海南省天一联考2020届高三第三次模拟考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省天一联考2020届高三第三次模拟考英语试题 WORD版含解析 海南省 联考 2020 届高三 第三次 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、天一大联考2019- 2020 学年海南省高三年级第三次模拟考试英 语考生注意:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交因。第一部分听力(共两节,满分30分做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有2分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有
2、一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15,答案是C。1. What do the speakers need to buy?A. A fridge. B. A few chains. C. A dinner table.2. Where are the speakers?A. In a restaurant. B. In a hotel. C. In a school.3. What does t
3、he woman mean?A. Cathy neednt be invited. B. Cathy is too busy to come. C. Cathy will be invited.4. Why does the woman plan to go to town?A. To pay her bills in the bank.B. To buy some books in a book store.C. To get some money from the bank.5. What is the woman trying to do?A. Finish some writing.
4、B. Print an article. C. Find a newspaper.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A 、B 、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6.7题。6. What is the man doing?A. Changing seats on the plane. B. Asking for a window seat. C. Trying to find his se
5、at.7. What is the womans seat number?A.6A. B.7A. C.8A.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why doesnt the woman take the green T-shirt?A. Its too small. B. Its too dark. C. Its too expensive.9. What does the woman buy in the end?A. A yellow T-shirt. B. A blue T-shirt. C. A pink T-shirt.听第8段材料,回答第10至12题。10. How long ha
6、s the man been in London?A. One year. B.A few years. C. A comple of months.11. Why did the woman leave her hometown?A. To lead a city life. B. To open a restaurant. C. To find a job.12. Where did the woman come from?A. London. B.Arnside. C. Lancaster.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is a daypack?A. A box.
7、B.A bag, C. A lock,14. What surprises the girl at school?A. A lot of discussions in class.B. Teachers giving little homework.C. Few students asking questions in class.15. At what time of the term might the conversation take place?A. At the end of it. B. In the middle of it. C. At the beginning of it
8、.16. What do we know about the girl?A. She is new to the school,B. She seldom asks questions in class.C. She writes for the school newspaper. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What does this text mainly talk about?A. North America. B. Pets. C. Health.18. What are the two most popular pets?A. Dogs and cats. B. D
9、ogs and birds. C. Birds and fish.9. Why are people with pets healthier than those without pets?A. Because pets can make people feel good.B. Because pets are healthier than human beings.C. Because people with pets may often feel lonely.20. How do people treat their pets in North America?A. They treat
10、 their pets like friends.B. They dont let their pets sleep in their beds.C. They treat them like members of their own family.第二部分阅读(共两节,满分 50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFour-Day Rwanda Gorilla Trekking(徒步旅行)This four-day travel will take you for gorilla
11、trekking of Mountain Gorillas in Volcanoes National Park in Rwanda, the “land of a thousand hills. Gorilla trekking in Rwanda is one of the highlight travel experiences in Africa.Day 1: Pick u from Kigali Airport- -Transfer to Kigali SerenaToday upon your arrival at Kigali International Airport, you
12、 will be warmly welcomed and transferred by road to your hotel, You will relax at the hotel for the rest of the time.Journey Time: 10 minutes Accommodation: Kigali Serena Meal Plan: Not includedDay 2: Kigali City Tours- Transfer to Volcanoes National ParkToday after breakfast, you will go for a guid
13、ed city tour of Kigali, one of the safest and cleanest capital cities in Africa. The tour will start from the first modern building that the city was founded on, during which you can learn about the countrys history. After the city tour, you will begin the journey northwards to Volcanoes National Pa
14、rk. Bisate Lodge(旅馆) is Rwanda s first real comfort lodge. Activities at the lodge include Bind watching and participating in the reforestation programme.Journey Time; 3 hours Accommodation: Bisate Lodge Meal Plan: All foodDay 3: Gorilla Trekking- Visit Twin LakesToday after breakfast your guide wil
15、l transfer you to Volcanoes National Park headquarters to start your gorilla trekking.You will trek through foothills of the Virunga, enjoying great views from all angles. Upon seeing where the mountain gorillas are, you will stay with them for an hour as they go about their day-to-day life- playing
16、, feeding, touching among others. Coming face to face with these endangered mountain gorillas is an experience you will never forget.PS: We highly recommend that you hire services of a waiter who carries your backpack during the gorilla trekking. It costs 15 US dollars per waiter.Accommodation: Bisa
17、te Lodge Meal Plan: All mealsDay 4: DepartureToday after breakfast, you will be transferred back to Kigali International Airport for your onward journey.1. What can tourists do at Bisate Lodge?A. Visit a modem building.B. Tour Kigali with a guide,C. Lear the history of Rwanda.D. Do some bird watchin
18、g.2. What can tourists do with gorillas while hiking?A. Meet gorillas face to face.B. Feed gorillas with snacks.C. Play with gorillas for an hour.D. Follow the footprints of gorillas.3. What is strongly advised for tourists on Day 3?A. Exploring the volcanoes,B. Employing a porter for help.C. Catchi
19、ng a mountain gorilla.D. Leaving the backpack in the hotel.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了在非洲卢旺达这个国家,一个观察黑猩猩的徒步旅行项目的具体安排。【1题详解】细节理解题。根据 Day 2部分的“Bisate Lodge(旅馆)is Rwandas first real comfort lodge. Activities at the lodge Include Bird Watching.可知,Bisate Lodge是卢旺达的第一个正真舒适的宾馆。在旅馆的活动包括观鸟. 即在Bisa
20、te Lodge可以进行观察鸟的活动。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Day 3部分的“Upon seeing where the mountain gorillas are, you will stay with them for an hour as they go about their day-to-day life- playing, feeding, touching among others. Coming face to face with these endangered mountain gorillas is an experience you will never
21、 forget. ”可知,看到山地大猩猩的所在地后,你可以和它们待上一个小时,因为它们会继续它们的日常生活玩耍、进食、抚摸其它动物。与这些濒危的山地大猩猩面对面是一个你永远不会忘记的经历。由此可知,在徒步旅行的过程中可以面对面地与黑猩猩接触。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Day 3部分的“We highly recommend that you hire services of a waiter who carries your backpack during the gorilla trekking.”可知,在观察大猩猩的徒步旅行中,旅行社强烈建游客们雇佣一个背包的人。即,雇佣一个搬
22、运工帮忙。故选B项。BLaurie Santos greeted her Yale University students with slips of paper that explained: No class today.It was mid-semester (学期). With exams and papers coming, everyone was exhausted and stressed. There was one rule: They couldnt use the one hour and a quarter of unexpected free time to stu
23、dy, and they had to just enjoy it. Nine students hugged her. Two burst into tears.Santos, a professor of psychology, had planned to give a lecture about what researchers have learned about how important time is to happiness, but she created a special class on the psychology of living a joyful, meani
24、ngful life and she wanted the lessons to stick. All semester, she explained why we think the way we do. Then, she challenged students to use that knowledge to change their own lives.On that spring afternoon, nearly a quarter of the undergraduate students were enjoying an unexpected break at the same
25、 time. No, not just enjoying it-really loving the gift they had been given. Skyler Robinson, a sophomore, had been confused for a moment by all the possibilities it opened up. He felt very, very happy. Then, he took a nap. “That nap,” he said, “was fantastic.”Santos designed this class after she rea
26、lized, as the head of a residential college at Yale, that many students were stressed out and unhappy, struggling through long days that seemed to her far more crushing (惨重的) and joyless than her own college years.Santos said students were most skeptical of the idea that good grades arent essential
27、to happiness. And when she joked she was going to teach them that by giving everyone “D”, she was flooded with calls from frightened students and parents. Santos told them she was creating a center for the good life at the college she leads at Yale. As for the good life, she told them they already k
28、now how to live it-they just have to practice and put in hard work.So many students have told her the class changed their lives. “If youre really grateful, show me that.” she told them. “Change the culture.”4. What did Santos ask her Yale students to do that day?A. Study for the coming exams.B. Enjo
29、y the free time in her class.C. Apply their way of thinking to life.D. Realize the importance of time.5. What does Santos think of her Yale students?A. They care nothing about grades but happiness.B. They are stressed into a hopeless generation.C. They are living a joyful and meaningful life.D. They
30、 suffer great pressure from learning.6. How was Santos special class that day?A. Popular.B. Discouraging.C. Humorous.D. dull7. What is the best title for the text?A. Yale has a special course about social life.B. Yale teaches its students about good grades.C. Yale has a course all about living happi
31、ly.D. Yale helps its students reduce learning pressure.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍耶鲁的一门关于幸福生活的课程。【4题详解】细节理解题。根据第一段Laurie Santos greeted her Yale University students with slips of paper that explained: No class today.“劳丽桑托斯(Laurie Santos)向耶鲁大学(Yale University)的学生们打招呼时递上了一张纸条,上面写着:今天不上课。”由
32、此可知,Santos那天让她的Yale学生享受她课堂上的自由时间。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段中With exams and papers coming, everyone was exhausted and stressed.“随着考试和论文的到来,每个人都筋疲力尽,压力很大。”由此可知,Santos认为她的Yale学生承受着巨大的学习压力。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第二段中Nine students hugged her. Two burst into tears.“九名学生拥抱了她。两个人突然哭了起来。”和最后一段第一句So many students have
33、told her the class changed their lives.“很多学生告诉她,这课改变了他们的生活。”由此可知,Santos的特殊课是受欢迎的。故选A。【7题详解】标题判断题。根据第三段中Santos, a professor of psychology, had planned to give a lecture about what researchers have learned about how important time is to happiness, but she created a special class on the psychology of l
34、iving a joyful, meaningful life and she wanted the lessons to stick.“Santos是一名心理学教授,她本打算做一个讲座,介绍研究人员在时间对幸福的重要性方面的研究成果,但她开设了一门关于快乐而有意义的生活的心理学的特殊课程,她希望这些课程能够深入人心。”由此可知,耶鲁有一门关于幸福生活的课程。所以文章最佳标题为C“耶鲁有一门关于幸福生活的课程 ”。故选C。CAn 80-year-old man and his family may soon get a bill for the cost of his rescue missi
35、on. After an all-night search by rescuers, James Clark of Dublin, Ohio, was found “not moving and exhibiting what appeared to be signs and symptoms on low nody temperature to the point of not being able to speak any clear words, according to a statement. Rescuers wrapped him in a sleeping bag and ca
36、rried him out about 1.7 miles to safety.Similarly, in 2015, a family of four received an about 8500 bill after their daytime hike left them lost in the dark and requiring search and rescue ( SAR). This raises an interesting question: Who pays for the cost when you get lost or injured in the great ou
37、tdoors?The high cost of SAR missions is what prompted states like New Hampshire to pass laws that establish programs like Hike Safe to hold individuals more financially accountable for their rescues. However, some people have called for more strict laws to shift SAR costs off taxpayers. They say suc
38、h a move would ultimately make people more responsible, but its a controversial idea. “Society rescues people all the time-auto accident victims, home fire victims-and at far greater cost than wildemess hiker rescues.” writes Backpacker.Critics say putting a price tag on SAR could cause people to he
39、sitate before calling for help in emergency situations. But Heggie says this isnt actually the reason why the National Park Service doesnt charge for SAR. “If an agency such as NPS starts charging the public for SAR costs, the agency essentially has to conduct SAR operations. If something goes wrong
40、 during the SAR operation, somone could lead to a lawsuit(起诉).”Both Heggie and Kupper say the best way people can avoid needing rescue is simply by being prepared, suggesting that people research hikes before they go pay attention to their surroundings, pack essential gear and not rely on a cellphon
41、e as a survival kit. The best time to prevent SAR incidents is when people are still at home,” Heggie said.8. What state was James in when he was rescued?A. He lost his way home.B. He darent move alone,C. He was in danger of dying.D. He couldnt express himself.9. Why do some people support a price l
42、ag on SAR?A. To reward the rescuers.B. To reduce outdoor activities.C. To prevent hikers calling for help.D. To make hikers take responsibility.10. What makes NPS avoid charging for SAR?A. The possibility of being charged.B. The heavy burden of medical costs.C. The difficulty in doing a SAR operatio
43、n.D. The fear of doing fewer SAR operations.11. What is the most effective in avoiding a rescue need according to Heggie?A. Packing necessary things.B. Preparing well in advance.C. Imagining accidents at home.D. Taking a cellphone everywhere,【答案】8. D 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章主要介绍了谁该承担营救受困游
44、客的救援费用,以及人们对此问题的不同看法。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“James Clark of Dublin, Ohio, was foundnot moving and exhibiting what appeared to be signs and symptoms of low body temperature to the point of not being able to speak any clear words”可知,他被发现的时候,已经不能清晰地说话了,即不能清晰地表达自己,故选D项。【9题详解】推理判断题。根据第三段的 “However, some peopl
45、e have called for more strict laws to shift SAR costs off taxpayers.They say such a move would ultimately make people more responsible, but its a controversial idea.”可知,有些人呼吁更严格的法例,以转移纳税人在特区的负担,并表示这样的举动最终会让人们更负责任。由此可推知,这些人主张让旅行者承担费用,这样可以让他们为自己的行为负责任,故选D项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“If an agency such as NP
46、S starts charging the public for SAR costs, the agency essentially has to conduct SAR operations. If something goes wrong during the SAR operation,someone could lead to a lawsuit(起诉).”可知,如果像NPS这样的机构开始向公众收取搜救费用,该机构就必须进行搜救行动。如果在搜救行动中出现问题,可能会导致有人诉讼。由此可推知,NPS不愿意收费就是害怕如果救援中出错会遭到起诉,故选A项。11题详解】细节理解题。根据最后一
47、段的“Both Heggie and Kupper say the best way people can avoid needing rescue is simply by being prepared, suggesting that people research hikes before they go,pay attention to their surroundings ,pack essential gear and not rely on a cellphone as a survival kit.The best time to prevent SAR incidents i
48、s when people are still at home”可知,避免搜救需要最好的办法就是时刻准备着,后半句提到了出发前需要做的各项准备,即最好的方法就是提前做好准备,故选B项。【点睛】阅读理解题做题时可通过先浏览题干和选项,摘出关键词,带着关键词阅读文章,迅速锁定答案范围,这样可以更快且准确的判定答案。在做题时标点符号往往也是答案句,例如第一题,文中的引号表现了该人的状态特征,答案也就迎刃而解了。DChanging weather pallerns, stronger storms, longer droughts- these are just a few signs that ou
49、r climate is changing rapidly.Recently, lawmakers in New Zealand signed the Zero Carbon Bill, which lays out a path for the country to reduce its carbon emissions to zero by 2050.Net-zero is the balance between the amount of greenhouse gases a country releases into the atmosphere and how much is rem
50、oved from the atmosphere.A reasonable way to achieve net-zero is to divide the goal into two parts. To reduce emissions, countries can gradually adapt their economies to be less carbon dependent. This can be done by developing renewable energy, improving transportation and food production, stopping
51、deforestation and restoring lands, reducing food wastage, and consuming less meat.Countries can then address remaining emissions with carbon removal, a process that removes greenhouse gases directly from the atmosphere. This can be done by planting more trees and developing technologies that capture
52、 and store carbon.New Zealands Zero Carbon Bill aims to reduce fossil fuel usage and replace it with renewable energy sources. The government has also focused on promoting electric vehicles, public transportanon, biking, and walking. Additionally, New Zealand is committed to planting 1 billion trees
53、 by 2028.The country wants to include agriculture into its climate solution. The government will tax farmers who do not decrease their carbon emissions by 2022. Currently agriculture in New Zealand accounts for over half of its greenhouse gas emissions.Methane is a greenhouse gas produced by the dec
54、omposition of organic matter from crops and livestock such as sheep and cattle known as biogenic (生物的) methane. New Zealand will reduce biogenic emissions by 10% before 2030 and between24% to47% before2050. Here , the country is being denounced for not doing enough as methane is a much stronger gree
55、nhouse gas, even though it does not stay in the atmosphere as long as carbon dioxide.Sixty countries have already committed to net-zero, yet they only make up 11% of global emissions. We need convince our leaders that our planet cannot survive if we dont take action.12. What plan is New Zealand goin
56、g to carry out?A. To find the causes of climate change.B. To limit its temperature rise to 2 degrees,C. To record the signs of changing climate.D. To make zero amount of carbon emissions.13. Which of the following helps remove carbon dioxide from the atmosphere?A. Eating less meat.B. Planting more t
57、rees.C. Throwing away less foodD. Walking more to work or school.14. What is probably releasing most greenhouse gases in New Zealand?A. Transportation.B. Tourism.C. Industry.D. Agriculture.15. What does the underlined word “denounced” probably mean?A. Blamed.B. Chosen.C. IgnoredD. Recorded.【答案】12. D
58、 13. B 14. D 15. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了新西兰通过了一项议案,确保国家在2050年之前,实现碳零排放的目标。【12题详解】推理判断题。根据第二段的Recently, lawmakers in New Zealand signed the Zero Carbon Bill, which lays out a path for the country to reduce its carbon emissions to zero by 2050.可知,最近,新西兰的立法者签署了零碳法案,为该国到2050年将碳排放减少到零铺平了道路。由此可知,新西兰准备在2050年
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四川省树德中学2021-2022学年高一化学下学期4月阶段性测试(PDF版附答案).pdf
