河南省鹤壁市高级中学2019-2020学年高一英语6月适应性月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 鹤壁市 高级中学 2019 2020 学年 英语 适应性 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省鹤壁市高级中学2019-2020学年高一英语6月适应性月考试题(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn the coming weekends,we are going to hold some meaningful events. You are welcome to come and join us. The details are as follows.Flat Out CatfishingDate: Saturday,November 1st Locatio
2、n: Richmond This educational workshop is designed only for adults who are interested in learning about fishing. Participants are required to have a current fishing license.Lunch and tools will be provided. Workshop fee is $35.Please register(注册)by October 20h.For more information,contact Chris Dunna
3、vant at 804-367-6778 or click the link chrisdgif.virg.gov.Women in the Outdoor EventDate: Sunday,November 2nd Location: BastianIf you are interested in learning new outdoor skills,meeting others with similar interests and spending time with friends and family,then this event is for you!Some of the 2
4、-hour classes offered include: Outdoor Cooking,Outdoor Photography,and Stream Fishing. This workshop is designed for females 14 years of age and older. Participants under 18 must be accompanied(陪伴)by a registered adult. For more information,contact Amy Hancock at 276-682-3777 or click .Mother Daught
5、er OutdoorsDate: Saturday,November 8th Location: AppomattoxThis educational workshop is designed for women. It provides an excellent opportunity for anyone 9 years of age and above to learn outdoor skills usually associated with hunting and fishing. Meals and lodging(住宿)are included in the workshop
6、fee. Register early to book your space!For more information,contact Jimmy Mootz at 804-367-0656 or click the link jimmydgif.virg.gov.JAMES EventDate: Sunday, November 9th Location: LurayThis event is hosted for girls 7-17 years of age. Adults are encouraged to attend with their children. Sessions wi
7、ll be offered in shotgun, air rifle, small bore rifle, and archery. Non-shooting sessions will also be offered. Lunch will be provided. The event is scheduled from 8 a.m.-3 p.m. Pre-registration is required.For more information, contact Art Kasson at 540-622-6103 or click the link art yahoo. com.1.
8、What is special about the event Flat Out Catfishing?A. It teaches fishing skills.B. Its cost is low and lunch is free.C. It is designed only for grown-ups.D. It needs registering ahead of time.2. What can we learn from the passage?A. Awards for fishing are needed in Flat Out Catfishing.B. Participan
9、ts of JAMES Event must be good at shooting.C. A.15-year-old girl cant join in Women in the Outdoor Event alone.D. Meals and lodging are free of charge in Mother Daughter Outdoors.3. The passage is most probably taken fromA. a websiteB. a magazineC. a guide bookD. a newspaper【答案】1. C 2. C 3. A【解析】本文是
10、来自网络的一则广告。文章介绍的是在即将到来的周末,将要举行的一些有意义的活动。【1题详解】细节理解题。根据Flat Out Catfishing中This educational workshop is designed only for adults who are interested in learning about fishing.“这个教育工作坊专为有兴趣学习钓鱼的成年人而设。”可知,这次活动的特别之处是专为成年人设计的。故选C。【2题详解】推理判断题。根据Women in the Outdoor Event中Participants under 18 must be accomp
11、anied(陪伴)by a registered adult.“18岁以下参加者须由注册的成人陪同。”可知,一个15岁的女孩不能单独参加户外活动。故选C。【3题详解】推理判断题。根据每个活动下面的网址可知,这篇文章最有可能来自一个网址。故选A。BAlice Moore is a teenager entrepreneur, who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a
12、 super-sweet treat that could save kids teeth, instead of destroying them.It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she des
13、ired to overcome the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy wo
14、uld contain.With her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also consulted dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural
15、 sweeteners, which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father got their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys success grows, so does Moores reliabili
16、ty as an entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early in life, she wasnt driven pr
17、imarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandys profits to Big Smiles.4. How did Moore react to her dads warning?A. She didnt care.B. She tried to find a way out.C. She argued with him.D. She chose to consult dentists.5. What i
18、s special about CanCandy?A. It is free of sweeteners.B. It is sweeter than other candies.C. It is beneficial to dental health.D. It is produced to a dentists recipe.6. What is Moores current situation ?A. She lives an abnormal teenage life.B. She devotes herself to doing business.C. She is generally
19、 living the same teenage life as others.D. She is driven by profit and wants to expand her business.7. What can we learn from Alice Moores story?A. Success means getting personal desires satisfied.B. Fame is a great thirst of the young.C. A youth is to be regarded with respect.D. Positive thinking a
20、nd action result in success.【答案】4. B 5. C 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。Alice Moore在13岁时发明了一种价值数百万美元,能保护孩子牙齿超级甜食CanCandy。文章主要介绍了她发明这种CanCandy的经过。她之所以能成功,源于她面对问题时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。【4题详解】细节理解题。根据第二段中But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to overcome the warning, “Why cant I make a he
21、althy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it?”可知但摩尔已经厌倦了错过糖果。所以她想要克服这个警告:“为什么我不能做一种对牙齿有益的健康糖果,这样我的父母就不会拒绝呢?”由此可知,对于爸爸的警告,Moore试图找到一个方法来解决此问题。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral ba
22、cteria.可知因此,她成功地制造了一种只使用天然甜味剂的糖果,这种甜味剂可以减少口腔细菌。由此可知,CanCandy特别之处是它对牙齿健康有益。故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life.可知与此同时,在父母的帮助下,Moore基本上可以过上正常的青少年生活。由此可知,Moore目前通常过着和其他人一样的青少年生活。故选C。【7题详解】推理判断题。文章主要讲述了Alice Moore在13岁时发明了一种价值数百万美
23、元,能保护孩子牙齿的超级甜食CanCandy。文章介绍了她发明这种CanCandy的经过。她之所以能成功,源于她面对问题时,她乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。由此可推知,Alice Moore的故事告诉我们,积极的思考和行动导致成功。故选D。CAs the capital city of Thailand, Bangkok is also the countrys most popular city with more than 8 million people. Over the years, Bangkok has established itself as one of the
24、 most important regional centers for arts, entertainment and fashion. It is also a major regional force in business and finance.Bangkok is one of the most popular travel destinations for people all over the world. This is primarily due to its energetic city life and its incredible cultural landmarks
25、. Bangkok has much to offer to tourists. From shining temples to magnificent palaces, from its well-known floating market to its traditional Chinatown, Bangkok is a city that should not be missed.There are also numerous hotels, guesthouses and hostels available for travelers that are intended to mak
26、e their stay pleasant and comfortable. There are many that are located right in the center of the city enabling tourists to have access to shopping centers, restaurants, bars and popular landmarks.Most hotels in Bangkok offer 24 hours free Internet access, daily newspapers, theaters, luggage rooms a
27、nd comfortable bedrooms. For example, Lubd is located in Bangkoks best hang-out area. You will have access to all that this city has to offer whether it is culture, entertainment, bars, restaurants, clubs or shopping. At Lubd, you will find high quality accommodation and a fun and friendly staff. It
28、 has been picked as one of the seventeen coolest hostels to stay for backpackers by the Observer, UK.The atmosphere of Bangkok is extremely convivial and that is why there is always something going on in the city. These include royal anniversaries, Buddhist rites, lunar religious festivals and other
29、 cultural events. Foreign festivals are also celebrated with great passion in Bangkok. These include Christmas and Halloween. Overall, if youre looking for an exciting travel destination in Asia, Bangkok is a city that should definitely not be missed.8. Why do so many people come to see Bangkok?A. B
30、ecause it is the capital city of Thailand.B. Because people go after fashion in the city.C. Because of its rich culture and fullness of life.D. Because of the mysterious temples and palaces.9. Which of the following isnt mentioned in the passage?A. Where to live.B. What to eat.C. What to visit.D. Ho
31、w to enjoy.10. What does the underlined word “convivial” mean in the last paragraph?A. RelaxingB. CheerfulC. DifferentD. Nervous.11. What can be inferred according to the passage?A Lubd is considered the best hostel in the world.B. Most of the star hotels are located in the downtown.C Bangkok is hig
32、hly recommended when we travel in Asia.D. Bangkok provides visitors with expensive accommodations.【答案】8. C 9. B 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。文章讲述了作为亚洲一个旅游城市的曼谷,介绍了它突出的旅游资源优势和游客可以在曼谷享受到的旅游服务体验。【8题详解】细节理解题。由第二段中的“This is primarily due to its energetic city life and its incredible cultural landmarks.”(这主要是因为
33、它充满活力的城市生活和令人难以置信的文化地标。)可知许多人来曼谷是因为它丰富的文化和丰富的生活。故选C项。【9题详解】细节理解题。由第三段中的“There are many that are located right in the center of the city enabling tourists to have access to shopping centers, restaurants, bars and popular landmarks.”(也有许多酒店位于市中心,使游客能够进入购物中心、餐厅、酒吧和受欢迎的地标性建筑。)可知A选项正确;由第二段中的“From shining
34、 temples to magnificent palaces, from its well-known floating market to its traditional Chinatown, Bangkok is a city that should not be missed.”(从闪亮的庙宇到宏伟的宫殿,从著名的浮动市场到传统的唐人街,曼谷是一座不容错过的城市。)可知C选项正确;由第四段中的“For example, Lubd is located in Bangkok s best hang-out area. You will have access to all that th
35、is city has to offer whether it is culture, entertainment, bars, restaurants, clubs or shopping.”(例如,Lubd位于曼谷最好的休闲区。无论是文化、娱乐、酒吧、餐馆、俱乐部还是购物,你都可以享受到这座城市所提供的一切。)可知D选项正确;B选项未提及。故选B项。【10题详解】词义猜测题。由最后一段中的“The atmosphere of Bangkok is extremely convivial and that is why there is always something going on i
36、n the city. These include royal anniversaries, Buddhist rites, lunar religious festivals and other cultural events.”(曼谷的气氛非常欢乐,这就是为什么曼谷总有一些事情发生。这些活动包括王室周年纪念、佛教仪式、农历宗教节日和其他文化活动。)可知曼谷节日众多,人们像生活在庆祝欢乐的海洋中,此处convivial意为“快乐的”。故选B项。11题详解】推理判断题。由最后一段最后一句“Overall, if youre looking for an exciting travel dest
37、ination in Asia, Bangkok is a city that should definitely not be missed.”(总的来说,如果你正在寻找一个令人兴奋的亚洲旅游目的地,曼谷是一个绝对不应该错过的城市。)可推断出当我们在亚洲旅行时,强烈推荐曼谷。故选C项。DLanguage learning apps are very popular now and offer opportunities to learn vocabulary and practice grammar. But there has been a discussion about just ho
38、w effective such apps can be.Among the most popular apps are Duolingo and Busuu. A former research found positive results on the use of them. But it mainly concentrated on studies with learners who had signed up for language courses and these apps worked as an after-class support, so the results wer
39、e not always reliable. A recent study of 4,095 Busuu users has been carried out to find out if users can actually learn a language with an app.Busuu provides learning materials for 12 different languages. It offers special models where some contents are ready for use for free while some contents are
40、 not. We find that its users are an even mix of men and women. More than half consider themselves to be at the beginner level because there is a reduction in users as their language levels go up. Most people use the app because of personal interest, or because they want to study or live abroad. Fema
41、le users are likely to use it less often but for longer periods of time than male users.Feedback in the app is highly thought of. More than 92% of the users say that the app has met their expectations and 86% consider the app as very good or good. In fact, more than 80% of the users surveyed strongl
42、y agree that using the app has helped them improve their knowledge of the language they are learning.Besides, language learning apps also create an environment where mistakes are only known to the users, and this can address the performance nervousness that many learners suffer from when asked to sp
43、eak a foreign language. So language teachers should encourage their students to use them to do the grammar work, leaving precious class time for more language communication.12. Whats the reason why the results of the former research werent always reliable?A. It only considered users of a limited kin
44、d.B. It just focused on positive results.C. It was only carried out before class.D. It used out-of-date methods.13. What can we learn about the app Busuu from the text?A. Its used by more advanced learners.B. . All the contents are free to use.C. Most users consider it satisfying.D. Its more popular
45、 with female learners.14. The underlined wordaddressin the last paragraph can be replaced by_.A. causeB. solveC. increaseD. practice15. What is the main idea of the text?A. Language learning apps are very popular with most language teachers.B. Students wont suffer nervousness in learning languages b
46、y using Busuu.C. Language learning apps are effective and satisfactory to language learners.D. Students should be required to use apps for homework after class.【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述语言学习应用程序的功能和作用,即对语言学习者积极、有效,让大部分用户感到满意。【12题详解】细节理解题。根据第二段第三句“But it mainly concentrated on
47、studies with learners who had signed up for language courses and these apps worked as an after-class support, so the results were not always reliable.”可知,它只关注已报名参加语言课程的学习者,并且只是作为课后的一种辅助,因此结果并不是都可靠。A项“它只考虑到有限的用户”符合题意。故选A项。【13题详解】推理判断题。根据第四段最后两句“More than 92% of the users say that the app has met thei
48、r expectations and 86% consider the app as very good or good. In fact, more than 80% of the users surveyed strongly agree that using the app has helped them improve their knowledge of the language they are learning.”(超过92%的用户表示这款应用满足了他们的期望,86%的用户认为这款应用非常好或不错。事实上,超过80%的受访用户强烈认为,使用这款应用帮助他们提高了正在学习的语言知识
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561288.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
