江苏省沭阳县2020-2021学年高二下学期中调研测试英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省沭阳县2020-2021学年高二下学期中调研测试英语试题含听力 WORD版含解析 江苏省 沭阳县 2020 2021 学年 下学 期中 调研 测试 英语试题 听力 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年度第二学期期中调研测试高二英语试题注意事项:1、本试卷共分两部分,第卷为选择题,第卷为非选择题。2、所有试题的答案均填写在答题纸或答题卡上,答案写在试卷上的无效。第卷 选择题第一部分:听力(共20题;每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the next train get to Miami?A. At 11:
2、00 a.m.B. At 3:00 p.m.C. At 4:00 p.m.【答案】B【解析】【原文】M: Could you tell me what time the train to Miami leaves?W: Yes, the next train leaves at 11:00 a.m.M: Do you know how long it takes?W: Sure, it takes four hours.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers discussing?A. Where to put the photograph.B.
3、Whether to move the furniture.C. How to use the phone.【答案】A【解析】【原文】W: Ive put our photograph on the wall, Tom. It didnt look good above the cupboard.M: But you cant see it by the window. Shall we put it next to the phone?W: Itll fall off there. Lets leave it where it is.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are
4、 the speakers talking about?A. What to bring to the party.B. How to prepare a party.C. Whether to buy meat for the party.【答案】A【解析】【原文】W: Dan, could you bring some kind of meat dish to the party for me?M: Oh, you are asking the wrong person. I only eat fruit and vegetables.W: Sorry. I forgot. Well, m
5、aybe you could bring something else. Let me look at my list to see what else we need.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. At an airport.B. At a clinic.C. At a hotel.【答案】B【解析】【原文】W: Do you have a specific problem thats bothering you, Mr. Sutcliff?M: Yes, thats why I came in
6、for this check-up. This tooth on the right has been giving me a bit of trouble.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the weather be this weekend?A. Snowy.B. Sunny.C. Stormy.【答案】B【解析】【原文】W: Karl, it says therell be a big snowstorm sometime this week. We might have to change our plan to go fishing this weeken
7、d.M: Dont worry. The weather report says it will be sunny at the weekend.W: Great!第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What does the woman ask the man to do?A. Give s
8、ome materials to new workers.B. Fix a copy machine quickly.C. Hire some new workers.7. What will the man do next?A. Call a repair shop.B. Conduct a job interview.C. Get in touch with a printing company.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Hi, Jim.M: Hi, Mrs. Black. Whats the matter?W:Jim, werent the new job desc
9、riptions supposed to be handed out today?M: Yes, but the copy machine was broken, so we had to go to a printing company to get them done.W: Good. We need the newly hired workers to follow the new job descriptions. Can you make sure this is done today?M: Sure. Ill call the printing company to make su
10、re they finish on time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Who is the woman probably talking to?A. The house owner.B. A repairman.C. A painter.9. What will the woman do if her problem isnt solved?A. Send a large bill to the man.B. Find someone to fix the wall.C. Fix the electricity wires herself.【
11、答案】8. A 9. B【解析】【原文】M: Hi, Jack speaking.W: This is Rose. Ive phoned about the wall a couple of times and Im afraid nothings happened.M: Im sorry, Rose. Ill get someone to fix it.W: The wet area is spreading all the time and its getting closer to the electricity wires. It could be very dangerous. If
12、 nothing is done about it soon, Ill have to find somebody myself to deal with it, and it really wont be my fault if you receive a very large bill.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the main topic of the conversation?A. Putting shoes on dogs.B. Buying toys for dogs.C. Making videos for do
13、gs.11. What does the man think about the dog in the video?A. It looks silly.B. It looks poor.C. It looks lovely.12. Where will the man go this afternoon?A. To a park.B. To a store.C. To an animal shelter.【答案】10. A 11. C 12. B【解析】【原文】M: Look at that dog in this video! It looks like its dancing!W: Poo
14、r thing. Thats because people put shoes on it. Dogs arent supposed to wear shoes.M: I think its great. It keeps the dogs feet clean when they go out for a walk. You wouldnt go outside without shoes on, would you?W: Im not a dog. It looks silly.M: I dont think so. It looks very cute, actually.W: And
15、the owners put the poor dog on the Internet, as if it werent bad enough that they walk it through the park like that.M: I would take my dog to the store with shoes on this afternoon.W: Well, that doesnt make it right. Its an animal, not a toy. People shouldnt dress their animals up like humans and p
16、ut them online.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What state did the woman drive from?A. Minnesota.B. Montana.C. California.14. What does the man ask the woman to do?A. Check in.B. Meet her group.C. Give a speech.15. Who does the woman most probably want to see?A. Captain Jones.B. General Richar
17、ds.C. General Thompson.16. How does the woman probably feel in the end?A. Excited.B. Stressed.C. Disappointed.【答案】13. C 14. B 15. B 16. C【解析】【原文】M: Welcome to your first week of training in Montana. Im your captain. You can call me Captain Jones. During this winter term, we will teach you the import
18、ance of exercise, teamwork, and communication.W: We drove all the way here from California! It took a whole day. But its worth it!M: Great! I have your name here on this list, Julia, so youre already checked in. Go ahead and meet your group and get to know each other.W: First, I want to know about t
19、he special guest that is coming to speak to us!M: Ah, youre thinking of General Thompson. He was the captain of the Air Force in World War .W: Yes! Thats him! My friend Nick and I really want to meet him. We saw a movie about him called Last in Flight.M: Well, Last in Flight was actually about the g
20、eneral of the Navy, General Richards. He is our special guest next month.W: What? Thats the whole reason I came to this camp!M: He is giving a speech in his hometown in Minnesota, so he could not come for this term.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Where did the idea of maker culture come from?A.
21、 The DIY lovers.B. Young people.C. Old people.18. What is an important reason for people to make things?A. They can get new skills.B. They produce something useful.C They can create new technology.19. Where do people learn to make things?A. In school.B. From the robots.C. On the Internet.20. Why did
22、 people have trouble joining the movement in the past?A. It wasnt common.B. It was expensive.C. It was difficult.【答案】17. A 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】W: A few years ago, everyone was crazy about DIY projects, and the idea of doing-it-yourself became popular. From that idea came a new culture called th
23、e maker culture. Its got the same idea, but its based on technology. The idea is to make something new out of existing things. Makers could be young people or old people, but they all are interested in knowledge. They dont always need the things theyre creating. They usually are doing it because the
24、y want to learn new skills. They work with robots, computers, and 3D printers. They get ideas about how to use these things by going on the Internet. There are websites for makers to share their plans and ideas. Why is the maker culture new?People have always loved making things, but even a few year
25、s ago, 3D printers were too expensive for the common person to use. Now, most people can buy robots and all kinds of technology. Anything is possible now!第二部分 阅读理解 (共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ABest Diabetes DietsU.S. News has ranked four leading diets based on input from a panel of health e
26、xperts. Browse our diet profiles by narrowing down your results until you find the ones that are right for you. The Flexitarian Diet in Best Diabetes Diets The Flexitarian Diet, which emphasizes fruits, veggies, whole grains and plant-based protein, is a smart and healthy choice. One panelist noted
27、that this diet is “a nice approach that could work for the whole family.” READ MORE OVERALL SCORE4.1/5WEIGHT LOSS3.6/5HEALTHY4.7/5Mediterranean Dietin Best Diabetes Diets With its emphasis on fruits, vegetables, olive oil, fish and other healthy fare, the Mediterranean diet is extremely sensible. RE
28、AD MOREOVERALL SCORE4.2/5WEIGHT LOSS3/5HEALTHY4.8/5DASH Dietin Best Diabetes Diets DASH fights high blood pressure and was praised for its nutritional completeness, safety, ability to prevent or control diabetes, and role in supporting heart health. READ MORE OVERALL SCORE4.1/5WEIGHT LOSS3.2/5HEALTH
29、Y4.8/5Mayo Clinic Diet in Best Diabetes Diets The Mayo Clinic Diet aims to make healthy eating a lifelong habit, and earned praise for its nutrition and safety. READ MORE OVERALL SCORE3. 8/5WEIGHT LOSS3. 3/5HEALTHY4. 4/521. If you got diabetes and wanted to lose weight, which food would meet your ne
30、eds?A. Mayo Clinic DietB. Dash DietC. Mediterranean DietD. The Flexitarian Diet22 Where is the text probably taken from ?A. NovelB. MagazineC. WebsiteD. Newspaper23. What can be mentioned by the author in this text?A. Dash Diet can benefit your heart health.B. All diabetic diets can fight high blood
31、 pressure.C. All the diabetic diets emphasize their complete nutrition.D. The Mayo Clinic Diet has developed a lifelong healthy eating habit.【答案】21. D 22. C 23. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了四种最适合糖尿病病人的健康饮食以及它们的排名。【21题详解】细节理解题。比较四种适合糖尿病病人饮食中的WEIGHT LOSS(减肥)部分的得分可知,The Flexitarian Diet得分3.6/5,最高,所以得了糖尿病,想减肥,
32、最能满足需要的是The Flexitarian Diet。故选D项。【22题详解】推理判断题。根据每个饮食介绍下READ MORE(阅读更多)可以推测,这段文字可能来自网站。故选C项。【23题详解】细节理解题。根据第三方框DASH Diet中“DASH fights high blood pressure and was praised for its nutritional completeness, safety, ability to prevent or control diabetes, and role in supporting heart health.( DASH可以对抗高血
33、压,并因其营养完整、安全、预防或控制糖尿病的能力以及支持心脏健康的作用而受到称赞。)”可知,Dash饮食有益于心脏健康。故选A项。BMost of us get our earliest life lessons from fairy tales, like “True love can overcome anything”, and “Even a frog can turn into a prince”. However, at a certain age, we start to learn new things about life, particularly that love do
34、esnt always win, and that a frog is just a frog. But somehow, our love for fairy tales never dies. Just look at animated films like The Lion King and Frozen, which have millions of fans, young and old.“Fairy tales stay here because they are the stories of our lives in the simplest form,” wrote US au
35、thor Laura Packer on the National Storytelling Network website. “They are stories of love and loss, desire and death, riches and ruin.” Fairy tales are all about reality. But if children only see just one side of reality, adults usually see the other.For example, in the 2014 film Maleficent, were to
36、ld the tale of Sleeping Beauty from the perspective (视角) of the evil queen. Unlike the childrens version of the story, we see that the queen wasnt born evil. Instead, she suffers great losses growing up, leading to the creation of her “evil” side.It looks as if fairy tales arent just stories our par
37、ents read us at bedtime. They may usually start with “Once upon a time”, but as we grow older, we learn that every story doesnt always need a “Happily ever after” to be a good one.24. Why do young children like fairy tales?A. Because it is their parents that tell them.B. Because tales involve love a
38、nd wonder.C. Because children are affected by them.D. Because tales will become life lessons.25. What can we infer from Paragraph2?A. Fairy tales just tell us the wonderful side of the reality.B. The tales about love and loss can attract more children.C. Fairy tales exist forever because of their si
39、mplest style.D. Different from kids, adults read tales from other angles.26. Whats the purpose of the example in Paragraph 3 mentioned by the author?A. To remind that parents should tell the fairy tales from the perspective of children.B. To support the idea that adults are likely to associate the f
40、airy tales with the reality.C. To tell us the danger of the fairy tales if they are told from the perspective of adults.D. To correct the impression that the queen is evil.27. Whats the authors attitude toward such fairy tales?A. ObjectiveB. CriticalC. DisagreeableD. Indifferent【答案】24. B 25. D 26. B
41、 27. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了童话的魅力。我们中的大多数人都从童话中得到了最早的人生道理,人们对童话的爱永不消逝。【24题详解】细节理解题。根据文章第一段“Most of us get our earliest life lessons from fairy tales, like “True love can overcome anything”, and “Even a frog can turn into a prince”.(我们大多数人都从童话故事中学到了人生第一课,如“真爱能够战胜一切”,“就算是青蛙,也能变成王子”等等)”可知,小孩子喜欢童话是因为故事包
42、含爱和奇迹。故选B。【25题详解】推理判断题。根据文章第二段“Fairy tales stay here because they are the stories of our lives in the simplest form,” wrote US author Laura Packer on the National Storytelling Network website. “They are stories of love and loss, desire and death, riches and ruin.” Fairy tales are all about reality.
43、But if children only see just one side of reality, adults usually see the other. (美国作家劳拉帕克在美国国家讲故事网网站上写道:“童话之所以留在这里,是因为它们是以最简单的形式讲述了我们的生活。”“它们是关于爱与失去、欲望与死亡、财富与毁灭的故事。” 童话故事都与现实息息相关。但孩子们只能看到一面,而成年人往往能看到另一面)”可推断,孩子与成年人阅读童话的角度不同。故选D。【26题详解】推理判断题。根据文章第三段内容并结合第二段“Fairy tales are all about reality. But if
44、children only see just one side of reality, adults usually see the other. (童话故事都与现实息息相关。但孩子们只能看到一面,而成年人往往能看到另一面)”可推断,作者在第三段中提到的例子的目的是为了支持成年人可能会把童话故事和现实联系起来的观点。故选B。【27题详解】推理判断题。根据文章第一段“However, at a certain age, we start to learn new things about life, particularly that love doesnt always win, and th
45、at a frog is just a frog.(然而,到了一定的年龄,我们开始学习生活的新事物,特别是爱情并不总是胜利的,青蛙只是青蛙)”和最后一段“It looks as if fairy tales arent just stories our parents read us at bedtime. They may usually start with “Once upon a time”, but as we grow older, we learn that every story doesnt always need a “Happily ever after” to be a
46、 good one.(童话故事似乎不只是父母在我们睡觉时给我们讲的故事。它们可能以“很久以前”开头,但随着我们长大,我们会发现,好故事并不一定要有“从此幸福快乐地生活在一起”)”可推断,作者对童话故事的态度是客观的。故选A。CWhen Earth was just a tiny young thing,it birthed many new continents - then it swallowed them all up, leaving just a few traces behind, a new study shows.These first continents had a spe
47、cial skill for living fast and dying young but in doing so, they paved the way for solid continents that eventually led to the emergence of plate tectonics(版块运动), the new study suggests. For hundreds of millions of years, the current continents have been more or less stable. But very little is known
48、 about the continents that existed early on in Earths history. To learn more about that early history, the researchers used computers to model the interactions of rock and magma(岩浆) in the Earths crust(地壳) and below. The modeling showed that the earliest continents, known as the Hadean (4.6 to 4.0 b
49、illion years ago), were weak and likely to destruction. Modern continents have a comprehensive high tensile strength, meaning its hard to tear them apart by stretching.By the time the Archean (4.0 billion to 2.5 billion years ago) began ending the Hadean, the crust which had first formed was almost
50、entirely replaced by the seeds of the modern continents. In a sense the researchers found, those lost Hadean continents made the later, more stable continents possible. The emergence of continents at the close of the Hadean also contributed fertilizer that would later help seed life on Earth, the re
51、searchers wrote. Bits of them broke off and entered the atmosphere and oceans, providing necessary nutrients for the life forms that soon emerged.28. Compared with the modern continents, the Hadean was_.A. youngerB. firmerC. weakerD. bigger29. What is true about the Hadean according to the researche
52、rs?A. It existed 4.0 million years ago.B. It disappeared before the Archean began.C. It helped make more stable continents.D. It provided all the necessary nutrients.30. How does the author support his ideas?A. By listing researchers findings.B. By giving a lot of examples.C. By making comparisons.D
53、. By listing a lot of numbers.31. Where can we probably read the passage?A. A science fiction.B. A science magazine.C. A travel brochure.D. An encyclopedia.【答案】28. C 29. C 30. A 31. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了文章大意是讲了最早大陆冥地王大陆(the Hadean)的特点和它为后现代大陆的稳定所做出的贡献【28题详解】细节理解题。根据第四段“ The modeling showed that th
54、e earliest continents, known as the Hadean (4.6 to 4.0 billion years ago), were weak and likely to destruction. Modern continents have a comprehensive high tensile strength, meaning its hard to tear them apart by stretching.”(该模型显示,被称为冥地王的最早的大陆(46亿到40亿年前)很脆弱,很可能被毁灭。现代大陆具有综合的高拉伸强度,这意味着很难通过拉伸将它们撕裂。)可知
55、,相比与现代大陆,冥地王大陆(the Hadean)更脆弱,更容易被摧毁。故选C。【29题详解】细节理解题。根据第六段“In a sense, the researchers found, those lost Hadean continents made the later, more stable continents possible.”(研究人员发现,从某种意义上说,那些消失的冥地王大陆使后来更稳定的大陆成为可能。)可知,冥地王的消失形成了更加稳定的大陆。故选C。【30题详解】推理判断题。根据第一段“When Earth was just a tiny young thing,it b
56、irthed many new continents - then it swallowed them all up, leaving just a few traces behind, a new study shows.”(一项新的研究显示,当地球还很小的时候,它诞生了许多新的大陆,然后它将它们全部吞噬,只留下了一些痕迹。)和第二段“These first continents had a special skill for living fast and dying young, but in doing so, they paved the way for solid continen
57、ts that eventually led to the emergence of plate tectonics(版块运动), the new study suggests.”(这项新的研究表明,最初的这些大陆有一种特殊的技能,那就是活得快,死得早,但在这样做的过程中,它们为最终导致板块构造出现的固体大陆铺平了道路。)等可推断,作者是以科学研究发现来支持自己的观点的。故选A。【31题详解】推理判断题。根据第一段“When Earth was just a tiny young thing,it birthed many new continents - then it swallowed
58、them all up, leaving just a few traces behind, a new study shows.”(一项新的研究显示,当地球还很小的时候,它诞生了许多新的大陆,然后它将它们全部吞噬,只留下了一些痕迹。)和第二段“These first continents had a special skill for living fast and dying young, but in doing so, they paved the way for solid continents that eventually led to the emergence of plat
59、e tectonics(版块运动), the new study suggests.”(这项新的研究表明,最初的这些大陆有一种特殊的技能,那就是活得快,死得早,但在这样做的过程中,它们为最终导致板块构造出现的固体大陆铺平了道路。)可知,文章内容中涉及“the new study”,推测和science有关。此外,文章大意是讲了最早大陆冥地王大陆的特点和它为后现代大陆的稳定所做出的贡献,得出这是一篇科普类文章,所以最有可能出现在科学杂志。故选B。D“Tennis-Im saying goodbye.” With these words, Russian tennis superstar Mari
60、a Sharapova, 32, has announced her retirement.“How do you leave behind the only life youve ever known?” she asked herself. Several reasons played a role in Sharapova leaving the tennis court for good. Over the last couple of years, shes dealt with an injury in her right shoulder and inflammation(炎症)
61、 in her forearms that may have prevented her from returning to top form. In more recent news, the death of her longtime friend, US basketball legend Kobe Bryant, also played a factor in her decision to retire.“As I think youve seen throughout my career, my perseverance has been my greatest tool, my
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561608.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
