M: What time did it happen?W: At five minutes after five.M: And who hit you?W: Her name is Mrs

    113、 William R. Crauston. She lives at 1645 Jefferson Street.M: Now, what happened exactly? Tell me in your own words.W: Well, I was driving along Jefferson Street. I wasnt going fast at all. I saw this car. It was backing out of the driveway. It was Mrs Crauston. She didnt stop at all. She backed right

    114、 into me.M: Very well. Now I need to look at your car. Where is it?W: Its at Fultons Garage. Thats on Jefferson and Vine Streets. Ill go along with you.Text 9W: Dr Brown, you are working with the UN Food and Agriculture Organisation. Would you please tell our listeners something about the diseases r

    115、ecently spreading among animals?M: Well, animal diseases were reported recently in the Middle East, Africa and Europe. The UN officials give two reasons for animal diseases spreading. One is the increased international trade in animals and animal products. The other is the movement of people and ani

    116、mals from country to country.W: How can we prevent and treat animal diseases?M: Well, no country can claim to be safe from animal diseases. Medical care of animals is very important.W: Do animal diseases kill human beings?M: Yes. It was reported that Rift Valley Fever killed 30 people in Yemen last

    117、month.W: How about other animal diseases?M: Earlier this year, Italy reported outbreaks of bluetongue. Last month, footandmouth disease was reported in South Africa. In just one month, 36,000 head of cattle were killed to control the disease.Text 10M: Welcome to Morning News. “Go to the playground a

    118、nd have fun,” parents will often say to their kids. But they should remember playgrounds can be dangerous. Each year about 200,000 children end up in hospital emergency rooms with playground injuries. Many injuries involve falls from too high equipment on too hard surfaces. Nearly 70% of the injurie

    119、s happen on public playgrounds. Recent studies show they may be badly designed, their protective surfaces are inadequate, and their equipment is poorly maintained. Parents should make sure that the equipment in the playground is safe and the children are playing safely. Last year, the national progr

    120、amme for playground safety gave the nations playgrounds a grade of C for safety after visiting more than 3,000 playgrounds nationwide. Parents should watch closely. They should always be within shouting and running distance of their children. Young children dont understand cause and effect. So they may run in front of moving swings. Theyre also better at climbing up than at getting down. So they may panic at the top of a ladder. Its important for children to know youre watching them. Once they feel that sense of security, thats when they can be creative.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省徐州市第一中学2021届高三下学期4月三模考前强化(一)英语试题 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560420.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1