河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题(五)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题五及答案 WORD版含解析 河南 罗山县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 精编 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南罗山县2017高考英语阅读理解一轮精编题(五)及答案2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 My three-year-old granddaughter, Tegan, went with her parents to a family gathering at the home of her other grandparents. Everyone was having a wonderful time visiting and catching up on all the latest family news.Like m
2、ost children, Tegan was having a good time playing with all the toys that were different from her own and that were kept for children to play with at her grandparents house. In particular, Tegan had found a little tea set and had begun pretending that she was having a tea party. She set up all the p
3、lace settings and arranged her table with the great care and elegance that only a three-year-old can create. Meanwhile, her Daddy was engrossed in conversation, and as he continued to chat with his family, Tegan would hand him a cup of tea. Her Daddy, who always tries to participate in her games, wo
4、uld pause for a few seconds from his conversation, and say all the proper words and gestures for her tea party which would thrill Tegan. He would request two lumps of sugar. He would tell her how wonderful her tea tasted, and then he would continue his adult conversation with his family.After going
5、through this routine several times, her Daddy suddenly awoke to reality as he had a flash of concern in his mind: She is only three years old, where is she getting this tea that Ive been dutifully drinking? He quietly followed her, without her knowing, and his fears were growing stronger as he saw h
6、er turn and go through the bathroom door. Sure enough, there she was stretching up on her tippy toes reaching up to get her tea water - out of the container of water that grandpa used to soak his false teeth!1At the family gathering, the adults _.Awatched their favorite TV programs Btalked about wha
7、t happened at home Cdrank tea while chatting Darranged tables for childrens games2Which of the following phrases can replace the underlined phrase “was engrossed in” in Paragraph 2 ?Agot tired of Bgot annoyed byCwas absorbed in Dwas puzzled at3What can be learned from the text ?ATegan was unhappy to
8、 be left alone at the gathering.BTegans father often played with her in games.CTegan refused to apologize for what she had done.DTegans father cared nothing about what she was doing.4Tegans Dad followed her secretly to find out _.Awhether there was any tea leftBhow she made tea so wonderfulCwhere sh
9、e got the sugar for teaDwhat kind of tea he had drunk参考答案14、BCBD 2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Have you ever felt somebody elses pain? Youre not alone, with new research showing some people do have a physical reaction to others injuries.British researchers used brain-imaging tech
10、nology (影像工程学) to show that people who say they feel the pain of others have heightened activity in pain- sensing brain regions when they see someone else being hurt. For the study, the researchers exposed 108 college students to images of painful situation, ranging from athletes suffering sports in
11、juries to patients receiving an injection. Nearly a third said that, for at least one image, they not only had an emotional reaction, but also felt pain in the same site as the injury in the image.The researchers found that while viewing the painful images, both people who said they felt pain and th
12、ose who did not showed activity in the emotional centers of the brain. But those who felt pain showed greater activity in pain-related brain regions compared with the others.“Patients with functional pain experience pain in the absence of an obvious disease or injury to explain their pain. This conf
13、irms that at least some people have an actual physical reaction when observing others being injured or expressing pain,” Dr. Stuart Derbyshire of the University of Birmingham, one of the researchers, told reporters.He noted that the people reported feeling pain also tended to say that they avoided h
14、orror movies and disturbing images on the news so as to avoid being in pain.The findings were published in the December issue of the journal Pain.12. The underlined words “a third” probably refer to _ .A. sportsmen experiencing painB. the 36 students involved in the studyC. patients receiving an inj
15、ectionD. the 108 students exposed to the images13. The researchers observed the students emotional activity in their _ .A. brain regionsB. eye regionsC. facesD. voices14. If you are allergic to pain, youd better get away from _ .A. reading journalsB. seeing scary moviesC. listening to the newsD. goi
16、ng to the concert15. What would be the best title for the text?A. Emotional Centers of Your BrainB. You Can Use Brain-imaging TechnologyC. You Can Feel Others PainD. Painful Images to the Researchers参考答案1215、BABC阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。People say teenagers are no goodThey make too much no
17、ise in shopping malls; they drive recklessly up and down Americas main streets; they carry chips on their shoulders as big as the Sears TowerAnd at least some of the time those things are trueBut we shouldnt forget that there are hard moments in the life of a teenager too.I watched such a moment not
18、 long ago at a womans funeralI didnt expect the event to affect meThrough much of the ceremony, in fact, I remained unmoved.The teenage grandson stepped forwardWith his very first deep breath, every heart in that church was achingly reminded of something we had all forgottenSoftly he began: “I want
19、to share a few values that Nana taught meShe never failed to see light in any situationWhen our family dog would truely attract her, what would Nana say? oh, what beautiful barking that dog has! That was Nana”“She was a strong woman who often lived in the shadow of my grandpa, who was a successful b
20、usinessman in this cityBut she was the one behind the scenes who provided the strength and support for my grandpas career,” he said, with a voice now trembling, “That was Nanas way.”Through a low sob, he continued, “Whenever she did anything worth recognition, youd have to hear about it from a diffe
21、rent source, because she was never one to show off.”Finally, in a voice breaking free of sorrow, he looked up and said, “Nana taught me courageShe put up an incredible fight to the end, when she died peacefully, which is how she lived her lifeThat was Nanas way, and I hope I can carry on in the same
22、 manner.”There are no hearts as sensitive as those of teenagers, because everything is happening to them for the first timeThe trouble with teenagers is that they havent learned to be controlled.When that boy rose to speak about the woman who surely had been his truest and dearest friend, his honest
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
