《解析》陕西省西安市第一中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析陕西省西安市第一中学2019-2020学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 陕西省 西安市 第一 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家市一中2019-2020学年度第二学期线上教学测试高一英语试题第一部分 听力(共20小题,每小题1分,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the woman try to quit drinking?A. Tea.B. Coffee.C. Juice.【答案】B【解析】【原文】M:Didnt you s
2、ay you wanted to stop drinking coffee for a while?W:I did. I was trying to drink tea or juice each morning instead of coffee. But it didnt go so well.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much more does Lucas need for the cellphone?A. $300.B. $500.C. $800.【答案】A【解析】【原文】W:Lucas, have you bought the cellphone you al
3、ways want?M:No. I have $500 now, but the phone costs $800. My boss said he would give me a rise next month.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Environmental protection.B. Greenhouse effect.C. Gardening skills.【答案】C【解析】【原文】W:Is September really a good month to take cutti
4、ngs of roses?M:Well, its the best month, because you dont need to protect them at all. You dont need a greenhouse. All you need is a bit of reasonably worked soil.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What seemed to be Sarahs problem?A. She couldnt finish the task as required.B. She failed in a job interview again.C.
5、 She always went to work late.【答案】A【解析】【原文】M:Sarah worked as a journalist for a month, but she couldnt handle it successfully.W:Why?M:She wasnt able to finish her stories on time for the strict deadlines.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How might the woman feel?A. Uneasy.B. Disappointed.C. Unconcerned.【答案】B【解析】【
6、原文】W:We are trying to start a club.M:How is it going?W:We were hoping for at least fifteen people, but only two signed up.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。毎段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the
7、 man doing?A. Watching TV.B. Having a party.C. Reading a book.7. What is the man going to do?A. Go out with the woman.B. Pick up the children.C. Make a phone call.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Why are you walking up and down in the room? Why not sit down just like me and watch the talk show about reading
8、on TV?W: Well, Im worrying about the children. After all, this is the first time they have been out without us.M: Dont worry. They are grown-ups. Whats more, they are just having a party in their friend Mikes house.W: I know. But I couldnt help thinking. George, please call them up, and tell them to
9、 be careful and come back earlier.M: All right. Ill do that.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the man plan to do?A. Raise a dog.B. Set animals free.C. Find a dog trainer.9. How does the woman sound in the end?A. Curious.B. Annoyed.C. Excited.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M:I was thinking we sho
10、uld go to the local animal shelter, so I can pick out the perfect dog.W:Yeah. Some dog really needs a good home.M:OK. So we will just have the dog that you also want and no more unwanted animals.W:Sure. What kind of dog are you going to get?M:I dont know. I will know when I see the dog if thats the
11、dog for me.W:All right. Take me to the shelter. Cant wait.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where is the womans company?A. In Japan.B. In Britain.C. In Australia.11. Why does the man talk to the woman?A. To look for a travel agent.B. To ask about a tour.C. To seek cooperation.12. What are the s
12、peakers going to do next?A. Do the market research.B. Go to a restaurant.C. Have a discussion.【答案】10. B 11. C 12. C【解析】【原文】M:Excuse me, are you Anita Handley?W:Yes, thats me. How can I help you?M:I represent Comfort Tour Were looking for a British company to help us with marketing in Britain.W:Ah, s
13、o you are looking for a British agent to represent you here? Is that right?M:Yes, exactly.W:Well, thats perfect. We already represent a number of companies, so Im certainly interested in discussing a partnership of some kind.M:Oh, what other partnerships do you have?W:Well, we represent a large Japa
14、nese company and we have agreements with agents in Australia and Greece. We handle all their marketing in Britain.M:That sounds great. Why dont we sit down and talk a bit more about it?W:Fine. Lets get a coffee at the same time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Whats Brett just doing?A. Downloa
15、ding e-books.B. Reading an e-book.C. Buying an e-book reader.14. What advantage of the e-book reader does Brett mention?A. The large storage capacity.B. The low cost in the long term.C. The decrease in the use of paper.15. Why does Fiona refuse to buy an e-book reader?A. She doesnt read much.B. She
16、likes printed books better.C. She has enough books to read.16. Where does the conversation take place?A. In a store.B. In a classroom.C. In a library.【答案】13. A 14. A 15. B 16. B【解析】【原文】W:Whats that, Brett?M:Its my new e-book reader. Im just downloading some new books onto it.W:I havent bought one ye
17、t. I still prefer a printed book.M:But if you havent tried it yet, how do you know you wouldnt like it better, Fiona? This e-book reader can store over 10,000 digital books. Imagine trying to carry an entire library from place to place.W:I dont usually read 10,000 books all at once and I like the lo
18、ok of text on a printed page.M:You mean that faded text on that yellowed page? On an e-book reader, you can adjust the text size and even line spacing.W:Can I get all of the out-of-print books on my shelves in digital format?M:Well, Im not sure.W:Until I can, Ill stick to my low-tech books. Lets tak
19、e our seats. The class is about to begin.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Which team has played in every World Cup?A. Brazil.B. Portugal.C. South Africa.18. What is the trophy(奖杯) named after?A. A famous place.B. A special stadium.C. The organizer.19. How many cities was the 2018 World Cup held
20、in?A. 32.B. 15.C. 11.20. Why does the speaker say Japan made history?A. They won the champion once.B. They beat a South American team.C They made their fourth appearance.【答案】17. A 18. C 19. C 20. B【解析】【原文】This years World Cup took place in Russia. 32 teams competed for the title of World Champion fo
21、r the next four years.The first World Cup was held in 1930. It is held every four years. Brazil is the most successful team. They have won the World Cup 5 times. They are the only team that has played in every game. Only teams from Europe and South America have won the champion. The winner is awarde
22、d the Jules Rimet trophy. It is named after the organizer of the first game. The game was held in 11 different cities in Russia. The final match played on July 15 at Luzhniki Stadium in Moscow. Japan made history when they beat Colombia 2-1. They were the first Asian team to beat a South American te
23、am at the game. Cristiano Ronaldo also made his fourth appearance at the World Cup with Portugal.第二部分阅读理解 (共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFITNESS CENTREThe fitness centre offers a variety of activities for members of all ages throughout the week.Activ
24、ities for Monday 12 July, 2017:Learn to swim. Classes for preschool children aged five and under start at 10:00 am. Classes last 30 minutes and parents must attend with their children. Dont forget to book in advance, as places are limited, and to pack some warm clothes for after the lesson.Womans ae
25、robics (有氧运动). Sessions are for one hour and begin at 10:45 am, led by Melissa. Come along and join us every Monday for an exhilarating hour of exercise and fun. Leave your kids at the nursery and take time out for yourself. Wear a track-suit or something similar.Lunchtime yoga. Take a break at lunc
26、htime (1:002:00 pm) for an hour of meditation and yoga. Enjoy the peace and quiet of our meditation room, and relaxing sessions designed for active people with busy lives. Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.Family Shootaround. 10:005:30 pm. Family Shootaround is open
27、 for members and guests to bring the family out for basketball. Half court games are only during this time. There are no full court games during Family Shootaround hours. All participants must sign in at the front desk and wear a wristband during the play.21. When will Melissa be working?A. From 10:
28、00 am to 10:30 am.B. From 10:45 am to 11:45 am.C. From 1:00 pm to 2:00 pm.D. From 10:00 am to 5:30 pm.22. Which activity may need extra fees?A. Lunchtime yoga.B. Learn to swim.C. Womens aerobics.D. Family Shootaround.23. What is the common requirement of the activities?A. The need to sign in.B. The
29、need to bring something.C. The need to book in advance.D. The need to become a member.【答案】21. B 22. A 23. B【解析】本文介绍健身中心的一些活动项目。【21题详解】B推理判断题。根据Womans aerobics (有氧运动). 中Sessions are for one hour and begin at 10:45 am, led by Melissa.可知,Melissa From 10:45 am to 11:45 am.在工作。故选B。【22题详解】A推理判断题。根据Lunchti
30、me yoga. Enjoy the peace and quiet of our meditation room, and relaxing sessions designed for active people with busy lives. Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.可知,这个活动需要额外的费用,因为需要垫子,故选A。【23题详解】B细节理解题。根据Learn to swim. 中and to pack some warm clothes for after the lesso
31、n. ;Womans aerobics (有氧运动). 中Wear a track-suit or something similar. ;Lunchtime yoga. 中Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.和Family Shootaround. 中All participants must sign in at the front desk and wear a wristband during the play.可知,每项活动都需要带点东西,这就是活动的共同要求。故选B。【名师点睛】做推
32、理判断题时,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。本题第1小题,推理判断题。根据Womans aerobics (有氧运动). 中Sessions are for one hour and begin at 10:45 am,led by Melissa. 会议时间为1小时,上午10:45开始,由梅丽莎领导,可知,由此推知Melissa From 10:45 am to 11:45 am.在工作。故选B。BI didnt know how to say n
33、o, and was afraid to tell people what I wanted. Instead, I got myself tangled (纠结的) in a web of obligations, anxiety, and white lies.The worst thing was that I didnt even realize what I was doing. I thought I knew how to say “no”-but couldnt remember the last time I had. Like a lot of people, I just
34、 wanted to be accepted, appreciated, loved-and that the only way to get those things was to put everyone elses needs before my own.I never seemed to have time for things I really wanted to do. Id like to learn Spanish, write more fiction, and travel. These arent huge, unrealistic goals. And yet, my
35、people-pleasing ways dramatically cut into my free time to pursue these desires.But recently, I decided Id had enough. As an experiment, I began standing up for myself, even at the risk of alienating (使疏远) myself from everyone and having my entire life come crashing down around me. Several days ago,
36、 a good friend asked me to go for coffee at 5 p.m. I was planning to hit the gym and then binge-watch Mad Men for the millionth time. I said, “Sorry, Ive got things I want to do tonight.” She said, “Thats fine. Maybe another time.” It was all so painfully simple that I wanted to cry.Saying “no” is s
37、o much easier. If someone asks me to do something I have zero interest in, Im polite but honest. “Im sorry, I dont think thats really for me.” The words slip out my mouth faster than some other lame excuses.Learning how to say “no” has added several extra hours to my days, days to my weeks, and what
38、 feels like months to my years. I no longer have to back-burner my plans to help friends with their job search, or set aside a weekend to read a book draft by someone I barely know. Saying “no” has set me free.24. Why was the author afraid of saying “no”?A. She didnt want to tell lies.B. She wanted
39、to make more friends.C. She wanted to please every one.D. She was always willing to help others.25. What was the bad point of being afraid of saying “no”?A. She alienated many friends.B. She was kept busy all day long.C. She felt depressed now and then.D. She had no time for her own hobbies.26. What
40、 was her friends reaction when she said “no” to her?A. Natural.B. Painful.C. Angry.D. Disappointed.27. How did the author feel after she had learnt to say “no”?A. Lonely.B. Relaxed.C. Confident.D. Lost.【答案】24. C 25. D 26. A 27. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者不敢对别人说“不”,其实内心很痛苦,但当她学会了说“不”时,感到很轻松。【24题详解】推理判断题。根据第一
41、段第一句“I didnt know how to say no, and was afraid to tell people what I wanted. (我不知道如何说“不”,也不敢告诉别人我想要什么。)”由此推知,作者之所以害怕说“不”是因为她想取悦每一个人。故选C。【25题详解】细节理解题。根据第二段第一句“The worst thing was that I didnt even realize what I was doing.(最糟糕的是,我甚至没有意识到自己在做什么。)”和第三段第一句“I never seemed to have time for things I reall
42、y wanted to do.(我似乎从来没有时间做我真正想做的事情。)”由此可知,害怕说“不”的坏处是“她没有时间从事自己的爱好。”故选D。【26题详解】推理判断题。根据第四段中“I said, “Sorry, Ive got things I want to do tonight.” She said, “Thats fine. Maybe another time.”( 我说,“对不起,我今晚有事情要做。”她说:“很好。也许另一个时间。”)”由此可知,当她和她的朋友说“不”时,她的朋友回答很“自然”。故选A。【27题详解】推理判断题。根据最后一段中“I no longer have to
43、 back-burner my plans to help friends with their job search, or set aside a weekend to read a book draft by someone I barely know. Saying “no” has set me free.(我不再需要把帮助朋友找工作的计划搁置一边,也不需要花一个周末的时间去读一个我几乎不认识的人写的书的草稿。说“不”让我获得了自由。)由此可知,作者在学会说“不”之后的感觉是“放松”。故选B。【点睛】事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/ho
44、w引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。本题第2小题,根据第二段第一句“The worst thing was that I didnt even realize what I was doing.(最糟糕的是,我甚至没有意识到自己在做什么。)”和第三段第一句“I never seemed to have time for things I really wanted to do.(我
45、似乎从来没有时间做我真正想做的事情。)”由此可知,害怕说“不”的坏处是“她没有时间从事自己的爱好。”故选D。COn average, American kids ages 3 to 12 spent 29 hours a week in school, eight hours more that they did in 1981. They also did more household work and participated in more of such organized activities as soccer and ballet (芭蕾舞). Involvement in sp
46、orts, in particular, rose almost 50% from 1981 to 1997: boys now spend an average of four hours a week playing sports; girls log half that time. All in all, however, childrens leisure time dropped from 40% of the day in 1981 to 25%“Children are affected by the same time crunch (危机) that affects thei
47、r parents,” says Sandra Hofferth, who headed the recent study of childrens timetable. A chief reason, she says, is that more mothers are working outside the home. (Nevertheless, children in both double-income and “male breadwinner” households spent comparable amounts of time interacting with their p
48、arents 19 hours and 22 hours respectively. In contrast, children spent only 9 hours with their single mothers.)All work and no play could make for some very messed-up kids. “Play is the most powerful way a child explores the world and learns about himself,” says T. Berry Brazelton, professor at Harv
49、ard Medical School Unstructured(unorganized)play encourages independent thinking and allows the young to handle their relationships with their peers, but kids ages 3 to 12 spent only 12 hours a week engaged in it.The children sampled spent a quarter of their rapidly decreasing “free time” watching t
50、elevision. But that, believe it or not, was one of the findings parents might regard as good news. If theyre spending less time in front of the TV set, however, kids arent replacing it with reading. Despite efforts to get kids more interested in books, the children spent just over an hour a week rea
51、ding. Lets face it, whos got the time?28. By mentioning “the same time crunch” (Line 1, Para. 2) Sandra Hofferth means _.A. children have little time to play with their parentsB. both parents and children suffer from lack of leisure timeC. children are not taken good care of by their working parents
52、D. both parents and children have trouble managing their time29. According to the author a child develops better if _.A. he has plenty of time reading and studyingB. he has more time participating in school activitiesC. he is left to play with his peers in his own wayD. he is free to interact with h
53、is working parents30. We can infer from the passage that _.A. extracurricular activities(after-class activities) promote childrens intelligenceB. most children will turn to reading with TV sets switched offC. efforts to get kids interested in reading have been fruitfulD. most parents believe reading
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560765.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
