分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型河南省鹤壁市高级中学2019-2020学年高一英语6月适应性月考试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:561288
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:22
  • 大小:101KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河南省 鹤壁市 高级中学 2019 2020 学年 英语 适应性 月考 试题 解析
    资源描述:

    1、河南省鹤壁市高级中学2019-2020学年高一英语6月适应性月考试题(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn the coming weekends,we are going to hold some meaningful events. You are welcome to come and join us. The details are as follows.Flat Out CatfishingDate: Saturday,November 1st Locatio

    2、n: Richmond This educational workshop is designed only for adults who are interested in learning about fishing. Participants are required to have a current fishing license.Lunch and tools will be provided. Workshop fee is $35.Please register(注册)by October 20h.For more information,contact Chris Dunna

    3、vant at 804-367-6778 or click the link chrisdgif.virg.gov.Women in the Outdoor EventDate: Sunday,November 2nd Location: BastianIf you are interested in learning new outdoor skills,meeting others with similar interests and spending time with friends and family,then this event is for you!Some of the 2

    4、-hour classes offered include: Outdoor Cooking,Outdoor Photography,and Stream Fishing. This workshop is designed for females 14 years of age and older. Participants under 18 must be accompanied(陪伴)by a registered adult. For more information,contact Amy Hancock at 276-682-3777 or click .Mother Daught

    5、er OutdoorsDate: Saturday,November 8th Location: AppomattoxThis educational workshop is designed for women. It provides an excellent opportunity for anyone 9 years of age and above to learn outdoor skills usually associated with hunting and fishing. Meals and lodging(住宿)are included in the workshop

    6、fee. Register early to book your space!For more information,contact Jimmy Mootz at 804-367-0656 or click the link jimmydgif.virg.gov.JAMES EventDate: Sunday, November 9th Location: LurayThis event is hosted for girls 7-17 years of age. Adults are encouraged to attend with their children. Sessions wi

    7、ll be offered in shotgun, air rifle, small bore rifle, and archery. Non-shooting sessions will also be offered. Lunch will be provided. The event is scheduled from 8 a.m.-3 p.m. Pre-registration is required.For more information, contact Art Kasson at 540-622-6103 or click the link art yahoo. com.1.

    8、What is special about the event Flat Out Catfishing?A. It teaches fishing skills.B. Its cost is low and lunch is free.C. It is designed only for grown-ups.D. It needs registering ahead of time.2. What can we learn from the passage?A. Awards for fishing are needed in Flat Out Catfishing.B. Participan

    9、ts of JAMES Event must be good at shooting.C. A.15-year-old girl cant join in Women in the Outdoor Event alone.D. Meals and lodging are free of charge in Mother Daughter Outdoors.3. The passage is most probably taken fromA. a websiteB. a magazineC. a guide bookD. a newspaper【答案】1. C 2. C 3. A【解析】本文是

    10、来自网络的一则广告。文章介绍的是在即将到来的周末,将要举行的一些有意义的活动。【1题详解】细节理解题。根据Flat Out Catfishing中This educational workshop is designed only for adults who are interested in learning about fishing.“这个教育工作坊专为有兴趣学习钓鱼的成年人而设。”可知,这次活动的特别之处是专为成年人设计的。故选C。【2题详解】推理判断题。根据Women in the Outdoor Event中Participants under 18 must be accomp

    11、anied(陪伴)by a registered adult.“18岁以下参加者须由注册的成人陪同。”可知,一个15岁的女孩不能单独参加户外活动。故选C。【3题详解】推理判断题。根据每个活动下面的网址可知,这篇文章最有可能来自一个网址。故选A。BAlice Moore is a teenager entrepreneur, who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a

    12、 super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them.It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she des

    13、ired to overcome the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy wo

    14、uld contain.With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also consulted dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural

    15、 sweeteners, which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father got their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys success grows, so does Moores reliabili

    16、ty as an entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early in life, she wasnt driven pr

    17、imarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandys profits to Big Smiles.4. How did Moore react to her dads warning?A. She didnt care.B. She tried to find a way out.C. She argued with him.D. She chose to consult dentists.5. What i

    18、s special about CanCandy?A. It is free of sweeteners.B. It is sweeter than other candies.C. It is beneficial to dental health.D. It is produced to a dentists recipe.6. What is Moores current situation ?A. She lives an abnormal teenage life.B. She devotes herself to doing business.C. She is generally

    19、 living the same teenage life as others.D. She is driven by profit and wants to expand her business.7. What can we learn from Alice Moores story?A. Success means getting personal desires satisfied.B. Fame is a great thirst of the young.C. A youth is to be regarded with respect.D. Positive thinking a

    20、nd action result in success.【答案】4. B 5. C 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。Alice Moore在13岁时发明了一种价值数百万美元,能保护孩子牙齿超级甜食CanCandy。文章主要介绍了她发明这种CanCandy的经过。她之所以能成功,源于她面对问题时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。【4题详解】细节理解题。根据第二段中But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to overcome the warning, “Why cant I make a he

    21、althy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?”可知但摩尔已经厌倦了错过糖果。所以她想要克服这个警告:“为什么我不能做一种对牙齿有益的健康糖果,这样我的父母就不会拒绝呢?”由此可知,对于爸爸的警告,Moore试图找到一个方法来解决此问题。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral ba

    22、cteria.可知因此,她成功地制造了一种只使用天然甜味剂的糖果,这种甜味剂可以减少口腔细菌。由此可知,CanCandy特别之处是它对牙齿健康有益。故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life.可知与此同时,在父母的帮助下,Moore基本上可以过上正常的青少年生活。由此可知,Moore目前通常过着和其他人一样的青少年生活。故选C。【7题详解】推理判断题。文章主要讲述了Alice Moore在13岁时发明了一种价值数百万美

    23、元,能保护孩子牙齿的超级甜食CanCandy。文章介绍了她发明这种CanCandy的经过。她之所以能成功,源于她面对问题时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。由此可推知,Alice Moore的故事告诉我们,积极的思考和行动导致成功。故选D。CAs the capital city of Thailand, Bangkok is also the countrys most popular city with more than 8 million people. Over the years, Bangkok has established itself as one of the

    24、 most important regional centers for arts, entertainment and fashion. It is also a major regional force in business and finance.Bangkok is one of the most popular travel destinations for people all over the world. This is primarily due to its energetic city life and its incredible cultural landmarks

    25、. Bangkok has much to offer to tourists. From shining temples to magnificent palaces, from its well-known floating market to its traditional Chinatown, Bangkok is a city that should not be missed.There are also numerous hotels, guesthouses and hostels available for travelers that are intended to mak

    26、e their stay pleasant and comfortable. There are many that are located right in the center of the city enabling tourists to have access to shopping centers, restaurants, bars and popular landmarks.Most hotels in Bangkok offer 24 hours free Internet access, daily newspapers, theaters, luggage rooms a

    27、nd comfortable bedrooms. For example, Lubd is located in Bangkoks best hang-out area. You will have access to all that this city has to offer whether it is culture, entertainment, bars, restaurants, clubs or shopping. At Lubd, you will find high quality accommodation and a fun and friendly staff. It

    28、 has been picked as one of the seventeen coolest hostels to stay for backpackers by the Observer, UK.The atmosphere of Bangkok is extremely convivial and that is why there is always something going on in the city. These include royal anniversaries, Buddhist rites, lunar religious festivals and other

    29、 cultural events. Foreign festivals are also celebrated with great passion in Bangkok. These include Christmas and Halloween. Overall, if youre looking for an exciting travel destination in Asia, Bangkok is a city that should definitely not be missed.8. Why do so many people come to see Bangkok?A. B

    30、ecause it is the capital city of Thailand.B. Because people go after fashion in the city.C. Because of its rich culture and fullness of life.D. Because of the mysterious temples and palaces.9. Which of the following isnt mentioned in the passage?A. Where to live.B. What to eat.C. What to visit.D. Ho

    31、w to enjoy.10. What does the underlined word “convivial” mean in the last paragraph?A. RelaxingB. CheerfulC. DifferentD. Nervous.11. What can be inferred according to the passage?A Lubd is considered the best hostel in the world.B. Most of the star hotels are located in the downtown.C Bangkok is hig

    32、hly recommended when we travel in Asia.D. Bangkok provides visitors with expensive accommodations.【答案】8. C 9. B 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。文章讲述了作为亚洲一个旅游城市的曼谷,介绍了它突出的旅游资源优势和游客可以在曼谷享受到的旅游服务体验。【8题详解】细节理解题。由第二段中的“This is primarily due to its energetic city life and its incredible cultural landmarks.”(这主要是因为

    33、它充满活力的城市生活和令人难以置信的文化地标。)可知许多人来曼谷是因为它丰富的文化和丰富的生活。故选C项。【9题详解】细节理解题。由第三段中的“There are many that are located right in the center of the city enabling tourists to have access to shopping centers, restaurants, bars and popular landmarks.”(也有许多酒店位于市中心,使游客能够进入购物中心、餐厅、酒吧和受欢迎的地标性建筑。)可知A选项正确;由第二段中的“From shining

    34、 temples to magnificent palaces, from its well-known floating market to its traditional Chinatown, Bangkok is a city that should not be missed.”(从闪亮的庙宇到宏伟的宫殿,从著名的浮动市场到传统的唐人街,曼谷是一座不容错过的城市。)可知C选项正确;由第四段中的“For example, Lubd is located in Bangkok s best hang-out area. You will have access to all that th

    35、is city has to offer whether it is culture, entertainment, bars, restaurants, clubs or shopping.”(例如,Lubd位于曼谷最好的休闲区。无论是文化、娱乐、酒吧、餐馆、俱乐部还是购物,你都可以享受到这座城市所提供的一切。)可知D选项正确;B选项未提及。故选B项。【10题详解】词义猜测题。由最后一段中的“The atmosphere of Bangkok is extremely convivial and that is why there is always something going on i

    36、n the city. These include royal anniversaries, Buddhist rites, lunar religious festivals and other cultural events.”(曼谷的气氛非常欢乐,这就是为什么曼谷总有一些事情发生。这些活动包括王室周年纪念、佛教仪式、农历宗教节日和其他文化活动。)可知曼谷节日众多,人们像生活在庆祝欢乐的海洋中,此处convivial意为“快乐的”。故选B项。11题详解】推理判断题。由最后一段最后一句“Overall, if youre looking for an exciting travel dest

    37、ination in Asia, Bangkok is a city that should definitely not be missed.”(总的来说,如果你正在寻找一个令人兴奋的亚洲旅游目的地,曼谷是一个绝对不应该错过的城市。)可推断出当我们在亚洲旅行时,强烈推荐曼谷。故选C项。DLanguage learning apps are very popular now and offer opportunities to learn vocabulary and practice grammar. But there has been a discussion about just ho

    38、w effective such apps can be.Among the most popular apps are Duolingo and Busuu. A former research found positive results on the use of them. But it mainly concentrated on studies with learners who had signed up for language courses and these apps worked as an after-class support, so the results wer

    39、e not always reliable. A recent study of 4,095 Busuu users has been carried out to find out if users can actually learn a language with an app.Busuu provides learning materials for 12 different languages. It offers special models where some contents are ready for use for free while some contents are

    40、 not. We find that its users are an even mix of men and women. More than half consider themselves to be at the beginner level because there is a reduction in users as their language levels go up. Most people use the app because of personal interest, or because they want to study or live abroad. Fema

    41、le users are likely to use it less often but for longer periods of time than male users.Feedback in the app is highly thought of. More than 92% of the users say that the app has met their expectations and 86% consider the app as very good or good. In fact, more than 80% of the users surveyed strongl

    42、y agree that using the app has helped them improve their knowledge of the language they are learning.Besides, language learning apps also create an environment where mistakes are only known to the users, and this can address the performance nervousness that many learners suffer from when asked to sp

    43、eak a foreign language. So language teachers should encourage their students to use them to do the grammar work, leaving precious class time for more language communication.12. Whats the reason why the results of the former research werent always reliable?A. It only considered users of a limited kin

    44、d.B. It just focused on positive results.C. It was only carried out before class.D. It used out-of-date methods.13. What can we learn about the app Busuu from the text?A. Its used by more advanced learners.B. . All the contents are free to use.C. Most users consider it satisfying.D. Its more popular

    45、 with female learners.14. The underlined wordaddressin the last paragraph can be replaced by_.A. causeB. solveC. increaseD. practice15. What is the main idea of the text?A. Language learning apps are very popular with most language teachers.B. Students wont suffer nervousness in learning languages b

    46、y using Busuu.C. Language learning apps are effective and satisfactory to language learners.D. Students should be required to use apps for homework after class.【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述语言学习应用程序的功能和作用,即对语言学习者积极、有效,让大部分用户感到满意。【12题详解】细节理解题。根据第二段第三句“But it mainly concentrated on

    47、studies with learners who had signed up for language courses and these apps worked as an after-class support, so the results were not always reliable.”可知,它只关注已报名参加语言课程的学习者,并且只是作为课后的一种辅助,因此结果并不是都可靠。A项“它只考虑到有限的用户”符合题意。故选A项。【13题详解】推理判断题。根据第四段最后两句“More than 92% of the users say that the app has met thei

    48、r expectations and 86% consider the app as very good or good. In fact, more than 80% of the users surveyed strongly agree that using the app has helped them improve their knowledge of the language they are learning.”(超过92%的用户表示这款应用满足了他们的期望,86%的用户认为这款应用非常好或不错。事实上,超过80%的受访用户强烈认为,使用这款应用帮助他们提高了正在学习的语言知识

    49、。)由此可知,大部分用户对这款应用程序感到满意。故选C项。【14题详解】词义猜测题。根据前一个分句“Besides, language learning apps also create an environment where mistakes are only known to the users”可知,语言学习应用程序创造了一个只有用户知道自己错误的环境,这可以解决学习者被要求说外语时所遭受的紧张表现,由宾语“the performance nervousness that many learners suffer from”并结合语境可推知,address意为“解决”。故选B项。15题

    50、详解】主旨大意题。通读文章可知,文章第一段点明了全文的主题,又结合文章的具体内容可知,本文主要讲述语言学习应用程序的功能和作用,即对语言学习者积极、有效,让大部分用户感到满意。故选C项。【点睛】词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,主要有对生词的词义猜测,熟词新义以及代词的猜测。其关键是根据上下文的逻辑关系,利用已掌握的信息,有必要的时候,借助生活或者文化常识,确定单词的词义。比如小题3,根据前一句Besides, language learning apps also create an environment where mistakes are only known to the use

    51、rs可知,语言学习应用程序创造了一个只有用户知道自己错误的环境,因而解决了外语学习中遇到的难题,结合宾语为the performance nervousness that many learners suffer from可推测出,address为解决,故选B项。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to stay focused in classBeing relaxed during class is a bad habit, and it is also bad to your g

    52、rade Focusing in class not only proves to teachers that you are a capable student but also shows that you have the ability to control yourself, which will be very important_16_ No matter how much you want to sit with your friends during the class, try your best to avoid them Talking with friends aro

    53、und you is not going to give you the focus in class This will get you into troubleLook at teacher and make eye contact Your teacher is not just standing up there talking_17_ Show the teacher that he or she has your full attention by looking them in the eye This person should have your full attention

    54、 at all times during classTake notes By taking notes, youll be able to get into the lesson Write down key points as your teacher speaks And listen to the key phrases such as This is important This is the main idea This will be the test etc_18_ Get involved in class discussions This is a wonderful wa

    55、y to become a more focused, successful student When a teacher asks a question, offer to answer it_19_This shows the teacher that you are listening carefully during the classAsk a question_20_This really shows your teacher that you want to be better, and can recognize the things you are having diffic

    56、ulty with Chances are that someone else in the class has the same question (and was too afraid to ask!) Theyll be relieved, and so will youA. Avoid sitting with friendsB. This can help you listen more attentivelyC. If he or she ask for an opinion, share your ownD. Talking with friends makes you lose

    57、 interest in classE. He or she is trying to give you an acceptable educationF. The more quickly you answer, the more attention you payG. If you dont understand something, never be afraid to ask【答案】16. A 17. E 18. B 19. C 20. G【解析】这是一篇说明文,简要列举了几条如何在课堂上保持注意力集中的建议。【16题详解】考查上下文推理能力。设空处为本段的主题句。从内容上看,本段主要

    58、讲课堂上尽量不要与朋友坐在一起,因为与周围的朋友交谈会分散注意力。选项A. Avoid sitting with friends(避免和朋友坐在一起)符合题意,故选A项。【17题详解】考查上下文推理能力。根据本段主题句Look at teacher and make eye contact可知,要跟老师进行眼神交流。设空处顺接上文,进一步说明课堂上老师不仅仅是在讲话,他们其实是在努力让自己的课程得到学生的接受,E项符合语境,故选E。【18题详解】考查上下文推理能力。根据本段小标题可知话题为“做笔记”,再根据设空处上文By taking notes,youll be able to get in

    59、to the lesson可知课堂上要记笔记,记下老师所讲的重点,设空处置于短尾,总结上文说明这样做的好处,即有利于更专心地听讲,选项B符合语境,故选B。【19题详解】考查上下文推理能力。本段主题是要加人课堂讨论,即当老师提出问题时,要主动回答。如果他或她想知道大家的观点,要敢于分享自己的想法,C项符合语境。故选C。【20题详解】考查上下文推理能力。从内容上看,本段主要讲课堂上要敢于问问题,选项G承接主题句,引起下一句This really shows your teacher that you want to be better, and can recognize the things y

    60、ou are having difficulty with,敢于问问题能够让老师明白你追求上进并且了解你的困惑所在,空格后一句中主语This代指选项G. If you dont understand something,never be afraid to ask(如果你有不明白之处,要敢于发问)的意思,并做出进一步解释,故选G项。第二部分 语言知识运用 (共两节,满分75分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Michael Johnson, a teacher at Davis High S

    61、chool in California, gave each of his students $25. He asked them to _21_ other people with the money. The assignment (任务) was not _22_, but he _23_ expected them to do it.Michael had one _24_: the student had to write a paper answering _25_ they used the money, how it affected the _26_ and how it a

    62、ffected the student. He said that he would _27_ the reports and read them aloud at the end of the term.The semester came and went. Of the 64 students, only three _28_ the assignment. The teacher was disappointed.But some teenagers were not _29_ by the students behavior.Im not surprised, said Ashley

    63、Reeves, 16. It wasnt graded or anything, _30_ most students probably thought it would just _31_ their time.Reeves said that if she had been given the money, she might have acted _32_.I might have spent the money on _33_, she said. Its _34_ for our own needs to come first.Other teens such as Lindsey

    64、Freeland, a student at Davis High School had a(n) _35_ opinion on the matter.Im embarrassed by the _36_, she wrote. If I were given this opportunity, I would have taken it _37_ a challenge and used the _38_ to help the community.Nieshia Smith completed Johnsons assignment. She gave her $25 to the Ma

    65、ke A Wish Foundation (基金会). Nieshia said her peers had _39_ her.Teenagers sit down and watch TV for hours, but they cant _40_ a couple of minutes helping someone else! she said.21. A. rewardB. helpC. giveD. connect22. A. supportedB. relatedC. deliveredD. graded23. A. hardlyB. neverC. stillD. even24.

    66、 A. requirementB. gradeC. wishD. case25. A. whoB. whatC. howD. whether26. A. giverB. receiverC. neighborD. family27. A. collectB. writeC. praiseD. discuss28. A. forgottenB. likedC. managedD. completed29. A. shockedB. satisfiedC. movedD. confused30. A. whileB. soC. sinceD. though31. A. turn upB. show

    67、 upC. take upD. break up32. A. as wellB. much betterC. in a different wayD. in the same way33. A. myselfB. othersC. somethingD. anything34. A. certainB. rightC. naturalD. important35. A. strangeB. differentC. interestingD. unique36. A. teacherB. moneyC. assignmentD. result37. A. forB. onC. asD. by38

    68、. A. moneyB. timeC. energyD. occasion39. A. encouragedB. remindedC. disappointedD. persuaded40. A. wasteB. spendC. spareD. save【答案】21. B 22. D 23. C 24. A 25. C 26. B 27. A 28. D 29. A 30. B 31. C 32. D 33. A 34. C 35. B 36. D 37. C 38. A 39. C 40. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了,Michael老师给每个学生25美元,让他们用这些钱去帮助需要的

    69、人,结果64名学生中只有3名学生完成了任务。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:他要求他们用钱帮助别人。A. reward奖励;B. help帮助;C. give给;D. connect联系。由下文的a couple of minutes helping someone else可知,Michael老师给学生钱,是让他们去帮助别人。故选B项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:这项任务没有分等级。A. supported支持;B. related联系;C. delivered传送;D. graded评分等级。由下文的It wasnt graded or anything可知,这个任务不会评

    70、定等级。故选D项。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:但他仍然希望他们这样做。A. hardly几乎不;B. never从未;C. still仍然;D. even甚至。由本句but he _3_ expected them to do it语境可知,但他仍然希望他们完成这项任务。故选C项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:迈克尔有一个要求。A. requirement需求;B. grade级别;C. wish希望;D. case案例。由下文的the student had to write a paper answering可知,老师有一个要求。故选A项。【25题详解】考查连词词义辨析。

    71、句意:学生必须写一篇论文,回答他们如何使用这笔钱,它如何影响接收者,以及它如何影响学生。A. who谁;B. what什么;C. how如何;D. whether是否。由下文的how it affected the _6_ and how it affected the student可知,论文中要写明他们如何使用这些钱的。故选C项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:学生必须写一篇论文,回答他们如何使用这笔钱,它如何影响接收者,以及它如何影响学生。A. giver给予者;B. receiver接收者;C. neighbor邻居;D. family家庭。由下文的and how it affe

    72、cted the student可知,学生是给钱的人,这些钱是如何影响到接收钱的人的。故选B项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:他说他会收集报告并在学期末大声朗读。A. collect收集;B. write写;C. praise赞扬;D. discuss讨论。由下文的the reports and read them aloud at the end of the term可知,老师会收集学生的报告。故选A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:在64名学生中,只有3人完成了任务。A. forgotten忘记;B. liked喜欢;C. managed设法;D. completed完成

    73、。由本句Of the 64 students, only three _8_ the assignment语境可知,只有3人完成了任务。故选D项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:但一些青少年对学生的行为并不感到震惊。A. shocked震惊;B. satisfied满意;C. moved感动;D. confused困惑。由下文的Im not surprised可知,一些青少年对此并不震惊。故选A项。【30题详解】考查连词词义辨析。句意:“我一点也不惊讶,”16岁的艾希礼里夫斯说,“它没有评分,所以大多数学生可能认为这会占用他们的时间。”A. while当的时候;B. so因此;C. s

    74、ince自从;D. though尽管。由上文的It wasnt graded or anything可知,这项任务不会评分,因此学生认为完成它会占用时间。故选B项。【31题详解】考查动词短语辨析。句意:“我一点也不惊讶,”16岁的艾希礼里夫斯说,“它没有评分,所以大多数学生可能认为这会占用他们的时间。”A. turn up出现、把声音调大;B. show up露面;C. take up占用;D. break up分手。由上文的It wasnt graded or anything可知,这项任务不会评分,因此学生认为完成它会占用时间。故选C项。【32题详解】考查介词短语辨析。句意:里夫斯说,如果

    75、给了她钱,她可能也会这样做。A. as well也;B. much better更好;C. in a different way以不同的方式;D. in the same way以相同的方式。由上下文语境可知,里夫斯对与她类似的学生没用钱去帮助别人这一行为,并不感到惊讶,因为里夫斯也会把钱用到自己身上,所以她得到钱后也会以相同的方式去做。故选D项。【33题详解】考查代词词义辨析。句意:她说:“我可能把钱花在自己身上了。”A. myself我自己;B. others其他人;C. something某事;D. anything任何事。由下文的our own needs to come first可

    76、知,她可能会把钱用在自己身上。故选A项。【34题详解】考形容词查词义辨析。句意:我们自己的需要自然是第一位的。A. certain确定的;B. right正确的;C. natural自然的;D. important重要的。由上文的I might have spent the money on _13_可知,里夫斯认为个人需求第一位是很自然的。故选C项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:其他青少年,比如戴维斯高中的林赛弗里兰,对这件事有不同的看法。A. strange奇怪的;B. different不同的;C. interesting有趣的;D. unique独一无二的。由下文语境可知,林

    77、赛弗里兰对这个结果感到尴尬,说明她对这件事有不同的观点。故选B项。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:“结果让我很尴尬,”她写道。A. teacher教师;B. money钱;C. assignment任务;D. result结果。由下文语境可知,她说她如果被给予机会,她会用钱去帮助他人,所以她对只有三个人完成任务的结果感到尴尬。故选D项。【37题详解】考查介词词义辨析。句意:如果给我这个机会,我会把它当作一个挑战,用这笔钱帮助社区。A. for对于;B. on在上;C. as作为;D. by通过方式。由本句I would have taken it_17_ a challenge语境可知,

    78、她会把这当成一个挑战。故选C项。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:她把25美元捐给许愿基金会。A. money钱;B. time时间;C. energy精力;D. occasion场合。由上文语境可知,Michael老师给25美元让学生去帮助人,林赛弗里兰她如果被给予机会,她会用钱去帮助社区。故选A项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:尼西亚说她的同龄人让她失望。A. encouraged鼓励;B. reminded提醒;C. disappointed使失望;D. persuaded劝说。由上文的She gave her $25 to the Make A Wish Foundatio

    79、n可知,尼西亚觉得她的同龄人让她失望。故选C项。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:“青少年坐下来看几个小时的电视,但他们不能花几分钟帮助别人!”她说。A. waste浪费;B. spend花费;C. spare留出;D. save节约。由上文的Teenagers sit down and watch TV for hours可知,青少年宁愿坐下来看电视,也不花时间去帮助他人。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个恰当的单词或括号内单词的正确形式。On Sept 30 hundreds of people attended the prem

    80、iere (首映式) of the movie My People, My Country at a Los Angeles cinema. Chinese flags _41_ (wave) in their hands, the audience sang My People, My Country, its theme song, together at the start of the film. The song is a patriotic (爱国的) Chinese classic, _42_ is known in every household. It was _43_ (o

    81、riginal) performed by the singer Li Guyi in 1985 and was reworked for the movie by the pop singer Faye Wong.The film consists of seven short stories from seven directors _44_ makes use of the nations greatest technological and cultural _45_(achieve). Instead of focusing on the historical moments the

    82、mselves, the film shows these events through the eyes of ordinary people who _46_ (devote) to or affected by them. The short story, The Guiding Star, for example, follows a pair of brothers. They _47_(see) the landing of the capsule of the Shenzhou XI manned spacecraft on Nov 18, 2016 in Inner Mongo

    83、lia and were full _48_ pride and hope at that moment. If a person meets a historical opportunity to be changed, the _49_ (inspire) power is unbelievable, Chen Kaige told C. In my story, the landing of Shenzhou XI changed the lives of two teenagers, changed their fate and allowed _50_ to gain new hop

    84、e.【答案】41. waved 42. which 43. originally 44. and 45. achievements 46. were devoted 47. saw 48. of 49. inspiring 50. them【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,9月30日数百人参加了电影我和我的祖国首映式上,并简单介绍了电影的主要内容。【41题详解】考查过去分词。两句主语不一致且无连词,是为独立主格结构,Chinese flags和wave是逻辑上被动关系,所以用过去分词(done)表被动。故填waved。【42题详解】考查定语从句。这是一个非限制性定语从句,先行词为a pat

    85、riotic Chinese classic,指物,在从句中做主语,所以用关系代词which。故填which。【43题详解】考查副词。修饰动词performed,只可用副词修饰动词。故填originally。【44题详解】考查连词。分析句子可知,consists of和makes use of是并列谓语结构,用并列连词and。故填and。【45题详解】考查名词的数。由空前的形容词technological and cultural可知,此空用名词,因为是科技和文化两方面的成就,所以用名词的复数形式。故填achievements。【46题详解】考查时态。固定搭配be devoted to意为“献

    86、身于”,主语who指代ordinary people,普通人献身和被影响发生在过去,时态用一般过去时,所以用were devoted。故填were devoted。【47题详解】考查时态。此空缺乏谓语动词,on Nov 18, 2016是过去的时间,谓语动词时态用一般过去时。故填saw。【48题详解】考查固定搭配。固定搭配be full of,意为“充满了”。故填of。【49题详解】考查-ing和-ed形容词。此处缺乏形容词做定语,有关情感类的形容词,修饰人用-ed,修饰物-ing,power是物,应用inspiring。故填inspiring。【50题详解】考查代词。由语境可知,此处指two

    87、 teenagers,且是宾格,用代词them指代。故填them。写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。In the young generation, thei

    88、r lifestyle is different from old people. They like to stay up and join in many night activity, so he wake up very late. The new expression of brunch fits them so much, that means they have a meal combining breakfast and lunch. But their health was under threat. Some young peoples stomachs hurt but

    89、cant digest food well. In order to keep healthy, we need to do some exercise and eat food regular. Whats more, a balance diet is very important. As the saying goes, apple a day keeps the doctor away. A healthy lifestyle can make us to live happily.【答案】1.peoplepeoples2.activityactivities3.hethey4.tha

    90、twhich5.wasis6.butand7.regularregularly8.balancebalanced9.apple前加an10.将live前的to去掉【解析】【分析】这是一篇说明文。指出了现在年轻人存在的不健康的生活方式,并提出如何改善的措施。【详解】1.考查名词所有格。句意:在年青一代中,他们的生活方式与老年人的不同。主语是their lifestyle,与之不同的是老年人的生活方式,所以用所有格,故将people改为peoples。2.考查名词单复数。句意:他们喜欢熬夜,参加许多夜生活活动。前面用many修饰,所以要用复数形式,故将activity改为activities。3.

    91、考查人称代词。句意:他们喜欢熬夜,参加许多夜生活活动,所以他们起来得晚。so前面主语是they,so表因果,根据句意主语相同,故将he改为they。4.考查非限制性定语从句。句意:早午餐这种新的表达方式非常适合他们,这个意思是说他们吃一顿将早饭和午饭结合起来的饭。非限制性定语从句中不能用that,关系词在非限制性定语从句中作主语且先行词是物时,只能用which,故将that改为which。5.考查时态。句意:但是他们的健康正在受到威胁。全文时态均用一般现在时,讲的是现在年青一代的生活方式和状态,故将was改为is。6.考查连接词。句意:一些年轻人的胃受到伤害并且不能很好地消化食物。“一些年轻人

    92、的胃受到伤害”和“不能很好地消化食物”是顺承关系而非转折关系,故将but改为and。7.考查副词。句意:为了保持健康,我们需要做一些锻炼并规律地进食。修饰动词eat用副词,故将regular改为regularly。8.考查形容词。句意:一个均衡的膳食非常重要。修饰名词diet用形容词,balance是名词或动词,balanced是形容词,意为“均衡的”,故将balance改为balanced。9.考查冠词。句意:每天一个苹果远离医生。根据谓语动词keeps第三人称单数形式可知,主语为单数,且apple是可数名词,泛指,所以用不定冠词,且apple的发音开头为元音,故在apple前加an。10.

    93、考查固定搭配。句意:一个健康的生活方式能够让我们活得更幸福。make sb. do sth.为固定搭配,故将live前的to去掉。【点睛】很多同学会注意不到名词所有格的问题。例如在第一处中,主语为使用所有格时,对应的宾语或表语也应使用所有格形式。另外容易忽略的一点是冠词问题,当名词为单数形式且可数时,必须要用冠词。第二节书面表达(满分25分)52.假定你是李华,在英国学习,打算向校报建议增设中国文化栏目,请根据以下要点给主编Mr Black写一封信。要点:1.自我介绍 2.开设栏目的原因。参考词汇:栏目column注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mr

    94、. Black ,_Yours,Li Hua【答案】Dear Mr. Black,How is it going? I am Li Hua, an exchange student from China. I am writing to tell you that I have got a great idea for the school newspaper. We can set a column named Chinese culture.As we all know, China is one of the four ancient countries in the world. Be

    95、sides, it has a brilliant culture, whose form ranges from Chinese painting, Chinese calligraphy to paper cutting. Students can get some knowledge of Chinese culture and experience its unique charm through the column.Thanks for giving some consideration to my idea. Looking forward to early reply.Your

    96、s,Li Hua【解析】【分析】这是一篇应用文。假如你在英国学习,打算向校报建议增设中国文化栏目,请就此给主编Mr Black写一封信。【详解】写作要点已经给出,属于提纲类作文,内容包括: 1.自我介绍 2.开设栏目的原因。提示中的内容比较泛泛,需要适当补充。本题対于考生的综合能力要求较高,要求考生有很强的开篇布局的能力和组织要点的能力。需要注意紧扣文章主题,给出的要点都需要包括。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。【点睛】本书面表达要点齐全,上下文连贯,使用一定数量的句式结构,让句子更加生动丰满,同时运用了许多高级词汇和固定短语,提高文章的档次,体现了对英语的熟练的驾驭能力。例如: Besides, it has a brilliant culture, whose form ranges from Chinese painting, Chinese calligraphy to paper cutting.运用了非限制定语从句;I am writing to tell you that I have got a great idea for the school newspaper.运用了宾语从句。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河南省鹤壁市高级中学2019-2020学年高一英语6月适应性月考试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561288.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1