河南省驻马店市2019_2020学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 驻马店市 2019 _2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省驻马店市2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)本试题卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试题卷上答题无效。考试结束后,监考老师只收答题卡。注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写(涂)在答题卡上。考生要认真核对答题卡上粘贴的条形码的“准考证号、姓名”与考生本人准考证号、姓名是否一致。2.第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。第II卷用黑色墨水签字笔在答题卡上书写作答,在试题上作答,答案无效。3.考试结束,监考教师将答题卡收回。
2、第一部分:听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does Shirley plan to do this afternoon?A.Do her homework. B.Have classes. C.Go swimming.2.When is Peters fathers birthday?A.On September 1st. B.On September 10th. C.On September 20th.3.Wh
3、ere will the man go first?A.Washington D.C. B.New York. C.Chicago.4.What does the man offer to do?A.Lend the woman his copy. B.Underline the important parts.C.Go to the bookstore with the woman.5.What will the man probably do at ten oclock tomorrow?A.Meet the woman. B.Attend a meeting. C.See a film.
4、第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6.What magazine will the woman work for?A.Sports Weekly. B.Swim World. C.National Football.7What will the woman most probably work as?A.A secretary. B.A desig
5、ner. C.An editor.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8.What is the mans cousin?A.A sailor. B.A teacher. C.A journalist.9.How does the man find teaching?A.Exciting. B.Boring. C.Challenging.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10.What is the matter with Mr.Smith?A.His throat is in pain. B.He cant sleep at night. C.He is not fit for
6、 the job.11.What does Mr.Smith teach?A.Chinese. B.English. C.Physics.12.Why doesnt Mr.Smith want to take a rest?A.He has to help his students.B.He has rested for a week.C.He wants to visit a university.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13.What does the woman think of her coworkers?A.Friendly. B.Bad. C.Selfish.1
7、4.How is the research program going?A.It was finished before Christmas.B.It hasnt been finished yet.C.It hasnt started yet.15.What do we know about the woman?A.She didnt like to work there.B.She wont go back in March.C.She enjoyed herself in parties.16.What day does Boxing Day fall on?A.December 26.
8、 B.December 25. C.December 24.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17.What will the headmaster do tomorrow morning?AMeet the listeners in the library.B.Introduce the school to the listeners.C.Take photos in the lab building.18.Where will the listeners visit on Tuesday morning?A.The Statue of Liberty. B.Brooklyn Br
9、idge. C.Central Park.19.What will be held on Tuesday night?A.A talk show. B.A lecture. C.A party.20.When will the listeners go to Washington?A.On Tuesday afternoon.B.On Wednesday morning.C.On Wednesday afternoon.第二部分:阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ADo you want to buy books? Here are some
10、 choices.If You Give a Mouse a Cookie Publication date: October 6,2015Laura Numeroff (Writer)Price: $ 5. 46 Sale: $4. 87If You Give a Mouse a Cookie is one of the most popular childrens books of all time. This book is a great first introduction to the series of If You Give a Mouse It is perfect for
11、story time and beginners to read.The Wonderful Things Youll Be Publication date: August 25,2015Emily Winfield Martin (Writer)Price: $ 7. 64 Sale: $ 6. 58Brave, creative and clever, Emily Winfield Martin expresses all the loving things that parents think of when they look at their children. This is a
12、 book grownup will love reading over and over to kids.Goodnight Moon Publication date: January 23,2007Margaret Wise Brown (Writer)Price:$7.64 Sale: $ 6. 12In a great green room is a little bunny (兔子) who is loved by generations (几代人) of readers and listeners. The quiet words and the gentle pictures
13、make a perfect book for the end of the day.Baby Touch and Feel AnimalsPublication date: January 21, 2008DK (Writer)Price: $ 13. 62 Sale: $ 12.12This is a book full of lovely bunnies and other animals. This is a gift that your little child is sure to like. Babies can practice recognizing animals and
14、animals voices when they touch the pictures on the pages. With more than one million copies sold, Baby Touch and Feel Ani-mals is the perfect book for the childs bookshelf.1. Whom is If You Give a Mouse a Cookie written for?A. Kids who like the mouse.B. Kids who like cookies.C. Kids who like animals
15、.D. Kids who begin learning to read.2. Which one of the four books is published earliest?A. If You Give a Mouse a Cookie.B. The Wonderful Things Youll Be.C. Goodnight Moon.D. Baby Touch and Feel Animals.3. What can Baby Touch and Feel Animal do for kids?A. Help kids recognize animals.B. Help kids lo
16、ve animals.C. Help kids draw animals.D. Help kids feed animals.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文是应用文。介绍了几本适合孩子阅读的书,内容涉及书名、出版时间、作者、价格、书籍内容及特色。【1题详解】细节理解题。根据If You Give a Mouse a Cookie部分最后It is perfect for story time and beginners to read.可知这本书非常适合开始学习阅读的孩子阅读,故选D。【2题详解】细节理解题。通过对比四本书的出版时间If You Give a Mouse a
17、Cookie Publication date: October 6,2015;The Wonderful Things Youll Be Publication date: August 25,2015;Goodnight Moon Publication date: January 23,2007;Baby Touch and Feel AnimalsPublication date: January 21, 2008可知Goodnight Moon Publication date: January 23,2007出版最早,故选C。【3题详解】细节理解题。根据Baby Touch and
18、 Feel Animals部分Babies can practice recognizing animals and animals voices when they touch the pictures on the pages.可知当婴儿触摸书页上的图片时,他们可以练习识别动物和动物的声音,即这本书能够帮助孩子识别动物,故选A。BMay is a beautiful month full of sunshine and flowers. It is also the month when we show thanks to our mothers on Mothers Day.In my
19、family, Mothers Day celebration is different every year. Two years ago, I made breakfast for my mom and she still remembers all the dishes I cooked. Last year, I bought her a selfie stick (自拍杆) with the money that I made from selling some of my old books. She uses it all the time.I wanted to do some
20、thing special on this “quarantined” (隔离) Mothers Day due to the coronavirus (新冠病毒) outbreak. In April, I started to search for different gift ideas on the internet. Finally, I decided to make multiple cards by hand and make a box out of the cards. It took me a long time to make it. I then put a smal
21、l bag of colorful chocolates in the box. The messages I wrote on the cards were some small favors I could do for my mom, such as wash-ing dishes.On the night before Mothers Day, I asked my mom to go to sleep early so that I could go into her room and put the present next to her bed. When she woke up
22、, she was very excited a-bout my gift and spent a lot of time looking at every tiny detail of the box.My mom is my hero and she has sacrificed (牺牲) her career to take care of me. I am glad that there is a special day in May for me to honor my mom and show her my thanks and love.4. What did the write
23、r buy for her mom on last Mothers Day?A. dishes.B. selfie stick.C. chocolates.D. flowers.5. Why were they quarantined on Mothers Day this year?A. Because of the coronavirus outbreak.B. Because of the sunshine and flowers this month.C. Because of selling some of her old books.D. Because of her mother
24、s sacrifice.6. Why did the writer ask her mom to go to sleep early on the night before Mothers Day?A. Because her mother is a hero.B. Because she wanted to wash dishes.C. Because she would make a box out of cards.D. Because it was convenient for her to put her present.7. What is the best title for t
25、he text?A. Mothers Day.B. A Box out of Cards.C. May Love for MomD. My Hero.【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在五月母亲节里是怎么样表达自己对母亲的感谢和爱意。【4题详解】细节理解题。根据第二段中Last year, I bought her a selfie stick (自拍杆) with the money that I made from selling some of my old books. 去年,我用卖旧书赚的钱给她买了一根自拍杆。可知作者在去年的母亲
26、节买了一根自拍杆给她妈妈。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中I wanted to do something special on this “quarantined” (隔离) Mothers Day due to the coronavirus (新冠病毒) outbreak. 在这个因冠状病毒爆发而被“隔离”的母亲节,我想做点特别的事情。可知因为冠状病毒的爆发,他们在今年的母亲节被隔离。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中On the night before Mothers Day, I asked my mom to go to sleep early so
27、 that I could go into her room and put the present next to her bed.在母亲节的前一天晚上,我让妈妈早点睡觉,这样我就可以去她的房间,把礼物放在她的床边。可知作者要妈妈在母亲节的前一天晚上早点睡觉是因为这对她放礼物很方便。故选D项。【7题详解】主旨大意题。根据第一段中May is a beautiful month full of sunshine and flowers. It is also the month when we show thanks to our mothers on Mothers Day.五月是一个充满阳
28、光和鲜花的美丽月份。它也是我们在母亲节向母亲表示感谢的月份。以及最后一段中I am glad that there is a special day in May for me to honor my mom and show her my thanks and love. 我很高兴在五月有一个特别的日子,我要向我的妈妈表达我的感谢和爱。以及全文的描述,可知本文主要讲述了作者在五月的母亲节里是怎么样表达自己对母亲的感谢和爱意的,因此本文的最佳标题选项C“五月里对妈妈的爱”符合题意。故选C项。CRecently, a six-year-old girl netnamed Miumiu has s
29、uccessfully made herself known abroad because of her playing guitar! Her videos of playing guitar and singing have harvested over one million “likes” since uploading her first video on Youtube in January. Now, the subscriptions (订阅) of her videos on Youtube have reached 138,000.Miumius videos became
30、 famous overnight, which has immediately caught eyes from abroad media and many famous singers.“The little girl from Nanjing, China, whose real name is Zhou Zhaoyan, may be 6 years old, but her musical gift goes far beyond her years. Not only is she a great guitar player, but shes also a beautiful s
31、inger! Its no wonder shes charming thousands with her playing and singing.” written from Inspiremore Web.“I saw this this morning and cried a happy tear or two listening to her singing. Lets go back to the basics, everybody. Who we really are? I wish you health, and more than wealth. I wish you love
32、. I am Really gonna sing this live one day too. Have a blessed day!” Xue Kaiqi wrote on her blog.We re living in a strange time in an even stranger world at the moment, but it is people like Miumiu that will keep us going and shine a light even in the darkest of times. The six-year-old singer is wit
33、hout a doubt going to become one of the biggest social media sensations (引起轰动的人), but until then, shell put a smile on your face and continue to brighten your day.If that isnt enough to make you fall in love, her personality is great too. Each video on her YouTube channel comes with the words: “Than
34、k you for your encouragement. I will continue to study hard. To realize my dream to be an excellent guitarist.”8. How did Miumiu make herself known abroad?A. By playing and singing.B. By catching eyes from abroad media.C. By her beautiful appearance.D. By her great personality.9. From the text,we kn
35、ow_.A. Miumiu is sixteen years oldB. Miumiu is from NanningC. Miumiu has the gift for musicD. Miumiu is just a guitar player10. Whats the Miumius dream by the text?A. To be a famous singer.B. To be a guitarist.C. To go abroad.D. To earn much money.11. What can we infer from the last two paragraphs?A
36、. We are living in a dark world.B. Miumiu is not modest at all.C. Miumiu wants to be a social media sensationD. Miumiu is an inspiring and well-behaved girl.【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了南京一个网名叫Miumiu的六岁女孩因为弹吉他的视频火到国外的故事,并介绍了她的视频受到欢迎的原因。【8题详解】细节理解题。根据第一段关键句“Recently, a six-year-old girl
37、netnamed Miumiu has successfully made herself known abroad because of her playing guitar!”可知,Miumiu是因为弹吉他在国外出名的。再根据第一段关键句“Her videos of playing guitar and singing have harvested over one million “likes” since uploading her first video on Youtube in January.”可知,她弹吉他和唱歌的视频受到了很多人的喜欢。综上所述,Miumiu是通过弹吉他和唱
38、歌在国外出名的。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第三段关键句“The little girl from Nanjing, China, whose real name is Zhou Zhaoyan, may be 6 years old, but her musical gift goes far beyond her years.”可知,Miumiu来自于中国南京,她可能6岁了,但她的音乐天赋远远超过了她的年龄。由此可推断出,Miumiu是有音乐天赋的。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据最后一段关键句“Thank you for your encouragement. I wi
39、ll continue to study hard. To realize my dream to be an excellent guitarist.”可知,她会继续努力学习,为了实现她成为一名优秀的吉他手的梦想。由此可推断出,Miumiu的梦想是成为一名吉他手。故选B项。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段关键句“We re living in a strange time in an even stranger world at the moment, but it is people like Miumiu that will keep us going and shine a l
40、ight even in the darkest of times.”可知,我们现在生活在一个陌生的时代,在一个更陌生的世界里,但是像Miumiu这样的人会让我们继续前进,即使在最黑暗的时刻也会发光。由此可推断出Miumiu是一个能够鼓舞人心的人。再根据最后一段关键句“Each video on her YouTube channel comes with the words: “Thank you for your encouragement. I will continue to study hard. To realize my dream to be an excellent guit
41、arist.”可知,她在YouTube上的每段视频里都有这样的话:“谢谢你的鼓励。我会继续努力学习。实现我成为一名优秀吉他手的梦想。”,由此可推断出Miumiu是一个行为端正的女孩。综上所述,我们从文章最后两段中可知Miumiu是一个能够鼓舞人心的和行为端正的女孩。故选D项。DFixing photos can hurtPosting selfies (自拍) online can be a fun way to share your life with your friends and family. But some people take their photos a bit too s
42、eriously and spend a lot of time editing them. This not only presents a “fake” image (形象) of those people to the world, but can even make people feel worse about themselves.Researchers in Australia did a study in which 130 women aged 18 to 30 were asked to look at a series of photos. Some of the pho
43、tos showed thin women, while others showed average-sized women. Afterwards, the women were asked to take a selfie with an iPad and were then given 10 minutes to edit the selfie.The women were also asked about their personal dissatisfaction with their bodies and faces several times during the experim
44、entbefore and after viewing their images, and after editing their selfies.The researchers findings showed that the longer the women took to edit and post their selfies, the more likely they were to have negative (消极的) feelings about their own appearance. In addition, the more heavily edited the phot
45、os were, the more likely it was that the women were dissatisfied with their facial appearance.People are often pressured to present the best version (版本) of themselves. This in turn creates greater stress as they edit their photos to “perfection”, while they themselves dont actually change, accordin
46、g to Professor Marika Tiggemann, one of the researchers. The findings show the difficulties people face when using social media.12. Why do some people spend plenty of time editing their photos?A. Because they want to show people their fake image.B. Because they want to make people feel worse about t
47、hem.C. Because they want to kill time.D. Because they take their photos too seriously.13. Which things were the women asked to do in the study?To look at given photos To make their selfiesTo comment on given photos To express their attitudesTo edit their selfiesA. B. C. D. 14. Which one of the follo
48、wing is NOT the researchs finding?A. The longer one edits his selfies,the more likely he feels negative with his appearance.B. The more heavily edited ones selfies are,the more likely one dissatisfies with his face.C. When people post online their best selfies, their stress may decrease.D. Posting o
49、veredited selfies online can make people feel worse about themselves.15 What do Professor Marika Tiggemanns words mean in last paragraph?A. Ones stress with over-edited selfies actually results from pressure.B. Ones stress with over-edited selfies is related to his appearance change.C. Ones stress c
50、an lead to his photos perfection.D. One can present his best version of himself under no pressure.【答案】12. D 13. B 14. C 15. A【解析】这是一篇说明文。文章阐述了人们过度的编辑自拍的照片会给自己带来压力,而这种压力来源于真实生活中对自己的不自信。【12题详解】细节理解题。根据第一段关键句“But some people take their photos a bit too seriously and spend a lot of time editing them.”可知
51、,有些人太重视他们的照片了,花费了大量时间来编辑它们。由此可推断出,有些人之所以花费了大量时间来编辑他们的照片,是因为他们太重视他们的照片了。故选D项。【13题详解】细节理解题。题目需要我们判断出,在研究中这些女性都被要求做了哪些事。根据第二段关键句“Researchers in Australia did a study in which 130 women aged 18 to 30 were asked to look at a series of photos.”可知,参加研究的女性被要求看一系列照片,与选项To look at given photos表述一致。再根据第二段关键句“A
52、fterwards, the women were asked to take a selfie with an iPad and were then given 10 minutes to edit the selfie.”可知,她们被要求自拍并被给予10分钟的时间去编辑自拍的照片,与选项To make their selfies和To edit their selfies的表述一致。根据第三段关键句“The women were also asked about their personal dissatisfaction with their bodies and faces sever
53、al times during the experiment”可知,参加研究的女性还被问到了她们对自己的身体或长相有哪些不满意,也就是询问她们自己的态度,与选项To express their attitudes的表述一致。综上所述,在研究中这些女性被要求做的事包含四项内容。故选B项。【14题详解】细节理解题。题目需要我们判断出以下哪一项不属于研究发现。根据最后一段关键句“This in turn creates greater stress as they edit their photos to “perfection”, while they themselves dont actual
54、ly change, according to Professor Marika Tiggemann, one of the researchers.”可知,当人们把他们的照片编辑的完美时,他们反而会产生更大的压力,因为实际上他们自己并没有改变。由此可推断出当人们在网上发布他们最好的自拍时,他们的压力会增加,而不是减少。C项When people post online their best selfies, their stress may decrease.与研究发现不符。故选C项。【15题详解】推理判断题。分析最后一段中Professor Marika Tiggemann的话“Peopl
55、e are often pressured to present the best version (版本) of themselves. This in turn creates greater stress as they edit their photos to “perfection”, while they themselves dont actually change, according to Professor Marika Tiggemann, one of the researchers.”可知,人们之所以会过度编辑自拍是源于生活中的压力,他们对自己的外貌、身材或其他方面感
56、到不满意。然而过度编辑自拍并没有改变真实的自己,这反而会让他们的压力增加。由此可推断出Professor Marika Tiggemann认为一个人过度编辑自拍的压力是由生活中真正的压力造成的。故选A项。第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。World Environment Day: Eco-friendly fashion tipsJune 5 will see another World Environment Day, _16_ rather than something only remembered as a slogan (口号). Saving wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
