江苏省徐州市2021届高三英语5月考前模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 徐州市 2021 届高三 英语 月考 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省徐州市2021届高三英语5月考前模拟试题(含解析)说明:1.本试卷共12页,满分120分,考试时间120分钟。2.在答题纸的密封线内填写学校、班级、姓名、考号等,密封线内不要答题。3.请将所有答案均按照题号填涂或填写在答题卡/纸相应的答题处,否则不得分。第一部分 听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
2、1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much has the citys population increased since five years ago?A. 1.5%.B. 15%.C. 50%.【答案】C【解析】【原文】M: A recent study showed that the citys population is now 1.5 million.W: Thats a 50% rise in just five years. I dont think the city can continue to grow that fast.2. 【此处可播放相关音频,请去
3、附件查看】Why is the man so upset?A. He lost his new glasses.B. His glasses are broken.C. The woman used his glasses.【答案】B【解析】【原文】W: Jimmy, Im so sorry. Here are your glasses.M: Those are my new glasses! What happened to them? Theyre completely bent. W: I know, thats my fault. I accidentally stepped on t
4、hem while I was cleaning the house.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man encouraging the woman to do?A. Recycle.B. Use less glass.C. Throw the glass away.【答案】A【解析】【原文】M: What are you doing with that bottle? Dont you care about the environment?W: Im just throwing it away because I cant recycle it.M: O
5、f course you can You can reuse all glass bottles.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What did the man do wrong?A. He was in the wrong office.B. He used a wrong Wi-Fi password.C. He connected to the wrong network.【答案】C【解析】【原文】W: Heres the desk where you can plug in your laptop.M: Thanks, Im just having some trouble
6、 connecting to the Internet.W: Do you have the right network and password?M: Yes. Oh, I see. I tried to use the neighboring offices Wi-Fi.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the woman looking for?A. A hat.B. A scarf.C. A watch.【答案】A【解析】【原文】W: Sorry, did you happen to see if anybody took my cap? I left it h
7、ere.M: I dont think anybody stole it, at least not on my watch. How does it look like?W: Its kind of similar to that on your head, except its the same color as my scarf.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下
8、面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How did the speakers know each other?A. They attended the same school class.B. They ran into each other while walking home.C. They were on the same school team last year.7. Where does the conversation probably take place?A. Near the mans house.B. In a classroom.C.
9、 At a pool.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Was this your first swim team tryout(选拔赛), or have you competed before?W: I was on the school team last year. Were you? You look familiar. M: Oh, no. We have a math class together. Thats where weve met each other. W: Thats right. Well, nice to see you again anyway.
10、 Do you think youll make the swim team? M: If Im lucky. All the swimmers here have a lot more experience than me. W: Youre naturally talented! Well, Im going to dry off and then walk home. Do you want to join me?M: Actually, my dad is picking me up. Maybe next time.W: Sounds nice. See you!听下面一段较长对话,
11、回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Who is Keith?A. The mans teacher.B. The mans brother.C. The mans classmate.9. When did the speakers leave college?A. Two years ago.B. Three years ago.C. Four years ago.10. What is different about Keith?A. He has no hair now.B. He has shorter hair now.C. He has long black
12、hair now.【答案】8. C 9. B 10. A【解析】【原文】W: Hi, Derek. Have you seen anything of Keith lately?M: No, I havent seen him for three years since our last day at college, in fact.W: My brother sent me a picture of him from social media. I have it on my phone. Take a look.M: Good grief!W: I know. I was shocked
13、 as well.M: What happened to his hair? He used to have long black hair.W: My brother said he had started losing it four years ago.M: I never noticed. I just thought hed had it cut shorter.W: Anyway, by two years ago there was almost nothing left, so he decided to shave it all off.M: Thats brave.W: I
14、 know. And hair loss becomes more and more common nowadays.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What are the speakers celebrating?A. The last day of a semester.B. The high school graduation.C. The success of passing exams.12. Where will the speakers probably go?A A park.B. A pond.C. A shopping mal
15、l.13. How will the speakers go to the celebrating spot?A. By bicycle.B. By car.C. On foot.【答案】11. A 12. B 13. A【解析】【原文】W: Schools out! Ive been looking forward to the summer break for weeks.M: I know. After I finished all of my exams last week, Ive been ready for a break!W: I just finished mine a fe
16、w days ago. Lets do something to celebrate. Where should we go? M: A bunch of our friends will be at the mall. Lets go hang out there.W: Im pretty tired of the mall, honestly. We always go there and see the same people.M: The river basin by Topstone Park turns into a big clear pond. Want to have a s
17、wim there? W: How far is it, and how are we getting there? M: Its way too far to walk. Do you prefer driving or riding bikes?W: I definitely dont have access to a car. I guess bicycles will have to work. M: Its only a 10-km round trip. Itll be nice to spend the time outside.W: It sure does feel good
18、 to be in the warm sun. Lets get moving.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is probably the womans job?A. A restaurant manager.B. A waitress.C. A chef.15. What is the man asking for help with?A. How to make different coffee drinks.B. What to do while serving customers.C. Where to find necess
19、ary items for work.16. What do the speakers definitely have in common?A. Theyve worked in restaurants for a long time.B They grew up in the same area.C. Theyre excited to work together.17. How much money did the man expect to make per night?A. $80.B. $100.C. $200.【答案】14. B 15. C 16. C 17. B【解析】【原文】W
20、: Welcome to the group. The most important part of the job is making sure the customers food orders are correct.M: I know the fundamentals of customer service Ive worked in hotels for years.W: Well, trust me. Working at a fast-paced French restaurant is quite different from hotel service. M: You are
21、 right. While were working together, I want to do the best job supporting the team.W: I like your professional approach. In the kitchen, we have a coffee station. Have you made lattes(拿铁) before?M: Im familiar with making these drinks. Wheres the food preparation area? W: Good, that will save us som
22、e time. We have some of the best chefs in the city. Theyre working the stoves in the back. M: Very impressive. How about tableware? W: All the plates, bowls, and glasses are on these shelves. M: I hope you can show me more as we start working. Im excited to get started. W: Its great to have another
23、motivated waiter around. On a good night, we can make up to $200 per night. M: Seriously? I thought itd be half of that. I only made $80 per night in hotels. W: Welcome to New York. The restaurant staff here make great tips. But only if the servers are good enough!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18
24、. What is the main idea of the talk?A. Food investments.B. Accidental inventions.C. The greatest ever inventions.19. Which of the following is connected with Ruth Wakefield?A. The cookies.B. The medicine.C. The potato chips.20. How did George Crum feel when he made his invention?A. Peaceful.B. Happy
25、.C. Angry.【答案】18. B 19. A 20. C【解析】【原文】We all like to hear of new inventions that will make our lives easier or healthier. However, many great inventions have come about by accident. Perhaps the greatest example of this is penicillin(青霉素), a drug which has saved millions of lives. British scientist
26、Sir Alexander Fleming was searching for a “wonder drug” that could cure diseases. However, it wasnt until he threw away his experiments that he found what he was looking for. He noticed that a dish he had rejected contained something that could kill certain bacteria(细菌). He turned the substance into
27、 penicillin. On a lighter note, chocolate chip cookies were also a happy accident. Cook Ruth Wakefield was trying to make regular chocolate biscuits but ran out of bakers chocolate. As an alternative, she broke sweetened chocolate into small pieces and added them to the mixture, thinking they would
28、melt. They didnt, but they made delicious biscuits. Potato crisps were also an accident. Chef George Crum made a plate of fried potatoes for a customer, who sent them back many times, asking for them to be more fried and thinner. Crum lost his temper, sliced the potatoes very thin, and fried them fo
29、r a long time. To the chefs surprise, the customer loved them and wanted more.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGo Gorilla Trekking in Uganda and RwandaAn endangered species, there are reportedly just over 1,000 mountain gorillas in the wild today, due to ha
30、bitat loss, disease, and poaching. Gorilla trekking is a physically demanding activity that requires professional guides.Typically, this allows visitors to observe a family of gorillas for one hour in silence-often described as a magical, unique, and once-in-a-lifetime experience.Spot Bison and Wolv
31、es in Yellowstone National ParkOne of the best places for viewing wildlife in the United States is Yellowstone National Park. As a favorite adventure spot for travelers of all ages, Yellowstone offers tons more than just its stellar tourist spots such as Old Faithful, as there are more than 300 spec
32、ies of birds, 6 species of reptiles, and 67 species of mammals.Visitors are nearly guaranteed to spot herds grazing in the grasslands.Witness East Africas Great MigrationThis is an incredible opportunity to see almost two million wildebeest(牛羚), along with zebras and gazelles, begin their journey no
33、rth in search of water and better grazing grounds. Travelers can witness animals throughout the year, though the best chance of spotting wildebeest crossing a river is in August and September.Go Whale-watching in AlaskaTravelers looking to have an up close and personal look at whales cant do much be
34、tter than Alaska, as it is home to multiple whale species during the summer months. Visitors can opt to see them on small whale-watching boat tours and on personal sea kayaks. From various viewpoints, swimming pods of killer whales are an extraordinary sight to behold. 21. If you go gorilla trekking
35、, you will _.A. see thousands of gorillasB. have a light journeyC. need professional guidesD. interact with gorillas22. _ may offer visitors the chance to see the most species of all.A. Go Gorilla Trekking in Uganda and RwandaB. Spot Bison and Wolves in Yellowstone National ParkC. Witness East Afric
36、as Great MigrationD. Go Whale-watching in Alaska23. Where does the passage probably come from?A. A custom column.B. A biology journal.C. A travel leaflet.D. A geography magazine.【答案】21. C 22. B 23. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四个旅游景点。【21题详解】 细节理解题。根据文章第一个小标题介绍段落中“Gorilla trekking is a physically demanding
37、activity that requires professional guides. (徒步冒险旅行寻找大猩猩是一项要求体力的活动,需要专业的指导)”可知,gorilla trekking这项活动需要专业的指导,故选C。【22题详解】细节理解题。根据第一个小标题介绍中“An endangered species, there are reportedly just over 1,000 mountain gorillas in the wild today, due to habitat loss, disease, and poaching. (作为一种濒危物种,由于栖息地的丧失、疾病和偷
38、猎,据报道目前野生的山地大猩猩只有1000多只)”可知一个濒危的物种,故只有一种;第二个小标题介绍中 “As a favorite adventure spot for travelers of all ages, Yellowstone offers tons more than just its stellar tourist spots such as Old Faithful, as there are more than 300 species of birds, 6 species of reptiles, and 67 species of mammals. (作为各年龄段游客最
39、喜爱的探险胜地,黄石公园不仅提供了像Old Faithful这样的星级旅游景点,还有300多种鸟类、6种爬行动物和67种哺乳动物)”提到有300种鸟,6种爬行动物,67种哺乳动物;第三个小标题介绍中“This is an incredible opportunity to see almost two million wildebeest(牛羚), along with zebras and gazelles, begin their journey north in search of water and better grazing grounds. (这是一个难得的机会,可以看到近200
40、万只牛羚, 与斑马和瞪羚一起,开始向北寻找水源和更好的牧场)”提到有牛羚、斑马和瞪羚三种;第四个小标题介绍中“Travelers looking to have an up close and personal look at whales cant do much better than Alaska, as it is home to multiple whale species during the summer months. (想要近距离观察鲸鱼的旅行者不会比阿拉斯加做得更好,因为在夏季,阿拉斯加是多种鲸鱼的家园)”说到鲸鱼这一物种,所以能看到最多物种的是Spot Bison and
41、 Wolves in Yellowstone National Park,故选B。【23题详解】推理判断题。结合上题分析可知,这篇文章主要介绍了四个旅游景点,故应该出现在旅游的传单上,故选C。BBuyer beware: Theres a reason why online ticket sellers hit you with last-second fees. A massive experiment by Berkeley professsor Tadelis with the online ticket marketplace StubHub concluded that “drip
42、pricing”, where additional fees are only disclosed when customers are ready to confirm their purchases, resulted in people spending more. “Websites incorporating hidden fees are making more money than they would if they chose to honestly display all fees upfront,” Tadelis said.The study set out to f
43、ind out how “drip pricing” affects both the quantity and types of ticket purchases through a large-scale, real-world randomized experiment. For the experiment, StubHub randomly assigned half of all the users to an experimental hidden-fee structure where buyers saw only the ticket list price as they
44、shopped, and extra fees were only displayed on the checkout page, which generally amounted to 15% of the ticket price including shipping. The other half of StubHub users continued to see the all-inclusive prices. This setup allowed Tadelis and his colleagues to compare the choices made by the two gr
45、oups, such as purchases and clicks towards checkout.Overall, users who werent shown the additional fees upfront spent about 21% more on tickets and were 14% more likely to complete a purchase compared with those who saw all-inclusive prices from the start. Among all those who made purchases, custome
46、rs in the hidden-fee group bought tickets that were about 5% more expensive than those in the upfront fee group, buying more tickets for seats located closer to the field or the event stage.The findings raise questions for whether the misinformed consumers have a right to full price disclosure upfro
47、nt. Professor Tadelis noted that some governments have considered regulating this behavior to increase transparencyCanada, for example, has banned the use of drip pricing for ticket sales. “I cant think of a good reason to allow this practice in any country as the harm to consumers is clear from our
48、 study,” Tadelis said.24. Online ticket sellers reveal the extra fees only at the last moment to_.A. offer cheaper ticketsB. increase the selling transparencyC. make more profitsD. allow buyers more time to consider25. What can we learn about the experiment from Paragraph 2?A. Participants were divi
49、ded into halfs at their will.B. All users could see the additional fees in advance.C. Shipping fees amount to 15% of the ticket price.D. Researchers compared the two groups choices.26. What do we know about “dripping price”?A. It made 14% more customers buy tickets.B. It helped to increase ticket pr
50、ofits by 5%.C. It has been regulated by the governments.D. It caused customers to spend more money.27. What is professor Tadelis attitude towards “drip pricing”?A. It is practical and deserves promoting.B. It is harmful and should be banned.C. It is costly but can be accepted.D. It is beneficial but
51、 needs regulating.【答案】24. C 25. D 26. C 27. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一个现象,网络售票员在网络售票在结算价格的界面才显示额外费用(也叫滴水定价)这一行为会获得更多的利润,让消费者花更多的钱,同时对消费者有误导作用,需要被整治。【24题详解】细节理解题。根据第一段“ A massive experiment by Berkeley professsor Tadelis with the online ticket marketplace StubHub concluded that “drip pricing”, where add
52、itional fees are only disclosed when customers are ready to confirm their purchases, resulted in people spending more. “Websites incorporating hidden fees are making more money than they would if they chose to honestly display all fees upfront,” Tadelis said.”(Berkeley大学教授Tadelis与在线票券市场StubHub进行的大规模
53、实验得出结论,“水滴定价”导致人们花费更多。“水滴定价”是指在顾客准备确认购买时才公布额外费用。Tadelis说:“那些合并了隐性费用的网站赚的钱比他们选择诚实地预先显示所有费用的网站要多。”)可知,最后在公布额外费用使商家赚钱更多,获得了更多的利润。故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“This setup allowed Tadelis and his colleagues to compare the choices made by the two groups, such as purchases and clicks towards checkout.”(这种设置允
54、许Tadelis和他的同事比较两组人的选择,比如购买和点击付款。)可知,在实验中研究者对比了两组参与者的选择。故选D项。【26题详解】细节理解题。根据最后一段“Professor Tadelis noted that some governments have considered regulating this behavior to increase transparencyCanada, for example, has banned the use of drip pricing for ticket sales.”(Tadelis教授指出,一些政府已经考虑对这种行为进行监管,以增加透
55、明度例如,加拿大已经禁止在门票销售中使用水滴定价。)可知,政府已经干预了水滴定价的行为,即水滴定价受到了政府管制。故选C项。【27题详解】推理判断题。根据最后一段“ I cant think of a good reason to allow this practice in any country as the harm to consumers is clear from our study, Tadelis said.”)(Tadelis说:“我想不出一个很好的理由允许在任何国家实行这种做法,因为从我们的研究来看,这种做法对消费者的伤害是显而易见的。”)可知,Tadelis教授认为实行水
56、滴定价是不合理的,是伤害消费者的,所以应该被禁止。故选B项。【点睛】第3小题是一道易错题,考生容易误选D,水滴定价不是消费者花更多钱的直接原因,消费者花更多钱是调查之后才发现的,故不选。CGrowing up in poverty canhave long-term negative consequences for children. Now, a study offering unconditional cash to a group of mothers onlow incomes in the US isbeginning to discover the precise role of
57、 parental income in child development. It is the first randomised trial to look at whether a basic income might affect the way a childs brain develops in this critical period. We know that the first fewyears of a childs life arethemost influential for theirdevelopment. Brain development is particula
58、rly rapid in early childhood and therefore more likely to be influenced by the environment. Studies of children born into families with low incomes have found they tend to have more behavioural problems and are behind their peers when they start school. However, it isnt clear whetherlow income direc
59、tly leads to these outcomes, or whether they are a result of other factors associated with growing up in poverty. To find out, Kimberly Noble atColumbia University in New York City and her colleagues approached women on low incomes who had just given birth at four sites in the US. The team is measur
60、ing several things throughout the study. At each yearly follow-up, children are assessed for measures like sleep quality, developmental milestones, overall health and emotional development. One unique aspect of the study is the use of mobile EEG headsets to monitor the infants brain activity in thei
61、r home environments. Almost $4 million has been given out through the study sofar. Though it is too early to draw full conclusions, some preliminary results are already of interest. For example, some of the parents have allowed the researchers to keep track of theirtransactions. Those in the high-ca
62、sh group appear to be spending more on books for their children, and spending more time reading together, according to surveys the team conducted. This is potentially good news because reading toinfants is known to be good for cognitive development, vocabulary and promoting important bonds between a
63、dults and children. Eventually, the findings could help with policy interventions to assist children born into poverty, or even to find ways tobuffer against the effects ofpoverty later in life.28. The passage mainly intends to tell us that _.A. the early years of a childs life arethemost influentia
64、lB. money affects brain development in ones childhoodC. women should earn more to promote childrens developmentD. comprehensive measures are to be taken to assist the children29. The unconditional cash given out brings positive consequences possibly because _.A. the family can live a carefree life w
65、ith the cashB. the family can offer the children more nutritionC. it helps to offer better environment for the childrenD. it provides more time for the family to get together30. The underlined phrase “buffer against” in the last paragraph may mean _.A. transformB. causeC. accelerateD. prevent31. How
66、 were the conclusions of the study proved?A. By making questionnaires.B. By taking randomised trials.C. By giving participants interviews.D. By doing follow-up researches.【答案】28. B 29. C 30. D 31. D【解析】【分析】这是一篇说明文,研究发现在贫困中成长会对儿童产生长期的负面影响,文章具体介绍了这项研究的研究对象、方法和最终结论以及研究的意义等。【28题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Growing
67、up in poverty can have long-term negative consequences for children.(在贫困中成长会对儿童产生长期的负面影响。)”,再结合第二段“We know that the first few years of a childs life are the most influential for their development. Brain development is particularly rapid in early childhood and therefore more likely to be influenced b
68、y the environment.(我们知道,孩子生命的最初几年对他们的发展影响最大。儿童早期的大脑发育尤其迅速,因此更容易受到环境的影响。)”全文都在对此进行论述,因此可以看出,在贫困中成长会对儿童产生长期的负面影响,特别是对儿童早期的迅速发育的大脑,所以这篇文章主要想告诉我们金钱影响儿童时期的大脑发育。故选B。【29题详解】推理判断题。由文章倒数第二段“Those in the high-cash group appear to be spending more on books for their children, and spending more time reading tog
69、ether, according to surveys the team conducted. This is potentially good news because reading to infants is known to be good for cognitive development, vocabulary and promoting important bonds between adults and children.(研究小组进行的调查显示,那些高收入群体似乎在为孩子买书上花费更多,花更多时间在一起读书。这是一个潜在的好消息,因为给婴儿阅读有利于认知发展、词汇和促进成人与
70、儿童之间的重要联系。)”可知,钱可以给孩子买更多的书,为他们提供更好的环境,促进他们的发展。因此可以推出,无条件发放现金可能会带来积极的后果是因为它有助于为孩子们提供更好的环境。故选C。【30题详解】词句猜测题。根据最后一段“Eventually, the findings could help with policy interventions to assist children born into poverty,(最终,这一发现将有助于政策干预,帮助出生在贫困中的儿童。)”可知,划线处上文是这项研究的好处,所以可以推断出,在未来甚至有助于找到办法,减少避免贫困的影响。由此可知下划线的短
71、语“buffer about”意为“防止,避免”,与prevent最为接近。故选D。【31题详解】推理判断题。由文章第四段“To find out, Kimberly Noble at Columbia University in New York City and her colleagues approached women on low incomes who had just given birth at four sites in the US. The team is measuring several things throughout the study. At each ye
72、arly follow-up, children are assessed for measures like sleep quality, developmental milestones, overall health and emotional development.(为了找到答案,纽约哥伦比亚大学的金伯利诺布尔和她的同事们找到了刚刚在美国四个地方分娩的低收入妇女。研究小组在整个研究过程中测量了几个方面。在每年的随访中,孩子们都会被评估睡眠质量、发展的重要事件、整体健康和情绪发展等指标。)”可知每年都进行随访,调查和研究。由此推知研究结论是通过后续的调查研究证实的的。故选D。DVolc
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
27、正方形半角.pdf
