海南省海南中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省 海南 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、海南省海南中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析)第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Jane do on Sunday?A. Go to Canada. B. Go to the mans house. C. Have dinner with the man.2. Whats the weather like
2、 today?A. Rainy. B. Windy. C. Cold3. When docs the plane take off?A. At 7: 00 B. At 8: 00. C. At 9: 00.4. Where does the conversation probably take place?A. In a shop. B. In a hotel. C. In a restaurant5. What are the speakers mainly talking about?A. Why the woman is late.B. How the accident happened
3、.C. How traffic jams can be reduced.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman doing?A. Doing some shopping B. Making a shopping list. C. Preparing dinner.7. What is the probab
4、le relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Sister and brother. C. Husband and wife.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the man want to go?A. The City Hall. B. The Plaza Hotel. C. The Post Office.9. How will the man go downtown?A On foot. B. By underground C. By bus听第8段材料,回答第10至12题。10. Who i
5、s answering the phone?A. Julias brother. B. Julias cousin. C. Tims cousin11. What has happened to Tinas bat?A. Its lost. B. Its stolen. C. Its broken12. What does Tina ask Julia to do tomorrow?A. Call Tina back.B. Bring the CD and the extra bat.C. Play table Tennis with her cousin.听第9段材料,回答第13至16题。1
6、3. What did the man do at 17?A. He left the northern states.B. He went to college.C. He made many friends.14 What was life like in the northern states for African Americans?A. They were treated as friends.B. They were nice to most outsiders.C. They were not treated equally as whites.15. When did the
7、 man win the Nobel Prize?A. In 1986. B. In 1968. C. In 1916.16. What did the man do with the prize money?A. He gave it to poor children.B. He gave it to the government.C. He gave it to the Freedom Movement.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the main purpose of the talk?A. To give some advice on sleeping
8、problems.B. To give instructions on taking sleeping pills.C. To tell people to go to bed early.18. Why is it useless to keep turning around when you cant sleep?A It makes you tired.B. It makes you excited.C. It increases your heart rate.19. Which of the following can cause sleeplessness?A. Lack of s
9、leep on weekends.B. Too much exercise in the evening.C. Eating cheese before going to bed.20. What can we learn about sleeping pills?A. Theyll make sleeping worse.B Theyre rich in a kind of acid.C. Theyll produce a chemical in the brain.第二部分:阅读理解 (共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给出的四个选项(A
10、、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AVisit one of the most outstanding prehistoric sites in the United Kingdom, and enjoy amazing historic English attractions. Please notice that every tour starts and ends in London. Have a tour with visiting Britain.Stonehenge Direct TourVisit one of the most outstanding p
11、rehistoric sites in England and in the world: Stonehenge.Duration:1 dayPrice:Adults 29.99, Children 28.99Stonehenge and Bath TourEnjoy a late breakfast before heading to the Stonehenge site and end your day with an original visit to the Roman Baths.Duration:10 hours (departure 10:30 a. m.,return 8:3
12、0 p. m.)Price:Adults 64, Children 60Stonehenge, Bath and Windsor Castle TourExplore three of Englands most popular sites to visit: Windsor Castle, Stonehenge and the Roman Baths.Duration:1 day (return 8:30 p. m.)Price:Adults 64.80, Children 61.20Stonehenge, Lacock and Bath TourCome and feel the warm
13、th of Bath, see the pleasant village of Lacock, and solve the mystery of Stonehenge.Duration:1 day (return 6 pm.)Price:Adults 85, Children 78Stonehenge, Windsor and Oxford TourChoose Stonehenge, Windsor and Oxford Tour and enjoy ancient mysticism, royal history and illustrious knowledge.Duration:1 d
14、ayPrice:Adults 72, Children 68Stonehenge, Bath and Stratford TourTake a tour to make the most of the English historic attractions:the Stonehenge site, Bath and Stratford, the birthplace of playwright William Shakespeare.Duration:1 day (return 8 p. m.)Price:Adults 79, Children 681. The purpose of the
15、 passage is to _.A. advertise some popular English attractionsB. describe different routes to travel in EnglandC. tell readers how to save money while travelingD. recommend some different tours in England2. Two 15yearold foreign students who want to visit Stonehenge and Oxford University will have t
16、o pay at least _.A. 110B. 170C. 136D. 1263. If you plan to travel with your kid who is a fan of Shakespeare, you would choose _.A. Stonehenge Direct TourB. Stonehenge,Bath and Windsor Castle TourC. Stonehenge, Windsor and Oxford TourD. Stonehenge, Bath and Stratford Tour【答案】1. D 2. C 3. D【解析】这是应用文中的
17、广告,介绍了英国几个著名的旅游景点的旅游项目。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段Please notice that every tour starts and ends in London. Have a tour with visiting Britain.(请注意,每次旅行的起点和终点都在伦敦。游览英国。)以及全文内容可知文章的目的是推荐英国几个旅游项目。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Stonehenge, Windsor and Oxford Tour部分的Price: Adults 72, Children 68可知2个15岁得孩子需要花费2*68=136英镑。故选C。【3
18、题详解】细节理解题。根据Stonehenge, Bath and Stratford Tour部分中Take a tour to make the most of the English historic attractions:the Stonehenge site, Bath and Stratford, the birthplace of playwright William Shakespeare.(来一趟充分利用英国历史名胜的旅行吧:巨石阵遗址、巴斯和剧作家威廉莎士比亚的出生地斯特拉特福德。)可知如果你打算和你的孩子一起旅行,他是莎士比亚的粉丝,你会选择Stonehenge, Bat
19、h and Stratford Tour。故选D。BChildren have their own rules in playing games. They seldom need a referee and rarely trouble to keep scores. They dont care much about who wins or loses, and it doesnt seem to worry then if the game is not finished. Yet, they like games that They also enjoy games that move
20、 in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the determining of which side shall start, is almost a game in it self.Grown-ups can hardly find childrens games exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again. Howev
21、er, it is fond that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinarily afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be conf
22、ident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught.It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importan
23、tly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win.4. What is true about children when they play games?A. They dont need rules.B. They want to pick a better team.C. They can test their personal abilities.D. They can stop p
24、laying any time they like.5. To become a leader in a game the child has to _.A. play wellB. wait for his turnC. be confident in himselfD. be popular among his playmates6. The writer believes that _.A. children play games without reasonsB. childrens games can do them a lot of goodC. children should i
25、nvite grown-ups to play with themD. children should make better rules for their games【答案】4. D 5. B 6. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章描述了孩子们做游戏的原因、具体想法和对孩子成长的好处。【4题详解】推理判断题。根据第一段中Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee and rarely trouble to keep scores. They dont care much abou
26、t who wins or loses, and it doesnt seem to worry then if the game is not finished.孩子们有自己的游戏规则,他们并不太关系结果,他们想什么时候停止游戏就停,不关心游戏是否结束。可知,孩子们在玩游戏的时候,他们可以在任何时候停止玩。故选D项。【5题详解】细节推理题。根据第二段中He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful par
27、tner to someone of whom he is ordinarily afraid. He becomes a leader when it comes to his turn.可知,孩子们做游戏时不用考虑是否受欢迎,他能成为平时害怕的人的伙伴,轮到顺序时他能当领袖。故选B项。【6题详解】推理判断题。通过作者对孩子们做游戏时的描述及评论,可知作者对此事持肯定态度,并谈到了玩游戏对孩子成长的各种好处。故选B项。【点睛】做推理判断题时,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而
28、仅凭个人的看法,主观臆断。本题第1小题,根据第一段中Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee and rarely trouble to keep scores. They dont care much about who wins or loses, and it doesnt seem to worry then if the game is not finished.孩子们有自己的游戏规则,他们并不太关系结果,他们想什么时候停止游戏就停,不关心游戏是否结束。可知,孩子们在玩游戏的时
29、候,他们可以在任何时候停止玩。故选D项。CBeing considered a leader in our society is indeed of high praise. Leadership means power, commands, respect and, most important, encourages achievement. Unlike vitamin C, leadership skills cant be easily swallowed down. They must be carefully cultivated.Different from popular b
30、elief, nost good leaders are made, not born. They learn their skills in their everyday lives. But which do they develop? How do they (and how can you) get others to follow?Always give credit. Many leaders note that the most efficient way to get a good performance from others is to treat then like he
31、roes. Giving public credit to someone who has earned it is the best leadership technique in the world. It is also an act of generosity(慷慨)thats never forgotten.Giving credit is more effective than even the most constructive criticism(批评), which often hurts rather than helps. Kenneth Blanchard, the a
32、uthor of The One-Minute Manager, agrees, “Catch people doing something right!” he says. Then tell everyone about it.Take in formed risks. “The best leaders know that taking a risk is not a thought less exercise,” says management adviser Marilyn Machlowitz. “Sky divers dont go up in an airplane witho
33、ut checking the parachutes beforehand.”Because the idea of risk also carries with it the possibility of failure, many of us usually wait for others to take charge. but if you want to be a leader, you must learn to fail-and not die a thousand deaths. Pick yourself up and start all over again.Encourag
34、e enthusiasm. “When people understand the importance of work, they lend their mental strengths,” says Lee Ducat. But when they get excited about the work, all their energy gets poured into the job. Thats a great force! Is this the best way to create excitement? Be enthusiastic yourself-You will be f
35、ollowed by everyone.7. The underlined word “cultivated” (paragraph 1) roughly means _.A. comparedB. developedC. examinedD. encouraged8. The part “Always give credit” tells us that a leader should _.A. praise everyoneB. give helpful criticismC. regard others as real heroesD. praise people for their g
36、ood performances9. To be a good leader, you should _.A. not be afraid of any risksB. think twice before taking risksC. try to avoid any possible failuresD. know what a thoughtless exercise is10. Which of the following can be the best title for the passage?A. How to Be a LeaderB. Not Many Can Be Lead
37、ersC. Leadership Is Very ImportantD. Leadership Is of Ski1ls and Techniques【答案】7. B 8. D 9. B 10. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要的探讨了如何成为一名好的领导。【7题详解】词义猜测题。通读全文,文章给出了成为一名领导的要点、条件,故可以推断出领导的才能是可以培养出来的。根据Unlike vitamin C, leadership skills cant be easily swallowed down. They must be carefully cultivated.“与维生素C不同,领导能
38、力不容易被吞噬。它们必须精心培育。”和第2段中的But which do they develop?“但是他们发展了什么呢?”由此推知划线词的意思是“发展”。故选B项。【8题详解】推理判断题。从Giving public credit to someone who has earned it“将公众的信任给予应得的人”。可知,领导者应该表扬人们的良好表现。故选D项。【9题详解】细节理解题。从Sky divers dont go up in an airplane without checking the parachutes beforehand.“没有事先检查降落伞,跳伞者是不会乘飞机上去的
39、。”可以看出:在冒险之前要三思而后行。故选B项。【10题详解】主旨大意题。根据第一段中Being considered a leader in our society is indeed of high praise. Leadership means power, commands, respect and, most important, encourages achievement.“被认为是我们社会的领导者确实是一件值得高度赞扬的事情。领导力意味着权力、命令、尊重,最重要的是,它鼓励成就。”可知,这篇文章主要的探讨了如何成为一名好的领导。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10
40、分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。11.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Its summertime-time once again for mosquitoes to make their appearance. And once they appear, mosquitoes are a total pain. They land on you, bite you, suck out some blood and leave behind an itchy welt(发痒的红肿). 1 F
41、emale mosquitoes must find blood in order to reproduce, so mosquitoes come equipped with finely tuned sensors to help them locate the blood they need.Mosquitoes weapons Mosquitoes have perfected three different types of sensors. First, mosquitoes can sense several different chemicals. Mosquitoes can
42、 smell carbon dioxide and lactic acid(乳酸)up to 100 feet away. 2 Second, mosquitoes have very good eyesight. If you are wearing clothing that contrasts with the background, and if you move while wearing that clothing, mosquitoes can see you. Its a good bet that anything moving is alive, and therefore
43、 full of blood.Finally, mosquitoes come equipped with temperature sensors, so they can find warm-blood mammals and birds very easily. 3 The female mosquito sticks her proboscis(喙)into you. She sucks about five microliters of your blood into her abdomen. After she has bitten you, some saliva(唾液)remai
44、ns in the wound. 4 The area swells and you tich. Eventually, the selling goes away, but the itch remains until your immune cells break down the saliva proteins. Our defense methods Because mosquitoes are both a nuisance(讨厌的东西) and a danger, people prefer to stay away from mosquitoes. One way to do t
45、hat is to use a chemical called DEET, which seems to black a mosquitos chemical sensors. 5 In some cities there are even trucks that drive around town to spray for mosquitoes. Finally there are to traps. The most popular traps turn propane(丙烷) into carbon dioxide and warmth to attract mosquitoes. Ov
46、er time, by catching large numbers of mosquitoes, these traps can cause the collapse of the mosquito population in the area.A. Another way to control mosquitoes is with insecticides(杀虫剂) that kill them.B. How mosquitoes work is unknown to most of us.C. Once a mosquito lands on you, it is time to bit
47、e.D. Some bites of mosquitoes are more serious than you thought.E. Mammals and birds give off these gases as part of their normal breathing.F. The proteins from the saliva create an immune response from your body.G. But if you ignore the fact that mosquitoes are so annoying they really are amazing.【
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
医学考试-初级临床医学检验技师专业知识-5-2.pdf
