海南省三亚华侨学校(南新校区)2020-2021学年高二英语下学期3月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省 三亚 华侨 学校 校区 2020 2021 学年 英语 下学 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、海南省三亚华侨学校(南新校区)2020-2021学年高二英语下学期3月月考试题(含解析)(试卷满分:150分 考试时间:120分钟 )第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节:(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What would the man like to do?A. To watch films. B. To have dinner with the woman.C. To vis
2、it his brother.2. What time is it now?A. 4 oclock. B. 5 oclock. C. 7 oclock.3. Where are the speakers?A. On a train. B. In a car. C. On a plane.4. What does the woman mean?A. She hopes Tom can take over the station.B. She believes Tom can manage the station better.C. She doubts Toms ability to run t
3、he station5. What do we know about the womans notes?A. She lost her notes.B. The notes are not hers.C. Someone has borrowed her notes.第二节(共15个小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What are the speakers talking about?A The womans un
4、usual experience last night.B. A famous athlete and his fans.C. How the woman saved the life of a famous writer.7. What did Tom Clancy do in the end?A. He took a picture with his readers.B. He gave autographs till midnight.C. He left the restaurant secretly.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where did the speakers
5、finally agree to go for dinner?A. To a cafeteria. B. .To KFC. C. To McDonalds.9. Why didn t the girl drive?A. She was too young.B. She didnt know the way.C. She was a bit tired10. What can we learn from the conversation?A. The girl will go to find the seats.B. The girl likes fried chicken very much.
6、C. The mother will be back tomorrow.听第8段材料,回答第11至13题。11. What kind of clothing does Amy like most?A. Fashionable clothes.B. Expensive clothes.C. Comfortable clothes.12. How much was the skirt?A . 13 Canadian dollars.B. 30 Canadian dollars.C. 33 Canadian dollars.13. Why does she like to go shopping a
7、t the local market?A. She can find good and cheap things thereB. She can buy second-hand clothes there.C. She enjoys talking with people there听第9段材料,回答第14至17题。14. Why couldnt Mark play basketball with the man?A. He had to study.B. He needed to go out with his girlfriend.C. He didnt like basketball a
8、ny more.15. What should Mark do according to the man?A. Be honest with him.B. Spend more time studying.C.End the relationship with his girlfriend.16. What does the man decide to do?A. Talk with Mark.B. End the friendship with Mark.C. Ask Mary to talk to Mark.17. What does the woman think of Marks li
9、es?A. Mark made a serious mistake.B. B. They re harmful to friendship.C. C. They re harmless.听第10段材料,回答第 18至20 题。18 What are some of the problems brought about by global warmingA. The reduction of sea water.B. More serious earthquakes.C. Animal and plant species disappearing.19. What can people do t
10、o slow down global warming?A. Control population growth.B. Use clean energy.C. Close down factories.20. Why is it hard to get governments to pass new laws?A. They dont care about the environment.B. They don t want to hurt their economies.C. They cant get their peoples support.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共
11、15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASunrise HikeSaturday, October 21, 6:45 am-7:45 amEnjoy sunrise from the hilltop as you learn about wildlife, plants, history and forest. Ages 8 and up; under 18 with an adult. To register (报名)by phone, call 630-933-7248.Meet in the
12、parking lot on the west side of Greene Road south of 79th Street. Dress for the weather, wear comfortable shoes and bring water.Trick Or TreatSaturday, October 28, 9:00 am-11:30 amYou and your family are invited to join the YMCA for a Halloween hike up Badger Mountain! Make sure to wear your Hallowe
13、en costumes (戏装)!Free shirts for the first 200 kids registered. Remember to take away your shirt by 11:30 am or it will be given away.Cost: Trick or Treat is a FREE eventDiscovery HikeThursday, October 26, 1:00 pm-4:00 pm; Ages 3-8Fall is pumpkin time. Listen to a pumpkin story and learn how pumpkin
14、s grow. Then we will head out on the path in search of a little pumpkin just for you and maybe, we will find the great pumpkin along the way. $7 per child.Harvest Day CampMonday, October 31, 8:00 am-5:00 pmHarvest Camp is an opportunity for children aged 5-13 to find the wonder of autumn at Keystone
15、 Science School and enjoy all the fun the Halloween season offers. Well explore the ways our natural environment has changed from summer to fall. As always, our programming is focused on building skills, knowledge and confidence. Cost: $0.00. 1. What do these activities have in common?A. They are de
16、signed only for children.B. They are held in a mountain.C. They are to celebrate Halloween.D. They all take place in autumn.2. In which activity might children get free clothes?A. Sunrise HikeB. Discovery HikeC. Harvest Day CampD. Trick Or Treat3. What can children do on the last day of October?A. L
17、isten to a pumpkin story.B. Hike with their parents.C. Enjoy the beauty of autumn.D. Learn about wildlife and forest.【答案】1. D 2. D 3. C【解析】【分析】这篇文章是一篇应用文,介绍了在秋季,为孩子们准备的一些有趣的活动。【1题详解】细节理解题。由Saturday, October 21, Saturday, October 28, Thursday, October 26, Monday, October 31,可知这些活动有一个共同点,就是都在秋天举行,选D。【
18、2题详解】细节理解题。由Trick Or Treat中的Free shirts for the first 200 kids registered. 可知在Trick Or Treat活动中,孩子们可能会获得免费的衣服,选D。【3题详解】细节理解题。由Monday, October 31, Well explore the ways our natural environment has changed from summer to fall. 可知我们将探索自然环境从夏季到秋季的变化。在10月的最后一天,孩子们可以欣赏秋天的美丽,选C。BIn the future, when robots
19、can be used both in homes and in other areas, they could improve the living standards of people. Many people burn their energy on their daytoday tasks like cooking, cleaning after work, etc. When robots can complete such jobs, people can spend more time with their family and friends. Experts say tha
20、t many major problems in the modern world are caused by miscommunication. When people have more time, they can talk freely to solve such issues and eventually create a happy society.Robots can be used on certain jobs to avoid accidents caused by careless behavior of some people. When robots are used
21、 on such work, it does not risk any human life due to accidents at the workplace. Human resources can be efficiently used by performing tasks which demand human skills like critical thinking and problem solving. Robots can be used on lowend jobs like moving heavy things and heavy weight lifting.Whil
22、e some people talk about how robots can be useful to humans, others voice their concerns. When robots become cheaper to produce, employers may prefer to use more robots than humans. As the technology constantly improves the abilities of robots, it could weaken the value of humans. Many people may re
23、ly on robots heavily. Some may even develop the habit of using robots on tasks that they can easily do. This could create a lazy society.As an aging society, Japan sees it as a must to build robots that take care of elderly people at their homes, because without them, the nations health care system
24、cant cope. There will simply be too many elderly people to care for as the nation faces a decreasing birth rate, an aging population, and the loosening of family ties. However, many of Japans elderly people would prefer human helpers rather than robots. Above all, Japan needs its dreams of robots in
25、 the home to come true because its immigration policy is antiimmigration.4. According to the first paragraph, when robots can be used in homes, _.A. people will spend more time on their workB. there would be more misunderstandings between humansC. peoples living standards will be improvedD. people m
26、ay communicate more with robots than human beings5. Compared with humans, robots are better at _.A. problem solvingB. communicating with othersC. critical thinkingD. working safely6. Some people worry that with more robots being used _.A. people will be unwilling to work hardB. human resources wont
27、be needed at the workplaceC. it will be harder to improve the abilities of robotsD. robots will be beyond our control7. What can we infer from Paragraph 4?A. Japan will try to develop robots to be used in the home.B. The robots are well received by elderly people in Japan.C. The Japanese government
28、encourages foreigners to move to Japan.D. Most Japanese citizens are against robots in the home.【答案】4. C 5. D 6. A 7. A【解析】【分析】这是一篇说明文。主要讲述了当未来机器人可以在家庭和其他领域使用时,它们可以提高人们的生活水平。文章说明了机器人的一些优势,但是指出但我们不能太依赖它们。机器人可以用来帮助人类和睦相处,形成一个快乐的社会。【4题详解】细节理解题。根据第一段中In the future, when robots can be used both in homes
29、and in other areas, they could improve the living standards of people.可知在未来,当机器人可以在家庭和其他领域使用时,它们可以提高人们的生活水平。由此可知,当机器人可以在家里使用时,人们的生活水平将会提高。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段中Robots can be used on certain jobs to avoid accidents caused by careless behavior of some people.可知机器人可以用于某些工作,以避免一些人的粗心行为造成的事故。由此可知,与人类相比,机
30、器人在安全工作方面做得更好。故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段中Many people may rely on robots heavily. Some may even develop the habit of using robots on tasks that they can easily do. This could create a lazy society.可知许多人可能严重依赖机器人。有些人甚至会养成使用机器人完成他们可以轻松完成的任务的习惯。这会造成一个懒惰的社会。由此可知,一些人担心,随着越来越多的机器人被使用,人们将不愿意努力工作。故选A。【7题详解】推理判断
31、题。根据第四段中Above all, Japan needs its dreams of robots in the home to come true because its immigration policy is antiimmigration.可知最重要的是,因为日本的移民政策是反移民的,所以日本需要实现在家庭中使用机器人的梦想。由此可推知,日本将努力开发家用机器人。故选A。【点睛】隐含意义推理判断题。这类题的题干中常含有:infer/suggest/imply/conclude/intend/purpose/be likely to等标志性词语。解决这类问题时要理解文章潜在的含义和
32、作者所给的提示。同时,要对文章的含义和作者的暗示作出合理的猜测和推断。如第四小题,根据第四段中Above all, Japan needs its dreams of robots in the home to come true because its immigration policy is antiimmigration.可知最重要的是,因为日本的移民政策是反移民的,所以日本需要实现在家庭中使用机器人的梦想。由此可推知,日本将努力开发家用机器人。故选A。CBody language is a very powerful tool of a communication, not only
33、 between people but in the animal world as well. In many instances, we produce idioms which are all understandable by borrowing examples from animal communication. For example, we know that a frightened cat will arch(拱型). From this starting-point we might hear the expression. “He gets my back up!” m
34、eaning “He makes me angry.”In the same manner, we know that many animals, if challenged(挑战)by attackers, will not turn and run away because this will encourage the attackers to attack them more forcefully. Instead, they will move backwards slowly to get out of harms way, always facing their attacker
35、. We call this action “backing off” and it can be used as well with humans as with animals.In the case of humans, however, the back-off may not be physical but oral, as in using a kinder tone of voice and gentle words instead of fighting against the attackers.8. When a cat arches its back high in a
36、rigid curve, it shows that it is _.A. angryB. pleasedC. frightenedD. defeated9. In the article “back off” means _.A. to escape from the attackersB. to get away quicklyC. to keep out the attackersD. to avoid the attackers in words10. Which of the following is wrong according to the article?A. To lear
37、n knowledge, humans must learn from animals.B. Both humans and animals have the body language.C. Both humans and animals have ways of getting out of harm.D. “Face your attackers” means to encourage yourself.11. What is mentioned(提到)in this article belongs to study of English _.A. grammarB. idiomsC.
38、expressionD. communication【答案】8. A 9. A 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文,主要介绍了肢体语言是一种非常强大的交流工具,不仅在人与人之间,在动物世界也是如此。并通过具体事例来加以证明。【8题详解】细节理解题。从题干关键词“a cat arches its back high”,可以定位到文章第一段,根据 “From this starting-point we might hear the expression. He gets my back up! meaning He makes me angry. (从这一点出发,我们可能会听到
39、这样的表达。“他让我的后背拱起来!”意思是“他让我生气”)”可知,当一只猫把它的背高拱成一个僵硬的曲线时,说明它“生气了”,即angry。故选A项。【9题详解】词义猜测题。从题干关键词“back off”,可以定位到文章第二段,根据“Instead, they will move backwards slowly to get out of harms way, always facing their attacker. We call this action “backing off” and it can be used as well with humans as with animal
40、s.(相反,它们会慢慢向后移动以避开危险,始终面对攻击者。我们称这个动作为“后退”,它可以用在人类身上,也可以用在动物身上)”可知,“back off”指的是一种避开危险的后退的动作。选项A意为 “躲避袭击者”,即“避开危险”,与原文相符。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第一段“Body language is a very powerful tool of a communication, not only between people but in the animal world as well.(肢体语言是一种非常强大的交流工具,不仅在人与人之间,在动物世界也是如此)”可知,动
41、物和人都有用肢体语言作为交流工具,而不是人类要向动物学习。选项A意为“要学习知识,人类必须向动物学习”,与原文不一致。故选A项。【11题详解】细节理解题。根据文章第一段“In many instances, we produce idioms which are all understandable by borrowing examples from animal communication.(在许多情况下,我们通过借用动物交流的例子来产生习语,这些习语都是可以理解的)”可知,我们在英语学习中学到的一些习语(idioms),可以通过借鉴动物交流中的例子来理解。故选B项。DWhat do yo
42、u usually do to comfort your friends when they are sad? You probably pat them on the shoulder, or give them a warm hug.We used to think that knowing when and how to comfort others was an ability that only humans have. But scientists have discovered that apes (猩猩) have this ability too.Two researcher
43、s from Emory University in Atlanta, US, went to an Ape Protection Centre in Congo to study bonobos (倭黑猩猩), which are closely related to humans.The researchers analyzed the bonobos reactions (反应) after more than 370 cases of stressful situations, such as fights and losing temper, and found that some
44、bonobos rushed to hug those that were screaming after being attacked, just like humans would have done.However, researchers found that not all bonobos were able to comfort others. In the protection center, many bonobos are orphans whose mothers were killed by hunters. They were found to be more worr
45、ied in times of tension and have greater difficulty controlling their own emotions, making them worse at reaching out to help friends in need.“Orphans, who have not had the benefit of a mother helping them handling their emotions, are much worse at comforting others,” Professor Frans de Waal told Th
46、e Telegraph. “Bonobos with moms were able to curb their negative emotional reactions more quickly. Therefore, they pay more attention to others.”This pattern mirrors the way that human children have been found to react. Those who are good at handling their own emotionsfor example, those who can calm
47、 themselves down more quickly after upsetting experiencesare usually better at expressing their concerns for others.12. What ability the scientists have discovered about apes?A. They know when and how to comfort others.B. They know how to make a mealC. They can hide away.D. They have friendship.13.
48、The underlined word “curb” in the 6th paragraph probably means“_”A. expressB. watchC. hideD. control14. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. Orphan bonobos never give a hand to friends.B. There were 370 bonobos in the research.C. Moms play an important role in dealin
49、g with kids emotions.D. Only human beings have the ability to comfort others.15. Whats the main purpose of this passage?A. To provide better protection for Apes.B. To inform readers of a new study.C. To uncover the mystery of Apes.D. To compare human behaviors with Apes【答案】12. A 13. D 14. C 15. B【解析
50、】【分析】本文是一篇说明文。我们曾经认为知道何时以及如何安慰他人是只有人类才具备的能力。但是,根据发表在美国国家科学院院刊上的一项研究,科学家们发现类人猿也有这种能力。文章主要说明了这项研究的开展过程以及研究发现和意义。研究发现黑猩猩和人类相似的是,母亲在处理孩子的情绪方面扮演着重要的角色。【12题详解】细节理解题。根据第二段“We used to think that knowing when and how to comfort others was an ability that only humans have. But scientists have discovered that
51、apes (猩猩) have this ability too.(我们曾经认为,知道何时以及如何安慰别人是只有人类才具备的能力。但科学家发现猿类也有这种能力)”可知,科学家们发现猿类知道何时以及如何安慰别人。故选A。【13题详解】词句猜测题。根据划线词上文“Orphans, who have not had the benefit of a mother helping them handling their emotions, are much worse at comforting others”、“Bonobos with moms were able to”以及后文“their neg
52、ative emotional reactions more quickly.”可知,没有母亲帮助它们控制情绪的孤儿,在安慰他人方面会差得多,从而可知,有母亲的倭黑猩猩能够控制好它们的负面情绪反应。故划线词意为“控制”,A. express表达;B. watch观察;C. hide隐藏;D. control控制。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第六段中“Bonobos with moms were able to curb their negative emotional reactions more quickly.(有妈妈的倭黑猩猩能够更快地控制自己的负面情绪反应)”以及最后一段中“
53、This pattern mirrors the way that human children have been found to react.(这种模式反映了人类儿童的反应方式)”可知,有母亲的倭黑猩猩能够很快控制负面情绪,这方面人类和倭黑猩猩是类似的,说明母亲在处理孩子的情绪方面起着重要作用。故C选项“母亲在处理孩子的情绪方面扮演着重要的角色”正确。故选C。【15题详解】推理判断题。根据第二段“We used to think that knowing when and how to comfort others was an ability that only humans have
54、. But scientists have discovered that apes have this ability, too, according to a study published in the Journal of the Proceedings of the National Academy of Sciences .”可知我们曾经认为知道何时以及如何安慰他人是只有人类才具备的能力。但是,根据发表在美国国家科学院院刊上的一项研究,科学家们发现类人猿也有这种能力。结合文章主要说明了这项研究的开展过程以及研究发现和意义。研究发现黑猩猩和人类相似的是,母亲在处理孩子的情绪方面扮演着
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562015.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
