《解析》河南省商丘市第一高级中学2015-2016学年高一下学期期中考试英语试题解析(解析版)WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 河南省 商丘市 第一 高级中学 2015 2016 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家注意事项:1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分2. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置。3. 全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。第I卷第一部分 听力(免)第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AGuitar Lessons for Guitar PlayersPlaying the same things over and over again when you p
2、ick up the guitar? Teaching yourself for years but you hit a wall? Dont know what to do next? Whether youre a total beginner, or an old guitar player, well get you working on something you can benefit from. Im a professional teacher, over 30 students at my studio in downtown Berkeley and several mus
3、ic schools in San Francisco, Alameda, and Mountain View.No matter what style youre into, I guarantee there are songs by your favorite bands that you could learn.Call at 510-333-9091 or e-mail at bluescho0147 Dance ClassesMotion Dance Center in Martinez is now accepting registration (注册) for all fall
4、 dance classes. There are classes offered in Jazz, Tap, Ballet, Hip-Hop, Contemporary and Cheerleading. Classes run like the school year Sept. through June. Prices are very reasonable at only $45 a month. Thats for a one-hour class once aweek for a month. This studio is known for their younger child
5、 program. We are always looking for talentedinstructors too. If you want more information call Deena at 925-229-5678.Qi Gong with Angie Qi Gong is the perfect activity for anyone, at any age. It combines gentle movement and meditation (冥想), breathing regulation and relaxation. The exercises are desi
6、gned to reduce stress andanxiety and improve blood and energy circulation (循环) throughout the body, therefore increasing immune(免疫的) function, improving energy levels and sleep.Thousands of Qi Gong lovers around the world have experienced the extraordinary benefits of this gentle,ancient Chinese exe
7、rcise form and are healthier and happier for it. Join us to experience the benefits for yourself!WHEN: Tuesdays from noon-1pmWHERE: Halanda Studio 1062 Lincoln Avenue, San Jose, CA 95125COST: $12 per class drop-in (即到即学的) or $45 for a pre-paid set of 4 classesCONTACT: Angie at angie, 408-887-60001.
8、The purpose of the first advertisement is to _ . A. build a bridge between guitar players B. attract guitar players to attend music classes C. look for teachers for several music schools D. help guitar beginners to improve their techniques2. Who will probably contact 510-333-9091? A. A dancer lover.
9、 B. A Hip-Hop lover. C.A music lover. D. A Qi Gong lover.3How much can you save if you pay for eight classes at one time before you join Halanda Studio? A. $12. B. $8. C. $6. D. $3.【答案】 1.B2.C3.C 【解析】试题分析:本文有三段广告,分别是吉他、舞蹈和气功。有特色介绍,有上课地点和时间、具体的联系方式和费用等。1.B 细节理解题。根据本段的题目和其中的Whether youre a total begin
10、ner, or an old guitar player, well get you working on something you can benefit from.可知,第一段的目的是吸引吉他弹奏者来上课学习。故选B。2.C 细节理解题。Call at 510-333-9091在第一个广告内,第一段广告是关于学习弹吉他的,所以音乐爱好者可能会联系这个号码。故选C。3.C 细节理解题。Qi Gong with Angie的地点在Halanda Studio费用有$12/节,即到即学的或者 $45 预付四节课的费用。 12*8-45*2=96-90=6,故选C。考点:广告类短文阅读。BBra
11、d closed the door slowly as Sue left home to visit her mother. Expecting a whole day to relax,he was thinking whether to read the newspaper or watch his favorite TV talk show on his first day off in months. “This will be like a walk in the park,”hed told his wife. “Ill look after the kids,and you ca
12、n go visit your mom.”Things started well,but just after eight oclock,his three little “good kids”Mike,Randy,and Alexcame down the stairs in their night clothes and shouted “breakfast,daddy.” When food had not appeared within thirty seconds,Randy began using his spoon on Alexs head as if it were a dr
13、um. Alex started to shout loudly in time to the beat(节拍)Mike chanted “Wheres my toast,wheres my toast” in the background. Brad realized his newspaper would have to wait for a few seconds.Life became worse after breakfast. Mike wore Randys underwear on his head. Randy locked himself in the bathroom,w
14、hile Alex shouted again because he was going to wet his pants. Nobody could find clean socks,although they were before their very eyes. Someone named “Not Me” had spilled a whole glass of orange juice into the basket of clean clothes. Brad knew the talk show had already started.By ten oclock,things
15、were out of control. Alex was wondering why the fish in the jar refused his bread and butter. Mike was trying to show off his talent by decorating the kitchen wall with his color pencils. Randy,thankfully,appeared to be reading quietly in the family room,but closer examination showed that he was eat
16、ing apple jam straight from the bottle with his hands. Brad realized that the talk show was over and reading would be impossible.At exactly 1117,Brad called the daycare centre(日托所)“I suddenly have to go into work and my wifes away. Can I bring the boys over in a few minutes?”The answer was obviously
17、 “yes” because Brad was smiling.4. When his wife left home,Brad expected to_. A. enjoy his first day off work B. watch TV talk show with his children C. go out for a walk in the park D. read the newspaper to his children5. Which of the following did Randy do? A. Drawing on the wall. B. Eating apple
18、jam. C. Feeding the fish. D. Reading in a room.6. Why did Brad ask the daycare centre for help?A. Because he wanted to clean up his house. B. Because he suddenly had to go to his office.C. Because he had to take his wife back home. D. Because he found it hard to manage his boys.7. This text is devel
19、oped_.A. by spaceB. by timeC. by processD. by comparison【答案】4.A5.B6.D7.B 【解析】试题分析:本文讲述了三个孩子和一个爸爸过周末的情景。本因为周末会很轻松惬意,结果三个孩子却把他的计划彻底打乱了。只好求助日托所。4. A 细节理解题。 根据第一段对Brad的心理描写,尤其是信息句“Expecting a whole day to relax,he was thinking whether to read the newspaper or watch his favourite TV talk show on his firs
20、t day off in months.”可以看出,妻子离家后,Brad期待着在第一个休假日里放松一下自己,故选A。5.B 细节理解题。根据第四段的 “Randy,thankfully,appeared to be reading quietly in the family room,but closer examination showed that he was eating apple jam straight from the bottle with his hands.”可知,Randy在吃苹果酱。故选B。6.D 推理判断题。文中诸多关键字眼如“Life became worse”与
21、“things were out of control”都表明是因为管理不了孩子们,Brad才把他们送去日托所的,故选D。7.B 推理判断题。第一段:Brad closed the door slowly as Sue left home第二段:breakfast第三段:after breakfast第四段:by ten oclock第五段:at exactly 1117,由此可以看出本文是按照事件发展的时间先后顺序来叙述的。故选B。考点:家庭教育类短文阅读。CMy students often tell me that they dont have enough time to do all
22、 their schoolwork. My reply is often a brief You have as much time as the president. I usually carry on a bit about there being twenty-four hours in the day for everyone, and suggest that not enough time is not an acceptable explanation of not getting something done. Once in graduate school, I tried
23、 to prove to one of my professors by saying that I was working hard. His answer to me was, Thats irrelevant (无关的). Whats important is the quality of your work. Since then I have had time to think carefully about the hard worker dodge (诀窍), and I have come to some conclusions- all relevant to the pro
24、blem of how much time we have. If you analyze the matter, you can identify two parts of the problem: There is, of course, the matter of time, which we can think of as fixed. Then there is the problem of work during that time. But, as my professor suggested, its not how hard one works but the quality
25、 of the product thats important. That led me to a new idea: the quality of the work. That concept is perhaps best explained by a sign I once saw on the wall in someones office: Dont work harder. Work smarter. There is a lot of sense in that idea. If you cant get more time, and few of us can, the onl
26、y solution is to improve the quality of the work. That means thinking of ways to get more out of the same time than we might otherwise get. That should lead us to an analysis of our work habits. Since work for students usually means homework, the expression work habits should be read as study habits
27、. Then, as a smart student, you will seek to improve those skills that you use in study, chiefly reading and writing. If you learn to read better and write better, there are big benefits that pay off in all your studies.8. From the passage, we know that the author is probably _.A. a poet B. an engin
28、eerC. a novelist D. an educator 9. We can infer from the 2nd paragraph that we students still _.A. have enough time B. can meet the president C. get everything done well D. should accept the explanation 10. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The authors students make good use
29、 of their time to do all their homework. B. The author tried to tell the professor that he/she (author) had done a good job. C. You cant improve the quality of the work if you cant get more time. D. Youll try to improve your skills in reading and writing if youre a clever student.11. Whats the passa
30、ge mainly about?A. Students dont have enough time.B. No one can get more time. C. Dont work harder; work smarter. D. Read better and write better.【答案】 8. D9. A10.D11.C 【解析】考点:教育类短文阅读。DWhen I was about twelve, I headed to a restaurant for dinner with my family. It was winter, and on that particular n
31、ight, the wind was really blowing. As my mom and I headed towards the restaurant from our car, a girl about my age and her mother came up to us. They asked if we had any spare change. My mom immediately asked where they kept their things. They pointed to an old car in a parking across the street. Th
32、e girl said there were six of them living in that car, which was the same size as my own family.My mom said she had something to do after handing the people a few dollars. She sent me inside the restaurant with my dad and my three siblings. But she didnt come.Later, I found out she had gone home and
33、 practically emptied our cupboards into a few bags. Then, she brought that food over to the car and handed the bags to the family. I wasnt there when that part happened, but I can only imagine the joy it brought to their faces.A few days later, when I actually found out about what she had done, I as
34、ked her why she helped those people. She told me that they were not lucky. I remember the face of that girl who had asked us for change, she was the same age as me, yet we looked so different.Here I stood, dressed in almost new clothes, headed to dine in a restaurant and then back home to the bedroo
35、m I shared with my younger sister. I remember thinking that the other girl didnt have any food to eat. and she was heading back to a cold car shared with five other people.After painting this picture in my mind, I understood why my mom had done what she did. I will never forget what she did that nig
36、ht, and how she taught me one of the best lessons I ever learned.12. What can be inferred from the first paragraph?A. The girls family lived a hard life. B. The author was happy to go to a restaurant.C. The girls family lived in an old house. D. The authors family was the same size as the girl.13. W
37、hich of the following best describes the authors mother?A. Reliable and determined. B. Considerate and enthusiastic.C. Cautious and friendly. D. Unusual and optimistic.14. What might be the authors purpose in writing the text?A. To tell us to show love to others. B. To seek help for the poor family.
38、C. To give a brief introduction of her mother. D. To complain about some social problems.15. What is the best title of the passage? A. How to support the poor family B.A friend in need is a friend in deedC. the hard life of a little girls family D.A lesson in kindness from my Mum【答案】 12.A13.B14.A15.
39、D【解析】试题分析:妈妈在遇到需要帮助的人时,热心帮助,她的行为告诉我要善待他人,做一个有爱心乐于助人的人。12.A 推理判断题。根据第一段“女孩和她的妈妈向作者的妈妈讨要零钱”以及“她们住在一辆旧汽车里”,可以推断出她们的生活很困难。D项是该段最后一句直接给出的信息,非推断所得,故选A。13.B 推理判断题。A. Reliable and determined. 可靠和有决心;B. Considerate and enthusiastic.体贴又热情;C. Cautious and friendly. 谨慎和友好;D. Unusual and optimistic. 与众不同和乐观。根据文章
40、第二、三段的描述可知,妈妈在给了她们一些钱后,立刻返回家中拿上食物,走向那辆破旧的汽车,将几袋子的食物送给了那家人。由此推断,这里是描写妈妈体贴、周到而又热心的一面,故选B。14.A 写作目的题。作者讲述妈妈帮助穷人让自己有所触动的故事,是为了告诉读者要善待他人,做一个有爱心的人。故选A。15.D 主旨大意题。文章最后一句是对全文的概括和总结,选项中只有D项符合句意:妈妈教我善良。故选D。考点:人物类短文阅读。第二节 (共5小题;每小题3分,满分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Developing self-co
41、nfidence is one of the most important things you can do to create a more powerful, successful life. It influences all aspects of our lives, from relationships to career. But the journey is long. Thats why its so important to have a long term goal, but to break it up into small manageable parts. 16 H
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560428.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
